MENY

TV4

05.45Nyhetsmorgon Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport. Programledare måndag till onsdag är Tilde de Paula och Peter Jihde och på torsdagar leds det av Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist.

10.00Malou efter tio Svenskt aktualitetsprogram från 2017. Här bjuds det på långa intervjuer, starka berättelser, teman som tar upp allt från stamcellsforskning till kärlek i dag, nyfikna frågor och engagerande diskussioner. Det blir politik, medicin, hälsa och kultur i en halsbrytande blandning.Programledare: Malou von Sivers. Mark Levengood gästar Malou och det blir bland annat ett samtal om gayikonen Tom of Finland. Anders Timell och Christian Dahlström berättar om hur antidepressiva läkemedel blev deras räddning. Artisten Nano Omars pratar om sin resa från fängelset till melodifestivalen.

12.00Hem till gården Brittisk dramaserie. Om det dagliga livet i en liten by i norra England. Laurels plan slår tillbaka på henne själv. Zak och Emma hamnar i bråk. Leyla är på krigsstigen.

12.30Mord och inga visor Amerikansk kriminalserie från 1990. Deckarförfattaren Jessica Fletcher är en älskvärd och vänlig kvinna med ett stort intresse för mord. När hon lämnar sitt hem är det för att bedriva detektivarbete och då har hon stor användning för sin erfarenhet som deckarförfattare. Jessica försöker bevisa att Cabot Coves sheriff är oskyldig när han anklagas för att ha mördat en ambassadörs son. Han har tidigare gripit sonen för rattonykterhet och för att ha mutat en polis.

13.30Mord och inga visor Amerikansk kriminalserie från 1990. Deckarförfattaren Jessica Fletcher är en älskvärd och vänlig kvinna med ett stort intresse för mord. När hon lämnar sitt hem är det för att bedriva detektivarbete och då har hon stor användning för sin erfarenhet som deckarförfattare. Det rapporteras att Jessica dött efter att en beundrare som klätt ut sig till henne dödas när hon utreder missförhållanden på en hundshow. Jessica tar sig an fallet men ännu ett mord hinner inträffa.

14.30Antiques roadshow Brittiskt antikvitetsprogram från 2003. Programledaren Michael Aspel reser runt i Storbritannien tillsammans med antikexperter för att söka efter värdefulla föremål. På varje plats de besöker har invånarna chans att få sina antikviteter värderade. Michael och teamet besöker Cressing Temple Barns i Essex där de bland annat hittar en ovanlig kollektion av buktalardockor, en italiensk stol av Bugatti, en akvarellmålning av Russel Flint och ett chippendale-bord.

15.30En unge i minuten Brittisk dokumentärserie från 2015. Varje minut föds ett barn i England. Här följer man personalen på förlossningsavdelningen och blivande föräldrar när det är dags att föda.

16.25Hela England bakar junior Brittisk matlagningsserie från 2011. Barn mellan nio och tolv år som älskar att baka möts för att ta sig an utmaningar som sätter deras kunskaper på prov. Varje vecka måste den som klarat sig sämst i utmaningarna lämna tävlingen tills det är dags för finalen där en deltagare utses till Storbritanniens bästa juniorbagare. Fyra deltagare får visa vad de går för när de bakar rulltårtor och födelsedagstårtor. Aaron träffar konditorn Eric Lanlard som gjort födelsedagstårtor åt flera kändisar.

16.55Sommar med Ernst Svensk livsstilsserie från 2016. Ernst Kirchsteiger tar sig an en gammal herrgårdsflygel på Gustavsviks herrgård utanför Kristinehamn i Värmland. Med enkla och smarta lösningar förvandlar Ernst det bortglömda huset till ett hemtrevligt och ståtligt sommarboende. Till sin hjälp har han snickarna Johan Lagerberg och Theo Klyvare. Ernst Kirchsteiger och snickarna Johan och Theo tar sig an det sista rummet i flygeln som ska bli sovrummet. Ernst ger sig också i väg på en utflykt till Läckö slottsträdgård i Västergötland. Han tar sig även an växthuset som får ett mosaikgolv och en vattenspegel. Ernst tillverkar hängande amplar, en blomstekrudde och fixar ett blomsterarrangemang. Dessutom tar han tag i en gammal jordkällare och ordnar kafferep.

17.55112 på liv och död - det hände mig Svensk dokumentärserie från 2014. Här skildras brandmäns, polisers och ambulanssjuksköterskors arbetsliv samt människorna bakom yrkesrollerna. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. Kelly var med om en våldsam bilolycka i maj 2012. Nu berättar hennes mamma Erika om den panik och rädsla hon kände över att kanske förlora sin dotter. Sofias liv förändrades helt efter en cykelolycka. Monica berättar om hur hon blev påkörd av en bilist i centrala Stockholm.

18.50Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

19.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4. Varje nyhetssändning profileras av ett huvudankare. Anna Lindmarker, Anders Kraft Ulrika Nilsson, Peter Lindgren och Bengt Magnusson leder TV4Nyheterna under vardagar och helger.

19.15Sporten Sportnyheter.

19.20TV4Vädret Väderprognos.

19.30Halv åtta hos mig Svensk matlagningsserie från 2017. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Albin står för den andra bjudningen i Eskilstuna. Han serverar gästerna västerbottenspaj med kantareller och pasta á la spinachi med räkor och champinjoner. Till dessert blir det en chokladgrotta med vaniljglass.

20.00Idol 2017 Svenskt underhållningsprogram från 2017. Juryn bestående av Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini och Anders Bagge söker efter Sveriges nästa superstjärna bland tusentals sökande. Efter auditionturnén får tittarna rösta fram sin idol under fredagsfinalerna. Vinnaren får ett skivkontrakt. Programledare: Pär Lernström.

21.00Fuskbyggarna Svensk samhällsserie från 2017. Här får personer som drabbats av fuskande hantverkare hjälp av Martin Timell och Anders Öfvergård. För de här människorna har drömmen om att renovera sitt hus blivit en mardröm och fusket har lett till stora ekonomiska förluster. Tewelde och Ruta ska renovera sitt badrum och genom en stor bygghandel blir de rekommenderade att anlita Kjell. Något som visar sig vara ett stort misstag. Under arbetet försvinner Kjell och slutar att svara i telefon. Nu står paret och deras barn med ett badrum som är långt ifrån klart med bristfällig fuktspärr, svartmögel och livsfarlig el. Martin och Anders står inför en tuff uppgift när Kjells alla fel ska rättas till. Dessutom måste Anders se till att Kjell lämnar byggbranschen.

22.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4. Varje nyhetssändning profileras av ett huvudankare. Anna Lindmarker, Anders Kraft, Ulrika Nilsson, Peter Lindgren och Bengt Magnusson leder TV4Nyheterna under vardagar och helger.

22.30Ekonominyheterna Ekonominyheter.

22.35Sporten Sportnyheter.

22.50TV4Vädret Väderprognos.

23.00Hawaii five-0 Amerikansk kriminalserie från 2013. Polisen Steve McGarrett leder en elitstyrka på Hawaii, en grupp som har rätt att skriva sina egna regler där inga byråkratiska hinder står i deras väg. I styrkan ingår förutom McGarrett bland annat kriminalpolisen Danny Williams, den före detta polisen Chin Ho Kelly och polisen Kono Kalakaua. Steve och Wo Fat försöker fly från en attack. När en grupp med beväpnade NLM-soldater tar kontroll över högkvarteret tas Catherine som gisslan.

23.55Wentworth Australisk dramaserie från 2014. Bea Smith blir dömd till fängelse efter att hon försökt döda sin våldsame make och hamnar på Wentworth. Hon kastas in i en värld av våld bland de kvinnliga fångarna som styrs av den lesbiska Franky. Bea återvänder till avdelningen och tar hjälp av Maxine för att infiltrera Frankys gäng. Doreens graviditet avslöjas. Harry kommer till Wentworth och kräver att få träffa Bea. När Will vägrar att gå med på hans krav anklagar Harry honom för att ha en affär med Bea.

01.00Gotham Amerikansk kriminalserie från 2016/2017. James Gordon kämpar fortfarande med att få rätsida på korruptionen i Gotham City och det blir en ensam kamp där han ställs mot både sina kollegor och den undre världen. Samtidigt upptäcker Bruce Wayne fler hemligheter kring mordet på sina föräldrar. Gordon får ny information om sin fars och farbrors förflutna. Samtidigt fastställer Court of the Owls en ny plan för Gothams framtid.

01.55Revolution Amerikansk science fiction-serie från 2013. Femton år har gått sedan all elektricitet slagits ut på jorden. I ett slag förändrades allt och samhällen världen över drabbades av kaos. Människorna har tvingats anpassa sig till ett nytt liv. Det politiska landskapet har förändrats och det finns en ny huvudfiende. När Aaron vaknar upp i en postapokalyptisk värld 2014 så tror han att han att det är en dröm. Men så träffar han några bekanta ansikten, programmerarna Aaron och Palak. De ber Aaron om hjälp med att hitta en förlorad kod, samma kod som Aaron tidigare arbetat med.

02.55Blue Bloods Amerikansk kriminalserie från 2015. Om familjen Reagan vars medlemmar alla arbetar inom rättssystemet. Frank Reagan är New Yorks polismästare och han styr sin avdelning lika diplomatiskt som sin familj. Säsongsavslutning. Det blir skandal när en polis som skjutit en tonåring slipper åtal vilket påverkar både Frank, borgmästaren och Erin. När en annan polis skjuts i en möjlig hämndaktion är det upp till Danny att hitta skytten.

03.50Reign Amerikanskt kostymdrama från 2017. Den unga Mary Stuart, drottning av Skottland, åker till Frankrike för att gifta sig med prins Francis II. Hon möter idel maktspel och intriger i det franska hovet medan hon lär känna sin blivande make som hon varit förlovad med sedan hon var sex år gammal. Marys bröllop närmar sig när en tragedi inträffar och hon tvingas komma till Catherines undsättning. Elizabeth träffar en spansk förrädare som vill ha hennes hjälp.

04.45Reign Amerikanskt kostymdrama från 2017. Den unga Mary Stuart, drottning av Skottland, åker till Frankrike för att gifta sig med prins Francis II. Hon möter idel maktspel och intriger i det franska hovet medan hon lär känna sin blivande make som hon varit förlovad med sedan hon var sex år gammal. Mary och Darnley blir vigda under en påkostad ceremoni. James upptäcker något intressant om Greer och Elizabeth försöker desperat att rädda Englands maktposition.