MENY

TV4

06.40Nyhetsmorgon Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.

10.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Stephen, en 20-åring som drömmer om att bli modell, lade upp ett inlägg på internet där han hävdar att hans föräldrar Steven och Christine misshandlade honom när han var liten. Paret förnekar anklagelserna och förstår inte varför han hittat på något sådant. De påstår att Stephen från att han var 14 år betett sig aggressivt, så pass mycket att de en gång tvingades ringa till polisen. Stephens flickvän tycker att föräldrarna bör lämna dem i fred men Steven och Christine anklagar henne för att manipulera deras son till att hata dem ännu mer.

10.55Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Tv-personligheten Michael Lohan och journalisten Kate Major gifte sig för ett år sedan men har nu förlorat vårdnaden om sina söner Landon, två år, och Logan, tio månader, efter att socialtjänsten kom över en video där paret bråkar inför sina barn. Michael hävdar att Katie är alkoholist och att hon blir aggressiv när hon dricker. Han tycker inte att hon klarar av att vara mamma men trots att barnen nu bor hos hans 74-åriga mamma är Michael säker på att han är en bra pappa och förtjänar att få tillbaka vårdnaden. Han ber doktor Phil om hjälp.

11.50Husjägarna Brittisk dokumentärserie från 2016. Här får människor hjälp av mäklarna Phil Spencer och Kirstie Allsopp att hitta sitt drömhus. Oavsett om det handlar om att köpa ett större eller mindre hus eller flytta till en ny stad så innebär det många känslor för köparna, vilket tar fram både det bästa och det värsta hos dem. Kirstie och Phil är i Bath där Kirstie hjälper Laura och Phil att hitta ett hem. Kerrie och Dave söker också hjälp av experterna efter att de sålt sitt hem för att flytta närmare sina barn.

12.55Trinny & Susannah stylar om Norge Brittisk livsstilsserie från 2013. Den brittiska stylistduon Trinny Woodall och Susannah Constantine reser tillbaka till Norge för att hjälpa fler norrmän att bli sitt allra snyggaste jag. I varje program besöker duon en ny norsk stad och med hjälp av sitt professionella team ger de kvinnor och män chansen till en makeover. Anita i Sarpsborg är en energisk mormor som är nybliven singel och gått ner mycket i vikt. Monica och dottern Eilèn har haft ett turbulent förhållande men nu har de hittat tillbaka till varandra.

13.55FC Nörd Svensk realityserie från 2016. Nördiga unga män utan någon erfarenhet av fotboll tränas av de kända fotbollsprofilerna Thomas och Andreas Ravelli för att efter några månader möta ett klubblag i den högsta nationella serien. Det är dags för FC Nörd att lära sig tänka som vinnare så därför kommer simningslegenden Lars Frölander på besök för att tala om mentalt fokus. Killarna får också prova en sport där endast vinnaren räknas, nämligen trav. Men det blir inte helt lätt att komma överens med hästarna. Dessutom blir det match mot ett riktigt vinnarlag, Älvsjö AIK U19. Laget består av en samling unga killar som påminner grabbarna om mobbarna på skolgården.

15.00Bygglov Svenskt inredningsprogram från 2012. Snickarna Mats "Matte" Carlsson och Willy Björkman samt inredaren Mija Kinning reser runt i Sverige i en trailer fullt utrustad med allt som krävs för olika ombyggnadsprojekt. De söker efter bygg- eller renoveringsprojekt som havererat på grund av att pengarna eller kunskapen inte räckt till. Mikael, Maria och William bor i ett 200 kvadratmeter stort hus i Lundsbrunn men trots husets stora yta har de inte lyckats hitta ett rum som fungerar som sovrum. Huset är lite som Villa Villekulla och rummen är inte helt optimalt planerade. Rummen har många fönster och dörrar vilket slutat med att Marias och Mikaels säng står mitt i ett av rummen. Mija, Matte och Willy kommer till familjens undsättning och Mija hittar genast ett lämpligt sovrum men för att kunna genomföra Mijas plan krävs en hel del jobb för trion.

16.00Hela England bakar Brittisk matlagningsserie från 2014. Tolv deltagare tävlar om att bli Storbritanniens bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Programledare är Mel Giedroyc och Sue Perkins. De återstående elva bagarna ställs inför temat kex. I signaturbaket ska de göra kex som passar till en ostbricka. Mary Berry ger dem sedan sitt recept på florentines, ett italienskt kex med nötter och karamell. Till sist vankas tävlingens mest ambitiösa kexutmaning hittills. Deltagarna ska göra ett tredimensionellt sceneri byggt av kex. Det får föreställa vad som helst så länge det består av kex och inte faller ihop.

16.55Sommar med Ernst Svensk livsstilsserie från 2013. Ernst Kirchsteiger tar sig an ett gammalt förfallet orangeri och förvandlar det till en lustfylld sommardröm. Med enkla lösningar gör han om orangeriet till ett sommarboende och till sin hjälp har han snickarna Per "Pirre" Starrin och Marcus "Mackan" Nylén. Den här veckan tar Ernst, tillsammans med snickarna Pirre och Marcus, tag i framsidan av orangeriet. Framför fasaden bygger de en vattenspegel som ger en slottslik känsla och för att rama in entrén bygger Pirre två torn. Dessutom tillverkar Ernst plåtväxter till framsidan. Inne i flygelbyggnaden ska det så småningom bli både sovrum och badrum. Till badrummet bygger Ernst fönsterluckor av träramar och vitt tyg som ger insynsskydd. I sovrummet målar Ernst en väggmålning med vindruvsmotiv som en symbol för fruktbarheten och golvet får en pärlgrå färg. Ernst ger sig dessutom i väg på utflykt till Nibble Gårdsgris där han får lära sig hur man lufttorkar skinka. Han får med sig griskött som han sedan gör hamburgare av.

17.55112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2013. Här skildrar brandmäns, polisers och ambulanssjuksköterskors svåra arbetsliv samt människorna bakom dessa yrkesroller. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. I Uddevalla skyndar sig polisen Christer till en omfattande markbrand. Ambulanssjuksköterskan Janne hjälper en kvinna som har svårt att andas i Karlskrona. I Uddevalla rycker polisen Angelica ut till en brutal misshandel.

18.50Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

19.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4. Varje nyhetssändning profileras av ett huvudankare. Anna Lindmarker, Anders Kraft Ulrika Nilsson, Peter Lindgren och Bengt Magnusson leder TV4Nyheterna under vardagar och helger.

19.15Sporten Sportnyheter.

19.20TV4Vädret Väderprognos.

19.30Halv åtta hos mig Svensk matlagningsserie från 2016. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Den andra värden i Stockholm är bodybuildern Alexander. Han bjuder på proteinbröd med räkor och aioli, honungsbakad laxfilé som serveras med rotfrukter. Till dessert blir det proteintryffel.

20.00Fotbolls-EM studio Studiosändningar i anslutning till fotbolls-EM. I studion finns programledaren Anna Brolin och experterna Hanna Marklund och Anders Andersson.

20.40UEFA Fotbolls-EM: Sverige - Italien Från damernas fotbolls-EM som avgörs i Holland mellan den 16 juli och 6 augusti. Från The Vijverberg Stadium i Doetinchem. Kommentatorer: Jesper Hussfelt och Malin Swedberg.

21.35Fotbolls-EM studio Studiosändningar i anslutning till fotbolls-EM. I studion finns programledaren Anna Brolin och experterna Hanna Marklund och Anders Andersson.

21.45UEFA Fotbolls-EM: Sverige - Italien Från damernas fotbolls-EM som avgörs i Holland mellan den 16 juli och 6 augusti. Från The Vijverberg Stadium i Doetinchem. Kommentatorer: Jesper Hussfelt och Malin Swedberg.

22.45Fotbolls-EM studio Studiosändningar i anslutning till fotbolls-EM. I studion finns programledaren Anna Brolin och experterna Hanna Marklund och Anders Andersson.

23.00Transformers 3 Transformers 3 är en amerikansk science fiction-film från 2011. Året är 1961 och ett rymdskepp kraschar på månens baksida. När USA och Sovjetunionen får reda på det startar en kapplöpning mellan stormakterna om att komma fram till månen först. Efter några år lyckas USA vinna och upptäcker ett skepp som innehar ett hemligt föremål avsett att användas till att återskapa Cybertron. De bestämmer sig för att tysta ner händelsen. Men när hemligheten läcker ut i nutid vaknar den slumrande fienden och världen hotas av ett krig mellan Autobots och Decepticons, ett krig som inte ens de så kallade Transformers kan rädda mänskligheten från. Regissör: Michael Bay.

02.05Revolution Amerikansk science fiction-serie från 2012. Femton år har gått sedan all elektricitet slagits ut på jorden. I ett slag förändrades allt och samhällen världen över drabbades av kaos. Människorna har tvingats anpassa sig till ett nytt liv. Men en före detta soldat bär på nyckeln till sanningen, något som gör honom till en jagad man. Skådeplatsen är Miles och Monroes hemstad när det förflutna kommer i kapp dem båda i form av en kvinna de känner väl. Medan Aaron hjälper Rachel nå sitt mål stöter han på någon han känner men det blir ett förbryllande möte. Neville får ett nytt uppdrag som väcker en del förvåning.

03.00Blue Bloods Amerikansk kriminalserie från 2015. Om familjen Reagan vars medlemmar alla arbetar inom rättssystemet. Frank Reagan är New Yorks polismästare och han styr sin avdelning lika diplomatiskt som sin familj. Danny och Baez undersöker en möjlig seriemördare som skickar ett obehagligt meddelande till Danny. Erin funderar på att bli domare. Frank hamnar i en jobbig sits när borgmästarkandidaten Katherine Tucker anklagar honom för att i hemlighet utreda hennes man.

03.55Law & order: Special victims unit Amerikansk kriminalserie från 2003/2004. Om en specialstyrka inom polisen i New York som utreder sexualbrott och brott som riktats mot barn. Olivia Benson, Elliot Stabler, John Munch och Odafin Tutuola går noggrant igenom varje ledtråd i sin jakt på rättvisa och sökandet efter sanningen. En kvinna som attackerats går från att vara offer till anklagad då hennes man försöker få henne inspärrad. Han anser att hennes okontrollerade drickande hotar att döda parets ofödda barn och vill få henne inlåst under graviditeten. Mannen driver sin sak på egen hand och får fram skrämmande fakta.

04.50Reign Amerikanskt kostymdrama från 2014. Den unga Mary Stuart, drottning av Skottland, åker till Frankrike för att gifta sig med prins Francis II. Hon möter idel maktspel och intriger i det franska hovet medan hon lär känna sin blivande make som hon varit förlovad med sedan hon var sex år gammal. Marys mamma återvänder och berättar för Mary att hennes tron är i fara. Mary kommer med ett överraskande förslag till Louise Condé samtidigt som hon försöker återta tronen. Francis försöker komma närmare Lola och Antoine kommer med ett förslag till Kenna.

05.35Trinny & Susannah stylar om Norge Brittisk livsstilsserie från 2013. Den brittiska stylistduon Trinny Woodall och Susannah Constantine reser tillbaka till Norge för att hjälpa fler norrmän att bli sitt allra snyggaste jag. I varje program besöker duon en ny norsk stad och med hjälp av sitt professionella team ger de kvinnor och män chansen till en makeover. Anita i Sarpsborg är en energisk mormor som är nybliven singel och gått ner mycket i vikt. Monica och dottern Eilèn har haft ett turbulent förhållande men nu har de hittat tillbaka till varandra.