MENY

TV4

05.45Nyhetsmorgon Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport. Programledare måndag till onsdag är Tilde de Paula och Peter Jihde och på torsdagar leds det av Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist.

10.00Malou efter tio Svenskt aktualitetsprogram från 2017. Malou von Sivers bjuder på långa intervjuer, starka berättelser, nyfikna frågor och engagerande diskussioner och teman som tar upp allt från stamcellsforskning till kärlek i dag. Det blir politik, medicin, hälsa och kultur i en halsbrytande blandning.

12.00Hem till gården Brittisk dramaserie. Om det dagliga livet i en liten by i norra England. Familjen Dingel för en kamp mot klockan. Doug och Diane kämpar med att se efter Ashley. Pierce är frustrerad över Rhonas avvisande.

12.30Paul Hollywood bakar jorden runt Brittisk matlagningsserie från 2016. Bagaren Paul Hollywood reser runt jorden för att utforska bagerikulturen i några av världens största och mest livfulla städer. Han är på jakt efter bakverk som hjälpt till att forma stadens kultur och historia och bara det bästa duger. Nästa stopp på resan är Köpenhamn där Paul tar reda på mer om det klassiska smørrebrødet. Han slår följe med en bagare under morgonskiftet och träffar bagaren Mette Blomsterberg som förklarar begreppet hygge. Till sist ger han sig i kast med det imponerande kaktornet kransekaka.

13.00Downton Abbey Brittisk dramaserie från 2010. Om kärlek, intriger, liv och död på godset Dowonton Abbey. När det osänkbara fartyget Titanic går i djupet 1912 får olyckan oanade konsekvenser för invånarna på godset Downton Abbey. Det visar sig att två av släktens Granthams huvudarvingar omkommit. Den nya arvtagaren till Downton Abbey, advokaten Matthew Crawley och hans mor Isobel, blir inbjudna att bosätta sig på godset. Men Matthew känner sig obekväm med att ha folk som passar upp honom och han är heller inte speciellt förtjust i idéen om ett arrangerat äktenskap med lady Mary.

14.00Mord och inga visor Amerikansk kriminalserie från 1994. Deckarförfattaren Jessica Fletcher är en älskvärd och vänlig kvinna med ett stort intresse för mord. Hon lämnar ofta sitt ombonade hem i Cabot Cove för att bedriva detektivarbete. Då har hon stor användning för sin livliga fantasi och sin erfarenhet som deckarförfattare. Jessicas semester i Honolulu blir allt annat än rofylld när ett par bröders politiska rivalitet leder till mord.

14.55Antiques roadshow Brittiskt antikvitetsprogram från 2004. Programledaren Michael Aspel reser runt i Storbritannien tillsammans med antikexperter för att söka efter värdefulla föremål. På varje plats de besöker har invånarna chans att få sina antikviteter undersökta och värderade av programmets experter. Michael och experterna besöker Ipswich. Bland föremålen som de värderar finns en tidig amerikansk flagga, en värdefull silversejdel och ett par glasögon som Napoleon burit.

15.55En plats i solen: SommarsoI Brittisk livsstilsserie från 2014. Här får britter som söker efter ett semesterhem i solen hjälp av programledaren Sara Damergi. Tillsammans med Sara tittar de på fastigheter som uppfyller deras önskemål och budget i bland annat Spanien, Frankrike och Portugal. Rodney och Lynda Palliser från Hertfordshire söker efter en lägenhet på Mallorca. De vill att den ska ligga nära Palmas marina där deras son bor.

16.55Fixer upper Amerikansk livsstilsserie från 2015/2016. Chip och Joanna Gaines hjälper personer med renoveringar. Paren får se tre potentiella hem som är till salu och som är i behov av renovering. Efter att paret valt sitt objekt sätter Joanna och Chip i gång med att förvandla det till deras drömhem utifrån köparens budget. Familjen McKenzies söker efter ett hus som ligger nära deras kyrka, barnens skola och mataffärer. Chip och Joanna hjälper dem att hitta en fastighet med öppna ytor och mycket lekplats till deras tre barn.

17.55112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2014. Serien följer polis, räddningstjänst och sjöbevakning i Stockholm, Åmål, Västervik och på Åland. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. Det larmas om en kraftig källarbrand och Thomas på Brännkyrka brandstation åker dit. En trafikolycka tar en oväntad vändning för polisen Sebastian. En äldre man har försvunnit och polisen Andreas på Åland befarar det värsta.

18.50Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

19.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4. Varje nyhetssändning profileras av ett huvudankare. Anna Lindmarker, Anders Kraft Ulrika Nilsson, Peter Lindgren och Bengt Magnusson leder TV4Nyheterna under vardagar och helger.

19.15Sporten Sportnyheter.

19.20TV4Vädret Väderprognos.

19.30Halv åtta hos mig Svensk matlagningsserie från 2017. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Den andra värden denna vecka är Star Wars-älskaren Thomas som är en hejare på att bygga robotar. Hans meny är inspirerad från favoritfilmerna och innehåller rätter som lightsaber wraps och solnedgång över Tattooine.

20.00Hela Sverige bakar Svensk matlagningsserie från 2017. Här tävlar deltagare om att koras till Sveriges bästa hemmabagare och ge ut en egen bakbok. Under tidspress ska de baka allt från helt nya recept till hederliga klassiker och försöka imponera på juryn. Programledare är Tilde de Paula Eby.

21.00Äntligen hemma Svensk bygg- och inredningsserie från 2017. I programmet ges det råd och tips om inredning, trädgårdsskötsel, renovering och design. Programledare är Martin Timell och dessutom medverkar ett antal experter som alla bidrar med kunskaper inom sina områden. Martin Timell ger sig ut i skärgården för att hjälpa en familj med en blåsig altan. Med hjälp av snickaren Nick ska han bygga en glasveranda. Elsa Billgren tar sig an Leifs tråkiga sovrum. Hon målar rummet blått och gör en sänghimmel, bygger bröstpanel och profilerad list. Hon gör också ett sängbord av gamla stubbar. Dessutom får sig balkongen ett lyft. Trendexperten Stefan Nilsson spanar in trender inför hösten 2017. Han visar hur man kan förändra sitt hem med de möbler man har och hur man kan uttrycka sin egna personliga stil.

22.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4. Varje nyhetssändning profileras av ett huvudankare. Anna Lindmarker, Anders Kraft, Ulrika Nilsson, Peter Lindgren och Bengt Magnusson leder TV4Nyheterna under vardagar och helger.

22.30Ekonominyheterna Ekonominyheter.

22.35Sporten Sportnyheter.

22.50TV4Vädret Väderprognos.

23.00Hawaii five-0 Amerikansk kriminalserie från 2014. Polisen Steve McGarrett leder en elitstyrka på Hawaii, en grupp som har rätt att skriva sina egna regler där inga byråkratiska hinder står i deras väg. I styrkan ingår förutom McGarrett bland andra kriminalpolisen Danny Williams, den före detta polisen Chin Ho Kelly och polisen Kono Kalakaua. En turist mördas efter att han omedvetet transporterat en stulen Van Gogh-målning. Kono och Chin arbetar under täckmantel för att lösa fallet och undersöker den svarta marknaden för stulen konst. McGarrett ber en mästerkock lära upp Kamekona så att han kan vinna en tävling.

23.55Law & order: Special victims unit Amerikansk kriminalserie från 2004/2005. Om en specialstyrka inom polisen i New York som utreder sexualbrott och brott som riktats mot barn. Olivia Benson, Elliot Stabler, John Munch och Odafin Tutuola går noggrant igenom varje ledtråd i sin jakt på rättvisa och sökandet efter sanningen. En ung flicka, Tandi McCain, hittas bunden och våldtagen på en byggarbetsplats. Hon hävdar att hon blivit kidnappad av fyra män. Hon ger en vag beskrivning av männen och snart framkommer uppgifter som tyder på att de är oskyldiga. Fallet får stor uppmärksamhet i media. Stabler får henne till slut att namnge gärningsmannen men hennes trovärdighet är låg på grund av de tidigare lögnerna.

00.55Brottskod: Försvunnen Amerikansk kriminaldramaserie från 2006/2007. På FBI:s avdelning för försvunna personer arbetar agent Jack Malone och hans team. Med hjälp av avancerade profileringsmetoder för de en kamp mot klockan för att hitta försvunna personer innan det är för sent. Elna jobbar under täckmantel som exotisk dansare i ett försök att hitta en försvunnen kvinna som arbetat på samma klubb.

01.55112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2011. Brandmän, ambulanspersonal och poliser följs i deras dagliga arbete som är fyllt av dramatik i stort och smått. Starka känslor blandas med turbulens, spänning och snabba beslut. Det bjuds också på humor, värme och hopp om att hinna fram i tid, rädda liv och förhindra brott och olyckor. Gävlepoliserna Andreas och Magnus får en anmälan om en misstänkt stöld. De får ett signalement på den misstänkte gärningsmannen och börjar leta efter personen. Ambulanssjuksköterskorna Anna och Anders i Göteborg får larm om en bilolycka där en barnfamilj är inblandad. Brandmannen Andreas, som har arbetat tio år i yrket, kämpar för att släcka en brand i en lägenhet på Östermalm i Stockholm.

03.00Mord och inga visor Amerikansk kriminalserie från 1994. Deckarförfattaren Jessica Fletcher är en älskvärd och vänlig kvinna med ett stort intresse för mord. Hon lämnar ofta sitt ombonade hem i Cabot Cove för att bedriva detektivarbete. Då har hon stor användning för sin livliga fantasi och sin erfarenhet som deckarförfattare. Jessicas semester i Honolulu blir allt annat än rofylld när ett par bröders politiska rivalitet leder till mord.

04.00En plats i solen: SommarsoI Brittisk livsstilsserie från 2014. Här får britter som söker efter ett semesterhem i solen hjälp av programledaren Sara Damergi. Tillsammans med Sara tittar de på fastigheter som uppfyller deras önskemål och budget i bland annat Spanien, Frankrike och Portugal. Rodney och Lynda Palliser från Hertfordshire söker efter en lägenhet på Mallorca. De vill att den ska ligga nära Palmas marina där deras son bor.

05.10Halv åtta hos mig Svensk matlagningsserie från 2016. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Den andra värden i Stockholm är bodybuildern Alexander. Han bjuder på proteinbröd med räkor och aioli samt honungsbakad laxfilé som serveras med rotfrukter. Till dessert blir det proteintryffel.