MENY

Barnkanalen

05.55Sara och Anka Månes konstutställning. Månes konstutställning. Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner. Textat sid. 199.

06.00Ballonggården Hickdagen. Åsnorna Bella och Blixten bor ute på landet tillsammans med de andra ballongdjuren. Vad händer på ballonggården idag?. Textat sid. 199.

06.05Ho-ho, kör! Månbot-dansen. Månbot-dansen. Tre små ugglor vet allt om samarbete. Med lite sång och lek kommer de med ho-troliga lösningar. Textat sid. 199.

06.10Katja Katt Brittisk tecknad serie. Marshmallowgruvorna. Lara hittar på berättelser åt sin katt Katja, historier där katten själv är huvudperson. Svenska röster: Josefina Hylén, Nour El-Refai, Tea Stjärne, Alexander Kaunitz, Samuel Fröler m.fl. Textat sid. 199.

06.25Victor & Josefine Kusin Björne har fest. Björnen Victor och musen Josefine är som ler och långhalm, bästa vänner och nästan familj. Deras vardag kantas av värme, musik och munterhet. Textat sid. 199.

06.35Roboten Rob Kanadensisk animerad serie. Skrotletarna. Fyra barnrobotar åker ut i rymden för att lösa problem. Men man måste inte vara robot för att kunna hänga med. Svenska röster: Mimmi Sandén, Josefine Götestam, Julianna Wretman Werner, Filippa Åberg, Jonas Bergström m.fl. Textat sid. 199.

06.45Regnbågsstadens hjälte En sann juvel. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Textat sid. 199.

07.00Fåret Shaun Leranimerad humorserie. Den sjuka säckpipan. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. Detta avsnitt: Den sjuka säckpipan. Textat sid. 199.

07.05Pirata & Piloto Sjöjungfrumysteriet. Lätta ankar och hissa storseglet! Vi ska iväg på nya äventyr med havets bästa och snällaste pirat - och hennes besättning!. Textat sid. 199.

07.20Lässugen Amanda och Leif Andrée. Har du åkt genom en lässug någon gång? Idag är det Leif Andrée som sugs ner till Amandas soffa. Han läser "Den stora smällen" av Mats Wänblad och Per Gustavsson. Del 3 av 7. UR.

07.30Katten i hatten vet allt om ditten och datten Skolmaskeraden. Katten i hatten tar sina vänner Sally och Tim med på äventyr till spännande platser i sin "Thinga-ma-jigger". Med på resorna är även kattens kompanjoner Fisken i sin skål samt Sak 1 & Sak 2. Baserad på en klassisk barnbok av Dr. Seuss. Textat sid. 199.

07.45Djungelboken Tecknad serie efter Kiplings roman. Här finns gamla bekanta som Mowgli, Baloo, Bagheera och Shere Khan men även en del nya, bland andra Mowglis hittills okända vargföräldrar. Textat sid. 199.

07.55Pingvinerna från Madagaskar Pingvinerna från filmen Madagaskar är tillbaka. De bor i djurparken i Central Park i New York och har ett hemligt liv som kommandosoldater. Textat sid. 199.

08.20Bara på skoj Kanadensisk serie där barn utsätter vuxna för skämt. Textat sid. 199.

08.35Pirater i huset intill Vem är tjuven?. Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar... Detta avsnitt: Vem är tjuven?. Textat sid. 199.

08.45Andys förhistoriska äventyr Andrewsarchusen och tanden. Håll i hatten - Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter. Textat sid. 199.

09.00Sommarlov I dagens program dyker plötsligt vår kompis Lazlo från TV-huset upp vid Sommarlovsbussen. Häng med i barnens sommarlovsshow från Beijers Park i Malmö. Programledare är Alex Hermansson och Henrik Helling. Dessutom visas Magiska fyran, Arthur & Excalibur samt Legendarerna. Textat sid. 199.

09.02Magiska fyran Snövit. I den magiska staden Myshkin förenas fyra väktare för att beskydda oss från den ondskefulle Moroks illasinnade planer! Denna gång: Snövit. Textat sid. 199.

09.15Arthur & Excalibur Svindlaren av Lorgues. I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt! Detta avsnitt: Svindlaren av Lorgues. Textat sid. 199.

09.30Legendarerna Rymlingen. Legendarerna reser land och rike runt för att reparera sitt misstag; i strid med den onde Mörkhell råkade de krossa Jovenia-stenen så att alla i världen förvandlades till barn! Detta avsnitt: Rymlingen. Textat sid. 199.

10.00Lilla Aktuellt Nyhetsprogram för barn och unga. Textat sid. 199.

10.05Snö + 7 Sovande Snö. Snö lever ett sagolikt liv. Vad annat är att vänta när hon har en Mästerkonditor till pappa och - snäppet bättre - en ättling till Snövit som mamma! Betyder det att Snö själv en dag också ska bli drottning? Tja, det beror ju på om de sju bröderna kan sluta klanta sig... Textat sid. 199.

10.25Thunderbirds Kraftmätningen. Andra säsongen. Internationella räddningsstyrkan har sett till att Hood gripits av, och är i förvar hos, Globala Dynamiska Försvaret. Men oskadliggjord, det är han inte!. Textat sid. 199.

10.50Ranchen Praktikanten. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur. Lena kan inte tänka sig ett liv utan sin Mistral och fortsätter att utveckla sin förmåga som hästlyssnare men Samantas känner stor rivalitet och har svårt att låta dem vara ifred. Säsong 2. Textat sid. 199.

11.20Ett fall för KLURO O-spelen, del 1. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen. Denna gång: O-spelen, del 1 av 2. Textat sid. 199.

11.30Piggley Winks äventyr Amerikansk animerad serie. Följ med grisen Piggley, ankan Dannan och tjuren Ferny på massor av lek och spänning och skoj. Svenska röster: Jasmine Heikura, Linus Wahlgren, Pernilla Wahlgren, Per Myrberg, Claes Månsson m.fl. Textat sid. 199.

11.55Om jag var ett djur Räv. Nyfiken på djur? På hur de lever och hur deras uppväxt ser ut? Häng med ner i gryt, gångar och andra bon och följ dem på nära håll. Vilket djur skulle du vilja vara?. Textat sid. 199.

12.00Om evolution - meänkieli Charles och arternas uppkomst. Om orden som beskriver begreppet evolution. Charles Darwin är ett känt namn i sammanhanget. Men vem var han? Och vad är en art? Del 1 av 5. UR.

12.10Mållgan och Alfons Åberg Tecknad film av Per Åhlin efter Gunilla Bergströms bok. Mållgan och Alfons Åberg. Alfons har en hemlig vän - en som är osynlig och som kan finnas överallt och följer med hela dagen. Textat sid. 199.

12.20Stella och Sam Den ärvda tröjan. Världens roligaste, snällaste och mest nyfikna storasyster heter Stella. Hon har svar på allt, till och med när hon inte vet svaret. Hon och lillebror Sam är med om fantastiska äventyr. Textat sid. 199.

12.30Katie Morag Om livet på en avlägsen ö, fylld av vardagligheter, spännande historia och mystik. Textat sid. 199.

12.45Rorri Racerbil Den gamla goda tiden. Rorri är en smart, nyfiken och busig liten röd racerbil som ofta hamnar i svårigheter. Rorri och alla hans racerbilsvänner umgås och tävlar med varann på racerbanan. Där finns också mekanikern Store Chris och banvakten Anna som försöker hålla ordning på alla. Svenska röster: Benjamin Wahlgren, Tommy Nilsson, Lars Berghagen, Ulf Brunnberg och Nanne Grönvall. Textat sid. 199.

12.55Greta Gris Fröken Gasells avskedsfest. Tecknad serie från England. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

13.00Bing Stora stövlar. Stora stövlar. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. Textat sid. 199.

13.10Träd Fu Tom Animerad äventyrsserie från 2012. Följ med till Trädtopolis, en förunderlig plats där du kan hjälpa till att skydda och hjälpa invånarna med Träd Fu-magi. Textat sid. 199.

13.30Game on Barnprogram på finska. Temat är spelkontroller och konsoler. Barn berättar vilka spelredskap dom brukar använda. Spelet denna gång är The Legend Of Zelda och utmaningen är Taiko No Tatsujin: Drum 'n' Fun. Programledarna och spelexperterna Ida Angelova och Laura Sipilä testar, betygsätter och utmanar varandra i olika tv-spel. Del 4 av 14.

13.45Miss Moon Drömdagen. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. Textat sid. 199.

14.00Grötnöt & Fjädrik Farliga tårtan. De här rymdsniglarna är inte de skarpaste knivarna i stället. Faktiskt egentligen inte skarpa nog att ens vara med i stället, om man ska vara ärlig. Textat sid. 199.

14.10Tre vilda vänner Rolig serie om tre vänner i en stubbe. Den flygande ekorren. Den flygande ekorren. Pillan, My och Gull, tre djurkompisar som lever tillsammans i en stubbe. Kanske låter det ganska vardagligt, men det som händer den här trion är allt annat än vardagligt. Allt i stubben utvecklas till galna, vilda och hysteriska äventyr hur mycket ekorren My än försöker undvika det. Textat sid. 199.

14.30Scouts safari Scout är en 12-årig storstadsflicka. Efter föräldrarnas skilsmässa har hon bott hos pappan, en fotograf. Men när han ska resa på jobb i ett år måste hon flytta till sin mamma som är omgift, har en ny son som Scout inte känner - och som bor i en djurpark i Sydafrika. Scout kan inte tänka sig något värre. Textat sid. 199.

14.55MI High Bacillatorn. Nya äventyr för nya agenter inom MI9. En ny, mycket mäktigare, fiende också. Textat sid. 199.

15.20Jobbigt läge Lång stubin. Lång stubin. Lilly, Martha och Jas är tre akademiskt begåvade tonåringar men lite av en katastrof rent socialt. Lägger man därtill pinsamma föräldrar finns det mycket man ska klara av och stå ut med. Säsong 3. Textat sid. 199.

15.50Den gåtfulla ön Dirgel-dörren. Nya mysterier och hemligheter tillsammans med nykomlingar till de barn som redan bor på gården Knopen. I dag: Dirgel-dörren. Textat sid. 199.

16.15Ridtur Ridtur utspelar sig på en anrik brittisk privatskola, Covingtonakademin, med ridning som inriktning, hit kommer Kit från USA och hennes pappa som fått jobb på skolan. Kit tycker att det är jättespännande att börja på Covington tills hon inser att hon blir tvungen att utmana sin största rädsla - att rida på en häst, men efter att hon har bekantat sig med TK, gör hon vad som helst för att få stanna. Textat sid. 199.

16.40Sommarlägret Köldknäpp. Fransk animerad serie från 2012. Under sin vistelse på ett sommarläger upptäcker Mats och Lisa att skogen runt dem är magisk, full av musikaliska fiskar, minnesträd och den legendariske Flapacha! De två kusinerna och deras vänner bestämmer sig för att hålla legenden hemlig och beger sig ut i skogen för att söka efter den mystiske Flapacha som sägs ha svar på alla frågor och kunna besanna dina drömmar. Svenska röster: Max Nobel, Hanna Bhagavan, Johan H:son Kjellgren, Beatrice Järås m.fl. Textat sid. 199.

16.50Kapten Flinn & Piratdinosaurierna Jack Jekylls ögonlapp. På de sju och ett halvt haven seglar de godaste goda, ständigt i kamp med de grymmaste grymma!. Textat sid. 199.

17.05Anden i lampan Lampa på vift. Lampa på vift. På vinden hittar Jamillah en magisk lampa vars ande tar henne tillbaka till antika Bagdad. Där träffar hon den unge Aladdin som blir hennes vän. Textat sid. 199.

17.15Safirdrakens krafter Roboten. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. Textat sid. 199.

17.25Charlie och Lola Charlie är sju år och hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Tecknad småbarnsserie från BBC där de svenska rösterna görs av Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl. Textat sid. 199.

17.35Ti och Mo Tis trädgård. Treåriga Ti är alltid på jakt efter äventyr, hans mamma också för den delen!. Textat sid. 199.

17.45Olobob-toppen Idéer. Följ med Bubbel, Lallo och Tibb och bygg en ny konstig, kulig, rolig figur varje dag!. Textat sid. 199.

17.50Daniel Tigers kvarter Tutu hela dagen. Tutu hela dagen. Daniel Tiger leker med vännerna i sitt kvarter och lär sig saker som är viktiga för att förstå andra människor och världen han växer upp i. Textat sid. 199.

18.00Bolibompa En halvtimmes Bolibompa. Textat sid. 199.

18.00Regnbågsstadens hjälte Ett hårt regn. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Textat sid. 199.

18.20Sannahs ateljé I Sannahs ateljé kladdar, målar och utforskar programledaren Sannah Salameh alla färger tillsammans med sina gäster. Här finns nästan inga regler och allt kan hända!. Textat sid. 199.

18.30Sommarlov I dagens program dyker plötsligt vår kompis Lazlo från TV-huset upp vid Sommarlovsbussen. Häng med i barnens sommarlovsshow från Beijers Park i Malmö. Programledare är Alex Hermansson och Henrik Helling. Dessutom visas Magiska fyran, Arthur & Excalibur samt Legendarerna. Textat sid. 199.

18.32Magiska fyran Snövit. I den magiska staden Myshkin förenas fyra väktare för att beskydda oss från den ondskefulle Moroks illasinnade planer! Denna gång: Snövit. Textat sid. 199.

18.45Arthur & Excalibur Svindlaren av Lorgues. I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt! Detta avsnitt: Svindlaren av Lorgues. Textat sid. 199.

19.00Legendarerna Rymlingen. Legendarerna reser land och rike runt för att reparera sitt misstag; i strid med den onde Mörkhell råkade de krossa Jovenia-stenen så att alla i världen förvandlades till barn! Detta avsnitt: Rymlingen. Textat sid. 199.

19.30Testa! Vind. Vindens kraft kan vara stark. Den är extra spännande och bra att mäta om man bor vid kusten och kitesurfar som Stan. Del 9 av 10. UR.

19.45Världen i mina ögon Kenshi - jag vill inte vara en fegis. Kenshi är 11 år och bor i Japan. Kenshis föräldrar är dykare och varje sommar fångar de fisk i havet, utan lufttank. Kenshi är känd för att vara mesig, men den här sommaren har han bestämt sig för att lära sig att dyka. Trots att han inte ens kan simma. Kommer Kenshi att lyckas? Del 14 av 15. UR.

05.00Twirlywoos Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som de? Det måste undersökas!. Textat sid. 199.

05.10Timmy lamm Hjälten Timmy. Timmy går på dagis med de andra smådjuren med allt vad det innebär.

05.20Babblarna En serie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo. Textat sid. 199.

05.25Babblarna En serie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo. Textat sid. 199.

05.30Pocoyo Låtsasrestaurangen. Pocoyo är nyfiken liten kille som upptäcker världen tillsammans med sina vänner Elly, Pato, Sömniga fågeln och Loula. Textat sid. 199.

05.35Henry och... Varje dag råkar Henry på någon, eller något, nytt!. En brandbil. Textat sid. 199.

05.40Gaspard och Lisa Skolprojektet. Gaspard och Lisa är två 6-åriga bästisar som bor i Paris. Varje dag är ett nytt äventyr. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig och då känns det bra att ha en bästa vän som hjälper till och stöttar. Animerad serie som bygger på böcker av Anne Gutman. Svenska röster: Vilhelm Siljeholm, Zoë Ackerman, Ella Hagman, Edvin Raeder Sjögren mfl. Textat sid. 199.