MENY

TV4

05.45Nyhetsmorgon Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport. Programledare måndag till onsdag är Tilde de Paula och Peter Jihde och på torsdagar leds det av Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist.

10.00Malou efter tio Svenskt aktualitetsprogram från 2017. Malou von Sivers bjuder på långa intervjuer, starka berättelser, nyfikna frågor och engagerande diskussioner och teman som tar upp allt från stamcellsforskning till kärlek i dag. Det blir politik, medicin, hälsa och kultur i en halsbrytande blandning. Anna berättar om hur förlossningsvården gjorde så att hon inte ville ha flera barn. Kishti Tomita pratar om sin comeback i idoljuryn efter tio år. Det blir även en intervju med Ebba Busch Thor.

12.00Hem till gården Brittisk dramaserie. Om det dagliga livet i en liten by i norra England. Rhona har fått nog. Laurel försöker ta reda på varför Ashley inte äter ordentligt. Rhakesh lovar att inte avslöja Jais hemlighet. Faith återvänder från Prag.

12.30Leilas jul Svensk matlagningsserie från 2008. Leila Lindholm bjuder på allt som hör julen till. Det blir glöggcocktail, adventsdrink, lussebak och godistillverkning. Hon bakar sötsaker och bakverk till julens alla sammankomster. Förutom bak blir det också nedslag hos personer som på sitt sätt bidrar till att förgylla högtiden med julstämning. Leila Lindholm visar hur man förbereder det perfekta luciafikat. Bland annat bakar hon saffrans- och romsnurror, lingonpaj och exotisk baklava. Drinktipset är en julcocktail. Dessutom medverkar marsipanexperten Michael Thorell som lär ut allt om hur man gör egna marsipanfigurer och vad som egentligen är bra och dålig marsipan.

13.00Downton Abbey Brittisk dramaserie från 2014. Om kärlek, intriger, liv och död på godset Downton Abbey. Förändringarnas tid råder och invånarna på Donwton Abbey måste anpassa sig till de nya förhållandena. Edith lämnar Downton. Branson funderar på att flytta till Boston. Isobel kommer med överraskande nyheter. Anna och Bates planerar för sin framtid.

14.00Badhotellet Dansk dramaserie från 2016. På det charmiga strandhotellet på Jylland möts celebra gäster och tjänstefolk på somrarna under mellankrigsåren 1928 till 1933. Här njuter de av semesterlivet medan ägarna och deras anställda gör allt för att de ska uppskatta sin vistelse. Sommaren lider mot sitt slut med både sorg och glädje. Weyse och fru Aurland väntar med spänning på vad herr Aurland ska göra efter att han fått reda på vem som är far till Severin. Fru Fjeldsø är omskakad efter doktor Plugs plötsliga kärleksförklaring. Fru Frigh försöker hitta sig själv efter att hennes man beslutat sig för att följa med Kitty till Amerika. Molly blir kallad till ett hastigt möte med banken, något som visar sig vara ödesdigert för hotellet.

15.00Mercur Dansk dramaserie från 2017. Om piratradiostationen Mercurs uppgång och fall. På femtiotalet kommer rocken till Danmark och tre vänner bestämmer sig för att bryta radiomonopolet i landet och starta en piratradiostation. På radio Mercur förbereder man sig för sin sista sändning men Jan har svårt att acceptera att stationen ska upphöra. Hans maniska kamp för Mercurs överlevnad sliter på relationen med Petter.

15.55En plats i solen: Vintersol Brittisk livsstilsserie från 2014. Här hjälper fastighetsexperter personer som söker sitt drömhus där de kan tillbringa sin semester under vintern. Varje avsnitt följer personerna när de tittar på fastigheter på platser som Florida, Costa Rica, Spanien och Portugal. Kerry har länge drömt om att köpa ett hus på ön Grenada i Västindien och har nu bestämt sig för att göra slag i saken. Jonnie Irwin visar henne fem fastigheter och frågan är om någon av dem kommer att falla Kerry smaken.

16.55Jul med Ernst Svensk livsstilsserie från 2015. Ernst Kirchsteiger är tillbaka på Nymansgården och nu är det dags att smycka gården i julig vinterskrud. Han ger sig också i väg på utflykter till både när och fjärran. Det blir även mat som går i julens tecken. Ernst fortsätter med förberedelserna inför sitt julfirande på Nymansgården och gör bland annat en halmkrona. Sedan sätter han i gång med att göra julgodis. Han får besök av snickarna Johan och Magnus som han genast sätter i arbete. Ernst åker till Salzburg där han gör studiebesök på konditoriet som uppfann den klassiska mozartkulan. Han besöker också stadens julmarknad och det lilla kapellet norr om Salzburg där julpsalmen Stilla natt framfördes för första gången. Tillbaka på Nymansgården gör Ernst sin egen mozartkula. Det blir även gluwein, pepparkaksgrissini och ädelostknyten. Sedan tar han sig an julpyntet till granen och gör smällkuvert och kristyränglar.

17.55Mandelmanns gård Svensk dokumentärserie från 2017. Familjen Mandelmann består av Marie och Gustav och deras fyra barn. De driver den kravmärkta gården Djupadal på Österlen och här följer man familjen i deras arbete på gården. Från morgon till kväll i allt från djurskötsel, bygge, matlagning och utflykter, från tidig vår till sen höst. Det är senhöst och dags att ta till vara på örter och andra växter. De kokas ner, förädlas och blandas till ett gediget husapotek. Marie och Gustav delar med sig av sina bästa tips för att hålla sig i form. Det behövs för att orka med det hårda livet som bonde. Även husen behöver ses om och får sig en puts inför vintern och hönsen får lite extra omsorg. Det bullas upp inför höstmys och av gårdens nötskörd kan familjen göra egentillverkad hasselnötskräm och mandeltoscakaka.

18.50Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

19.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4. Varje nyhetssändning profileras av ett huvudankare. Anna Lindmarker, Anders Kraft Ulrika Nilsson, Peter Lindgren och Bengt Magnusson leder TV4Nyheterna under vardagar och helger.

19.15Sporten Sportnyheter.

19.20TV4Vädret Väderprognos.

19.30Halv åtta hos mig Svensk matlagningsserie från 2017. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Den andra värden i Norrköping är revisorn Catarina. Hennes meny består av sparris- och räktoast och plankstek med hemgjord bearnaisesås. Till efterrätt blir det grillat fruktspätt.

20.00Mandelmanns jul Svenskt livsstilsprogram från 2017. Julen närmar sig och hemma hos Gustav och Marie Mandelmann pågår förberedelserna för fullt. Djuren får lite extra gott att äta, som äpplen och nötter. Marie visar hur man gör en bordsdekoration av äpplen och mässingsplåt och julklappar tillverkas. En julgran ska huggas och kläs och julmat ska lagas och det blir stort ståhej när julkorven ska stoppas. Sedan bjuder paret Mandelmann in sina grannar och andra som hjälpt till på gården till en julfrukost.

21.00Gessle enligt Gessle Svensk musikdokumentär från 2017. Per Gessle intervjuas av vännen Niklas Strömstedt. Det bjuds på musik, roliga anekdoter och avslöjande om allt från hur Gessle väckt komapatienter till vad hans fru gjorde när de träffade Paul McCartney.

22.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4. Varje nyhetssändning profileras av ett huvudankare. Anna Lindmarker, Anders Kraft, Ulrika Nilsson, Peter Lindgren och Bengt Magnusson leder TV4Nyheterna under vardagar och helger.

22.35Ekonominyheterna Ekonominyheter.

22.40Sporten Sportnyheter.

22.50TV4Vädret Väderprognos.

23.00Hawaii five-0 Amerikansk kriminalserie från 2015. Polisen Steve McGarrett leder en elitstyrka på Hawaii, en grupp som har rätt att skriva sina egna regler där inga byråkratiska hinder står i deras väg. I styrkan ingår förutom McGarrett bland andra kriminalpolisen Danny Williams, den före detta polisen Chin Ho Kelly och polisen Kono Kalakaua. Ett lik hittas flytande utanför Oahus kust och spåren leder till en illegal fiskebåt där det pågår slavhandel. Dannys bil blir stulen när han är ute med sina barn och han tar upp jakten på tjuvarna med hjälp av en buss.

23.55Law & order: Special victims unit Amerikansk kriminalserie från 2005/2006. Om en specialstyrka inom polisen i New York som utreder sexualbrott och brott som riktats mot barn. Olivia Benson, Elliot Stabler, John Munch och Odafin Tutuola går noggrant igenom varje ledtråd i sin jakt på rättvisa och sökandet efter sanningen. En kvinnlig elevs historia om våldtäkt och en okänd graviditet ifrågasätts när detektivernas utredning visar att hon kan kopplas till två övergivna nyfödda bebisar.

00.55112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2011. Om brandmäns, polisers och ambulanssjuksköterskors vardag. Programmen skildrar de medverkandes tuffa jobb, men visar även personerna bakom yrkesrollerna. Starka känslor, turbulens, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid, rädda liv och förhindra brott. Brandmannen Jocke får larm om en bilbrand i centrala Stockholm. Han misstänker att det kan vara någon som riggat en bomb. Poliserna Johan och Fredrik tvingas göra ett våldsamt ingripande när de ska ta hand om en berusad person. Kjelle på ambulanshelikoptern i Östersund tar hand om en fjällvandrare som fallit och skadat sig ordentligt i ansiktet.

01.55Dicte Dansk kriminalserie från 2016. Dicte har gift sig med Bo och slutat sitt jobb som journalist och planerar att skriva en bok. Men när Bo är på ett fotouppdrag i Libanon och blir tagen som gisslan måste hon tillsammans med Wagner göra allt för att få hem honom levande. Dicte bestämmer sig för att hjälpa sin syster Maj och låter henne flytta in hos sig och köper en vakthund. Men samma natt slår Majs förföljare till igen och Dicte måste kalla på polisen. Men utan några bevis finns det inte mycket Tonni kan göra och Dicte blir tvungen att ta saken i egna händer. Nina är sjukskriven och kan inte längre kontrollera sitt alkoholberoende.

03.00Jul med Ernst Svensk livsstilsserie från 2015. Ernst Kirchsteiger är tillbaka på Nymansgården och nu är det dags att smycka gården i julig vinterskrud. Han ger sig också i väg på utflykter till både när och fjärran. Det blir även mat som går i julens tecken. Ernst fortsätter med förberedelserna inför sitt julfirande på Nymansgården och gör bland annat en halmkrona. Sedan sätter han i gång med att göra julgodis. Han får besök av snickarna Johan och Magnus som han genast sätter i arbete. Ernst åker till Salzburg där han gör studiebesök på konditoriet som uppfann den klassiska mozartkulan. Han besöker också stadens julmarknad och det lilla kapellet norr om Salzburg där julpsalmen Stilla natt framfördes för första gången. Tillbaka på Nymansgården gör Ernst sin egen mozartkula. Det blir även gluwein, pepparkaksgrissini och ädelostknyten. Sedan tar han sig an julpyntet till granen och gör smällkuvert och kristyränglar.

04.00En plats i solen: Vintersol Brittisk livsstilsserie från 2014. Här hjälper fastighetsexperter personer som söker sitt drömhus där de kan tillbringa sin semester under vintern. Varje avsnitt följer personerna när de tittar på fastigheter på platser som Florida, Costa Rica, Spanien och Portugal. Kerry har länge drömt om att köpa ett hus på ön Grenada i Västindien och har nu bestämt sig för att göra slag i saken. Jonnie Irwin visar henne fem fastigheter och frågan är om någon av dem kommer att falla Kerry smaken.

05.10Halv åtta hos mig Svensk matlagningsserie från 2016. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Den andra värden i Stockholm är frisören Raffi. Han bjuder på libanesiska små mezerätter och oxfilé med fikon och dadelsås. Till dessert blir det baklava.