MENY

TV4

05.50Veterinärerna Svensk dokumentärserie från 2017. Om veterinärer och deras dagliga arbete runt om i Sverige på djursjukhus, djurkliniker och djurparker. De delar med sig av sin vardag där de hjälper djur som skadat sig eller blivit sjuka. Veterinären Kalle Nordfeldt och hans kollegor på Skånes djurpark försöker fånga in parkens två lodjursungar, något som visar sig vara allt annat än lätt. Veterinären Jens Stetter måste vara stadig på handen när han opererar den lilla hunden Pixie som har haft långdragna problem med sina knän. Den nervösa hunden Fritz kan inte sluta skälla när han kommer till djursjukhuset. Han behöver opereras på grund av en oroande utväxt på tandköttet.

06.50Bygglov Svensk inredningsserie från 2016. Matte Carlsson, Willy Björkman och arkitekten Lotta Lindgren reser runt i Sverige i en trailer som är fullt utrustad med allt som krävs för olika ombyggnadsprojekt. Bygglov söker efter bygg- eller renoveringsprojekt som havererat på grund av att pengarna eller kunskapen inte räckt till. Bygglov åker till Kolmården för att hjälpa bonden Karlsson. Familjen har en niomånaders baby och deras övervåning är helt öppen utan räcke. Trion sätter genast i gång att barnsäkra huset. De lägger ett nytt bjälklag över köket och huset får ett nytt sovrum, gästrum och förvaring.

07.50Nyhetsmorgon Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.

11.30Love Punch Love Punch är en amerikansk komedi från 2013. Richard Jones har sålt sin investeringsfirma och ser fram emot en bekymmersfri tillvaro på ålderns höst. Men så upptäcker han att företaget är satt i konkurs och de anställdas pensionsfonder har förskingrats vilket betyder att hans egna pengar är borta. När han får reda på att mannen bakom bedrägeriet, en hänsynslös fransk finansman, just köpt en dyr diamant till sin blivande fru bestämmer sig Richard för att hämnas. Han tar hjälp av sin före detta fru Kate som även hon förlorat sina pengar och de lägger sina meningsskiljaktigheter åt sidan för att ta tillbaka vad som tillhör dem. Tillsammans med parets före detta grannar beger de sig till franska rivieran för att våldgästa ett bröllop. I huvudrollerna ses Pierce Brosnan, Emma Thompson och Timothy Spall.

13.15Cast away Cast away är ett amerikanskt drama från 2000. Chuck Noland överlever en flygkrasch och flyter i land på en ö i Stilla havet. Mycket snart märker han att han är ensam på sin ö. Hans enda sällskap under fyra långa år på ön blir en ilandfluten volleyboll som han döper till Wilson. Ensam måste Noland inte bara överleva utan även lära känna sig själv.

16.25Köket Svensk matlagningsserie från 2017. Här bjuder Nyhetsmorgons kockar på enkla recept som går snabbt att laga. Omtyckta klassiker varvas med nya favoriter. Kockarna avslöjar dessutom sina hemliga tips och tricks. Kocken Lisa Lemke lagar en köttfärspaj.

16.35Super 8 Amerikansk science fiction-film från 2011. Sommaren 1979 blir en grupp ungdomar från en liten stad i Ohio vittnen till en katastrofal tågolycka medan de filmar en super 8-film. Kort därefter anländer militären och spärrar av olyckplatsen, och samtidigt börjar märkliga och oförklarliga saker ske i staden. Ungdomarna börjar misstänka att tågkraschen inte var en olycka och bestämmer sig för att ta reda på vad som egentligen pågår. I rollerna ses bland andra Joel Courtney, Elle Fanning och Kyle Chandler. Regi: JJ Abrams.

18.50Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

19.00TV4Nyheterna Nyheter.

19.10Sporten Sportnyheter.

19.20TV4Vädret Väderprognos.

19.30Robinson Svensk realityserie från 2018. Till Fiji anländer ett gäng äventyrslystna deltagare. Här får de kämpa för sin överlevnad samtidigt som de testas i det sociala spelet. En efter en elimineras de i örådet tills en ensam vinnare står kvar. Programledare: Anders Öfvergård. För många av deltagarna kommer en dröm att gå i uppfyllelse. Men mycket hänger i luften och det pratas om konspirationer.

20.00Världens viktigaste kväll Världens viktigaste kväll är en svensk insamlingsgala från 2018. Här kan tittarna bli världsföräldrar och stödja Unicefs arbete med barn runtom i världen Programledare är David Hellenius och Renée Nyberg. Under kvällen får tittarna följa med David Hellenius som tillsammans med Unicef besöker världens största flyktingläger, Cox's Bazar i Bangladesh. Kjell Bergqvist reser till Filippinerna där fattigdom och undernäring är ett stort problem. Agneta Sjödin besöker ett sjukhus i Sydsudan där undernärda barn får behandling. Martin Stenmarck åker till Uganda och möter barn som är ensamma och måste klara sig på egen hand sedan deras föräldrar har dött. Uppträder gör Tomas Andersson Wij och Uno Svenningsson, Mia Skäringer Lazar och Oscar Zia, Darin och Molly Sandén. Rachel Molin, Christine Meltzer och Anna Blomberg bjuder underhållande komik och visar bland annat upp nya, intressanta, sidor av några svenska kändisar.

22.00TV4Nyheterna Nyheter.

22.05TV4Vädret Väderprognos.

22.10Miss secret agent 2 - armed and fabulous Miss secret agent 2 - armed and fabulous är en amerikansk actionkomedi. FBI-agenten Gracie Hart har blivit känd efter att ha stoppat ett attentat mot en skönhetstävling. Eftersom hennes täckmantel är tillintetgjord används hon numera i PR-syfte för FBI. Men när hennes vänner blir kidnappade återgår hon till sina gamla arbetsuppgifter. Tillsammans med sin nya partner Sam Fuller ger hon sig av till Las Vegas för att rädda sina vänner. I rollerna ses Oscarsbelönade Sandra Bullock och Regina King.

00.25Law & Order: Special Victims Unit Amerikansk kriminalserie från 2008/2009. Om en specialstyrka inom polisen i New York som utreder sexualbrott och brott som riktats mot barn. Olivia Benson, Elliot Stabler, John Munch, Odafin Tutuola och Chester Lake går noggrant igenom varje ledtråd i sin jakt på rättvisa och sökandet efter sanningen. Munch undersöker en brutal våldtäkt på en stum flicka vars teckning av förövaren visar sig ha stora likheter med den lokala prästen.

01.20112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2012. Programserien följer brandmän, poliser och ambulanssjuksköterskor i deras svåra jobbvardag. Starka känslor, turbulens, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid, rädda liv och förhindra brott och olyckor. Polisen Emma åker ut till ett misstänkt inbrott i Hässleholm. Polisen Jonny stoppar en internationellt efterlyst bil strax utanför Strömsund och alla passagerare måste kontrolleras. Brandmannen Thomas rycker ut till en kraftig markbrand som sträcker sig över 400 kvadratmeter.

02.20Elementary Amerikansk kriminalserie från 2015 med Lucy Liu. I Elementary har hela Sherlock Holmes-mytologin flyttats till USA och historierna utspelas i nutid. Efter att Watsons pojkvän mördats och Holmes tagit återfall tvingas de återigen förlita sig på varandra. Men så tar Holmes pappa återigen plats i sin sons liv. När en överlevnadsexpert försvinner måste Holmes och Watson avgöra om han avsiktligt håller sig undan eller om han utsatts för ett brott. Holmes börjar bete sig märkligt när hans förhållande med Fiona når en ny nivå.

03.15En plats i solen: Vintersol Brittisk livsstilsserie från 2014. Här hjälper fastighetsexperter personer som söker sitt drömhus utomlands för att kunna tillbringa vintersemestern där. Varje avsnitt följer personerna när de tittar på fastigheter bland annat i annat Spanien, Karibien, Portugal och Florida. Jane och David började resa till Lanzarote för några år sedan och har blivit förälskade i ön. Nu söker de efter en fastighet dit de kan dra sig tillbaka när de blir pensionärer.

04.15Hawaii five-0 Amerikansk kriminalserie från 2012. Polisen Steve McGarrett leder en elitstyrka på Hawaii, en grupp som har rätt att skriva sina egna regler där inga byråkratiska hinder står i deras väg. I styrkan ingår förutom McGarrett kriminalpolisen Danny Williams, den före detta polisen Chin Ho Kelly och polisen Kono Kalakaua. Teamet undersöker mordet på en ung hackare. McGarrett har samtidigt fullt upp med att arrangera en återförening mellan sin mamma och sin syster.

05.10Halv åtta hos mig Svensk matlagningsserie från 2017. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Den andra värden denna vecka är journalisten Carina som håller sin bjudning på sin segelbåt. Hon serverar gästerna gubbröra med båtbakat knäcke och hel abborre i paket. Till dessert blir det cheesecake som serveras med björnbär.