MENY

Barnkanalen

05.50Gaspard och Lisa Vårt klubbhus. Gaspard och Lisa är två 6-åriga bästisar som bor i Paris. Varje dag är ett nytt äventyr. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig och då känns det bra att ha en bästa vän som hjälper till och stöttar. Animerad serie som bygger på böcker av Anne Gutman. Svenska röster: Vilhelm Siljeholm, Zoë Ackerman, Ella Hagman, Edvin Raeder Sjögren mfl. Textat sid. 199.

06.00Ankes värld Trolleri. Den lilla ankan Anke har flera mjukisdjur som ett efter ett kommer till liv för att hjälpa Anke att upptäcka världen. Textat sid. 199.

06.05Stella och Sam Nattälvor. Världens roligaste, snällaste och mest nyfikna storasyster heter Stella. Hon har svar på allt, till och med när hon inte vet svaret. Hon och lillebror Sam är med om fantastiska äventyr. Textat sid. 199.

06.15Regnbågsstadens hjälte Måste se det för att tro det. När de behöver hjälp i Regnbågsstaden så är Ruby deras hjälte!. Textat sid. 199.

06.30Morgonshowen Textat sid. 199.

06.30Simon Den försvunna bilen. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. Textat sid. 199.

06.35Franklin och hans vänner Franklin och miraklet. Franklin och miraklet. Sköldpaddan Franklin och hans vänner lär sig många saker under sina glada äventyr i det färgsprakande Skogland. Förutom allt kul vi får delta i när vi följer deras lekar och äventyr så lär vi oss om hur viktigt det är att hjälpa andra och vara schysst mot sina vänner. Textat sid. 199.

06.50Miss Moon Jonnas bänk. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. Textat sid. 199.

07.05Fåret Shaun Leranimerad humorserie. Traktor-trubbel!. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. Dagens avsnitt: Traktor-trubbel!. Textat sid. 199.

07.15Doki Figges fossil. Team Doki åker till North Dakota för att lära sig mer om fossil. Mundi och Otto spelar in en spännande dinosauriefilm. UR. Textat sid. 199.

07.30Yakari Animerad serie. Främlingen. Yakari är en indianpojke som kan tala med djur, men den enda som känner till det är hans kompis, indianflickan Regnbåge. Textat sid. 199.

07.42Världens bästa sporter Trädklättring. Sugen på att sporta men vet inte med vad? Teo har tips! I dag om trädklättring. Textat sid. 199.

07.45P King Älling Kulle med utsikt. Häng med till Hällekulla och träffa tre goda, snälla, knasiga vänner!. Textat sid. 199.

08.00Ett fall för KLURO En hjälpande spökhand. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO fortsätter lösa kluriga problem. Textat sid. 199.

08.10Biet Maya Vilken trevlig geting. Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask. Textat sid. 199.

08.25Robyn och rymdpatrullen Hajuppdraget. Hajuppdraget. Gäller det en borttappad sko eller en trasig leksak? Rymdpatrullen står alltid beredd att hjälpa en jordvän och Robyn vet att hon har den robot som behövs för att klara varje uppdrag. Textat sid. 199.

08.35Draken Digby Digbys livs. Digbys livs. Digby övar flitigt på att lära sig flyga och drömmer om att ta sig fram över himmelen precis som Röde Rufus gör i sina böcker. Varje dag är ett nytt äventyr med Fissi och de andra vännerna i Gläntelund. Textat sid. 199.

08.50Tinga Tinga sagor Tinga Tinga sagor. Tinga Tinga sagor bygger på traditionella afrikanska fabler. Animationerna är gjorda i Tingatinga-stil likt konstverken från Tanzania. Svenska röster: Anna Book, Fredde Granberg, Anders Byström, Björn Gedda m.fl. Textat sid. 199.

09.00Lille Roy Snö, nä tö!. Snö, nä tö! Roy är 5 år och en kille med stor fantasi. Den största skillnaden mellan Roy och andra barn i hans ålder är att han är tecknad. Textat sid. 199.

09.15Pippi Långstrump Tv-serie från 1969. Pippi flyttar in i Villa Villekulla. Del 1 av 13: Pippi flyttar in i Villa Villekulla. Som vanligt när Tommy och Annika är på väg hem från skolan, går de förbi Villa Villekulla. Och som vanligt säger de "Tänk om det kunde flytta in någon där, någon som hade barn". Då ser de plötsligt någon röra sig därinne - en gullig liten apa! På verandan står en prickig häst, och inne i huset ligger det någon och sover med fötterna på huvudkudden. Från den dagen blir inget sig likt för Tommy och Annika. I huvudrollerna: Inger Nilsson, Maria Persson och Pär Sundberg. Textat sid. 199.

09.40Regnbågsstadens hjälte Rubys skogsvaktar-äventyr. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Textat sid. 199.

09.55Rymdrekryterna Orädda upptäcktsresande. För att kunna upptäcka sånt som ingen förut gjort i rymden krävs noggrannhet, nyfikenhet och lagarbete! Har du vad som krävs att bli en av Rymdrekryterna? På Stjärnstoftvikens rymdakademi lär sig Rymdrekryterna kraften hos vetenskapliga studier och observationer, rymdens under, och vikten av att kunna jobba tillsammans. Textat sid. 199.

10.05Rorri Racerbil Store Chris lär sig att flyga. Rorri är en smart, nyfiken och busig liten röd racerbil som ofta hamnar i svårigheter. Rorri och alla hans racerbilsvänner umgås och tävlar med varann på racerbanan. Där finns också mekanikern Store Chris och banvakten Anna som försöker hålla ordning på alla. Svenska röster: Benjamin Wahlgren, Tommy Nilsson, Lars Berghagen, Ulf Brunnberg och Nanne Grönvall. Textat sid. 199.

10.15Furchester hotell Räkna med höns. Lurvigt välkommen till Furchester hotell! Ett monsterbra hotell med en halv stjärna som bevis. Familjen Furchester Fäll ser till allas behov och önskemål och i restaurangen lämnar Kakmonstret inte en smula åt slumpen. Textat sid. 199.

10.25Super Grover 2.0 Kilformig räddning. Grover, den blå dockan från Sesame Street, ställer frågor, undersöker och får svar!. Textat sid. 199.

10.35Abbys flygande skola för feer Abby är en fe men eftersom hon fortfarande är ett barn går hon i skolan. Hon lär sig att förvandla saker till pumpor och hon förundras över siffror och bokstäver. Abbys trollstav fungerar också som mobiltelefon. Svenska röster: Rakel Wärmländer, Nicklas Berglund, Irene Lindh m.fl. Textat sid. 199.

10.45Riddare Micke Brittisk-kanadensisk animerad serie. Med riddarsätt blir allting rätt. Micke tar hjälp av drakarna Sprak och Skvätt och sin trofasta häst för att bli en modig riddare. Textat sid. 199.

10.55Greta Gris Gretas cirkus. Tecknad serie från England. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

11.00Clifford, den stora röda hunden Clifford är stor som ett hus, röd som en brandbil och snäll som en hund. Faktiskt. Och det har skrivits böcker om honom. Textat sid. 199.

11.25Piggley Winks äventyr Amerikansk animerad serie. Följ med grisen Piggley, ankan Dannan och tjuren Ferny på massor av lek och spänning och skoj. Svenska röster: Jasmine Heikura, Linus Wahlgren, Pernilla Wahlgren, Per Myrberg, Claes Månsson m.fl. Textat sid. 199.

11.50Pirata & Piloto Årets pirat. Lätta ankar och hissa storseglet! Vi ska iväg på nya äventyr med havets bästa och snällaste pirat - och hennes besättning!. Textat sid. 199.

12.00Läsa med - meänkieli Om jättar och smultron, del 2. Pappa har lite att förklara för Tuva om varför hon inte får gå bort mot vägen. Men det har hon ju redan gjort. Och vem är det som bullrar utanför i natten? Andra delen av en liten saga med lugnt tempo och få svåra ord, textat för att nybörjarläsaren ska kunna träna sin läshastighet. Del 3 av 6. UR.

12.05Pinos dagbok - meänkieli Pinos favoriter. Pino tycker om många saker, som att plocka blommor och att gunga. Pino tycker också om att spela boll med pingvinen, och älskar att äta glass med Pinolina. Men varför tycker han om att titta på månen? Översättning och inläsning Birger Winsa. Del 4 av 20. UR. Textat sid. 199.

12.10Henry råkar på... Löparskor. Varje dag råkar Henry på någon, eller något, nytt!. Textat sid. 199.

12.15Wibbly Gris Slott. Wibbly Gris är en småbarnserie som på ett humoristiskt sätt tar upp barnens dagliga göromål. Wibbly klättrar i träd, slår in paket eller går och lägger sig. Han rör sig obehindrat mellan fantasi och verklighet. Svenska röster: Oliver Gramenius, Daniel Melén, Anna Arnbom, Mimmi Sandén m.fl. Textat sid. 199.

12.25Gaspard och Lisa Lisas sjal. Gaspard och Lisa är två 6-åriga bästisar som bor i Paris. Varje dag är ett nytt äventyr. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig och då känns det bra att ha en bästa vän som hjälper till och stöttar. Animerad serie som bygger på böcker av Anne Gutman. Svenska röster: Vilhelm Siljeholm, Zoë Ackerman, Ella Hagman, Edvin Raeder Sjögren mfl. Textat sid. 199.

12.35Daniel Tigers kvarter Dags att gå. Dags att gå. Daniel Tiger leker med vännerna i sitt kvarter och lär sig saker som är viktiga för att förstå andra människor och världen han växer upp i. Textat sid. 199.

12.50Bing Picknick. Picknick. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. Textat sid. 199.

12.55Dimitri Stjärnhimlen. Dimitri är en liten fågel som ska flyga söderut med sina föräldrar. När de hamnar i en storm tappar Dimitri bort sina föräldrar och hamnar i Ubuyu i Afrika. Textat sid. 199.

13.00Elias och räddningsteamet Uppdrag för lotsbåtar. Uppdrag för lotsbåtar. Följ med till Lugnvik och träffa den lilla räddningsbåten Elias och hans vänner. I räddningsteamet ingår också Doppi, Rapp och Helinor och tillsammans är de duktiga på att bogsera och dra loss båtar som gått på grund, köra ut paket och material till öar eller vara med vid svåra dykuppdrag. Det händer alltid något spännande i vattnen runt Lugnvik. Textat sid. 199.

13.15Min riddare och jag Häxjakten. Riddaren Henry har ett hjärta av guld men han har en förmåga att klanta till det. Som tur är har han sin smarta son Jimmy till hjälp och väpnare. Textat sid. 199.

13.25Tjena chavale Barnprogram på romani chib. Virginia Andrasz och barnen besöker en djurpark och träffar spännande djur, från elefanter till surikater.

13.30Challenge club Paulina testar massor av knasiga, roliga och spännande utmaningar tillsammans med sin Challenge Club. Dagens utmanare är Emma i Nikkala. Textat sid. 199.

13.40Pirater i huset intill Förbannelsen. Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar... I dag: Förbannelsen. Textat sid. 199.

13.50Magiska fyran Dansa, pausa!. I den magiska staden Myshkin förenas fyra väktare för att beskydda oss från ondskans krafter!. Textat sid. 199.

14.00Thunderbirds Total kollaps. Året är 2060. Internationella räddningsstyrkan är ett mystiskt och modigt team som i sina högteknologiska farkoster - Thunderbirds - är experter på att lösa problem. Allt från att stoppa skenande tåg till att sätta käppar i hjulet för den onde mästerskurken Hood. Textat sid. 199.

14.25Det hemsökta huset Efter att ha flyttat från New York till New Orleans var familjen Hathaway redo att fortsätta sitt normala liv i sitt nya hem, men inte visste de att en spökfamilj hade exakt samma idé! Kan två familjer, som bokstavligen är från två olika världar, leva i hemsökt harmoni? En serie i 47 delar. Textat sid. 199.

14.45Leonardo Brittisk serie från 2011. Serie 1. Del 7 av 13. Leonardo da Vinci är i tonåren och arbetar som konstnärslärling under mästaren Verrocchio. Han umgås flitigt med sina vänner Mac (Machiavelli) och Lorenzo, son till en av Florens mest inflytelserika män. Svenska röster: Tom Ljungman, Norea Sjöquist, Nick Atkinson, Anton Raeder, Jonas Bergström, Claes Ljungmark m.fl. Textat sid. 199.

15.15M.I. High Brittisk dramaserie i 13 delar, tredje säsongen. I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till St. Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har. Textat sid. 199.

15.40En hopplös häxa En midnattsmåltid. Engelsk dramaserie efter böcker av den engelska författarinnan Jill Murphy. En skola för häxor ställer stora krav på eleverna. Och stackars Mildred har svårt att hänga med eftersom hon både är höjdrädd och ofta misslyckas med sina trollformler. Textat sid. 199.

16.05Pepparkornen Hip-hop. Åren går, men Pepparkornen består. Nya barn löser nya, små och stora, brott och mysterier!. Textat sid. 199.

16.35Tracy Beaker kommer tillbaka Systrar. Systrar. Tracy Beakers stora dröm är att bli författare, men när hennes metod att nå dit går emot fostermammans regler är hon plötsligt tillbaka på barnhemmet. Men nu av en helt annan anledning. Fri fortsättning på serien "Tracy Beakers dröm". Säsong 1. Textat sid. 199.

17.05Pyjamashjältarna Uppe i det blå, Ugglis. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. Textat sid. 199.

17.15Rorri Racerbil Ta det bara kallt, Jerka. Rorri är en smart, nyfiken och busig liten röd racerbil som ofta hamnar i svårigheter. Rorri och alla hans racerbilsvänner umgås och tävlar med varann på racerbanan. Där finns också mekanikern Store Chris och banvakten Anna som försöker hålla ordning på alla. Svenska röster: Benjamin Wahlgren, Tommy Nilsson, Lars Berghagen, Ulf Brunnberg och Nanne Grönvall. Textat sid. 199.

17.25Kojsagor Michel och Brigitte. I en fantastisk trädkoja fylld av böcker samlas Lisette, Antoine, Fanny och Tiago för att leka och läsa sagor. Textat sid. 199.

17.35Miffys stora små äventyr Miffy och krokodilen. Miffy och krokodilen. Miffy och hennes vänner upplever lagom små och stora äventyr i kälkbaken, när de planterar frön eller när de sover i tält på tomten. Textat sid. 199.

17.40Charlie och Lola Tecknad småbarnsserie. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Svenska röster: Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl. Textat sid. 199.

17.50Wisska Bäverbråk. Shh! En hemlis - Wisska kan prata med djur! Och hjälpa dem med allt möjligt!. Textat sid. 199.

18.00Voffa, Kvittra och Len Ett räkneäventyr. Ett räkneäventyr. Följ med Voffa, Kvittra och Len när de beger sig ut på frågeäventyr tillsammans med hamstern Hatte. Kan du gissa vem som svarat rätt?. Textat sid. 199.

18.00Bolibompa En halvtimmes Bolibompa. Textat sid. 199.

18.20Lilla spöket Laban Tecknad serie. Mammas färger. Lilla spöket Laban är ett litet snällt spöke, som vill bli precis likadan som sin stora hemska Spökpappa. Men Laban är faktiskt rädd för spöken. Detta avsnitt: Mammas färger. Textat sid. 199.

18.30Superdräkten Supergruppen. Del 6 av 10. I dagens Superdräkten föds en Supergrupp med Lady Gaga, Kathy Perry och Eric Saade. Men vägen dit är tuff. Falukorv, bacon och sytråd, kan det bli en Lady Gaga-klänning? Nej, tyvärr. Men som tur är får Melker, Emmy och Smilla hjälp av SuperPeter att skapa otroliga stjärndräkter. En telefon, glassburkar och bubbelplast förvandlas t ex till en unik Lady Gaga-klänning. Ladda för äkta stjärnglans i Superdräkten!. Textat sid. 199.

19.00Piratskattens hemlighet Del 6 av 24: Det är utflykt till Nikolaklostret, och Sam, Minna och Bianca följer med för att leta efter ledtrådar till Aquilas skatt. Men Bert och Fatima är dem hack i häl. Vi följer barnen Minna, Sam och Bianca på spännande skattjakt i den kroatiska övärlden bland klippor, stränder och mörka grottor. Textat sid. 199.

19.15Lilla Aktuellt Textat sid. 199.

19.25Programmera mera Vad är en algoritm? Algoritmer är som ett recept för hur ett tal ska räknas ut. Karin pratar med de deltagande barnen om datorspel. En av utmaningarna blir att göra ett eget datorspel med hjälp av blockprogrammering. Del 6 av 10. UR. Textat sid. 199.

19.40Testa! Matematiska former. Idil från Istanbul i Turkiet älskar att rita av mönster i en moské. För att få stora kakelmönster att passa ihop behöver man räkna och mäta. UR. Textat sid. 199.

19.55Djurpyssel Kattleksak. Fixa pysslet till ditt husdjur. Söta djurpyssel du enkelt fixar själv. Gör ett gulligt hamsterhus av glasspinnar, ett coolt hundhalsband eller en leksak till katten av saker du redan har hemma. Denna gång: Kattleksak. Textat sid. 199.

05.00Twirlywoos Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som de? Det måste undersökas!. Textat sid. 199.

05.10Timmy lamm Timmys nya vän. Det lilla bebisfåret med napp i munnen i serien Fåret Shaun har här fått en egen serie tillsammans med alla kompisarna på dagiset.

05.20Långhalsen Lo Plocka äpplen. Dags för lek med vännerna Lo, Rafo och Lepo!. Textat sid. 199.

05.30Pocoyo Full i skratt. Pocoyo är nyfiken liten kille som upptäcker världen tillsammans med sina vänner Elly, Pato, Sömniga fågeln och Loula. Textat sid. 199.

05.35Misse-kisse Misse-kisse och vännerna Ankodil, Adda, Ågel och andra gör kuliga, konstiga, grejer tillsammans!. Löv. Textat sid. 199.

05.40Raa-Raa - lejonet som låter En animerad serie för de minsta. Det rätta ljudet. Det rätta ljudet. Raa-Raa är ett litet lejon som tillsammans med sina vänner Trumpe, Topsi, Krocke, Sebbi och Oo-oo gärna ger sig ut på ljudliga äventyr i djungeln. Textat sid. 199.