MENY

Barnkanalen

05.55Sara och Anka Konsten att vara rosa. Konsten att vara rosa. Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner. Textat sid. 199.

06.00Stella och Sam Stella från Planella. Världens roligaste, snällaste och mest nyfikna storasyster heter Stella. Hon har svar på allt, till och med när hon inte vet svaret. Hon och lillebror Sam är med om fantastiska äventyr. Textat sid. 199.

06.15Daniel Tigers kvarter Tack-sägar-dagen. Tack-sägar-dagen. Daniel Tiger och hans vänner Madelina, Prins Onsdag, Kattis och ugglan Ho lär sig om känslor och sånt genom sång och fantasi. Textat sid. 199.

06.30Morgonshowen Textat sid. 199.

06.30Greta Gris Önskebrunnen. Tecknad serie från England. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

06.35Robyn och rymdpatrullen Höna på rymmen. Höna på rymmen. Gäller det en borttappad sko eller en trasig leksak? Rymdpatrullen står alltid beredd att hjälpa en jordvän och Robyn vet att hon har den robot som behövs för att klara varje uppdrag. Textat sid. 199.

06.50Tilde Skräckmästare två punkt noll. Tilde är tjejen som tillsammans med sin hund och sina vänner utforskar världen med hjälp av sina teknikprylar. Textat sid. 199.

07.05Fåret Shaun Leranimerad humorserie. Som hund och katt. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. Detta avsnitt: Som hund och katt. Textat sid. 199.

07.15Rädda världen Skräp. Sara plockar skräp. Skräp i naturen kan vara farligt för djuren. Men Sara har visst en annan idé också. Del 2 av 5. UR.

07.20Jack och jordens utveckling Fram mot trias. Jacks ensamma vandring på ett museum fortsätter. Var är han nu? På vinden? Eller är han i tidsåldrarna silur, devon, karbon och perm? Jordens utveckling går mot katastrof igen. Del 2 av 5. UR.

07.30Börja skolan Möt Åke och de andra 6-åringarna på förskolan Vindleken som snart ska börja i skolan. Del 7 av 12. I skolan finns det regler. Man får inte gå utanför skolans gränser. Man får inte gå i varandras lådor förklarar läraren Magnus. Men kan man verkligen GÅ i varandras lådor. Är de så stora skämtar Agnes. Häng också med när klassen besöker matsalen för första gången. För där bjuds det på chips. Textat sid. 199.

07.40Masha och björnen Säg omelett. Masha är en liten vandrande katastrof. Fast hon gör det inte med flit, hon vill ju bara prova! Prova att hoppa i en stor björns säng till exempel, eller leka doktor med vargarna. Textat sid. 199.

07.45Katten i hatten vet allt om ditten och datten Jakten på regnbågen. Katten i hatten tar sina vänner Sally och Tim med på äventyr till spännande platser i sin "Thinga-ma-jigger". Med på resorna är även kattens kompanjoner Fisken i sin skål samt Sak 1 & Sak 2. Baserad på en klassisk barnbok av Dr. Seuss. Textat sid. 199.

08.00Andys förhistoriska äventyr Leptictidium och fikonet. Håll i hatten - Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter. Textat sid. 199.

08.15Mästerflygarna Team Tango. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!. Textat sid. 199.

08.25Safirdrakens krafter Tunneln. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. Textat sid. 199.

08.35Regnbågsstadens hjälte En förlorad skatt. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Textat sid. 199.

08.50Octonauterna Animerat undervattensäventyr. Sjögurkan. Sjögurkan. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser. Textat sid. 199.

09.00Dinosaurietåget Dino är en adopterad förskoledinosaurie, en Tyrannosaurus Rex. När han åker med dinosaurietåget genom djungler, kärr, vulkaner, insjöar, hav och tidstunnlar upplever han hela tiden nya äventyr. Vid varje station bor det nämligen urtidsödlor från olika tidsepoker och Dino vill veta allt som finns att veta om sina berömda släktingar. Textat sid. 199.

09.15Katie Morag Om livet på en avlägsen ö, fylld av vardagligheter, spännande historia och mystik. Andra säsongen. Textat sid. 199.

09.30Andys minsta babydjur Samarbete. Små, ulliga, gulliga. Alla ska de lära sig gå, klättra, simma - och leka!. Textat sid. 199.

09.40Rymdrekryterna Stjärntecken. För att kunna upptäcka sånt som ingen förut gjort i rymden krävs noggrannhet, nyfikenhet och lagarbete! Har du vad som krävs för att bli en av Rymdrekryterna? På Stjärnstoftvikens rymdakademi lär sig Rymdrekryterna kraften hos vetenskapliga studier och observationer, rymdens under, och vikten av att kunna jobba tillsammans. Textat sid. 199.

09.50Masha och björnen Dansfeber. Masha är en liten vandrande katastrof. Fast hon gör det inte med flit, hon vill ju bara prova! Prova att hoppa i en stor björns säng till exempel, eller leka doktor med vargarna. Textat sid. 199.

10.00Pippi Långstrump Tv-serie från 1969. Pippi får besök av tjuvar. Nu kan Dunder-Karlsson och Blom inte bärga sig längre, de måste ha Pippis kappsäck. I Villa Villekulla har Pippi födelsedagskalas för Tommy och Annika, Herr Nilsson och Lilla Gubben. Det blir ett roligt kalas, och när kalaset är slut kommer tjuvarna. I huvudrollerna: Inger Nilsson, Maria Persson och Pär Sundberg. Del 5 av 13: Pippi får besök av tjuvar. Textat sid. 199.

10.25Heidi För en bit bröd. Föräldralösa Heidi skickas till bergen att bo hos sin farfar - en allvarlig, sorgtyngd man. Det blir en tuff omställning för Heidi som dock så småningom visar sig mer än kapabel till att klara sig i sitt nya hem. Heidi får snart flera nya vänner och upplever en rad äventyr tillsammans med dem. Del 7: För en bit bröd. Textat sid. 199.

10.50Yakari Animerad serie. Yakari och stora örn. Yakari är en indianpojke som kan tala med djur, men den enda som känner till det är hans kompis, indianflickan Regnbåge. Textat sid. 199.

11.00Zoé Kézako Zoé är en tjej på åtta år, stark, rolig - och supersjälvisk. Svenska röster: Rakel Löwe, Norea Sjöquist och Sanna Bråding. Detta avsnitt: Otämjd barnvakt. Textat sid. 199.

11.15Blinky Bills bravader Den enda. Oavsett om det är rymdvarelser som landar eller en borgmästare med storhetsvansinne så är det dags för ännu en bravad av Blinky Bill och gänget!. Textat sid. 199.

11.25Magiska fyran Fontänen. I den magiska staden Myshkin förenas fyra väktare för att beskydda oss från den ondskefulle Moroks illasinnade planer! Denna gång: Fontänen. Textat sid. 199.

11.35Träd Fu Tom Animerad äventyrsserie från 2012. Följ med till Trädtopolis, en förunderlig plats där du kan hjälpa till att skydda och hjälpa invånarna med Träd Fu-magi. Textat sid. 199.

12.00Pinos dagbok - meänkieli Pino och prinsessorna. Idag klär alla ut sig. Pino vill vara riddare, och både Pinolina och Katten vill vara prinsessor. Men vad har Pingvinen klätt ut sig till? Översättning och uppläsning: Birger Winsa. Del 12 av 20. UR.

12.05Pinos dagbok - meänkieli Pinos restaurang. Pino har en restaurang. Pinos vänner är hungriga och beställer mat. Pinolina, Pingvinen, Dockan och Katten sitter vid olika bord. Pino är servitör och frågar vad de vill ha. Översättning och uppläsning Birger Winsa. Del 14 av 20. UR.

12.10Charlie och Lola Tecknad småbarnsserie. Du kan vara min vän. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Svenska röster: Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl. Textat sid. 199.

12.20Lilla prinsessan Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Textat sid. 199.

12.30Roboten Rob Kanadensisk animerad serie. Tänk på vad du önskar dig. Fyra barnrobotar åker ut i rymden för att lösa problem. Men man måste inte vara robot för att kunna hänga med. Svenska röster: Mimmi Sandén, Josefine Götestam, Julianna Wretman Werner, Filippa Åberg, Jonas Bergström m.fl. Textat sid. 199.

12.45Professor Balthazar Tecknad serie om den uppfinningsrike professor Balthazar som gärna hjälper sina vänner när de fått problem. Textat sid. 199.

12.50Greta Gris Fröken Gasells avskedsfest. Tecknad serie från England. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

12.55Anden i lampan Det var en gång... Del 2 av 2. Det var en gång... Del 2 av 2. På vinden hittar Jamillah en magisk lampa vars ande tar henne tillbaka till antika Bagdad. Där träffar hon den unge Aladdin som blir hennes vän. Textat sid. 199.

13.10Kapten Flinn & Piratdinosaurierna Guldstatyn. På de sju och ett halvt haven seglar de godaste goda, ständigt i kamp med de grymmaste grymma!. Textat sid. 199.

13.20Bästa Rosa Program på teckenspråk. Rosa är hemma hos sin faster för att läsa lite böcker, plötsligt går fasterns glasögon sönder! Hur ska de kunna fortsätta läsa böcker? Rosa bestämmer sig för att samla in pengar till ett par nya glasögon så idag ska Rosa samla och panta burkar och även fundera på hur man kan tjäna extra pengar hemma! Hon vet att hennes pappa är förtjust i ägg, hur kan man tjäna pengar på det?. Textat sid. 199.

13.30Game on Barnprogram på finska. Temat är åldersgränser. Vi besöker Dreamhack. Spelet denna gång och utmaning är Fortnite. Programmet gästas av Youtubeprofilen Tejbz. Programledarna och spelexperterna Ida Angelova och Laura Sipilä testar, betygsätter och utmanar varandra i olika tv-spel. Del 11 av 14.

13.45Ranchen Fransk animerad äventyrsserie från 2012. Terrängtävlingen. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch tar de också gärna hand om andra övergivna eller skadade djur. Lenas förmåga som hästlyssnare kommer väl till pass när hon hittar en vanvårdad hingst. Men det måste gå ett år och en dag innan den kan bli hennes. Textat sid. 199.

14.05Snö + 7 Mattegeni. Snö lever ett sagolikt liv. Vad annat är att vänta när hon har en Mästerkonditor till pappa och - snäppet bättre - en ättling till Snövit som mamma! Betyder det att Snö själv en dag också ska bli drottning? Tja, det beror ju på om de sju bröderna kan sluta klanta sig... Textat sid. 199.

14.30På vingliga vingar Änglalärlingen Porter skickas till jorden som en 16-årig student. Genom att utföra det uppdrag han har fått kan han kanske äntligen få sina vingar. Carl Montclaire, 15 år, har haft otur hela livet. Kanske kommer det att ändras nu när han har Porter vid sin sida? Säsong 2. Textat sid. 199.

14.50M.I. High Brittisk dramaserie i 13 delar, andra säsongen. I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till St. Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har. Textat sid. 199.

15.15Det vilda fotbollsgänget Så länge man är vild. I mästarcupen väntar nya utmaningar för det vilda fotbollsgänget. Men om Willi inte kan bevisa att marken är hans kommer "Djävulsgrytan" gå förlorad för alltid. Men allt är möjligt, så länge man är vild! Animerad serie baserad på böcker av Joachim Masannek. Textat sid. 199.

15.40Det hemsökta huset Efter att ha flyttat från New York till New Orleans var familjen Hathaway redo att fortsätta sitt normala liv i sitt nya hem, men inte visste de att en spökfamilj hade exakt samma idé! Kan två familjer, som bokstavligen är från två olika världar, leva i hemsökt harmoni? En serie i 47 delar. Textat sid. 199.

16.05Kompisar på nätet Serie om tre tjejer som träffats på en internationell skola i Singapore och nu måste säga adjö och flytta hem: det är Ally från Australien och Emma från Tyskland. Den tredje, Jackie, bor i Singapore. Men mitt i bedrövelsen upptäcker de att de med hjälp av mobiltelefon och dator kan förflytta sig och besöka varandra hur mycket de vill, trots att de bor i olika världsdelar. Från och med nu kan de ha kul hur ofta och hur mycket som helst. Svenska röster: Linda Åslund, Josefine Götestam och Ester Sjögren. Textat sid. 199.

16.25Flax Max Syskonen Silver och Flax Max hjälper monster och människor i nöd i den lilla staden Skumberga. Den tama fladdermusen Pat är på äventyr med sina vänner, de tre syskonen Martin, Rebecca och Leo Silver. De fyra stöter på alla möjliga knasiga monster och spöken som alla har sina väldigt egna problem. Det finns oftast en lösning som vännerna kan klura ut tillsammans. Textat sid. 199.

16.40Robin Hoods rabalder och rackartyg Det var en gång ett gäng som tog från de rika och gav till de fattiga... Den oförliknelige sheriffen. Följ med gänget som med hjälp av skratt, magi och vänskap ska rädda Nottingham! Vid 10 års ålder är Robin Hood redan en hjälte och bor med sina vänner i Sherwoodskogen. Tillsammans med Broder Tuck, Lille John, Scarlett och Marion bekämpar han prins Johns olika upptåg. Textat sid. 199.

16.50Ett fall för KLURO Rörliga bekymmer del 1. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen. Denna gång: Rörliga bekymmer, del 1 av 2. Textat sid. 199.

17.05P King Älling Robotälling. Häng med till Hällekulla och träffa tre goda, snälla, knasiga vänner!. Textat sid. 199.

17.15Tilde Snö-dag. Tilde är tjejen som tillsammans med sin hund och sina vänner utforskar världen med hjälp av sina teknikprylar. Textat sid. 199.

17.25Vem spökar, Alfons Åberg? Tecknad film av Per Åhlin efter Gunilla Bergströms bok. Vem spökar, Alfons Åberg?. "Så klart att det inte finns några spöken", säger Alfons. Det vet han. Och inga monster och mystiska marsmän heller. Så klart! Men ibland glömmer Alfons det. Textat sid. 199.

17.35Olobob-toppen En fisk i trädet. Följ med Bubbel, Lallo och Tibb och bygg en ny konstig, kulig, rolig figur varje dag!. Textat sid. 199.

17.40Monsterskolan Den vickande tanden. Följ med monstren som varje natt på Monsterskolan utforskar sin vrålsnuffliga värld och gör maffiga monstersaker!. Textat sid. 199.

17.50Simon Härm-apa. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. Textat sid. 199.

17.55Bing Ett bra hejdå. Ett bra hejdå. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. Textat sid. 199.

18.00Bolibompa Textat sid. 199.

18.15Prick och fläck Prick och Fläck ser stjärnor. Hela himlen glimrar av stjärnor. Några är stora, andra är pyttesmå. Prick och Fläck studerar stjärnorna närmare med en kikare. Men efter en krock möter de en varelse som kanske har sett stjärnorna på mycket nära håll. Del 6 av 6. Prick och Fläck ser stjärnor. Textat sid. 199.

18.25Tvillingarna Bob flyttar Säsong 2. Grisflytten. I dag är en svinjobbig dag för tvillingarna Bob! Deras grisar Lady Gaga och Fiona ska flytta. Det är så sorgligt! Och spännande. Hur ska de nya ägarna få in grisarna i flyttbilen? Tur att mamma vet exakt hur man får fart på två matglada grisar. Del 1 av 10. Textat sid. 199.

18.30Pippi Långstrump Tv-serie från 1969. Pippi är sakletare och går på kalas. Pippi är sakletare och går på kalas. I huvudrollerna: Inger Nilsson, Maria Persson och Pär Sundberg. Del 2 av 13. Textat sid. 199.

19.00Robin Hoods rabalder och rackartyg En kung för mycket. Det var en gång ett gäng som tog från de rika och gav till de fattiga... Detta avsnitt: En kung för mycket. Textat sid. 199.

19.10Djungelpuls Ovanliga och annorlunda djurhistorier från Zimbabwe.

19.15Lilla Aktuellt Nyhetsprogram för barn och unga. Textat sid. 199.

19.25Testa! Flyga. Att tunga saker som flygplan kan hålla sig uppe i luften är nästan overkligt. Elikanah bor i Kenya där de använder små flygplan för att spana efter tjuvjägare över stora områden. UR.

19.40Uppdrag kroppen Hud. Nora, Eli och Pella undersöker hur känseln varierar på olika kroppsdelar. Se hur huden är byggd och hänger ihop med kroppen. Vad händer när man blir bränd av solen? Barnläkare Helena Thulin förklarar. Del 5 av 5. UR.

19.55Leon Lejonet räknas som djungelns konung, någon som alla räds. Men för lejonet Leon stämmer detta inte alls. Han misslyckas med det mesta och jakten slutar alltid i katastrof.

05.00Twirlywoos Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som de? Det måste undersökas!. Textat sid. 199.

05.10Timmy lamm Mamma, pappa, Timmy. Timmy går på dagis med de andra smådjuren med allt vad det innebär...

05.20Babblarna En serie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo. Textat sid. 199.

05.25Babblarna En serie program för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo. Textat sid. 199.

05.30Misse-kisse Glittrig. Misse-kisse och vännerna Ankodil, Adda, Ågel och andra gör kuliga, konstiga, grejer tillsammans!. Textat sid. 199.

05.35Voffa, Kvittra och Len Ett strandäventyr. Ett strandäventyr. Följ med Voffa, Kvittra och Len när de beger sig ut på frågeäventyr tillsammans med hamstern Hatte. Kan du gissa vem som svarat rätt?. Textat sid. 199.

05.45Miffys stora små äventyr Moster Alice är krasslig. Moster Alice är krasslig. Miffy och hennes vänner upplever lagom små och stora äventyr i kälkbaken, när de planterar frön eller när de sover i tält på tomten. Textat sid. 199.