MENY

Barnkanalen

05.55Miffys stora små äventyr Miffy och hoppborgen. Miffy och hoppborgen. Miffy och hennes vänner upplever lagom små och stora äventyr i kälkbaken, när de planterar frön eller när de sover i tält på tomten. Textat sid. 199.

06.00Charlie och Lola Tecknad småbarnsserie. Jag är absolut helt fruktansvärt kokhet. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Svenska röster: Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl. Textat sid. 199.

06.15Daniel Tigers kvarter Daniel leker på slottet. Daniel leker på slottet. Daniel Tiger och hans vänner Madelina, Prins Onsdag, Kattis och ugglan Ho lär sig om känslor och sånt genom sång och fantasi. Textat sid. 199.

06.30Morgonshowen Textat sid. 199.

06.30Lekdags Dålig piggdag. Följ med till ett vindsrum där ett antal gosedjur kommer till liv - men bara när barnen inte är där!. Textat sid. 199.

06.35P King Älling Djur och natur. Häng med till Hällekulla och träffa tre goda, snälla, knasiga vänner!. Textat sid. 199.

06.50Miss Moon Låtsasmamman. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. Textat sid. 199.

07.05Fåret Shaun Leranimerad humorserie. Hundkojan. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. Detta avsnitt: Hundkojan. Textat sid. 199.

07.15Tripp, Trapp, Träd Festligt. Tripp och Trapp hittar ett glassparaply och tar sig över sjön med hjälp av det. Skelettet Ben Rangel leker minnesleken med sina festligaste kalasprylar. I biografen visas en film om Malin, Elin och Linnea som ordnar kanin-kalas. Bokfågeln berättar godnattsagan "En sittgrej" av Per Gustavsson. Del 5 av 8. UR. Textat sid. 199.

07.30Magiska fyran En julönskning. I den magiska staden Myshkin förenas fyra väktare för att beskydda oss från ondskans krafter!. Textat sid. 199.

07.45Dinosaurietåget Dino är en adopterad förskoledinosaurie, en Tyrannosaurus Rex. När han åker med dinosaurietåget genom djungler, kärr, vulkaner, insjöar, hav och tidstunnlar upplever han hela tiden nya äventyr. Vid varje station bor det nämligen urtidsödlor från olika tidsepoker och Dino vill veta allt som finns att veta om sina berömda släktingar. Textat sid. 199.

07.55Big block sing song Kanadensisk animerad serie från 2012. Takt. Big Block är en samling fyrkantiga figurer som sjunger om känslor och händelser, se om du känner igen dig själv i deras lustiga sånger. Textat sid. 199.

08.00Ett fall för KLURO Kapten Kul. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen. Textat sid. 199.

08.10Geronimo Stilton Chips och dipp. Chips och dipp. Geronimo Stilton är en berömd journalist på tidningen Mus-Nytt. Helst av allt vill Geronimo spendera sina dagar med att läsa och spela schack med sin brorson Benjamin men han dras i stället hela tiden in i olika äventyr, ofta i sällskap av sin syster Tea, sin kusin Tiburtus och inte minst av brorsonen Benjamin. Geronimos störste konkurrent är den lömska Sally Rasmus som arbetar på tidningen Gnagar-Nytt. Säsong 2. Textat sid. 199.

08.35Miss Moon Hårige håris. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. Textat sid. 199.

08.45Äventyrskatten Flygande frön. Mjaua på - klös, fräs och framåt - med Äventyrskatten och hennes vänner!. Textat sid. 199.

09.00Lille Roy Omelett!. Omelett! Roy är 5 år och en kille med stor fantasi. Den största skillnaden mellan Roy och andra barn i hans ålder är att han är tecknad. Textat sid. 199.

09.15Roboten Rob Kanadensisk animerad serie. Rymdolympiaden. Fyra barnrobotar åker ut i rymden för att lösa problem. Men man måste inte vara robot för att kunna hänga med. Svenska röster: Mimmi Sandén, Josefine Götestam, Julianna Wretman Werner, Filippa Åberg, Jonas Bergström m.fl. Textat sid. 199.

09.25Draken Digby Trolla rätt. Digby övar flitigt på att lära sig flyga och drömmer om att ta sig fram över himmelen precis som Röde Rufus gör i sina böcker. Varje dag är ett nytt äventyr med Fissi och de andra vännerna i Gläntelund. Idag: Trolla rätt. Textat sid. 199.

09.35Rymdrekryterna Gamle gode Fink. För att kunna upptäcka sånt som ingen förut gjort i rymden krävs noggrannhet, nyfikenhet och lagarbete! Har du vad som krävs att bli en av Rymdrekryterna? På Stjärnstoftvikens rymdakademi lär sig Rymdrekryterna kraften hos vetenskapliga studier och observationer, rymdens under, och vikten av att kunna jobba tillsammans. Textat sid. 199.

09.50Tilde Hack säger. Tilde är tjejen som tillsammans med sin hund och sina vänner utforskar världen med hjälp av sina teknikprylar. Textat sid. 199.

10.00Victor & Josefine En stjärna åt Josefine. Björnen Victor och musen Josefine är som ler och långhalm, bästa vänner och nästan familj. Deras vardag kantas av värme, musik och munterhet. Textat sid. 199.

10.10Nelly och Nora Molnkompis. Molnkompis. Systrarna Nelly och Nora spenderar sina lediga stunder med familjen på en camping. De älskar att hitta på egna äventyr och bryr sig inte ett dugg om vad det är för väder. Serien är baserad på böcker av Emma Hogan. Textat sid. 199.

10.20Lilla prinsessan Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Textat sid. 199.

10.35Piggley Winks äventyr Amerikansk animerad serie. Följ med grisen Piggley, ankan Dannan och tjuren Ferny på massor av lek och spänning och skoj. Svenska röster: Jasmine Heikura, Linus Wahlgren, Pernilla Wahlgren, Per Myrberg, Claes Månsson m.fl. Textat sid. 199.

10.55Snipp snapp snut Frön. Del 2 av 10. Frön. Snut har hittat en bull-buske med mogna kanelbullar. Mums! Då dyker Tråkmånsarna upp och förbjuder alla kanelbullar. Snipp, Snapp och Snut försöker plantera nya och med lite oväntad hjälp lyckas de överlista Tråkmånsarna!.

11.00Kojsagor Tror du att du är lejonet?. I en fantastisk trädkoja fylld av böcker samlas Lisette, Antoine, Fanny och Tiago för att leka och läsa sagor. Textat sid. 199.

11.10Tom & jordgubbssyltmackan med honung Tom väntar. Tom är sugen på en jordgubbssyltmacka med honung. Hur ska han få tag på en den här gången?. Textat sid. 199.

11.15Jamillah och Aladdin Den talande skattfågeln. Den talande skattfågeln. På vinden hittar Jamillah en magisk lampa vars ande tar henne tillbaka till antika Bagdad. Där träffar hon den unge Aladdin som blir hennes vän. Textat sid. 199.

11.25Träd Fu Tom Animerad äventyrsserie från 2012. Följ med till Trädtopolis, en förunderlig plats där du kan hjälpa till att skydda och hjälpa invånarna med Träd Fu-magi. Textat sid. 199.

11.45Masha och björnen Dags för galopp ponnyn min. Masha är en liten vandrande katastrof. Fast hon gör det inte med flit, hon vill ju bara prova! Prova att hoppa i en stor björns säng till exempel, eller leka doktor med vargarna. Textat sid. 199.

12.00Folksagor i världen - meänkieli Kalifen som förvandlades till en stork. En kalif blir förvandlad till en stork. Kalifen inser snart att det är hans giriga bror som ligger bakom förvandlingen. Han vill ta över kalifens plats på palatset. Med hjälp av en uggla försöker kalifen att ställa saker och ting rätt. Animerad saga från Irak om farorna med girighet. Del 1 av 6. UR. Textat sid. 199.

12.05Godnattsagor - meänkieli Hackspetten och Ugglan. Sagan "Hackspetten och Ugglan" av Joar Tiberg och Anna Bengtsson. Berättare: Birger Winsa. UR. Textat sid. 199.

12.10Dimitri Ordspråket. Dimitri är en liten fågel som ska flyga söderut med sina föräldrar. När de hamnar i en storm tappar Dimitri bort sina föräldrar och hamnar i Ubuyu i Afrika. Textat sid. 199.

12.15Full fart i Verksta Kanadensisk animerad humorserie från 2014. Bilskattjakten. Spänn fast säkerhetsbältena och häng med Jack och hans kompisar i deras häftiga lekpark. "Verksta" är en rolig stad där alla invånare är lastbilar och stora fordon. De älskar att buffas, krocka och köra vilt, i "Verksta" finns det gott om utrymme och härliga vägar för det. Textat sid. 199.

12.25Min lillebror Jack snurrar runt i rymden. Det blir mycket lek och bus när lillebror Jack ger sig ut på upptäcktsfärd tillsammans med Hamsterkören och vännerna Gnagis, Cissi och Pingeling. Textat sid. 199.

12.35Ballonggården Fårhundsdagen. Åsnorna Bella och Blixten bor ute på landet tillsammans med de andra ballongdjuren. Vad händer på ballonggården idag?. Textat sid. 199.

12.40Molang Molang är en glad och energisk kanin vars bästa vän är kycklingen Piu Piu. Spöktåg.

12.45Bing Var är Flopp?. Var är Flopp? Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. Textat sid. 199.

12.50Greta Gris Fröken Gasells avskedsfest. Tecknad serie från England. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

12.55Ziv & Zack Klonstrutar. Ziv och Zack kommer till vår planet, stackars de som bor i Ortsbyn! Det här kan väl aldrig gå bra?. Textat sid. 199.

13.10Zoé Kézako Zoé är en tjej på åtta år, stark, rolig - och supersjälvisk. Svenska röster: Rakel Löwe, Norea Sjöquist, Sanna Bråding. Detta avsnitt: Killgänget. Textat sid. 199.

13.20Safirdrakens krafter Mei fyller år. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. Textat sid. 199.

13.30Pirater i huset intill Sjörövarskolan. Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar... Detta avsnitt: Sjörövarskolan. Textat sid. 199.

13.40Robin Hoods rabalder och rackartyg Det var en gång ett gäng som tog från de rika och gav till de fattiga... Nya tider. Följ med gänget som med hjälp av skratt, magi och vänskap ska rädda Nottingham! Vid 10 års ålder är Robin Hood redan en hjälte och bor med sina vänner i Sherwoodskogen. Tillsammans med Broder Tuck, Lille John, Scarlett och Marion bekämpar han prins Johns olika upptåg. Textat sid. 199.

13.55Djupet Jättemusslorna. Jättemusslorna. Familjen Nekton bor på ubåten Arronax och älskar äventyr. Ett av havets största mysterier är Lemurien - en försvunnen civilisation - och flera generationer Nekton har sökt efter denna förlorade värld. Nu med all ny teknik, verkar Lemurien närmare än någonsin. Textat sid. 199.

14.20Gumballs fantastiska värld Tecknad serie, fylld av udda personligheter. Huvudpersonen Gumball är en katt som ofta hamnar i svårigheter tillsammans med sin bäste vän och adoptivbror, den före detta guldfisken Darwin. Hans lillasyster Anais är en kanin och ett geni. Skolkamraterna är av blandat slag: där förekommer bl.a. en jordnöt, en banan och en T-Rex. Familjen är mycket modern: Mamma går till jobbet medan pappa sköter marktjänsten. Textat sid. 199.

14.30Tracy Beakers dröm Tracy är 10 år gammal och bor på ett barnhem. Hon drömmer om att en dag få ett eget hem med en riktig familj. En serie gjord på böcker av Jacqueline Wilson. Textat sid. 199.

14.55Familjen Valentin Tillbaka till skolan. Barnen Valentins föräldrar försvinner när de är på väg för att visa upp sin senaste och mycket hemliga uppfinning. Bara yngsta sonen Theo vet vad som egentligen hänt men ingen tror honom. Textat sid. 199.

15.20M.I. High Brittisk dramaserie i 13 delar, fjärde säsongen. Spring, Carrie, spring. I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till S:t Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har. Textat sid. 199.

15.50Fångad Ryan ska på semester på en ö tillsammans med sin pappa. Vistelsen blir allt annat än lugn och ganska snart får han och hans kamrater problem med att ta sig ifrån ön. Svenska röster: Anton Mencin, Molly och Mimmi Sandén, Amanda Krüger, Matilda Lilliestierna m.fl. Textat sid. 199.

16.15Pinsamheter Australisk komediserie. Snacket. Taylor Fry är 12 år och går i Sunburn Public School i Australien. Men hennes liv är inte så lätt, det mesta och de flesta runt omkring henne är jobbiga: skola, kompisar och inte minst hennes egen otroligt pinsamma familj. Textat sid. 199.

16.35Kompisar på nätet Serie om tre tjejer som träffats på en internationell skola i Singapore och nu måste säga adjö och flytta hem: det är Ally från Australien och Emma från Tyskland. Den tredje, Jackie, bor i Singapore. Men mitt i bedrövelsen upptäcker de att de med hjälp av mobiltelefon och dator kan förflytta sig och besöka varandra hur mycket de vill, trots att de bor i olika världsdelar. Från och med nu kan de ha kul hur ofta och hur mycket som helst. Svenska röster: Linda Åslund, Josefine Götestam och Ester Sjögren. Textat sid. 199.

17.00Pyjamashjältarna Kattpojken och kletiga skvätt-slangbellan. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. Textat sid. 199.

17.15Mästerflygarna Fint fågelfoto. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!. Textat sid. 199.

17.25Fixarna Fläkten. Fläkten. Att maskiner och mackapärer går sönder är inget konstigt i sig, men vad som är underligt och lustigt för 10-åriga Karl Johan är att han kan se de små varelserna som hjälper till att laga trasiga saker hemma hos honom. De kallar sig Fixarna och visar och förklarar hur saker fungerar inuti. Textat sid. 199.

17.30Rorri Racerbil Store Chris lär sig att flyga. Rorri är en smart, nyfiken och busig liten röd racerbil som ofta hamnar i svårigheter. Rorri och alla hans racerbilsvänner umgås och tävlar med varann på racerbanan. Där finns också mekanikern Store Chris och banvakten Anna som försöker hålla ordning på alla. Svenska röster: Benjamin Wahlgren, Tommy Nilsson, Lars Berghagen, Ulf Brunnberg och Nanne Grönvall. Textat sid. 199.

17.40Simon Det stora dilemmat. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. Textat sid. 199.

17.50Hej Jycke Samlarmärket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. Textat sid. 199.

18.00Bolibompa Textat sid. 199.

18.00Lilla prinsessan Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Prinsessans röst görs av Sandra Kassman. Textat sid. 199.

18.20Tvillingarna Bob Tvillingarna Bobs grispicknick. Idag kommer Tvillingarna Bobs bästa kompis Bea på besök. Bea är en djurmagnet. Allra mest älskar hon grisarna Lady Gaga och Fiona. Häng med på en oförglömlig picknick till ett magiskt klätterträd med toalett och vardagsrum. Och ett oväntat besök. Textat sid. 199.

18.30Biss och kajs Om blod. Del 4 av 16: Om blod. Bajskorven Kajs har tröttnat på sina vänner och börjar bygga en ny kompis. Men för att bli klar behöver hon blod. Var kan Kajs hitta det? Tillsammans med kisstrålen Biss ger hon sig ut på blodjakt. Dessutom sjunger Bloddroppen sin rosenkindade hit "En flod av blod", Kajs blir en mumie och Biss lär sig bloddansen. Textat sid. 199.

18.40Andys safariäventyr Andy och chimpanserna. Det finns många unika platser, och många sällsamma djur och beteenden, som Andy vill uppleva. Häng med när han gör det!. Textat sid. 199.

18.55Piratskattens hemlighet Del 24 av 24: Sam, Minna och Bianca har hittat Aquilas magiska kikare, och har tillsammans med Eva räddat Orkidékusten för alltid. Nu kan de fira jul i lugn och ro? eller? Vi följer barnen Minna, Sam och Bianca på spännande skattjakt i den kroatiska övärlden bland klippor, stränder och mörka grottor. Textat sid. 199.

19.05Oddbods Sketcher med Oddbods, lustiga små figurer med olika karaktärsdrag. Det är aldrig lugnt och stillsamt i deras värld.

19.15Lilla Aktuellt Textat sid. 199.

19.25Lös problemet Djurolyckor. Varje dag råkar oskyldiga djur ut för hemska olyckor i trafiken. Åsa från Djurambulansen är en av alla dem som rycker ut när larmtelefonen ringer. Nu vänder hon sig till problemlösarna för att få råd - hur ska man kunna stoppa djur från att skadas ute på våra vägar? Del 4 av 8. UR. Textat sid. 199.

19.55Pipas & Douglas Roliga kortisar med de skojiga artisterna Pipas och Douglas.

04.30Klassen Ungdomsserie. Säsong 2. Sex och samlevnad. Hur går skvallret om Alba och Elias?. Textat sid. 199.

05.00Twirlywoos Att snurra runt. Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som dem? Det måste undersökas!. Textat sid. 199.

05.10Timmy lamm Brevbärar-Timmy. Det lilla bebisfåret med napp i munnen i serien Fåret Shaun har här fått en egen serie tillsammans med alla kompisarna på dagiset.

05.20Långhalsen Lo Hicka. Dags för lek med vännerna Lo, Rafo och Lepo!. Textat sid. 199.

05.30Pocoyo Pocoyo lär sig något nytt. Pocoyo är nyfiken liten kille som upptäcker världen tillsammans med sina vänner Elly, Pato, Sömniga fågeln och Loula. Textat sid. 199.

05.35Skåpbilen Olle Ta mig om ni kan. Olle är en liten vit bil med stort hjärta och mycket energi. Tillsammans med sin förare Sten, hjälper han sina vänner att lösa olika problem, allt som oftast ackompanjerat av en svängig sång!. Textat sid. 199.

05.40Gaspard och Lisa Gaspards valp. Gaspard och Lisa är två 6-åriga bästisar som bor i Paris. Varje dag är ett nytt äventyr. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig och då känns det bra att ha en bästa vän som hjälper till och stöttar. Animerad serie som bygger på böcker av Anne Gutman. Svenska röster: Vilhelm Siljeholm, Zoë Ackerman, Ella Hagman, Edvin Raeder Sjögren mfl. Textat sid. 199.

05.50Ankes värld Anke och expeditionen. Den lilla ankan Anke har flera mjukisdjur som ett efter ett kommer till liv för att hjälpa Anke att upptäcka världen. Textat sid. 199.