MENY

TV4 Sport

05.50Jakt & fiske Svenskt jakt- och fiskemagasin från 2007. Programmet för alla som älskar svensk jakt och fiske med upplevelsereportage och konkreta tips. Magdalena Forsberg, Ola Svensson och Per Morberg tar hand om jaktdelen medan William Moberg-Faulds rapporterar om fiske. Det blir dessutom massor av matlagning där både fisk och vilt lagas vid lägerelden. Ola Svensson åker till Roslagen på en grytjakt med rävsprängare och Per Morberg lockar räv på nyskördade åkrar på Lovön tillsammans med hovjägare Peter Vilidu. Martin Eriksson och Robert Wirdahl gör ännu ett försök med det allt mer populära jerkbait-fisket, med lyckat resultat. Niklaus Bauer tar med William Moberg-Faulds till Öregrunds skärgård för att flugfiska gädda, en inte allt för vanlig fiskemetod. Niklaus känner till varenda bra fiskeplats i området sedan barnsben, vilket borgar för hugg.

06.35Jakt & fiske Svenskt jakt- och fiskemagasin från 2007. Programmet för alla som älskar svensk jakt och fiske med upplevelsereportage och konkreta tips. Magdalena Forsberg, Ola Svensson och Per Morberg tar hand om jaktdelen medan William Moberg-Faulds rapporterar om fiske. Det blir dessutom massor av matlagning där både fisk och vilt lagas vid lägerelden. William Moberg-Faulds är med i en liten grupp fiskeentusiaster som får chansen att som första grupp testa rödingfiske i författaren, fotografen och fiskaren Hans Lidmans berömda Jaurekaska som varit stängt i 50 år. Per Morberg jagar hare med stövare tillsammans med några riktiga entusiaster. Drevskallen ekar genom skogen samtidigt som Pers frustration växer. Ola Svensson är också på plats och gör ett försök.

07.20Jakt & fiske Svenskt jakt- och fiskemagasin från 2007. Programmet för alla som älskar svensk jakt och fiske med upplevelsereportage och konkreta tips. Magdalena Forsberg, Ola Svensson och Per Morberg tar hand om jaktdelen medan William Moberg-Faulds rapporterar om fiske. Det blir dessutom massor av matlagning där både fisk och vilt lagas vid lägerelden. Ola Svensson jagar älg i Västerbotten. I centrum står jaktlaget, deras gemenskap och samarbete och arbetet med älghundarna. William Moberg-Faulds flugfiskar öring i Storån tillsammans med konstnären Thommy Gustafsson som också är chefredaktör för Flugfiske i Norden samt Tim och Nick Sawyer, barn och barnbarn till den legendariske nymffiskaren Frank Sawyer. Dessutom visar viltmästare Leif Carlström hur man gör eftersök och läser en skottplats.

08.10Jakt & fiske Svenskt jakt- och fiskemagasin från 2007. Programmet för alla som älskar svensk jakt och fiske med upplevelsereportage och konkreta tips. Magdalena Forsberg, Ola Svensson och Per Morberg tar hand om jaktdelen medan William Moberg-Faulds rapporterar om fiske. Det blir dessutom massor av matlagning där både fisk och vilt lagas vid lägerelden. Per Morberg träffar en yrkesfiskare i Kalmarsund som berörs starkt av skador som skarven orsakar. Det blir även besök på en skarvkoloni med helt vita öar där all växtlighet har dött av skarvens giftiga avföring. Någonstans söder om Stockholm ligger en sjö där gösen antar ovanligt stora proportioner. Där blir det spinnfiske tillsammans med William Moberg-Faulds och hans guide med förhoppning om att fånga en av dessa jättegösar. Hundexperten Håkan Johanzon visar hur man tränar grundlydnad, passivitet och kontakt.

08.55-Sändningsuppehåll-

12.05Fiske - lite djupare Svenskt fiskemagasin från 2011. Programledarna Johan Broman och Fredrik Sjöblom reser till olika vatten i Sverige för att fiska och titta närmare på svensk fiskevård. I varje avsnitt följer en eller flera kända personer med för att fiska och skänka pengar till ett valfritt fiskevårdsprojekt. Broman och Fredrik bjuder med musikerna Dregen och Pernilla Andersson på havsöringsfiske i Stockholms skärgård. Dessutom tar sig Broman och Fredrik en titt på den känsliga skarvfrågan.

12.30Fiske - lite djupare Svenskt fiskemagasin från 2011. Programledarna Johan Broman och Fredrik Sjöblom reser till olika vatten i Sverige för att fiska och titta närmare på svensk fiskevård. I varje avsnitt följer en eller flera kända personer med för att fiska och skänka pengar till ett valfritt fiskevårdsprojekt. Det lokala beslutet att bygga ut Arjeplogsströmmarna har upprört många, bland andra organisationen Älvräddarna. Broman och Fredrik tar sig en närmare titt på vilka som fattat beslutet och hur man tänkt. Dessutom ger en rad personer sin syn på beslutet.

13.00Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2006. Mikael Odell och Johan Broman fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med guldmakrill, jättelika havsabborrar, blue marlin och vanligare fiskar som harr, öring och stor röding. Johan Broman och Micke Odell befinner sig vid Kaitumälven och dess glasklara vatten. I närheten av en älgko svingar Broman sitt flugspö och landar flera harrar, den ena större än den andra. Micke i sin tur har fullt sjå med en harr av rekordformat. Efter en forsfärd i gummikanot hittar Micke och Broman den omtalade kaitumöringen och det blir en kamp med de prickiga fiskarna. En tur med en helikopter tar dem vidare till Rautas-älven, en av Sveriges främsta rödingälvar.

13.30Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2006. Mikael Odell och Johan Broman fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med guldmakrill, jättelika havsabborrar, blue marlin och vanligare fiskar som harr, öring och stor röding. Pembakanalen i Kenya är främst känd för sitt spjutfiske och i det här vattendraget finns många olika arter. Micke Odell och Johan Broman är på jakt efter den, i relation till sin storlek, starkaste av dem alla, strimmig spjutfisk. Senare beger de sig upp till Bergeforsen strax norr om Sundsvall, ett av Sveriges i särklass bästa laxvatten. Målet är höstlax, ett mycket ovanligt fiske i Sverige då det mesta laxfisket med spö vanligen bedrivs under sommarmånaderna.

14.00Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2006. Mikael Odell och Johan Broman fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med guldmakrill, jättelika havsabborrar, blue marlin och vanligare fiskar som harr, öring och stor röding. Mikael Odell och Johan Broman är inblåsta på ön Fayal, en av de yttersta öarna i ögruppen Azorerna. Här ute har man under de senaste åren haft världens kanske bästa fiske efter riktigt stor blå marlin, där fiskar över 300 kilo är mer regel än undantag. Tillbaka i Sverige får de experthjälp av Sandhamnsguiden Fredrik för att dra upp några av höstens storabborrar ute i Stockholms skärgård, en informativ fisketur som dessutom kryddas av att Fredrik får en fisk av oväntad storlek. Det hela avslutas med en delikat abborrmiddag.

14.30Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2006. Mikael Odell och Johan Broman fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med guldmakrill, jättelika havsabborrar, blue marlin och vanligare fiskar som harr, öring och stor röding. Premiärfisket i slutet av mars varje år i svenska Mörrumsån är känt över hela världen, inte minst för sitt havsöringsfiske med en rad såväl svenska som internationella rekord. Micke Odell och Johan Broman har under flera år fiskat på premiären och Micke lyckas riktigt bra detta år. Odell och Broman fiskar även havsöring i Stockholms skärgård tillsammans med fiskeguiden Fredrik. Han tipsar om bra fiskeställen och ger förslag på tekniker och beten.

15.00Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2006. Mikael Odell och Johan Broman fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med guldmakrill, jättelika havsabborrar, blue marlin och vanligare fiskar som harr, öring och stor röding. Storöringen i Vindelälven vid Ammarnäs har under de senaste åren mer och mer kommit att liknas med ett Sveriges eget Nya Zeeland. Vilda och extremt starka storöringar med vikter på upp till åtta kilo tas regelbundet både på fluga och spinn. Mikael Odell och Johan Broman har varit där, och Broman fångar efter en viss kamp en ammarnäsöring. Dessutom blir det en rapport från flugfiske-VM i Lycksele samt harrfiske i en liten norrländsk insjö.

15.30Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2006. Mikael Odell och Johan Broman fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med guldmakrill, jättelika havsabborrar, blue marlin och vanligare fiskar som harr, öring och stor röding. Mikael och Johan är på fiskeexpedition i Kenya. Förutom vacker natur kan landet erbjuda sportfiske i ett av världens fiskrikaste områden. Valhajar och delfiner är parets följeslagare när de försöker få segelfisk och havsabborre att hugga. Det blir även en middag på strandkanten innan dagen är slut.

16.00Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2006. Mikael Odell och Johan Broman fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med guldmakrill, jättelika havsabborrar, blue marlin och vanligare fiskar som harr, öring och stor röding. Mikael Odell och Johan Broman tar sig på skoter ut på de lappländska vidderna i jakt efter vårens stora rödingar. Isen är fortfarande nästan en meter tjock vilket gör att de måste använda sig av motorborr för att snabbt komma igenom isen. Micke använder ett maggots-agnat rödingblänke. Han släpper ner bitar av äggskal på botten för att lättare kunna se om det finns någon fisk där nere.

16.30Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2007. Mikael Odell och Joacim Wallner fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med stor brunöring i Ryssland, öring och regnbåge i Afrika, kungskrabba i Norge, laxfiske i Vänern och röding i Jukkasjärvi. Mikael Odell och Joacim Wallner beger sig till Jukkasjärvi i Lappland. Tillsammans med guiden Jeppe, som har med sig kanoter och utrustning, åker de sedan helikopter till Rautasälven där de fiskar fjällröding i midnattssolens sken. Till slut får de en harr på kroken som de använder när de tillreder den legendariska midnattssoppan vid Rautasfallets fot.

17.00Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2007. Mikael Odell och Joacim Wallner fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med stor brunöring i Ryssland, öring och regnbåge i Afrika, kungskrabba i Norge, laxfiske i Vänern och röding i Jukkasjärvi. Mikael Odell och Joacim Wallner kör över gränsen från Finland och in i Ryssland. I Murmansk inhandlar de kanoter och proviant. En rysk helikopter tar dem sedan till miniälven Pakkroei där Kolahalvöns legendariska brunöringar lurar. Dessutom bjuder en och annan lax upp till dans längs älvbrinkarna.

17.30Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2007. Mikael Odell och Joacim Wallner fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med stor brunöring i Ryssland, öring och regnbåge i Afrika, kungskrabba i Norge, laxfiske i Vänern och röding i Jukkasjärvi. Mikael Odell besöker Lamu vid Indiska oceanen. Det är ett litet paradis där tiden verkar ha stått stilla i årtusenden. Här möter Mikael Jonas Gejke, som har planerat för ett exotiskt äventyr med kanotfiske men först måste mat och dryck inhandlas på den lokala marknaden. Med hjälp av kapten Abdul kommer de sedan i kontakt med fiskar som taggmakrill och större trevally, som är några av sportfiskarnas största utmaningar.

18.00Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2007. Mikael Odell och Joacim Wallner fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med stor brunöring i Ryssland, öring och regnbåge i Afrika, kungskrabba i Norge, laxfiske i Vänern och röding i Jukkasjärvi. Mikael Odell och Joacim Wallner har blivit inbjudna av guiden Petter Larsson att pröva fiskelyckan vid Vänerns vatten. Solen hinner knappt nå över horisonten förrän laxarna går till attack. Överrumplade av det goda fisket gör de en grundlig djupdykning i fiskevården i och omkring Gullspång och Klarälven. Stora lekfiskar sorteras, rom blir yngel och grunden till ett gott fiske säkras. Tack vare god fiskevård finns rikligt med vilda och odlade fiskar i Vänern och dess tillflöden.

18.30Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2007. Mikael Odell och Joacim Wallner fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med stor brunöring i Ryssland, öring och regnbåge i Afrika, kungskrabba i Norge, laxfiske i Vänern och röding i Jukkasjärvi. Den här gången reser Mikael Odell till Kirkenes i nordligaste Norge eftersom han har fått i uppdrag att transportera kungskrabbor från Barents hav till Universeums akvarium i Göteborg. På vägen dit stannar han vid Karpelva för att fånga lax, som är krabbornas favoritmat. Medan man väntar på att krabborna ska hitta fram till tinan i Jarfjords djupa vatten fiskas kolja, sej, torsk och havskatt. Dessutom blir det undervattensbilder från krabbornas vardag.

19.00Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2007. Mikael Odell och Joacim Wallner fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med stor brunöring i Ryssland, öring och regnbåge i Afrika, kungskrabba i Norge, laxfiske i Vänern och röding i Jukkasjärvi. Mikael Odell, Joacim Wallner och Jonas Gejke befinner sig i Kenya. Ett ihärdigt regnande håller dem kvar på låglandet eftersom vätan förhindrar deras planerade tur upp på Mount Kenya. I ett chartrat plan beger de sig i stället till Lake Turkana, eller Jadehavet som det kallas av den lokala molistammen. Här fiskar de nilabborre i en av världens mest krokodiltäta sjöar. När sedan regnet avtar tar de sig slutligen upp på Mount Kenya där de på 3 600 meters höjd fångar regnbågar i en kratersjö.

19.30Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2007. Mikael Odell och Joacim Wallner fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med stor brunöring i Ryssland, öring och regnbåge i Afrika, kungskrabba i Norge, laxfiske i Vänern och röding i Jukkasjärvi. Mikael Odell och Joacim Wallner följer med sportfiskeguiden Manni Svensson när han ska vinterförtöja sin båt i Simrishamn i Skåne. Färden börjar i Stockholm med fiske av olika slag. Sedan blir det ett stopp vid Norrbyströmmen i Borensberg i Östergötland för att fånga regnbåge med flugspö, och slutligen fiskas gädda i Maraviken i Eriksberg i Blekinge. Väl framme i Simrishamn väntar örings- och laxfiske på djupa vatten.

20.00Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2007. Mikael Odell och Joacim Wallner fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med stor brunöring i Ryssland, öring och regnbåge i Afrika, kungskrabba i Norge, laxfiske i Vänern och röding i Jukkasjärvi. Mikael Odell och Joacim Wallner reser till Gotland för att söka efter öns silver, havsöringen. Här, längs de långgrunda stränderna utmed ön, sägs Sveriges bästa kustfiske finnas. De hittar bland annat näbbgäddor, torskar och simpor i jakt på havsöringen.

20.30Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2008. Mikael Odell och Joacim Wallner fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med gigantiska störar och laxfiske i Kanada, guldmakrill i Indiska oceanen samt åker ut med gummibåt i Ryssland. Det blir en resa till Vancouver i Kanada i hopp om att möta den uråldriga störfisken. I Fraser River ska gigantiska störar husera. Längs stränderna ligger ruttnande utlekta laxar vilket visar sig vara ett perfekt bete för att få störarna att nappa. Det blir dessutom en titt på älvens många olika laxarter, såsom chumlax och sockeye.

21.00Framgång i sikte Svenskt sportmagasin från 2014. Här får fem personer hjälp av bland andra Malin Ewerlöf, Paolo Roberto, Susanne Gunnarsson och Oscar Jöback att nå sina mål. Det handlar om allt från att ta sig till OS i Rio för kanotisten Linnea Stensils till att nå en SM-final i squash. Trebarnspappan Carl-Johan har kommit på hur han ska kombinera träningen med familjelivet. Pensionären Kerstin kör backträning med löpexperten Anders Szalkai. Journalisten Thomas tränar med en friidrottsklubb för första gången.

21.30Vinnare V64 Från dagens travtävlingar.

22.00Boundless - världens hårdaste lopp Kanadensisk dokumentärserie från 2013. De två kanadensiska äventyrarna Simon Donato och Paul "Turbo" Trebilcock tar sig an åtta av världens mest extrema tävlingar under fem månader. Tillsammans springer, klättrar och cyklar de sig igenom blod, svett och tårar. Simon och Turbo fortsätter det 250 km långa loppet Sahara Race i den egyptiska öknen. Paul tvingas fatta ett stort beslut och Simon är nära att kollapsa.

23.00Boundless - världens hårdaste lopp Kanadensisk dokumentärserie från 2013. De två kanadensiska äventyrarna Simon Donato och Paul "Turbo" Trebilcock tar sig an åtta av världens mest extrema tävlingar under fem månader. Tillsammans springer, klättrar och cyklar de sig igenom blod, svett och tårar. Simon och Turbo tävlar i den sex dagar långa Ancient Khmer Path-tävlingen i Kambodja. Men då en vän hamnar i ett livshotande tillstånd blir allting svårare.

00.00Boundless - världens hårdaste lopp Kanadensisk dokumentärserie från 2013. De två kanadensiska äventyrarna Simon Donato och Paul "Turbo" Trebilcock tar sig an åtta av världens mest extrema tävlingar under fem månader. Tillsammans springer, klättrar och cyklar de sig igenom blod, svett och tårar. Säsongsavslutning. Simon och Turbo deltar i en Ironman-tävling i Phuket, Thailand.

01.00Boundless - världens hårdaste lopp Kanadensisk dokumentärserie från 2014. De två kanadensiska äventyrarna Simon Donato och Paul "Turbo" Trebilcock tar sig an extrema tävlingar. I den andra säsongen springer, klättrar och cyklar de sig igenom blod, svett och tårar i bland annat Österrike, Mongoliet och Skottland. Simon och Turbo ligger i hårdträning inför nästa utmaning. De ska delta i Europas tuffaste cykelmaraton, Salzkammergut race i Österrike, och ska cykla 20 mil på en dag. För att klara av alpernas skräckinjagande branter tar de hjälp av experter.

02.00Boundless - världens hårdaste lopp Kanadensisk dokumentärserie från 2014. De två kanadensiska äventyrarna Simon Donato och Paul "Turbo" Trebilcock tar sig an extrema tävlingar. I den andra säsongen springer, klättrar och cyklar de sig igenom blod, svett och tårar i bland annat Österrike, Mongoliet och Skottland. Simon och Turbo deltar i en 1 000 km lång tävling genom norra Mongoliet.

02.45Boundless - världens hårdaste lopp Kanadensisk dokumentärserie från 2014. De två kanadensiska äventyrarna Simon Donato och Paul "Turbo" Trebilcock tar sig an extrema tävlingar. I den andra säsongen springer, klättrar och cyklar de sig igenom blod, svett och tårar i bland annat Österrike, Mongoliet och Skottland. Simon och Turbo ställer upp i en bergsklättringstävling i Skottland.

03.30Boundless - världens hårdaste lopp Kanadensisk dokumentärserie från 2014. De två kanadensiska äventyrarna Simon Donato och Paul "Turbo" Trebilcock tar sig an extrema tävlingar. I den andra säsongen springer, klättrar och cyklar de sig igenom blod, svett och tårar i bland annat Österrike, Mongoliet och Skottland. Simon och Turbo är i norra Holland och deltar i en fem dagar lång tävling i paddelsurfing.

04.15Boundless - världens hårdaste lopp Kanadensisk dokumentärserie från 2014. De två kanadensiska äventyrarna Simon Donato och Paul "Turbo" Trebilcock tar sig an extrema tävlingar. I den andra säsongen springer, klättrar och cyklar de sig igenom blod, svett och tårar i bland annat Österrike, Mongoliet och Skottland. Simon och Turbo deltar i en tävling som går ut på att åka flotte nedför Amazonfloden. De tar sig från Perus gräns österut genom regnskogen.

05.00Jakt & fiske Svenskt jakt- och fiskemagasin från 2007. Programmet för alla som älskar svensk jakt och fiske med upplevelsereportage och konkreta tips. Magdalena Forsberg, Ola Svensson och Per Morberg tar hand om jaktdelen medan William Moberg-Faulds rapporterar om fiske. Det blir dessutom massor av matlagning där både fisk och vilt lagas vid lägerelden. William Moberg-Faulds gör ett återbesök i Härjedalen och än en gång fiskar han harr tillsammans med Peter Sjödin. Vid förra besöket drog de upp en harr på 1,6 kilo på första kastet. Per Morberg och hovjägare Peter Vilidu ger sig ut på dovhjortsjakt. Dovhjorten kom till Sverige så tidigt som på 1500-talet som en gåva till kungen. En av landets äldsta stammar finns på Ottenby på Öland. Där får Per och Peter följa med på smygjakt och en inventering av stammen, och dessutom se hur urvalsjakt går till.