MENY

Barnkanalen

05.55Hej Jycke Humormärket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. Textat sid. 199.

06.00Greta Gris Morfar Gris metalldetektor. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

06.05Regnbågsstadens hjälte Frukta inte modet. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Textat sid. 199.

06.15Charlie och Lola Tecknad småbarnsserie. Jag tror nog att jag vill gå hem nu. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Svenska röster: Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl. Textat sid. 199.

06.30Hej Jycke Första hjälpen-märket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. Textat sid. 199.

06.35Bing Trädet. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Textat sid. 199.

06.45Zouk, den lilla häxan Sfinxens sista gåta. Zouk är en liten häxa med grönt hår som flyger omkring på sin kvast bland stadens höghus. Hon tvättar tänderna med paddslem och kan förtrolla sin bästa vän till vadsomhelst. Textat sid. 199.

06.55Simon Vi ska tälta!. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. Textat sid. 199.

07.00Fåret Shaun Gör-det-själv. Fåret Shaun är tillbaka med nya galna upptåg på den helt ovetande bondens gård. Textat sid. 199.

07.10Greta Gris En tjur i porslinsaffären. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

07.15Dock´n´roll Puls och tempo. Puls och tempo. Betty Beat är en av vår tids största artister, men hon har ett stort problem. Hon vet inte vad puls och tempo är. Kommer det att bli någon ny hitlåt för Betty Beat? Del 1 av 10. UR.

07.25Ett djur tittar in Ekorren. Det är någon utanför trappen där Skrutt bor. Vem kan det vara? Berättare: Vanna Rosenberg. Del 2 av 5. UR. Textat sid. 199.

07.30Draken Vanessa Vem ska Vanessa hjälpa nu?. Olikheter. På ön där Draken Vanessa och hennes grannar bor händer det alltid konstiga, kul och knäppa saker. Vem tror du behöver hjälp idag?. Textat sid. 199.

07.35Pyjamashjältarna Ugglis fruktansvärda flygödletrubbel. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. Textat sid. 199.

07.45Smurfarna Smurfar på äventyr. Förvandlingen. De små, blå smurfarna drar ut på äventyr och tillsammans försöker de lura den elake Gargamel. Textat sid. 199.

08.00Paddingtons äventyr Paddington träffar Lucky. Paddington är en vänlig björn som älskar marmelad. Han har lätt för att hamna i trubbel men gör alltid sitt bästa för att ställa allt tillrätta igen. En animerad serie baserad på böckerna av Michael Bond. Textat sid. 199.

08.10Octonauterna Animerat undervattensäventyr. Jättekelpskogen. Jättekelpskogen. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser. Textat sid. 199.

08.20Ricky Zoom Det soomtastiska gänget. Fullt ös i Däckköping med Ricky och hojpolarna. Textat sid. 199.

08.35Våfflan Våfflan utforskar. En magisk talande hund? Är det sant? Jajamän!. Textat sid. 199.

08.45Biet Maya Inte en blund på flera dagar. Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask. Textat sid. 199.

08.55Miss Moon Skatten i sjön. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. Textat sid. 199.

09.10Heidi Säsong 2. Julkortet. På de gröna ängarna högt upp bland silverbergen går Heidis och farfars liv sin gilla gång - med både gamla och nya bekantskaper. Denna gång: Julkortet. Textat sid. 199.

09.30Vilse i Oz Den magiska kartan. 12-åriga Dorothy sveps iväg till landet Oz av en magisk dagbok. Det är bara början på hennes fantastiska äventyr i jakten på de goda - och en väg hem. Textat sid. 199.

09.55Djupet Säsong 1. Lokes slott. Familjen Nekton bor på ubåten Aronnax och älskar äventyr. Ett av havets största mysterier är Lemurien - en försvunnen civilisation - och flera generationer Nekton har sökt efter denna förlorade värld. Nu med all ny teknik, verkar Lemurien närmare än någonsin. Textat sid. 199.

10.15Ranchen Fransk animerad äventyrsserie från 2012. Lily fölar. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch tar de också gärna hand om andra övergivna eller skadade djur. Lenas förmåga som hästlyssnare kommer väl till pass när hon hittar en vanvårdad hingst. Men det måste gå ett år och en dag innan den kan bli hennes. Textat sid. 199.

10.40Team Dronix Blåsväder och flax. Buck, Tom och Vicky går på Hawkings-academy, en elitskola för genier inom högteknologi. De har byggt den unika drönaren Dronix. Ingen har sett något liknande förut - förutom Vickys far Charles, innan han försvann spårlöst. Men vad är Dronix hemlighet och varför vill så många komma åt den? Denna gång: Blåsväder och flax. Textat sid. 199.

11.00Thunderbirds SOS, del 1. Internationella räddningsstyrkan står alltid beredd att hjälpa, men det finns också alltid de som står redo att stjälpa bröderna Tracy och Kayo. Kaos-ligan gör entré och Hoods maktbegär verkar aldrig mättas. Textat sid. 199.

11.25Safirdrakens krafter Raketen. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. Textat sid. 199.

11.35Gigantosaurus Den största hjälten. Spännande äventyr med fyra små dinosaurier och en jättestor Gigantosaurus. Textat sid. 199.

11.45Andys dinosaurie-äventyr Triceratops och hornen. Andy och Harriet jobbar med dinosaurieavdelningen på Naturhistoriska museet. Vad Harriet inte vet är att Andy hittat en tidsmaskin på museet som gör att han kan träffa dinosaurier på riktigt!. Textat sid. 199.

12.00Hasse ja Helmi Gamla värdelösa grejer. Helmi är less på alla Hasses saker som han samlat på sig och hon kräver att han rensar upp. Hasse gillar inte idén då han ser sina gamla saker som skatter. Del 3 av 4. UR.

12.05Folksagor i världen - meänkieli När natten kom till jorden. Tre tjänare öppnar kungens hemliga väska och släpper ut djuphavsskuggorna i ljuset. En animerad saga från Brasilien om nyfikenhet och olydnad. Del 6 av 6. UR.

12.10Lilla prinsessan Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Textat sid. 199.

12.20Modiga kaniner Rena röran. Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner. Textat sid. 199.

12.25Vem? Vem blöder?. Små filmer om stora känslor med Lilla nalle och hennes kompisar som leker, bråkar, tävlar och gosar. Berättelser om att komma bort, vara bäst, spika sig på näbben eller att vara ful för att man är gul. Det är varma historier med goda slut för de allra yngsta. Bygger på böcker av Stina Wirsén. Textat sid. 199.

12.30Småttingar Kul, konstiga, knasiga lekar!. Boing. Småttingarna vill leka med varandra! Vill du vara med?. Textat sid. 199.

12.35Ellinor undrar så Racerfart / Tvilling-getterna. Vad händer med alla löv i skogen, varför har fåglar fjädrar? Nyfikna kaninen Ellinor går på upptäcktsfärd med sina vänner Ari och Olivia för att hitta svaren. Textat sid. 199.

13.00Andys förhistoriska äventyr Gastornisen och ägget. Håll i hatten - Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter. Textat sid. 199.

13.15Andys safariäventyr Andy och sjökon. Det finns många unika platser, och många sällsamma djur och beteenden, som Andy vill uppleva. Häng med när han gör det!. Textat sid. 199.

13.30Ska vi leka? Program på samiska. Krabba. Programserie för de allra minsta barnen som lär sig att utforska världen med hjälp av lek.

13.50Bolibompafamiljen - syntolkat Bygga fågelholk. Inte bara människor behöver hus, det gör fåglar också. Dags att snickra fågelholkar!. Textat sid. 199.

13.55Monsterbarnvakterna Konstapel Titti. Häng med kompisarna Esme och Roy - de bästa monsterbarnvaktarna i stan - när de får monsterstora och -små problem på halsen!. Textat sid. 199.

14.10Gumballs fantastiska värld Animerad serie, fylld av udda personligheter. Gumball är en katt som ofta hamnar i svårigheter tillsammans med sin bäste vän och adoptivbror, den fd guldfisken Darwin. Hans lillasyster Anais är en kanin och ett geni. Skolkamraterna är av blandat slag: exempelvis en jordnöt, en banan och en T-Rex. Familjen är mycket modern, mamma går till jobbet medan pappa sköter marktjänsten. Textat sid. 199.

14.35En hopplös häxa Hett värre. Engelsk dramaserie efter böcker av den engelska författarinnan Jill Murphy. En skola för häxor ställer stora krav på eleverna. Och stackars Mildred har svårt att hänga med eftersom hon både är höjdrädd och ofta misslyckas med sina trollformler. Textat sid. 199.

15.00MI High Mannen som tecknade morgondagen. Kampen mot CORPUS fortsätter för de unga agenterna i MI9. Men Aneisha, Tom och framför allt Dan måste klara sig utan Zoe. Kan någon nånsin ersätta henne?. Textat sid. 199.

15.25De magiska tingens byrå Komediserie från Australien. Provet. Kyra, en vanlig tonårstjej upptäcker att hon har fått magiska krafter och inser att det inte bara är hon som har det. Textat sid. 199.

15.50Unge greve Dracula Vlad gör allt för att smälta in i sin nya stad vilket inte är så lätt när man är son till den store greve Dracula. Del 4 av 14. Textat sid. 199.

16.20Elefantprinsessan Australisk serie från 2008. Tonårsflickan Alex går i skolan och spelar i en orkester. När hon fyller 16 möter hon indiern Kuru och hans elefant. Han säger att hon är en prinsessa och direkt arvtagare till landet Manjipur. Ska hon bestämma sig för att bli drottning där eller att stanna i Melbourne? Svenska röster: Josephine Bornebusch, Gabriel Odenhammar, Anna Sahlin, Julia Dufvenius m.fl. Textat sid. 199.

16.45Pelle Päras pruttiga värld Hoppa som en loppa. Hur dåligt det än går för Pelle så kan det alltid gå sämre. Han är en katastrofmagnet men som tur är så är han även en hjälte. Textat sid. 199.

16.55Super-duper-asgrymt! Kom, vi går och fluffar den där Fluffen. Gluko och Lennon, två asgrymma kompisar som gör hela världen bättre! Du med! Alltså, du är ju asgrym själv bara för att du läser den här texten! Kolla programmet också! Tjohoo!. Textat sid. 199.

17.10Charlie och Lola Tecknad småbarnsserie. Jag är absolut helt fruktansvärt kokhet. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Svenska röster: Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl. Textat sid. 199.

17.25Greta Gris Poesi. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

17.30Regnbågsstadens hjälte Klippdocka i nöd. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Textat sid. 199.

17.40Ella, Oscar och Hoo Grönsakslandet i min trädgård. Varje dag - ett nytt äventyr! - för en bubblande flicka, en studsig pojke och ett väldigt litet moln. Textat sid. 199.

17.50Fåret Shaun Leranimerad humorserie. Berg av mullvadshögar. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. Detta avsnitt: Berg av mullvadshögar. Textat sid. 199.

18.00Bolibompaklubben Uppdrag hitta: kantarellen. Draken får hjälp av detektiven att hitta den försvunna kantarellen. Textat sid. 199.

18.00Bilakuten Ambulanshelikoptern. Ambulanshelikoptern. Dockan Nova är allvarligt skadad. Ambulanshelikoptern rycker ut tillsammans med medhjälparna Rani och Ebbe. Ladda för en hisnande helikopterfärd. Nova ska räddas till varje pris. I den här serien får fantastiska fordon livsviktiga uppdrag tillsammans med lika fantastiska barn. Textat sid. 199.

18.10Greta Gris Husdjurstävlingen. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

18.20Draken Vanessa Vem ska Vanessa hjälpa nu?. Dinosaurieön. På ön där Draken Vanessa och hennes grannar bor händer det alltid konstiga, kul och knäppa saker. Vem tror du behöver hjälp idag?. Textat sid. 199.

18.30Trex Trex: Jogging. Trex är sugen på att kasta pinne men tyvärr så är den elaka brevbäraren Snotty Kuvertsson i joggingspåret och cyklar. Som tur är får Simon en väldigt bra idé som gör att både Trex och Snotty får motion. Textat sid. 199.

18.35Djupet Enhörningen. Ledtrådarna hopar sig och familjen Nekton verkar komma allt närmare Lemurien. Samtidigt vaknar fler och fler monumentaler ur sin långa dvala. Säsong 3. Detta avsnitt: Enhörningen. Textat sid. 199.

18.55Sam tar över Svensk humoristisk dramaserie från 2012. Del 7 av 12. Sopgubben Stig råkar av misstag köra på Arga Tantens hund Boris. När Sam ser hur svårt det är för Stig att erkänna vad han gjort för Arga Tanten, förvandlas han naturligtvis till Stig och tvingas lösa problemet. Textat sid. 199.

19.15Lilla Aktuellt Nyhetsprogram för barn och unga. Textat sid. 199.

19.25Barnen längs Sidenvägen Tikas danslektioner. 10-åriga Tikas största passion är traditionell georgisk dans. Varje dag efter skolan hjälper hon en grupp barn med funktionsnedsättning att lära sig dansa. De ska vara med i en show som ska visas i staden, men de har svårt att komma ihåg stegen och ibland tappar de sugen. Tika börjar tvivla på sig själv som lärare. Del 2 av 10. UR.

19.45Så funkar Sverige Lagar. Vad händer om man bryter mot en lag, och kan lagar ändras? Om varför vi har lagar. Del 3 av 10. UR.

19.50Så funkar Sverige Grundlagarna. Kan Sverige förändras? Om grundlagarna och varför de är viktiga. Del 4 av 10. UR.

19.55Larva Animerad serie om två maskar.

05.00I drömmarnas trädgård BBC-serie för de allra minsta. Igglepiggles filt promenerar omkring. Vi möter Daisy, Igglepiggle, Makka Pakka och några till. De bor i en vacker trädgård och är med om många upptäckter och äventyr. Textat sid. 199.

05.25Lilla prinsessan Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Textat sid. 199.

05.40Nasse Tecknad svensk serie från 2004. Nasse hittar en flöjt. Nasse är en helt vanlig björn i randig mössa och prickig overall som bor vid en landsväg. Vi får följa med när Nasse hittar olika saker som han undrar hur de fungerar. Baserad på böcker av Sven Nordqvist. Textat sid. 199.

05.45Sara och Anka Hödekorationer. Hödekorationer. Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner. Textat sid. 199.