MENY

Viasat Film Action

06.00The Aviator Storregissören Martin Scorsese ligger bakom det här rosade dramat om filmmagnaten Howard Hughes. Vi följer den excentriske multimiljonären under flera årtionden och får bl.a. insikt i hans minst sagt sensationella kärleksliv och hans ohämmade passion för flygkonsten.

08.45Remember Zev Guttman (Christopher Plummer) har överlevt hemskheterna i Auschwitz och bor nu på ett vårdhem i New York. Där blir han vän med Max Rosenbaum (Martin Landau) som även han är en överlevande. Rosenbaum uppmanar honom att rymma och söka upp den lägerchef som dödade hans familj innan han begav sig till USA under ett täcknamn. I sin jakt på hämnd spårar han upp fyra möjliga gärningsmän, men hans uppgift försvåras eftersom han lider av demens.

10.20Lords of Dogtown En fiktiv inspelning om den grupp briljanta skateboardåkare som växte upp vid de hemska gatorna i Dogtown i Santa Monica i Kalifornien. De kallades Z-boys och förfinade sin konst i tomma swimmingpooler hos aningslösa villaägare i förorterna. De banade väg för en spännande ny sport och blev slutligen legender.

12.10Spegel spegel Spegel, spegel – äventyret om Snövit är en fräsch och rolig återberättelse av sagan om Snövit. Debuterande stjärnan Lily Collins har huvudrollen som Snövit, en prinsessa i exil. Hollywoods älskling Julia Roberts har rollen som den elaka drottningen som obarmhärtigt styr hennes kapade kungarike. Sju modiga rebelliska dvärgar slår sig ihop med Snövit när hon kämpar för att ta tillbaka sin födslorätt och vinna sin prins i denna magiska komedi full av svartsjuka, romans och förräderi. Filmen har även Armie Hammer i huvudrollen som prinsen, och Nathan Lane som drottningens olycklige och fumlige tjänare.

14.00Risen Den romerska soldaten Clavius (Joseph Fiennes) blir beordrad av Pontius Pilatus (Peter Firth) att utreda påståendet om att den nyligen korsfästa Jesus (Cliff Curtis) har återuppstått från graven. Han och medhjälparen Lucius (Tome Felton) följer spåren för att motbevisa ryktena, men de hittar allt fler ledtrådar som pekar på att påståendet är sant. När han träffar apostlarna och Maria Magdalena (María Botto) får sig Clavius tro en törn, och det förändrar honom och världen för alltid.

16.00Cadillac Records I denna verklighetsbaserade film om sex, våld, etniska motsättningar och rock and roll får vi följa de turbulenta livsödena som var knutna till Chess Records. Vi träffar, bland andra, Chuck Berry som spelas av Mos Def, Etta James iscensatt av Beyoncé Knowles, och den vita killen Leonard Chess, här i form av Adrien Brody, som var bland de första att förstå den kommersiella potentialen som fanns i svart musik.

18.00Hunt for the Wilderpeople Ungdomsbrottslingen Ricky Baker (Julian Dennison) omhändertas av myndigheterna och placeras hos det äkta paret Bella (Rima Te Wiata) och Hec (Sam Neill). Rickys motvillighet bryts snabbt ner av Bella när hon ger honom en hundvalp i födelsedagspresent, som han döper till Tupac. Efter Bellas plötsliga död berättar Hec för Ricky att han ska återföras till de sociala myndigheterna. Han misslyckas med ett självmordsförsök där han tänder eld på ladan, och flyr från farmen tillsammans med Tupac. Snart har han gått vilse i vildmarken. Hec hittar honom snart, men skadar sin vrist. De tältar ute i skogen i några dagar. Åter på farmen anländer polisen och barnavårdsmyndigheten bara för att finna huset tomt och ladan nedbrunnen. De drar slutsatsen att Hec, efter sin chockerande förlust, måste ha blivit galen och kidnappat Ricky. Denna felaktiga slutsats lever vidare när tre idiotiska jägare börjar tro att Hec har förgripit sig på Ricky. Lite senare erkänner Hec att han är analfabet, och att han har suttit inne för dråp. Ricky berättar i sin tur att hans ende vän från ungdomsvårdsanstalten har dött. Han är rädd att han ska gå samma öde tillmötes eller hamna i ungdomsfängelse. De beslutar sig för att ta sin tillflykt till skogen. Sökandet efter de båda identifieras, samtidigt som Hec och Ricky samarbetar i syfte att undvika att bli infångade. De hittar en isolerad stuga där de hittar en medvetslös skogvakt, och Ricky ger sig av efter hjälp. Han träffar på Kahu (Tioreore Ngatai-Melbourne), en flicka i hans egen ålder. Hon introducerar honom för sin far, och Ricky beger sig till stugan och Hec. Istället finner han platsen nedlusad med poliser. Han springer tillbaka in I skogen. På andra sidan av en dal ser han Paula (Rachel House), barnavårdstjänstemannen med ansvar för hans fall. Hon erbjuder honom immunitet från ungdomsfängelset, men bara på villkor att han anklagar Hec för att vara en sexbrottsling. Ricky vägrar. Med hjälp av de överlevnadstekniker som Hec har lärt honom återförenas paret. Tupac såras dödligt av ett vildsvin och Hec tvingas avliva honom. Ricky avslöjar att han burit runt på Bellas aska. De sprider askan i en bergsjö. De träffar på Psycho Sam (Rhys Darby), en galen men snäll man som bor ensam uppe i bergen. De livnär sig på vad naturen kan ge i fem månader, men grips till slut av myndigheterna. Ricky blir adopterad av Kahus familj.

20.00Blair Witch James Donahue (James Allen McCune) hittar ett videoklipp på nätet som innehåller en suddig bild på sin syster Heather som var en av de filmarna som försvann i Black Hills-skogen för tjugo år sedan. I tron om att det är bevis nog på att hans syster fortfarande är vid liv beger sig James till Burkittsville med sina vänner Ashley Bennett (Corbin Reid) och Peter Jones (Brandon Scott). De får sällskap av den lovande dokumentärfilmaren Lisa Arlington (Callie Hernandez). När de anländer till Maryland ansluter sig lokalborna Talia (Valorie Curry) och Lane (Wes Robinson) till dem innan de ger sig in i skogen. Gruppen slår läger, och Burkittsville-borna tar upp Heathers försvinnande och de mystiska händelser som förknippas med den illasinnade legenden om häxan Blair. Mitt i natten vaknar gruppen och upptäcker att märkliga figurer av kvistar, kännetecknet för häxan Blair, har spritts ut runt lägerplatsen. Skrämda av händelsen bestämmer de sig för att lämna platsen, men Lisa hittar en garnspole i Lanes ryggsäck. Han och Talia erkänner att de har tillverkat de oroväckande talismanerna, och blir ivägskickade. De ursprungliga fyra spenderar timmar på att vandra genom skogen, men kommer på något sätt tillbaka till den tidigare lägerplatsen. Lisa skickar upp en drönare för att ta reda på var de befinner sig, men så långt ögat når syns bara träd. Drönaren drabbas av ett fel och fastnar i några grenar. De blir tvungna att slå läger igen när Ashleys skadade fot gör henne sjuk. Peter befinner sig ute i skogen när hans fackla börjar fladdra, och plötsligt dras han bort i mörkret av en okänd varelse. Talia och Lane återvänder efter den fem dagar långa vandringen i skogen utan att ha sett en soluppgång, trots att det bara gått några timmar sedan de skickades iväg. Lane är övertygad om att han hallucinerar och flyr i panik. Morgonen därpå vaknar dem av en väckarklocka klockan 07.00 och blir livrädda över det faktum att det fortfarande är mörkt ute, och att ännu större figurer av kvistar har dykt upp, varav en har hår från Ashley lindat runt sig. Hon anklagar Talia för att tillverka dem och bryter itu en i ren ilska. Talia delas då på mitten. Plötsligt flyger deras tält upp i luften, och gruppen grips av panik. Ashley klättrar upp i ett träd för att hämta drönaren, men hon råkar falla och blir bortsläpad i mörkret. Det börjar spöregna i skogen samtidigt som Lisa och James stöter på Rustin Parrs förfallna stuga. Han är en barnamördare som härjade på 40-talet och är en del av myten kring häxan Blair. James tror sig se Heather på övervåningen och rusar in. Lisa blir överfallen av Lane och blir tvungen att döda honom med sin fickkniv. Hon ser hur James står i hörnet, hör Heathers röst och blir attackerad av en osynlig kraft. Lisa använder videokameran för att se bakom sig. När hon hör James be om ursäkt vänder hon sig om och blir dödad.

22.00Änglar och demoner Strax efter påvens död, dör även de kardinaler som tippats bli hans ersättare, en efter en. Alla ledtrådar pekar åt broderskapsorden Illuminati. Men Illuminati finns inte längre – eller gör de det? Vatikanen kontaktar Professor Langdon från Harvard för att få bukt på morden. Tillsammans med den vackra vetenskapskvinnan Vittoria Vetra ger han sig ut i den romerska natten för att dechiffrera symbolers dolda mening. Utredningen leder dem inte bara i famnen på en skräckinjagande opponent, men även till en upprörande upptäckt och en chockerande insikt.

00.20Taken 2 År 2011: Vid sonen Markos begravning i Tropojë svär den albanske maffiabossen och frilansterroristen Murad Hoxha att hämnas på sin sons mördare. I Paris torterar han och hans män den före detta agenten Jean-Claude Pitrel, vars visitkort hittades på platsen där Marko dog, men utan resultat. Han mutar sedan en korrupt polis för att få tillgång till Pitrels polisfiler, och drar slutsatsen att Pitrels gamle vän Bryan Mills bar ansvaret och befinner sig i Istanbul. Samtidigt har Bryan just avslutat ett tre dagar långt säkerhetsuppdrag för en rik arabisk shejk i Istanbul, och överraskas av sin exfru Lenore och dottern Kim. Under en gemensam lunch med Lenore nästa dag upptäcker Bryan att Murads män följer efter dem. Han säger åt Lenore att fly och försöker skaka av sig albanerna, men ger slutligen upp när de tar Lenore tillfånga. Efter att ha insett att även Kim är en måltavla, ringer Bryan till henne på hotellet och säger åt henne att gömma sig, men han tas sedan tillfånga och slås medvetslös. Hon lyckas nätt och jämnt undgå att bli tagen tillfånga när kidnapparna tvingas fly efter att ha skjutit ned två säkerhetsvakter. När han vaknar till liv sitter Bryan bunden till ett rör ovanför huvudet i en tom källare. Han använder en mobiltelefon i miniatyrformat som legat dold i strumpan för att kontakta Kim och instruera henne att varna den amerikanska ambassaden; istället övertalar hon honom att låta henne hjälpa till. Efter att ha öppnat sin fars utrustningsväska tar Kim en granat som hon detonerar på ett tak i närheten; ljudet gör att Bryan kan instruera henne i hur hon kan triangulera platsen där han befinner sig. Gangstrarna för in Lenore, knivskär henne lätt i halsen och hänger henne upp och ner i syfte att låta henne förblöda. Så fort de har lämnat platsen befriar Bryan sig själv och sedan henne. Han låter därefter Kim detonera ytterligare två granater och släpper ut lite ånga via en skorsten i syfte att vägleda henne till platsen där han befinner sig. Kim slänger ner en pistol genom skorstenen, som Bryan använder för att döda vakterna. Han räddar Kim men tvingas åse Lenore bli tagen tillfånga på nytt. Bryan och Kim följer efter kidnapparnas bil i en stulen taxi, varpå en SUV som körs av en av kidnapparnas lönnmördare dyker upp för att distrahera dem. En vild jakt med skottlossning bryter ut, vilket drar till sig den turkiska polisens uppmärksamhet och slutar med att Bryan lyckas lura SUV:en in i en frontalkrock med ett tåg. Efter att ha lämnat av Kim på USA:s ambassad använder Bryan sitt minne för att hitta Murads gömställe. Han räddar Lenore och följer efter de kvarvarande gangstrarna till ett badhus, där han dödar dem. I en konfrontation med Murad erbjuder Bryan att låta honom löpa om han lovar att återvända hem och avsvära sig sitt hämndbegär. Murad går med på det och Bryan släpper sitt vapen, men den förstnämnda håller inte ord och försöker döda Bryan, bara för att finna att vapnet är oladdat. Efter att ha insett att Murad aldrig kommer att sluta försöka hämnas på honom, dödar Bryan honom genom att spetsa honom på en vass handdukskrok. Tre veckor senare sitter familjen Mills på en restaurang i Los Angeles och firar Kims körkort med en milkshake. Till Bryans stora förvåning får de sällskap av Kims pojkvän Jamie, och Kim ber skämtsamt sin far att inte ”döda den här”.

02.00Inferno Genetikern Bertrand Zobrist (Ben Foster) jagas genom Florens tills han tvingas upp i ett torn, där han konfronteras av Christoph Bouchard (Omar Sy). Denne kräver att Zobrist avslöjar en hemlig plats, men Zobrist bara ler och hoppar sedan från tornet och slår i marken. En tid senare vaknar dr Robert Langdon (Tom Hanks) i en sjukhussäng med en huvudskada som har gett honom oroande visioner av en brinnande värld, där alla människor brinner och skriker. Han får besök av den brittiske läkaren dr Sienna Brooks (Felicity Jones) som har beundrat hans forskning i hela sitt liv. Hon informerar honom om att hans skada gett honom retrograderad minnesförlust. De blir plötsligt överfallna av den vapentokige lönnmördaren Vayentha (Ana Ularu). Brooks hjälper Langdon att fly till hennes lägenhet. I hans ägo finns en redigerad kopia av Helvetets Karta av Botticelli, ett verk inspirerat av Dantes episka dikt. Ledtrådar hjälper dem att följa ett spår lagt av Zobrist. Paret upptäcker att Zobrist skapat ett virus vid namn ”inferno” i avsikten att dramatiskt minska världens befolkningsmängd. Vayentha och agenter från Världshälsoorganisationen stormar lägenheten, vilket på nytt tvingar paret att fly. Langdon använder sina kunskaper om Dane för att dechiffrera ytterligare ledtrådar efterlämnade av Zobrist. Langdon chockas av att få veta att han själv stulit och gömt Dantes dödsmask, något han själv inte har något som helst minne av. Vayentha visar sig vara anställd av Harry Sims (irrfan Khan), VD för en privat säkerhetsfirma som samarbetat med Zobrist. Världshälsoorganisationen har emellertid skickat agenter under ledning av Elizabeth Sinskey (Sidse Babett Knudsen), före detta älskarinna till Langdons. När Sims ser ett videomeddelande som Zobrist efterlämnat, får dess hemska innehåll honom att bistå Sinskey för att förhindra att inferno släpps ut. Langdon och Brooks varnas av Bouchard att Sinskey i själva verket är en dubbelagent som vill utnyttja kaoset. Trion försöker undvika att viruset släpps ut, men det avslöjas att det egentligen är Bouchard är den som vill dra nytta av det. Langdon och Brooks flyr när han når slutsatsen att viruset förvaras i Hagia Sophia i istanbul. Hon lämnar honom kvar och avslöjar att hon är Zobrists älskare och att spåret var en alternativ plan. Langdon får hjälp av Sims och Sinskey. Sims erkänner att han anlitats av Brooks i syfte att kidnappa Langdon, och att dramatiken vid sjukhuset bara var ett trick. Langdon och teamet från Världshälsoorganisationen närmar sig viruset, medan Broks förbereder att detonera en bomb för att frisläppa det. Hon dödar Sims och begår självmord i syfte att sprida ut inferno. Viruset isoleras och tas om hand av Världshälsoorganisationen. Langdon återvänder till Florens och återlämnar Dantes dödsmask till museet innan han lämnar staden med ett leende på läpparna.

04.00Red Frank Moses (Bruce Willis) är en pensionerad Black Ops-agent vars höjdpunkt i livet består i att småprata med Sarah Ross (Mary-Louise Parker), som ansvarar för hans pension. En sen kväll bryter ett gäng yrkesmördare sig in i hans hus och försöker döda honom. Han besegrar dem. Efter att ha dragit slutsatsen att hans telefon varit avlyssnad inser han att även Sarah kan vara en måltavla. Hon vägrar att ge sig av med honom, varför han kidnappar henne. CIA-agenten William Cooper (Karl Urban) får i uppdrag att spåra upp och mörda Frank. Frank försöker ta reda på vem som ligger bakom mordförsöket och söker upp sina tidigare kollegor. Först besöker han sin mentor Joe Matheson (Morgan Freeman) som bor på ett vårdhem i New Orleans. Frank låser in Sarah på ett mötell, men hon lyckas fly när Cooper dyker upp. Frank håller honom stången och lurar polisen att arrestera agenten. Han och Sarah besöker Marvin Boggs (John Malkovich), en galen konspirationsteoretiker som understryker det faktum att alla måltavlor är kopplade till ett Black Ops-uppdrag i Guatemala. Trion spårar upp Gabriel Singer (James Remar), som berättar för dem att uppdraget involverade att hämta en individ från en avlägsen by. Singer dödas av en maskingevärsskytt i en helikopter. De lyckas nätt och jämnt fly när Cooper står i begrep att fånga dem. Frank infiltrerar CIA-högkvarteret. Av respekt överlämnar Henry på arkivet (Ernest Borgnine) filen om uppdraget till honom. När Frank lämnar platsen hamnar han och agent Cooper i ett brutalt slagsmål. Frank besegrar honom, men drabbas samtidigt av en skottskada. Han räddas av Joe, som lyckats överleva ett attentatsförsök. De gömmer sig hemma hos den före detta säkerhetstjänstagenten Victoria (Helen Mirren), som ansluter sig till dem efter att ha behandlat Franks sår. De undersöker innehållet i filen, vilket leder dem till den illegale vapenhandlaren Alexander Dunning (Richard Dreyfuss). De förhör honom, och han erkänner att den person uppdraget hade som mål att hämta var den nuvarande vicepresidenten Robert Stanton (Julian McMahon). Stanton har gett order om att alla med koppling till uppdraget ska mördas, detta i syfte att täcka över det faktum att oskyldiga civila massakrerats. Herrgården omringas av FBI, och Cooper försöker förhandla i syfte att få dem att ge upp, men Frank avslöjar Stantons förräderi. Joe lämnar herrgården och skjuts ner av en av Stantons krypskyttar, som misstar honom för Frank. I kaoset blir Sarah kidnappad. Frank och hans team kidnappar Stanton och föreslår att byta ut honom mot Sarah. Vid mötesplatsen sårar Dunning Stanton, och avslöjar att han och Coopers chef Cynthia Wilkes (Rebecca Pidgeon) låg bakom morden. Cooper lurar Wilkes genom att låtsas arrestera Frank, men skjuter istället sin överordnade. Frank krossar Dunnings luftstrupe. Efter att ha insett sanningen låter Cooper Frank och hans team löpa.