MENY

Viasat Film Action

06.00Risen Den romerska soldaten Clavius (Joseph Fiennes) blir beordrad av Pontius Pilatus (Peter Firth) att utreda påståendet om att den nyligen korsfästa Jesus (Cliff Curtis) har återuppstått från graven. Han och medhjälparen Lucius (Tome Felton) följer spåren för att motbevisa ryktena, men de hittar allt fler ledtrådar som pekar på att påståendet är sant. När han träffar apostlarna och Maria Magdalena (María Botto) får sig Clavius tro en törn, och det förändrar honom och världen för alltid.

08.00Lords of Dogtown En fiktiv inspelning om den grupp briljanta skateboardåkare som växte upp vid de hemska gatorna i Dogtown i Santa Monica i Kalifornien. De kallades Z-boys och förfinade sin konst i tomma swimmingpooler hos aningslösa villaägare i förorterna. De banade väg för en spännande ny sport och blev slutligen legender.

10.00The Tourist Under en spontan resa till Europa för att reparera ett brustet hjärta, träffar Frank den extraordinära kvinnan Elise, som med avsikt har korsat hans väg. I de vackra omgivningarna av Paris och Venedig utvecklas deras romantik snabbt men de kastas både instinktivt in i ett dödligt spel som katt och mus.

12.00Small Town Killers Ib (Nicolas Bro) och Edward (Ulrich Thomsen) är trötta på sina kärlekslösa äktenskap. De drömmer om att leva livet med de undanstoppade pengarna som de har tjänat under åren genom ett extraknäck. Efter ett hätskt gräl med sina fruar dricker de sig fulla och anlitar en hänsynslös rysk torped för att mörda deras makar. De har dock grovt underskattat sina fruar, och det blir början på en märklig resa där Ib och Edward själva blir måltavlor.

14.00Nerve Emma Roberts, Dave Franco och Juliette Lewis medverkar i denna komedi med en farlig hemlighet. En blyg student deltar i en lek där deltagaren ska utföra riskabla utmaningar, men det har sitt pris.

15.50Big Stan Vad ska en patetisk ynkedom till karl ta sig till som står i begrepp att avtjäna sitt fängelsestraff tillsammans med våldtäktsmän, barnmisshandlare och seriemördare? Jo, han söker upp första bästa skorpionätande kung fu-mästare och lär sig lite seriöst självförsvar i värsta Kill Bill-stil!

17.40Guardians of the Galaxy Vol. 2 Samtidigt som han handskas med följderna från en hafsig kupp träffar Star Lord (Chris Pratt) Ego (Kurt Russell) som berättar att han är hans sedan länge försvunna pappa. Familjen Quill är inte de enda som måste handskas med besvärliga familjemedlemmar eftersom Gamoras (Zoe Saldana) syster Nebula (Karen Gillan) ständigt försöker döda henne. Rocket Raccoon (med röst av Bradley Cooper) och Yondu Udonta (Michael Rooker) inleder motvilligt ett samarbete för att ta sig från ett rymdskepp, som fungerar som ett fängelse, med hjälp av den modiga och bedårande Baby Groot (med röst av Vin Diesel).

20.00Seven Psychopaths Den ärelystne filmförfattaren Marty har ett briljant filmmanus med titeln Seven Psychopaths i sitt huvud, men tyvärr hindrar hans ständiga bakfylla honom från att börja skriva på det. Samtidigt betalar Martys bäste vän, en arbetslös skådespelare, hyran genom att kidnappa hundar tillsammans med den charmige Hans. Precis när den frustrerade Marty börjar bli rädd för att hans manusidéer har tagit slut dyker Billy upp med en gullig shih tzu vars husse är en gangster med kort stubin, och snart ger de sig ut på en desperat resa i öknen som verkligen sätter fart på idéerna.

22.00Blitz Kriminalinspektör Tom Brant skickas ut för att oskadliggöra en seriemördare som är fast besluten att utrota poliskåren en polis i taget. ”The Blitz” lyckas slingra sig ur Toms grepp gång på gång, och när hans kollegers dyrbara liv spills ett efter ett leds Tom till frågan: om vi inte kan skydda våra egna, vad är vi då bra för?

00.00Precious Cargo Eddie Pilosa (Bruce Willis) har anlitat mästertjuven Karen (Claire Forlani) för att genomföra en kupp. Men istället slutar det med katastrof. Hon tar hjälp av sin före detta älskare och kollega Jack (Mark-Paul Gosselaar) för att stjäla ädelstenar till ett värde av en halv miljard dollar. Han lyckas tillsammans med sitt gäng genomföra kuppen, men efteråt leder svek och bedrägeri till att de inte vet vilka de kan lita på.

02.00The Samaritan Foley (Samuel L. Jackson) är en livstrött före detta straffånge som upptäcker hur svårt det är att lämna sitt kriminella förflutna bakom sig när sonen till hans brottskompanjon utpressar honom till att lura en hänsynslös affärsman på åtta miljoner dollar. Många år tidigare var Foley en professionell skojare, men hans livsstil hann ikapp honom och genererade honom 25 år I fängelse. Efter frigivningen tror sig Foley aldrig kunna undfly sitt förflutnas skugga. Men allt det förändras när han träffar Iris (Ruth Negga), en vacker kvinna med ett eget sorgebagage, som ser en god man där andra ser ett hopplöst fall. Just när en lycklig framtid tycks befinna sig inom räckhåll kontaktas Foley av Ethan (Luke Kirby), sonen till hans tidigare kriminella kompanjon, och själv en aspirerande fixare som gärna vill lära sig det hans far aldrig lärde honom. Ethans boss Xavier (Tom Wilkinson) är en self-made-miljonär med ett grymt rykte, men den ambitiösa nykomlingen ser honom som det perfekta målet. Med Foleys hjälp kan de tjäna åtta lätta miljoner dollar genom ett klassiskt bedrägeri kallat ”Samariten”. Till en början nobbar Foley Ethans erbjudande, men Ethan tänker inte låta en unik chans gå förlorad, och snart blir det hela till en personlig affär för Foley. Längre fram, när det hela börjat gå galet, inser Foley att eftersom mer än hans eget öde står på spel, så har han inget annat val än att göra det han gör bäst, oavsett konsekvenserna.

03.50Rogue One: A Star Wars Story Felicity Jones, Diego Luna och Mads Mikkelsen medverkar i denna nya spännande Star Wars-film. Ett gäng rebeller försöker komma över ritningarna till Dödsstjärnan, trots att de riskerar att dö.