MENY

Barnkanalen

05.55Långhalsen Lo Los varma sommar. Dags för lek med vännerna Lo, Rafo och Lepo!. Textat sid. 199.

06.00Nelly och Nora Ishalka. Ishalka. Systrarna Nelly och Nora spenderar sina lediga stunder med familjen på en camping. De älskar att hitta på egna äventyr och bryr sig inte ett dugg om vad det är för väder. Serien är baserad på böcker av Emma Hogan. Textat sid. 199.

06.10Pocoyo SuperPocoyo. Pocoyo är nyfiken liten kille som upptäcker världen tillsammans med sina vänner Elly, Pato, Sömniga fågeln och Loula. Textat sid. 199.

06.15Peg + Katt Problemet med den långa kön. Problemet med den långa kön. Peg och Katt hamnar ofta i kluriga situationer. Hur får man pirater att somna? Vad är skillnaden mellan långt och kort? Hur många sidor har en romb eller hur fångar man bäst in 100 kycklingar? Problemen som uppstår löser de ganska enkelt med hjälp av lite matematik. Svenska röster: Ellen Bergström, Tommy Nilsson, Olle Svensson m.fl. Textat sid. 199.

06.30Lekdags Överraskningsägg. Följ med till ett vindsrum där ett antal gosedjur kommer till liv - men bara när barnen inte är där!. Textat sid. 199.

06.35Bing Ballong. Ballong. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. Textat sid. 199.

06.40Greta Gris Frukt. Tecknad serie från England. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

06.45Daniel Tigers kvarter Empati i skolan. Empati i skolan. Daniel Tiger leker med vännerna i sitt kvarter och lär sig saker som är viktiga för att förstå andra människor och världen han växer upp i. Textat sid. 199.

07.00Fåret Shaun Bä-svärlig brorson. Nya upptåg med Shaun och hans vänner! Del 9: Bä-svärlig brorson. Textat sid. 199.

07.05Ella Bella Bingo Talangklubben. Välkommen till Soltoppen! Här bor Ella Bella och hennes vänner. Alla leker och har roligt och hjälper varandra, oavsett om man är barn eller vuxen, för det är ju mycket roligare att ha kul tillsammans!. Textat sid. 199.

07.15Doki Blixtsnabb lagning. Team Doki åker till Maracaibosjön i Venezuela. Annabell vill ta ett foto av en blixt, till en fototävling. Runt sjön blixtrar det varje kväll. Varför då? UR. Textat sid. 199.

07.30Kate och Mim-Mim Rolig kanadensisk äventyrsserie för småbarn. Magiska Kate. Kate är en pigg och äventyrlig liten 5-åring som tillsammans med sitt gosedjur Mim-Mim hamnar på fantastiska äventyr i fantasivärlden Mimiloo. Mim-Mim kommer till liv och tillsammans med sina vänner reser de två äventyrarna på upptäcktsfärd till spännande platser för att försöka lösa förbryllande problem som Kate har stött på i den riktiga världen. Textat sid. 199.

07.40Andys minsta babydjur Att simma. Små, ulliga, gulliga. Alla ska de lära sig gå, klättra, simma - och leka!. Textat sid. 199.

07.50Drakens hotell Del 11 av 20: Ingen lyssnar på Draken. Draken har bakat en kaka som ska vinna första pris. Filmisarna bara busar och lyssnar inte på Draken. Älgen Rally dyker upp och och vill ha ett rum, men inte BARA ett rum. Oj oj oj, hur ska det här gå?. Textat sid. 199.

08.00Katie Morag Om livet på en avlägsen ö, fylld av vardagligheter, spännande historia och mystik. Andra säsongen. Textat sid. 199.

08.15Simon Det är inte kul att vara stor. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. Textat sid. 199.

08.20Mästerflygarna Piratskatten. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!. Textat sid. 199.

08.35Miss Moon Dansa med Yassir. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. Textat sid. 199.

08.50Superkrypen Sömngångaren. Sömngångaren. När Jack nyfiket pillar på en av farfars uppfinningar råkar han krympa dem båda till myrstorlek. Nu gäller det att samla ihop alla delar och bygga ihop maskinen så de kan bli stora men det finns andra i trädgården med samma plan. Textat sid. 199.

09.00Sommarlov Vad blir egentligen resultatet när man bestämmer saker på olika vis? Att veta vem och vad man kan lita på är inte alltid lätt och kanske kan detta ställa till det när valresultatet presenteras i Sommarlovslandet. Sommarlov är barnens morgonshow och sänds från Beijers park i Malmö. Programledare är Angelika Prick och Alex Hermansson. Dessutom visas Grizzly och lämlarna, Magiska fyran och Lexie och Lottie, tvillingdetektiverna. Textat sid. 199.

09.05Grizzy och lämlarna Stor-och-liten-björn. Stor-och-liten-björn. Björnen Grizzy flyttar in i en övergiven skogvaktarstuga. Äntligen ska han få njuta av alla moderna bekvämligheter! Det är bara det att en stor lämmelfamilj fått samma idé.

09.15Magiska fyran Upp och ner. I den magiska staden Myshkin förenas fyra väktare för att beskydda oss från ondskans krafter!. Textat sid. 199.

09.30Lexi och Lottie, tvillingdetektiverna Den stora diamantkuppen. Det kan vara bra att slå sina kloka huvuden ihop och är man dessutom tvillingar kan det till och med ske telepatiskt. De pålitliga tvillingdeckarna Lexi och Lottie är duktiga på att lösa mysterier och tillsammans med sin bästa kompis och blivande stjärnreporter Farid ska det bli skurkfritt i den lilla staden Äppeltuna. Textat sid. 199.

10.00Lilla Aktuellt Nyhetsprogram för barn och unga. Textat sid. 199.

10.05Alisa klarar sig alltid! Perfektion. Följ med till framtidens hisnande äventyr på jorden och i rymden! Science fiction-äventyr som utspelar sig år 2093. Alisa är en tjej som tillsammans med sina fyra vänner ger sig ut på äventyr i vardagen. Textat sid. 199.

10.30Thunderbirds Riggat för katastrof. Andra säsongen. Internationella räddningsstyrkan har sett till att Hood gripits av, och är i förvar hos, Globala Dynamiska Försvaret. Men oskadliggjord, det är han inte!. Textat sid. 199.

10.50Heidi Broschen. Föräldralösa Heidi skickas till bergen att bo hos sin farfar - en allvarlig, sorgtyngd man. Det blir en tuff omställning för Heidi som dock så småningom visar sig mer än kapabel till att klara sig i sitt nya hem. Heidi får snart flera nya vänner och upplever en rad äventyr tillsammans med dem. Del 30: Broschen. Textat sid. 199.

11.15Ett fall för KLURO Olympias dag. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO fortsätter lösa kluriga problem. Textat sid. 199.

11.25Blinky Bills bravader Flykten. Oavsett om det är rymdvarelser som landar eller en borgmästare med storhetsvansinne så är det dags för ännu en bravad av Blinky Bill och gänget!. Textat sid. 199.

11.35Jamillah och Aladdin Stöveldans. Stöveldans. På vinden hittar Jamillah en magisk lampa vars ande tar henne tillbaka till antika Bagdad. Där träffar hon den unge Aladdin som blir hennes vän. Textat sid. 199.

11.45Så många frågor, Luna! Det snöar!. Det snöar! Varför blinkar stjärnor? Har bananer frön? Dricker fiskar vatten? Luna är en nyfiken tjej som tillsammans med sin lillebror Jupiter och deras iller Klas reder ut svaren på oändligt många frågor. Textat sid. 199.

12.00Folksagor i världen - meänkieli Världens starkaste man. Obasi tror att han är bäst i världen eftersom han är så snabb och stark. Men en dag möter han sin överman. En animerad berättelse från Nigeria om stolthet och ödmjukhet. Del 4 av 6. UR. Textat sid. 199.

12.04Godnattsagor - meänkieli Katten. Sagan "Katten" av Sara Lundberg. Katten är trött på sin matte som inte bryr sig om henne, så hon rymmer iväg. Berättare: Birger Winsa. UR. Textat sid. 199.

12.07Godnattsagor - meänkieli Vit haj. Sagan "Vit haj" av Lotta Geffenblad. Berättare: Birger Winsa. UR. Textat sid. 199.

12.10Voffa, Kvittra och Len Ett regnbågsäventyr. Ett regnbågsäventyr. Följ med Voffa, Kvittra och Len när de beger sig ut på frågeäventyr tillsammans med hamstern Hatte. Kan du gissa vem som svarat rätt?. Textat sid. 199.

12.20Gaspard och Lisa Perfektion. Gaspard och Lisa är två 6-åriga bästisar som bor i Paris. Varje dag är ett nytt äventyr. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig och då känns det bra att ha en bästa vän som hjälper till och stöttar. Animerad serie som bygger på böcker av Anne Gutman. Svenska röster: Vilhelm Siljeholm, Zoë Ackerman, Ella Hagman, Edvin Raeder Sjögren mfl. Textat sid. 199.

12.30Lili Lili är galen i presenter. Vissa kanske tror att Lili är liten. De har fel. Hon är stor nog för jättemånga saker, och hon kan göra det själv. Skulle det råka gå fel så kan hon ju alltid försöka igen. Textat sid. 199.

12.35Fifi och blomsterfröna Engelsk animerad serie. Fifi är en förtrollande liten förgätmigej, som bor i en magisk trädgårdsvärld tillsammans med sina vänner blomsterfröna. Detta avsnitt: Smaka lite lemonad! Det är en väldigt varm dag och Fifi och Humla gör lemonad till alla Blomsterfröna. Fifi går och letar efter något att ha lemonaden i, men när hon kommer tillbaka är allt borta. Var har lemonaden tagit vägen?. Textat sid. 199.

12.45Biet Maya Bi-dagen. Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask. Textat sid. 199.

13.00Q Pootle 5 Hoppsans megafon. Hoppsans megafon. Följ med på galaktiska äventyr tillsammans med rymdvarelsen Q Pootle 5 och hans vänner från planeten Okidoki. Mycket kan gå galet i rymden, men det mesta löser sig med lite samarbete och god vilja. Bygger på böcker av Nick Butterworth. Svenska röster: Jonas Bane, Anna Isbäck, Tomas Bolme mfl. Textat sid. 199.

13.10Dinosaurietåget Dino är en adopterad förskoledinosaurie, en Tyrannosaurus Rex. När han åker med dinosaurietåget genom djungler, kärr, vulkaner, insjöar, hav och tidstunnlar upplever han hela tiden nya äventyr. Vid varje station bor det nämligen urtidsödlor från olika tidsepoker och Dino vill veta allt som finns att veta om sina berömda släktingar. Textat sid. 199.

13.25Rymdrekryterna Gams vulkanö. För att kunna upptäcka sånt som ingen förut gjort i rymden krävs noggrannhet, nyfikenhet och lagarbete! Har du vad som krävs att bli en av Rymdrekryterna? På Stjärnstoftvikens rymdakademi lär sig Rymdrekryterna kraften hos vetenskapliga studier och observationer, rymdens under, och vikten av att kunna jobba tillsammans. Textat sid. 199.

13.35Tatonkas berättelser Vahis svamp. Vahis svamp. Följ med på äventyr med Wanji, Nunpa, Yamni och Topa, fyra vargungar som bor med sina föräldrar Winyan and Wicasa i en flock i den nordamerikanska vildmarken. Genom sin vän, bisonoxen Tatonka, lär de sig om livet i vildmarken, de olika årstiderna och hur man klarar sig i den tuffa men fantastiska miljön. I Tatonkas värld tar vi oss också en närmare titt på de djur som idag bor i Yellowstones nationalpark i nordvästra USA. Fransk animation- och naturfilmsserie i 26 delar. Svenska röster: Elias Olsson, Ima Nilsson, Adam Hofvander, Johan Hedenberg, Sofia Källgren m.fl. Berättare Tuvalisa Rangström. Textat sid. 199.

13.45Snö + 7 Åh vilken dag. Snö lever ett sagolikt liv. Vad annat är att vänta när hon har en Mästerkonditor till pappa och - snäppet bättre - en ättling till Snövit som mamma! Betyder det att Snö själv en dag också ska bli drottning? Tja, det beror ju på om de sju bröderna kan sluta klanta sig... Textat sid. 199.

14.10Min riddare och jag Riddaren Henry har ett hjärta av guld men han har en förmåga att klanta till det. Som tur är har han sin smarta son Jimmy till hjälp och väpnare. Textat sid. 199.

14.20Nina Patalo Drick Tjohoo!. Nina är en tjej som kan göra vad som helst, eftersom Patalo kan det. Det vill säga förvandla sig till vad som helst som slutar på bokstaven O. Allt för att ha vansinniga äventyr med grottmannen Walter och ankan Andy. Textat sid. 199.

14.30Ziv & Zack Hårt arbete. Ziv och Zack kommer till vår planet, stackars de som bor i Ortsbyn! Det här kan väl aldrig gå bra?. Textat sid. 199.

14.40Kapten Flinn & Piratdinosaurierna Det stora fartygsrånet. På de sju och ett halvt haven seglar de godaste goda, ständigt i kamp med de grymmaste grymma!. Textat sid. 199.

14.55Abel och Fant Busfrön. Busfrön. En tecknad komedi om bästa vännerna Abel och Fant som bor i djungeln. Textat sid. 199.

15.05Geronimo Stilton Chips och dipp. Chips och dipp. Geronimo Stilton är en berömd journalist på tidningen Mus-Nytt. Helst av allt vill Geronimo spendera sina dagar med att läsa och spela schack med sin brorson Benjamin men han dras i stället hela tiden in i olika äventyr, ofta i sällskap av sin syster Tea, sin kusin Tiburtus och inte minst av brorsonen Benjamin. Geronimos störste konkurrent är den lömska Sally Rasmus som arbetar på tidningen Gnagar-Nytt. Säsong 2. Textat sid. 199.

15.25Spartikelmysteriet Brittisk science-fictionserie. Spartikel-projektet. Plötsligen töms gatorna på folk. Alla som är äldre än 15 har försvunnit. Serien följer ett antal barn som måste klara sig själva. Först tycker de att det är roligt och spännande men efter bråk och problem med att få mat för dagen måste de samarbeta för att hitta en lösning. Av Alison Hume och med Abigal Hardingham, Karim Zeroual, Emily Sanderson, Zachary Middleton m fl. Textat sid. 199.

15.55MI High Mörkrets Furste. Nya äventyr för nya agenter inom MI9. En ny, mycket mäktigare, fiende också. Textat sid. 199.

16.20Elefantprinsessan Australisk serie från 2008. Tonårsflickan Alex går i skolan och spelar i en orkester. När hon fyller 16 möter hon indiern Kuru och hans elefant. Han säger att hon är en prinsessa och direkt arvtagare till landet Manjipur. Ska hon bestämma sig för att bli drottning där eller att stanna i Melbourne? Svenska röster: Josephine Bornebusch, Gabriel Odenhammar, Anna Sahlin, Julia Dufvenius m.fl. Textat sid. 199.

16.45Scouts safari Scout är en 12-årig storstadsflicka. Efter föräldrarnas skilsmässa har hon bott hos pappan, en fotograf. Men när han ska resa på jobb i ett år måste hon flytta till sin mamma som är omgift, har en ny son som Scout inte känner - och som bor i en djurpark i Sydafrika. Scout kan inte tänka sig något värre. Textat sid. 199.

17.05Masha och björnen Trevlig resa. Masha är en liten vandrande katastrof. Fast hon gör det inte med flit, hon vill ju bara prova! Prova att hoppa i en stor björns säng till exempel, eller leka doktor med vargarna. Textat sid. 199.

17.15Octonauterna Animerat undervattensäventyr. Slemfisken. Slemfisken. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser. Textat sid. 199.

17.30Gaspard och Lisa Vår första tågresa. Gaspard och Lisa är två 6-åriga bästisar som bor i Paris. Varje dag är ett nytt äventyr. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig och då känns det bra att ha en bästa vän som hjälper till och stöttar. Animerad serie som bygger på böcker av Anne Gutman. Svenska röster: Vilhelm Siljeholm, Zoë Ackerman, Ella Hagman, Edvin Raeder Sjögren mfl. Textat sid. 199.

17.40Victor & Josefine Rädda madame Tulpan. Björnen Victor och musen Josefine är som ler och långhalm, bästa vänner och nästan familj. Deras vardag kantas av värme, musik och munterhet. Textat sid. 199.

17.50Långhalsen Lo Regnbågskanan. Dags för lek med vännerna Lo, Rafo och Lepo!. Textat sid. 199.

18.00Voffa, Kvittra och Len Ett racingäventyr. Ett racingäventyr. Följ med Voffa, Kvittra och Len när de beger sig ut på frågeäventyr tillsammans med hamstern Hatte. Kan du gissa vem som svarat rätt?. Textat sid. 199.

18.00Bolibompa En halvtimmes Bolibompa. Textat sid. 199.

18.17Lilla spöket Laban Tecknad serie. Laban och jultomten. "Laban och jultomten". Det är julafton och Labolina ser fram emot att tomten ska komma med julklappar. Men spöket Laban är rädd för tomten och gömmer sig under soffan när han kommer. Textat sid. 199.

18.30Sommarlov Vad blir egentligen resultatet när man bestämmer saker på olika vis? Att veta vem och vad man kan lita på är inte alltid lätt och kanske kan detta ställa till det när valresultatet presenteras i Sommarlovslandet. Sommarlov är barnens morgonshow och sänds från Beijers park i Malmö. Programledare är Angelika Prick och Alex Hermansson. Dessutom visas Grizzly och lämlarna, Magiska fyran och Lexie och Lottie, tvillingdetektiverna. Textat sid. 199.

18.35Grizzy och lämlarna Stor-och-liten-björn. Stor-och-liten-björn. Björnen Grizzy flyttar in i en övergiven skogvaktarstuga. Äntligen ska han få njuta av alla moderna bekvämligheter! Det är bara det att en stor lämmelfamilj fått samma idé.

18.46Magiska fyran Upp och ner. I den magiska staden Myshkin förenas fyra väktare för att beskydda oss från ondskans krafter!. Textat sid. 199.

19.00Lexi och Lottie, tvillingdetektiverna Den stora diamantkuppen. Det kan vara bra att slå sina kloka huvuden ihop och är man dessutom tvillingar kan det till och med ske telepatiskt. De pålitliga tvillingdeckarna Lexi och Lottie är duktiga på att lösa mysterier och tillsammans med sin bästa kompis och blivande stjärnreporter Farid ska det bli skurkfritt i den lilla staden Äppeltuna. Textat sid. 199.

19.30Nyfiken på Sverige Skatten. Här får du en enkel förklaring av hur skattesystemet fungerar i Sverige. Vilka olika sorters skatter finns det, och vad går skattepengarna till? Del 6 av 10. UR. Textat sid. 199.

19.35Välkommen till staden Om varutransporter. Hur kommer alla grejer till stadens affärer och varuhus? Malin Jakobsson följer med varorna från hamnen till butiken mitt i city. UR. Textat sid. 199.

19.45Testa! Speglar. Speglar är spännande och kan förvrida verkligheten. För Jeanne som dansar balett är de ett arbetsredskap. Del 4 av 10. UR. Textat sid. 199.

20.00Unge greve Dracula Vlad gör allt för att smälta in i sin nya stad vilket inte är så lätt när man är son till den store greve Dracula. Del 8 av 14. Textat sid. 199.

20.25Vargblod Familjeband. Maddy är inte som andra flickor. Hon tillhör en uråldrig vargstam och lever i mänsklig skepnad bland byborna i engelska Stoneybridge. En dag flyttar Rhydian in på familjens revir och livet som vargblod tar en helt ny vändning. Säsong 1. Textat sid. 199.

20.50Ugglan och co Det enda ugglan vill är att sitta stilla på en gren och äta larver men i skogen är det fullt med olika djur som stör hela tiden. Textat sid. 199.

05.00Miffys stora små äventyr Farmors päronkaka. Farmors päronkaka. Miffy och hennes vänner upplever lagom små och stora äventyr i kälkbaken, när de planterar frön eller när de sover i tält på tomten. Textat sid. 199.

05.05Twirlywoos Att dra. Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som dem? Det måste undersökas!. Textat sid. 199.

05.20Pocoyo Camping. Pocoyo är nyfiken liten kille som upptäcker världen tillsammans med sina vänner Elly, Pato, Sömniga fågeln och Loula. Textat sid. 199.

05.30Raa-Raa - lejonet som låter En animerad serie för de minsta. Härmapan Raa-Raa. Härmapan Raa-Raa. Raa-Raa är ett litet lejon som tillsammans med sina vänner Trumpe, Topsi, Krocke, Sebbi och Oo-oo gärna ger sig ut på ljudliga äventyr i djungeln. Textat sid. 199.

05.40Ballonggården Skördedagen. Åsnorna Bella och Blixten bor ute på landet tillsammans med de andra ballongdjuren. Vad händer på ballonggården idag?. Textat sid. 199.

05.45Wisska Koala-kull. Shh! En hemlis - Wisska kan prata med djur! Och hjälpa dem med allt möjligt!. Textat sid. 199.