MENY

Viasat Film Action

06.00Roboshark Ett UFO kraschlandar i Stillahavet och slukas av en vithaj. Havets dödsbringande best har nu blivit ett mekaniskt vapen med siktet inställt på att krossa Seattle. Djuret löper amok genom staden, äter människor och förstör berömda sevärdheter. Har USA:s militär resurser nog för att stoppa den förödande nya versionen av naturens grymmaste rovdjur?

08.00Steve Jobs Steve Jobs (Michael Fassbender) är drivkraften bakom Apples påhittighet. Tillsammans med sitt team och förtrogna, däribland Joanna Hoffman (Kate Winslet) och Steve Wozniak (Seth Rogen), dokumenteras hans passion i denna storslagna film som presenterar idéerna som drev på den digitala åldern. Hans strävan efter att revolutionera tekniken krävde uppoffringar, och så småningom påverkades både hans familj och möjligen hans hälsa. Det är ett porträtt av Jobs riktiga jag under både ljusa och mörka tider i en berättelse om prövningar och triumf.

10.00The Huntsman: Winter's War Den ondskefulla Ravenna (Charlize Theron) upptäcker att hennes syster, drottning Freya, är gravid och förälskad i en adelsman. Freya föder en flicka, men när hennes älskare mördar barnet använder hon sig av sina iskrafter för att förgöra honom. Hon beger sig norrut för att bygga ett palats och skapa en armé som kidnappar barn och uppfostrar dem till skoningslösa soldater. Åren går och Eric (Chris Hemsworth) och Sara (Jessica Chastain) växer upp och blir förälskade i varann. De planerar att fly från slottet, men Freya skiljer dem åt genom en vägg av is. En dag blir Snövit sjuk och hennes man söker upp Eric för att berätta att den magiska spegeln har tagits till en fredad plats. Eric slår sig samman med två dvärgar för att hitta spegeln, men deras uppdrag kantas av fara.

12.00Pyromanen I en sömnig by i södra Norge får sig idyllen en törn då en serie bränder utbryter. Paniken sprider sig genom byn, och pyromanens identitet lämnar deras syn på säkerhet, tillit och gemenskap i spillror.

14.0099 Homes Dennis Nash (Garfield) är en singelpappa som nyligen har förlorat sitt jobb som byggnadsarbetare och nu även sitt hem. I ren desperation tvingas han flytta sin mamma (Laura Dern) och sin son till ett billigt motell. Han gör sen något otänkbart när han börjar jobba för mäklaren som fick dem utslängda. Denne avslöjar snart för Nash hur banker prioriterar profit framför husägarnas bästa. Kommer Nash att följa sitt samvete eller ge vika för den allsmäktiga dollarn?

16.00The Maiden Heist Roger, Charles och George är tre åldersstigna vakter på ett av stadens finaste konstmuseer. Gemensamt har de sin kärlek till konsten. Och denna sätts på prov när en ny museikurator vill göra sig av med tre av deras favoritverk! Trots hög ålder, dålig motorik och noll erfarenhet när det gäller komplicerade konststölder tänker treklövern ut en listig plan som inte kan gå annat än helt galet.

18.00Man On A Ledge En ovärderlig diamant har stulits, och de ansvariga tjuvarna använder före detta polismannen Nick Cassidy som sin syndabock. Eftersom Nick redan är på rymmen för ett annat brott inser han att ingen kommer att tro att han är oskyldig och bestämmer sig för att ta till extrema åtgärder för att avslöja männen som bedragit honom. När han går ut på en avsats 25 våningar ovanför New York City blir den ökände rymlingen snabbt en mediesensation medan hela världen ser på och väntar på hans nästa drag. Under tiden skyndar Nicks lojale bror att försöka rentvå sitt syskons namn och se till att de skyldiga får betala för sina brott innan situationen slutar i tragedi.

20.00The Bank Job Den brittiska säkerhetstjänsten har blivit intresserade av ett bankfack på en bank i London som ligger på Baker Street. Det tillhör den svarta gangstern Michael X (Peter de Jersey) och innehåller genanta bilder på prinsessan Margaret, som han har sparat som en garanti för att de brittiska myndigheterna ska se mellan fingrarna. Martine (Saffron Burrows) är en före detta modell som har ett förhållande med en MI5-agent. Hon blir ertappad när hon smugglar in droger i landet, och för att slippa sitta i fängelse förhandlar hon med myndigheterna och går med på att komma över bilderna. Martine kontaktar vännen och bilförsäljaren Terry (Jason Statham), som har det rätt ansträngt. Hon säger att han om kan fixa ett gäng som hjälper henne att råna banken så kommer han att bli riktigt belönad, men hon berättar inte om bilderna i bankfacket. Terry samlar ihop ett litet gäng, inklusive hans medarbetare Eddie (Michael Jibson), och porrskådespelaren Dave (Daniel Mays) som tidigare har gjort filmer för gangstern Lew Vogel (David Suchet) som Dave råkar springa på utanför banken innan rånet. Gänget tar sig genom en tunnel in i bankvalvet och stjäl pengar och andra värdesaker, men Terry fattar misstankar när han upptäcker att Martine bara verkar intresserad av ett fack som enbart innehåller fotografier. De tar sig därifrån tillsammans. Vid det här laget har polisen uppmärksammats om rånet av en radioamatör som har snappat upp pladdret genom gängets walkie-talkies. Lew får veta att hans eget fack är ett av dem som blivit rånade, och den var fullproppad med bevis om hans mutor till korrupta poliser. Han uppmärksammar en ursinnig Michael X i Trinidad om saken, som misstänker Hakim Jamals älskare Gale Benson (Hattie Morahan) för att agera spion åt MI5, och mördar henne på grund av det. Lew anar att Daves närvaro utanför banken inte var en tillfällighet, och torterar honom för att få information. Dave ger sig, och Lew beger sig till Terrys garage för att kidnappa Eddie. Under tiden får en minister reda på att han också finns med på några av de stulna fotografierna. Han övertalar MI5 om att ge rånarna nya pass och låta dem komma undan i utbyte mot fotografierna, för att undvika en skandal. En av Lews ohederliga poliser skjuter Dave och hotar att skjuta Eddie också om inte Lew kommer över bevismaterialet igen. Terry går med på att leverera det till honom på stationen Paddington samtidigt som han egentligen ska hämta de nya passen från MI5, men han berättar om planerna för polisen Roy, som varskor MI5-agenterna. Vid utbytet känner Lew igen agenterna, och han och de korrupta poliserna tar till flykten. Terry följer efter Lew för att ge honom stryk, men Roy lägger sig i och griper Lew och hans kollegor. I Trinidad blir även Michael X anhållen. Med sin frihet och sitt nya pass kan Terry och hans familj njuta av ett bekymmersfritt liv på deras lustjakt vid en solig strand.

22.00First Response Austin (Joris Jarsky) och Dustin Hayes (Adam Butcher) är ett två tjuvar vars rånförsök leder till en eldstrid med säkerhetsvakterna. Den ena av bröderna blir träffad av en kula när de försöker fly, och de kapar därför en ambulans. I ambulansen jobbar den erfarna sjukvårdaren Camilla (Dania Ramirez) och hennes kollega Gerry (Kristopher Turner). Rånarna tvingar Gerry att köra och undvika polisen samtidigt som Camilla får kämpa med att behandla den skottskadade. När hon inser situationens allvar förstår Camilla vad hon måste göra för att rädda sig själv och sin kollega.

00.00Safe Den före detta polisen och boxaren Luke Wright (Jason Statham) vinner oavsiktligt en fixad match. Det retar upp den ryska maffians ledare Emile Docheski (Sándor Técsy). Som straff dödar Docheskis son Vassily (Joseph Sikora) och hans män Wrights gravida fru. De säger sedan att de tänker ha ihjäl alla som pratar med honom regelbundet. Luke lämnar sitt gamla liv bakom sig, och blir en hemlös luffare. Under tiden blir det unga matematiska geniet Mei (Catherine Chan) kidnappad i Kina av män som arbetar för triadledaren Han Jiao (James Hong). Han har en plan om att använda Mei som en mental räknemaskin för att radera hans kriminella verksamhets spårbara digitala fotavtryck. Han skickar henne till New York, där hon tas om hand av den brutala gangstern Quan Chang (Reggie Lee). Ett år senare anländer Han från Kina och ber Mei att memorera ett långt nummer. När de ska hämta ett andra nummer blir deras fordon genskjutet av den ryska maffian. Mei förs till Emile, som begär att få numret, men Mei vägrar. Innan de hinner förhöra henne vidare blir de avbrutna av polisen på uppdrag av den korrupta kommissarien Wolf (Robert John Burke) som arbetar för Han. Mei lyckas rymma under förvirringen, och blir jagad av ryssarna till en närliggande tunnelbanestation där Luke överväger att begå självmord. Men när Luke känner igen Chemyakin (Igor Jijikine), en av männen som dödade hans fru, och märker hur orolig Mei är, kliver han ombord tåget och dödar både Chemyakin och de andra ryssarna. Mei försvinner vid nästa station, men blir stoppad av två korrupta kriminalinspektörer som arbetar för Wolf. Luke kommer dit och stoppar inspektörerna, vilket gör Mei övertygad om hans goda avsikter, innan han också gör sig kvitt några av ryssarna. På ett hotell berättar Mei numret för Luke, som antar att det är en kod till ett kassaskåp. Genom Meis mobiltelefon lyckas dock Quan spåra upp och föra bort henne medan Luke är sysselsatt med Quans hantlangare. På andra sidan stan träffar kommissarie Wolf borgmästaren Danny Tremello (Chris Sarandon), som har fått reda på att Luke är inblandad i det hela. Han varnar Wolf för att Luke inte är en vanlig polis, utan en torped som, tillsammans med sin tidigare partner Alex Rosen (Anson Mount), ligger bakom flera hemliga uppdrag som beordrats av hans befälhavare i ett försök att sätta dit kriminella verksamheter i New York-området. Lukes liv i exil är en nödvändighet, utan snarare en gottgörelse för det han uträttat åt regeringen. Med hjälp av Chemyakins telefon lurar Luke Vassily och tar honom till fånga. Emile går motvilligt med på en uppgörelse för att rädda sin sons liv, och förklarar att Meis nummer går till ett hårt bevakat kassaskåp i Chinatown som innehåller 30 miljoner dollar, även om han inte vet vad som finns i det andra kassaskåpet. I behov av hjälp för att komma åt kassaskåpet anlitar Luke Wolf och hans kriminalinspektörer. Tillsammans tar de sig an flera triadgangstrar för att ta sig till kassaskåpet. Just när Luke ska öppna det gör Wolf ett försök att förrå honom, men istället dödar Luke de återstående kriminalinspektörerna och tar Wolf som gisslan. Pengarna använder Luke för att muta Alex Rosen, som nu arbetar för borgmästaren, till att rädda Mei. Alex avslöjar att det andra kassaskåpet tillhör borgmästaren, och att det innehåller en skiva med uppgifter om hans korruption. Alex möter Quan och visar upp sin styrka genom att döda Quan och hans hantlangare medan Mei ser på. Under tiden ger sig Luke på borgmästaren och hämtar en kopia av skivan. Alex och Luke stämmer träff, men Luke vägrar att lämna över pengarna. Istället föreslår han att de löser saken med våld. Innan de hinner börja skadar Mei Alex med ett skott, och Luke kan enkelt göra slut på honom. Efteråt ger Luke 50 000 dollar till Wolf och beordrar honom att överlämna Vassily oskadd till sin pappa. Han skickar resten av pengarna till Han för att köpa Meis frihet, och hotar att omintetgöra Hans verksamhet om han försöker kidnappa Mei igen. Luke lämnar New York bakom sig, men gömmer först flera kopior av skivan runt om i staden. Tillsammans med Mei beger de sig båda västerut. När Mei frågar om de äntligen är i säkerhet svarar Luke att de får ta en dag i taget.

02.00Battle in Seattle Det är november 1999, och fem dygn kommer att skaka om världen då tiotusentals demonstranter ger sig ut på gatorna i Seattle för att protestera mot Världshandelsorganisationens ministermöte. Bland dem finns Django (Andre Benjamin), Sam (Jennifer Carpenter), Lou (Michelle Rodriguez) och Jay (Martin Henderson). De har alla olika bakgrunder, men de förenas i en gemensam önskan om att göra sina röster hörda och förändra världen. För dessa fyra demonstranter är situationen väldigt personlig, och det står mer på spel än bara politik. En fredfull demonstration för att stoppa Världshandelsorganisationens konferens eskalerar snabbt till ett fullskaligt upplopp. Snart har Seattles borgmästare utlyst undantagstillstånd. På gatorna råder kaos, och Världshandelsorganisationen är som lamslagna. Mitt i kampen om medborgerliga fri- och rättigheter finns Seattles invånare, inklusive den hårt ansatta borgmästaren (Ray Liotta), en kravallpolis (Woody Harrelson) och hans gravida fru (Charlize Theron). Valen de gör kommer att förändra deras liv, och världen, för alltid.

04.00Gattaca Vincent Freeman (Ethan Hawke) drömmer om att resa till stjärnorna, men detta är en omöjlig dröm eftersom han inte utgör det genetiska ideal som samhället skapar. Han övertar identiteten Jerome Morrow (Jude Law), en man som är genetiskt perfekt men som förlamats i en bilolycka. Freeman är snart på god väg att få följa med på ett rymduppdrag, men när projektchefen mördas blir samtliga programmets deltagare misstänkta. Freeman faller även för den vackra Irene (Uma Thurman), men snaran dras åt kring hans drömmar när en beslutsam utredare, kommissarie Hugo (Alan Arkin) kommer närmare att avslöja Freemans sanna identitet.