MENY

SVT 24

20.00Allsång på Skansen - syntolkat Mando Diao, Anis Don Demina, Myra Granberg, Zikai & Kokobäng. Programledare Sanna Nielsen är tillbaka och sjunger allsång. I kväll gästas Sanna av Mando Diao, Anis Don Demina, Myra Granberg, Zikai och Kokobäng. Mängder med artister, uppträdanden och överraskningar under åtta tisdagskvällar i sommar. Live från Sollidenscenen på Skansen i Stockholm. Del 4 av 8. Textat sid. 199.

21.00Victoriakonserten 2020 En musikalisk födelsedagshyllning till kronprinsessan Victoria från Borgholms slott på Öland. I år bjuds vi på musikframträdanden av The Mamas, Linnea Henriksson, Petra Marklund, Anne Sofie von Otter och Oscar Stembridge. Musiken framförs av kapellmästare Stefan Sporsén och Augustifamiljen. Dessutom deltar den norska stjärnan Sigrid med förinspelade nummer från Norge. I samband med programmet sker Radiohjälpens insamling till kronprinsessan Victorias fond samt utdelningen av Victoriapriset för årets bästa idrottsprestation. Programledare: Yvette Hermundstad. Textat sid. 199.

22.30Ginos italienska frestelser Brittiskt matprogram från 2018. Apulien. Gino besöker en masseria som odlar allt från oliver till mandlar. Med de lokala varorna lagar han en riktig pastaklassiker och gör sin egen tolkning av en tiramisu. Kocken Gino D?Acampo tar oss med till sitt hemland Italien och bjuder på en spännande matresa längs den adriatiska kusten. Del 6 av 8: Apulien. Från SVT1 tidigare i dag. Även i SVT1 senare i natt.

22.55Fader Brown Brittisk dramaserie från 2015. Säsong 3. The Last Man. Byns cricketlag gör sig redo för den årliga matchen mot rivalerna Hambleston och den indiske läkaren Chandray kliver in som kapten, något som inte uppskattas av den trångsynte klubbsekreteraren major Wallander. När lagets toppspelare hittas mördad riktas misstankarna snabbt mot Chandray. Del 5 av 15. Från SVT1 tidigare i dag.

23.40Severin Norsk programserie från 2015. Det är augusti och Severin gläds åt sin nyinförskaffade roddbåt, en sk færing, som han har fått köpa av en kompis. Under en tur på fjorden stöter han på en ilsken liten varelse. Ett liv i expressfart och högt tempo är ingenting för Severin. På den lilla väglösa gården Røneset vid Storfjorden i Sunnmøre lever han sitt liv i sakta och makligt tempo. Del 8 av 12. Från SVT2 tidigare i dag. Även i SVT2 19/7.

00.1022 juli Norsk dramaserie från 2020. Elefantsnabel. Småskolläraren Helga får möta sorgen på nära håll och Anine gräver i terroristens barndom. Dramaserie om några av de människor som genom sitt arbete kom i kontakt med Utöya-attentatet, som hjälpte de skadade, tröstade de efterlevande och försökte förstå. Del 5 av 6. Från 13/7 i SVT1. Även i SVT1 17/7.

01.00Exit Norsk dramaserie från 2019. Adam måste ligga lågt tills han kommer på hur han ska få Hermine att tappa ansiktet. William skrivs ut från sjukhuset, men Celine har andra planer än att ta hand om en som försökt ta livet av sig. Berger, Ine Marie Wilmann m.fl. Del 5 av 8. Från 13/7 i SVT2. Även i SVT2 18/7. Textat sid. 199.

01.40Jakttid Programserie om jakt och fiske. Säsong 3. Ett eldprov för Hopi. Riikka deltar i sin första gåsjakt och Manu jagar skogshöns. Aki och Emilia njuter av fisket och vildmarkens frid i Finska armen i nordvästra Finland, medan Sanna och Antti är spända inför hunden Hopis deltagande i en fågelhundsmönstring. De medverkande i serien är Aki Huhtanen och Emilia Laitinen, Manu Soininmäki, Riikka Aaltonen, Sanna och Antti Kokko, samt Riitta och Tomi Ahmasalo. Del 6 av 11. (Finland, 2018). Från 9/7 i SVT2.

02.10Kroppsgranskarna - teckenspråkstolkat Bakterierna tar över. Läkarstudenterna Puran och Linda går till labbet och tar reda på vilka bakterier de har i, och på sina egna kroppar. Hur farliga är bakterier egentligen? Stephan som har bacillskräck får reda på mer av professor Jan Andersson. Del 4 av 5. UR.