MENY

TV4

05.50Nyhetsmorgon Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport. Programledare måndag till onsdag är Tilde de Paula och Peter Jihde och på torsdagar leds det av Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist.

10.00Malou efter tio Svenskt aktualitetsprogram från 2017. Här bjuds det på långa intervjuer, starka berättelser, teman som tar upp allt från stamcellsforskning till kärlek i dag, nyfikna frågor och engagerande diskussioner. Det blir politik, medicin, hälsa och kultur i en halsbrytande blandning.Programledare: Malou von Sivers. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson diskuterar mobbning på arbetsplatser. Dagens gäst är Azita Shariati. Det blir även föräldrafika med Ken Ring, Johanna Toftby och Josefin Crafoord som pratar om hur man löser de vardagliga konflikterna med sin tonåring.

12.00Hem till gården Brittisk dramaserie. Om det dagliga livet i en liten by i norra England. Charity och Cain förbereder sig för att lämna byn. Chrissy känner sig utanför. Kerry förlorar några vänner.

12.30Hem till gården Brittisk dramaserie. Om det dagliga livet i en liten by i norra England. Cain fattar ett beslut. Lisa blir sjuk mitt under en diskussion med Joanie.

13.00Skenet bedrar Brittisk komediserie från 1993. Hyacinth Bucket går hur långt som helst i sin jakt på perfektion och social status. Hon har ett perfekt hus och hennes underdånige man Richard agerar chaufför i deras perfekt skötta bil. Men vad Hyacinth än gör kan hon räkna med att hennes pinsamma familj kommer att ställa till det. För att bräcka grannarna Barker-Finch planerar Hyacinth det tjusigaste och största grillpartyt som någonsin har anordnats i grannskapet.

13.35Det stora familjeäventyret Brittisk realityserie från 2015. Om människor som flyttar till ett nytt land. Här följs par och familjer när de påbörjar sina äventyr och beger sig ut i Europa där de tillbringar tid med andra som tagit steget tidigare. För vissa blir det tufft att klara sig medan andra lyckas starta framgångsrika företag. Bara timmar efter att en familj flyttat in i sitt nya hem i Spanien hotas de av vräkning. Ägarna till en spansk bar bestämmer sig för att försöka bättra sina recensioner.

14.40Unga föräldrar Svensk dokumentärserie från 2016. Här följer man unga föräldrar och ställer frågan om hur det är att bilda familj som ung. Bland de medverkande finns Andres och Amanda som har nyfödda sonen Leonel, Linn och Tomas i Hedemora och ensamstående mamman Elvira. Tomas börjar ett nytt bygge och den här gången ska han bygga en badtunna. Ida och Viktor besöker en läkare för att få bukt med Viktors snarkningar. Leonel har blivit sjuk och Amanda och Andres oroar sig. Emil och Elin är stolta över dottern Alices framsteg.

14.55Bygglov Svensk inredningsserie från 2016. Matte Carlsson, Willy Björkman och arkitekten Lotta Lindgren reser runt i Sverige i en trailer som är fullt utrustad med allt som krävs för olika ombyggnadsprojekt. Bygglov söker efter bygg- eller renoveringsprojekt som havererat på grund av att pengarna eller kunskapen inte räckt till. Bygglov åker till Kolmården för att hjälpa bonden Karlsson. Familjen har en niomånaders baby och deras övervåning är helt öppen utan räcke. Trion sätter genast i gång att barnsäkra huset. De lägger ett nytt bjälklag över köket och huset får ett nytt sovrum, gästrum och förvaring.

15.55Hela England bakar Brittisk matlagningsserie från 2012. Tolv deltagare tävlar om att bli Storbritanniens bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Programledare är Mel Giedroyc och Sue Perkins. Deltagarna bakar först två varianter av flatbröd. Sedan delar Paul med sig av sitt recept på en brödfläta innan det är dags för de tävlande att baka 24 bagels.

16.55Äntligen hemma Svenskt inredningsprogram från 2008. Programmet ger råd och tips om inredning, trädgårdsskötsel, renovering och design. Programledare är Martin Timell som till sin hjälp har Lulu Carter, Björn Christiernsson, Bosse Rappne, Karin Mannerstål, Camilla Lundsten och Jimmy Schönning som alla bidrar med kunskaper inom sina områden. Isabelle Halling tar sig an ett nedgånget 60-talskök och förvandlar det till ett modernt drömkök. Bosse Rappne ger tips och visar hur man anlägger ett ogräsfritt trädgårdsland. Martin Timell gör klart det sista på friggeboden. När isolering och golv är på plats tar Jimmy Schönning över och inreder friggeboden till en härlig gäststuga. Dessutom visar Martin upp sina bästa verktyg.

17.55112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2013. Här skildrar brandmäns, polisers och ambulanssjuksköterskors arbetsliv samt människorna bakom dessa yrkesroller. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. Brandmannen Mattias larmas till en trafikolycka i en tunnel där flera fordon är inblandade. Poliserna Fredric och Johan har fått larm om en misshandel, men på väg dit hamnar de i en trafikolycka. Ambulanssjuksköterskan Ulf åker ut till en kvinna med svår andnöd.

18.50Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

19.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4. Varje nyhetssändning profileras av ett huvudankare. Anna Lindmarker, Anders Kraft Ulrika Nilsson, Peter Lindgren och Bengt Magnusson leder TV4Nyheterna under vardagar och helger.

19.15Sporten Sportnyheter.

19.20TV4Vädret Väderprognos.

19.30Halv åtta hos mig Svensk matlagningsserie från 2017. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Den andra värden i Åhus är halvdansken Daniel. Han bjuder på smørrebrød och ankbröst med sockerstekt potatis som serveras med kantarellsås och pressgurka. Till dessert blir det den danska klassikern æbleskiver.

20.00Det största äventyret Svensk underhållningsserie från 2017. Svenska och norska idrottsstjärnor tävlar i två lag om att ta sig snabbast tillbaka till civilisationen från ödemarken. Det lag som kommer sist gör upp om vem som får lämna tävlingen. Slutligen kommer en ensam segare koras.Programledare: Erik Thorstvedt och Peter Jihde. Säsongsavslutning. Deltagarna kämpar nu själva för att säkra sin plats i finalvandringen. På egna ben ska de praktisera vad de lärt sig och den som lyckas bäst koras till årets äventyrare.

21.00GW:s mord Svensk dokumentärserie från 2017. Kriminalprofessor Leif GW Persson berättar om Sveriges mest omtalade mord. Han djupdyker i utredningarna och blottlägger de avgörande detaljerna. Ett äldre par omkommer när deras stuga brinner ner i Hökensås och till en början tror polisen att det är en tragisk olycka. Men sex veckor senare brinner det igen i Norrahammar och i askan hittar rökdykarna kropparna efter paret som bodde i villan och det blir snart tydligt att det inte rör sig om någon olycka. I anslutning till villan hittar polisen spår av tändvätska som kan koppas till en butik i Jönköping och på övervakningsbilder från butiken ser polisen hur en finansman köper tändvätska. Det visar sig också att han haft affärer med det omkomna paret. Polisen börjar snart titta på andra bränder i närheten av Jönköping och misstankar väcks om att man har att göra med en dubbelmördare. Det visar sig att finansmannen, som då redan sitter i häktet för dubbelmordet i Norrahammar, tidigare bott granne med paret som omkom i branden i Hökensås.

22.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4. Varje nyhetssändning profileras av ett huvudankare. Anna Lindmarker, Anders Kraft, Ulrika Nilsson, Peter Lindgren och Bengt Magnusson leder TV4Nyheterna under vardagar och helger.

22.30Ekonominyheterna Ekonominyheter.

22.35Sporten Sportnyheter.

22.50TV4Vädret Väderprognos.

23.00Hawaii five-0 Amerikansk kriminalserie från 2012. Polisen Steve McGarrett leder en elitstyrka på Hawaii, en grupp som har rätt att skriva sina egna regler där inga byråkratiska hinder står i deras väg. I styrkan ingår förutom McGarrett kriminalpolisen Danny Williams, den före detta polisen Chin Ho Kelly och polisen Kono Kalakaua. Danno försöker spåra upp medlemmar i en terroristcell som planerar att bomba flera platser på Oahu. Men under sina eftersökningar råkar han aktivera en självmordsbomb. Medan bombteknikerna sätter igång med sitt arbete försöker McGarrett lugna ner Danno.

23.55Brottskod: Försvunnen Amerikansk kriminaldramaserie från 2006/2007. På FBI:s avdelning för försvunna personer arbetar agent Jack Malone och hans team. Med hjälp av avancerade profileringsmetoder för de en kamp mot klockan för att hitta försvunna personer innan det är för sent. En döende ung kvinna försvinner och teamet misstänker att hon kan ha hamnat i klorna på några bluffmakare som utnyttjat kvinnans sårbara tillstånd.

00.55Gotham Amerikansk kriminalserie från 2014/2015. James Gordon har precis blivit befordrad till kriminalinspektör i Gotham City och är redo att bevisa vad han går för. Han bestämmer sig för att få rätsida på korruptionen i staden och det blir en ensam kamp där han ställs mot sina kollegor och den undre världen, som gangsterbossen Fish Mooney. Gordon och Bullock tar sig an några ouppklarade mord som leder dem till seriemördaren Ogre, en mystisk man som attackerar stadens unga kvinnor. Fish Mooney planerar sin flykt och Bruce och Selina konfronterar Reggie.

01.50Musketörerna Brittisk dramaserie från 2015. Musketörerna d'Artagnan, Athos, Aramis och Porthos kämpar för rättvisa i 1600-talets Paris och är beredda att skydda kungen och drottningen till varje pris. När greve Rochefort anländer till hovet verkar de ha fått ännu en motståndare att ta itu med. Den aktade astronomen Marmion bjuder in det kungliga hovet till sitt imponerande observatorium för att ta del av en solförmörkelse. Musketörerna och Rochefort eskorterar kungligheterna men de anar inte vad som väntar dem. Det står snart klart att Marmion inte är den de trott och musketörerna tvingas slåss för sina liv. De ställs inför ett svårt beslut när Milady kan vara deras enda chans att rädda kungen och drottningen.

03.00Law & order: Special victims unit Amerikansk kriminalserie från 2003/2004. Om en specialstyrka inom polisen i New York som utreder sexualbrott och brott som riktats mot barn. Olivia Benson, Elliot Stabler, John Munch och Odafin Tutuola går noggrant igenom varje ledtråd i sin jakt på rättvisa och sökandet efter sanningen. En man hittas strypt i ett kvarter som ofta besöks av prostituerade. Mannen är biträdande distriktsåklagare Jeff York och det visar sig att Olivia dejtat honom. Först misstänker Benson och Stabler att han blev mördad på grund av ett av sina fall där den åtalade hotade honom i rätten. Men det visar sig att den åtalade inte är skyldig. En kondom med läppstiftsavtryck hittas på brottsplatsen men vid närmare inspektion upptäcker man att den är planterad. Poliserna förhör en av Jeffs kollegor som ljuger för dem angående sista gången de träffades. Samtidigt upptäcker de att Jeff hade hiv, något som gör Olivia orolig.

03.55Law & order: Special victims unit Amerikansk kriminalserie från 2003/2004. Om en specialstyrka inom polisen i New York som utreder sexualbrott och brott som riktats mot barn. Olivia Benson, Elliot Stabler, John Munch och Odafin Tutuola går noggrant igenom varje ledtråd i sin jakt på rättvisa och sökandet efter sanningen. I Central Park hittas en kvinna död och begravd under en lövhög. Det finns inga spår på platsen, vilket får polisen att dra slutsatsen att mordet begåtts av ett proffs. Offret visar sig vara en student vid namn Rebecca, som undersökte om kriminella kunde bli rehabiliterade. I sitt arbete besökte hon ofta intagna i fängelser och hon hade också kontakt med dem efter att de släppts ut. Spåren leder Benson och Stabler till den före detta internern Rudy, eftersom han synts vid Rebeccas lägenhet natten för mordet. Efter förhör börjar Rudy själv tro att han begått mordet. Men när Warner påpekar att mördaren måste ha varit vänsterhänt, vilket Rudy inte är, tvingas poliserna söka efter nya misstänkta.

04.50The following Amerikansk thrillerserie från 2015. FBI-agenten Ryan Hardy börjar få ordning på sitt liv igen efter att han återigen burat in seriemördaren Joe Carroll. Men så dyker en ny okänd mördare upp som skriver hotfulla meddelanden i blod. Hardy inser snart att hans nya fiende är mer lömsk än han någonsin kunnat föreställa sig. Ett år har gått sedan Ryan Hardy fängslade seriemördaren Joe Carroll. Han har återvänt till FBI på heltid där han arbetar tillsammans med Mike Weston och sin brorsdotter Max. Livet har återgått till det normala och den sargade agenten har även hittat kärleken i den ensamstående mamman Gwen Carter. Men tillvaron slås i spillror när flera brutala mord inträffar. Det visar sig snart att Joe Carroll bara var början när en ny okänd mördare tar plats i agenternas liv.