MENY

SVT 24

21.00Det sitter i väggarna - teckenspråkstolkat Svensk faktaserie från 2017. Funbo prästgård i Uppland. Del 5 av 8: Funbo prästgård i Uppland. Den gamla prästgården i Funbo i Uppland har anor ända från medeltiden. Hit flyttade familjen Lindgren för tre år sedan och nu har de fullt upp med att rusta upp prästgården. Christopher O'Regan hjälper till att kartlägga husets tidigare boende och bland dem finns både prästen som introducerade Sveriges vanligaste instrument på 1800-talet och en illasinnad prästfru. Erika Åberg tjärar om dörren och byter trappa på prästgårdens gamla tiondebod. Vad vet du om ditt hus? Har det alltid sett ut som det gör idag och vilka har bott här förut? Historikern Christopher O'Regan och byggnadsantikvarien Erika Åberg hjälper nyfikna ägare till gamla hus. Textat sid. 199.

22.00Första dejten - teckenspråkstolkat Svensk realityserie från 2017. Del 5 av 8. Är beröring och närhet en viktig ingrediens på en första dejt? Om man frågar Luciano så är det ett måste. Dejtaren Lars vill komplettera den närhet som dansen ger med äkta kärlek. Eller så hittar man närhet till varandra genom att brista ut i sång, som Alessandro och Mikael. Textat sid. 199.

23.00Grantchester Brittisk dramaserie från 2017. Säsong 3. Del 2 av 6. Hela byns cricketlag insjuknar efter att någon förgiftat ölen. Men alla tillfrisknar, utom en ung man som hittas död nästa dag. Från 25/11 i SVT1.

23.50Gift vid första ögonkastet Australien Australiensisk reality från 2016. Säsong 3. Problemlösning. Del 7 av 8. Nicole och Keller ska försöka laga sprickorna efter parmiddagens händelser. Medan Monika och Mark fördjupar samtalen och relationen efter middagen, men är det allvar eller inte? Enligt experterna visar problemlösningen tydliga tecken på om förhållandet kommer vara framgångsrikt. Från 25/11 i SVT24.

00.35Allt för Sverige Del 6 av 8. Amerikanerna flyttar in på slottet Torpa stenhus och förflyttas därmed till 1500-talet och får leva slottsliv i tidsenliga kläder. De lär sig också att slåss med svärd och festar som kungligheter från förr. En av amerikanerna får dessutom sova i Gustav Vasas gamla säng. Slottet sägs vara ett av de mest hemsökta i Sverige, och amerikanerna ger sig entusiastiskt ut på spökjakt. Programledare är Anders Lundin. Från 26/11 i SVT1. Även i SVT1 29/11 och SVT1 2/12. Textat sid. 199.

01.35Japans mörka sexindustri BBC-dokumentär från 2016. Pedofiler väcker avsky världen över, men i Japan har man inte gjort mycket för att döma sina förövare. Varför är det så? BBC:s Stacey Dooley undersöker den nya barnpornografilagen som gör det olagligt med innehav i Japan, men upptäcker också hur sällan den tillämpas. Det hon snarare ställs inför är hur i princip icke-existerande skyddet är för barn som utnyttjas sexuellt, och hur vanligt det är att barnen istället får skulden. Har den djupa fascination för skolflickor och deras sexualisering med det att göra? Stacey undersöker Japans lagliga gråzoner, Chako Ero, barn avfotograferade i erotiska kläder, och så kallade "JK cafes" där skolflickor får betalt för att prata sex och hålla hand med äldre män. Från 23/11 i SVT1.

02.25Läkarkandidaterna Finsk programserie från 2015. Del 1 av 8. Efter fem års studier ska de ut i arbetslivet och göra sin första sommar som läkare, med eget ansvar för patienter. I åtta avsnitt följer vi fyra läkarstudenter. Erika (25) och Jussi (26) som båda ska arbeta på Kauhajoki vårdcentral, Miska (27) som har sin plats på Rauhaniemi sjukhus i Tammerfors och slutligen Heikki (36) som ska jobba på Kangasala vårdcentral. Från 24/11 i SVT2.

02.55Uppfinnaren Norsk livsstilsserie från 2016. Del 1 av 7. Det är mycket att göra på gården och många projekt att hålla ordning på för tusenkonstnären Erik Alfred. Tak, väggar och fönster måste tätas och så måste kök och badrum göras funktionsdugliga. Erik Alfred Tesaker följde sin dröm, sa upp sig från jobbet och flyttade ut på landet med sin familj. I sin verkstad på den gamla gården Øystøl vill han jobba med hantverk enligt gamla metoder och skapa ett självförsörjande mekaniskt paradis för sig och familjen. I serien medverkar även hustrun Ellen Marie och de tre barnen Selma (10), Alfred (8) och Tønnes (6). Från 17/7 i SVT1.