MENY

Sjuan

05.55Att bygga sitt drömhus Brittisk livsstilsserie från 2014. Många människor drömmer om att bygga sitt eget hus men har inte råd. Arkitekten Charlie Luxton är övertygad om att det går att bygga sitt drömhus till ett överkomligt pris och nu hjälper han människor att uppfylla sin dröm om ett skräddarsytt hus som passar deras behov. Charlie beger sig till Humberside där Mick och Sally Wood bygger ett väl tilltaget familjehem. Paret har ärvt en k-märkt herrgård men de har inga planer på att leva herrskapsliv. De planerar i stället att renovera några av ladorna på baksidan men deras budget är oroväckande liten.

06.55Husjägarna - Australien Australisk dokumentärserie från 2013. Mäklarna Veronica Morgan och Bryce Holdaway hjälper människor att hitta sitt drömhus. Oavsett om det handlar om att köpa ett större eller mindre hus eller flytta till en ny stad så innebär det många känslor för köparna vilket tar fram både det bästa och det värsta hos dem. Veronica och Bryce Holdaway söker efter ett hem i Sydneys förorter och får hjälp av mäklarna.

08.00Judge Rinder Brittisk realityserie från 2015. Domare Rinder styr domstolen på sitt egna unika vis. Han tar sig an fall som handlar om allt från före detta par som bråkar om vårdnaden om hunden till grannbråk och brudar som fått sina bröllopsdagar förstörda av fotografen. Några kvinnor bråkar om betalning för bland annat möbler. En kvinna vill ha underhållsbidrag från en före detta partner men han hävdar att han inte är skyldig att betala eftersom hans namn inte står på barnets födelseattest.

09.00-Sändningsuppehåll-

11.05Grannar och swingers Amerikansk realityserie från 2015. Swingerspar öppnar dörrarna till sina privatliv och berättar om hur de gör för att behålla glöden i sina äktenskap. Serien följer några par som har två saker gemensamt, de lever i öppna äktenskap och de bor grannar med varandra.

12.00Halv åtta hos mig: England Brittisk matlagningsserie från 2005. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. I Oxford ska Greg Miller, Juliet Harbutt, Adish Vadivale och Tom Smith bjuda varandra på middag. Det blir en hel del kulturkrockar när de fyra helt olika personligheterna möts. Den som får högst betyg av sina medtävlare kammar hem vinsten på 1000 pund.

13.00Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2006. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem. Det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar Millan går varligt fram och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. Systrarna Janet och Mary hittade två söta och övergivna rottweilervalpar, tog hand om dem och adopterade dem slutligen. De fick namnen Tiger och Roxy. Men efter tre månader var de inte så söta längre. Roxy har börjat morra åt människor som närmar sig henne och Tiger hoppar på möblerna. Roxy biter Janet om han inte får tillräckligt mycket uppmärksamhet och Tiger stöter matskålen ur händerna på henne. Båda hoppar på sina mattar och bråkar med deras tvååriga brorsdotter Kyla. Janet och Mary vill att hundarna ska lyda, gå ordentligt med koppel och vara snälla mot Kyla. Efter att ha förlorat sin katt tog familjen King hand om Buddy som är en blandning mellan welsh corgi och papillon. I början var han blyg men redan första natten visade han tänderna. Familjen ville lämna tillbaka honom till hundhuset men fick veta att då blir han troligen avlivad. Efter det har Buddy misslyckats på två lydnadskurser. Han har börjat attackera fötter på måfå och biter sina ägare när det är dags för den dagliga medicinen. Efter sex år har ännu ingen förbättring skett. Familjen vet inte hur mycket mer de står ut med men samtidigt vill de att Buddy ska få leva. Vizslan Booker föddes på landet. Då han adopterades av Michael fick han flytta till storstaden, vilken gjorde honom vettskrämd. Med svansen mellan benen försöker Booker på alla sätt att komma undan alla ljud och ljus i staden. Promenerande människor, resväskor, kärror och soppåsar är några av de saker som får Booker att skaka av rädsla. Michael ser till att hans hund får den motion han behöver varje dag men Bookers stadsrädsla håller på att ta över hans liv. Michael är orolig att hunden aldrig ska komma över sin rädsla. Hans sista hopp står nu till Cesar.

14.00Judge Rinder Brittisk realityserie från 2015. Domare Rinder styr domstolen på sitt egna unika vis. Han tar sig an fall som handlar om allt från före detta par som bråkar om vårdnaden om hunden till grannbråk och brudar som fått sina bröllopsdagar förstörda av fotografen. En hundägare påstår att hans kusin provocerade hans hund trots att han varnade honom och därför inte är ansvarig för kusinens skador. Före detta vänner bråkar om en telefon.

15.00Kvinnofängelset Australisk dramaserie från 1985. De hårdhudade fångarna på kvinnofängelset Wentworth Detention Centre tvingas att handskas både med varandra och sina övervakare. Serien följer kvinnornas liv bakom murarna. De upplever ständiga intriger och maktkamper men mitt i den tunga vardagen finns också en känsla av samhörighet. Lous handlingar ger konsekvenser för Ann. Lexie ställs öga mot öga med mamman hon aldrig fick lära känna.

16.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2011. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. När Marita köpte den gamla skolbyggnaden i Arboga var det för att starta en lugn och trivsam kursgård för stressade storstadsmänniskor. Men allt eftersom hon tillbringar mer tid i huset känner hon av ett allt starkare obehag. Lampor släcks och tänds utan anledning och saker i byggnaden försvinner oförklarligt. Vissa delar av huset är så obehagliga att varken Marita eller hennes kollega Marit, som också drabbats av de övernaturliga aktiviteterna, vill vistas där. Programledare Caroline Giertz tar med sig mediet Terry Evans för att försöka lösa problemet. De besöker inte huset en gång som vanligt utan känner sig tvingade att besöka det två gånger.

17.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2011. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Efter att familjen Leon bott i sitt hus i Katrineholm i en tid började konstiga saker hända. Både mamma Marcia och dottern Dyanne drabbas av yrsel och huvudvärk när de är hemma. Dessutom vandrar en osalig besökare omkring på tomten och rumsterar om i garaget. Familjen får hjälp av programledare Caroline Giertz som tar med sig mediet Pierre Hesselbrandt till villan. Han får kontakt med människor ur familjens förflutna, men frågan är om han lyckas lösa familjens problem.

18.00Glamour Amerikansk dramaserie från 2016. Om den rika familjen Forrester och deras vänner. De tillhör gräddan av Los Angeles modevärld och har inga skrupler när det gäller att tjäna pengar och hålla sig kvar på toppen. Thomas stöter återigen ihop med Sally och får reda på överraskande information. Brooke ställer Ridge och Quinn mot väggen. Efteråt vill Quinn förtydliga något för Ridge. Bill och Rick är oeniga om Bills chanser med Brooke.

18.35Judys domstol Amerikansk realityserie från 2015. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En man som dömts för bilstöld blir stämd av sin före detta flickvän. Hon hävdar att han även stulit några av hennes ägodelar. En kvinna försöker få tillbaka sin handpenning av en tidigare hyresvärd.

19.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Mer om det olösta mordet på den sexåriga skönhetsdrottningen JonBenet Ramsey. Hennes bror Burke ger sin syn på spekulationerna om att hans mamma skulle ha försökt dölja sanningen för att skydda honom. Doktor Phil spelar även upp ett klipp där Burke ett par veckor efter mordet pratar med en psykolog.

20.00Mitt liv som valp Svensk dokumentärserie från 2016. Här ges en inblick i nya hundägares liv och de utmaningar som den första tiden kan innebära. Hundcoachen Fredrik Steen stöttar familjerna och ger råd och tips. Bland andra medverkar Anders Bagge och Andrea Brodin med sina valpar Iris och Jaxy. Dalmatinervalpen Bonnie älskar att ta plats och bestämma, speciellt över sin stora familj. Men hon måste lära sig att ta det lugnt när hon är på morfars hästgård, annars blir det problem. Matte Angie och husse Dustin får fullt upp med att hålla koll på Bonnie och hur hon beter sig mot de andra djuren på gården. Golden retrievervalpen Atlas älskar att busa med treåriga Andrea men Andrea är inte lika förtjust. Matte Christine och husse Martin tycker det är svårt att sätta gränser så de får några tips av Fredrik Steen. Det är dags för labradorvalpen Maja att lära sig simma. Matte Maria upptäcker efteråt att Maja verkar ha problem med örat. Familjen befarar att hon fått öroninflammation. Anders Bagge köper leksaker åt sin olde english bulldogge Iris men frågan är vem som tycker om dem mest.

21.00En natt på slottet Svensk realityserie från 2015. Mediet Lena Ranehag bjuder in svenska kändisar att tillbringa en natt på ett slott där de på nära håll får uppleva andevärlden. Hon vet inte på förväg vilka det är som kommer och deltagarna vet inte vad som väntar dem under kvällens gång. Den före detta skidskytten Björn Ferry, armbrytaren Heidi Andersson, gladiatorn Johan "Plexus" Oldenmark och artisten Shanta Liora tillbringar en natt på slottet.

22.00Brottskod: Försvunnen Amerikansk kriminaldramaserie från 2006/2007. På FBI:s avdelning för försvunna personer arbetar agent Jack Malone och hans team. Med hjälp av avancerade profileringsmetoder för de en kamp mot klockan för att hitta försvunna personer innan det är för sent. En socialarbetare försvinner och teamet misstänker att försvinnandet kan ha något att göra med ett beslut han fattade som ledde till att ett barn dog.

22.55Skenet bedrar Brittisk komediserie från 1992. Hyacinth Bucket går hur långt som helst i sin jakt på perfektion och social status. Hon har ett perfekt hus och hennes underdånige man Richard agerar chaufför i deras perfekt skötta bil. Men vad Hyacinth än gör kan hon räkna med att hennes pinsamma familj kommer att ställa till det. Hyacinth blir oerhört begeistrad när den rika mrs Fortescue ber om skjuts in till stan.

23.40The 100 Amerikansk science fiction-serie från 2016. Nästan 100 år efter att jorden ödelagts av ett kärnvapenkrig återvänder de få överlevande bara för att upptäcka att de inte är ensamma. Efter att ha kämpat mot både främlingarna och sig själva lägger sig ett dyrköpt lugn över jorden. Men nya hot närmar sig och snart bryts freden. Jaha beger sig tillbaka till Polis samtidigt som Murphy är med om ett överraskande möte. Octavia hittar en viktig ledtråd.

00.30The Missing Brittisk kriminaldramaserie från 2016. Sam och Gemma Websters dotter Alice försvann 2003 och vid jul 2014 dyker hon upp igen. Alice hävdar att hon hållits fånge tillsammans med en fransk flicka som försvann vid samma tidpunkt. Det får den pensionerade franska polisen Julien Baptiste att intressera sig för fallet. Julien återvänder till Paris för att besöka Sophie Giroux far som inte uppskattar hans besök. Alice är upprörd över stämningen i hemmet och ber sin bror om hjälp för att känna sig trygg. Gemma söker efter sanningen om vad som hänt hennes dotter och avslöjar en viktig ledtråd.

01.50The Missing Brittisk kriminaldramaserie från 2016. Sam och Gemma Websters dotter Alice försvann 2003 och vid jul 2014 dyker hon upp igen. Alice hävdar att hon hållits fånge tillsammans med en fransk flicka som försvann vid samma tidpunkt. Det får den pensionerade franska polisen Julien Baptiste att intressera sig för fallet. Julien och Stefan återvänder till Erbil och upptäcker något chockerande som leder dem till två misstänkta i Tyskland. Gemma fortsätter söka efter sanningen om sin dotters försvinnande och tar hjälp av Eve Stone.

03.05Hawaii five-0 Amerikansk kriminalserie från 2011. Polisen Steve McGarrett leder en elitstyrka på Hawaii, en grupp som har rätt att skriva sina egna regler där inga byråkratiska hinder står i deras väg. I styrkan ingår förutom McGarrett kriminalpolisen Danny Williams, den före detta polisen Chin Ho Kelly och polisen Kono Kalakaua. En kvinna hittas mördad på ett hotell mitt under en välgörenhetsmiddag som arrangeras av guvernör Denning. Five - 0 teamet är på plats och undersöker brottsplatsen. När de förhör offrets syster faller misstankarna på en rysk medborgare. Men mannen gömmer sig på ryska ambassaden och nu måste McGarrett och hans mannar försöka hitta ett sätt att få ut honom därifrån innan han flyr landet. McGarrett blir tvungen att ställa in en romantisk helg han planerat med Catherine, som har permisson på grund av fallet, men försöker gottgöra henne senare.

04.00Hawaii five-0 Amerikansk kriminalserie från 2011. Polisen Steve McGarrett leder en elitstyrka på Hawaii, en grupp som har rätt att skriva sina egna regler där inga byråkratiska hinder står i deras väg. I styrkan ingår förutom McGarrett kriminalpolisen Danny Williams, den före detta polisen Chin Ho Kelly och polisen Kono Kalakaua. En man hittas mördad i djungeln och McGarrett och hans kollegor får i uppdrag att hitta förövaren. Det visar sig att den mördade var en förmögen affärsman som ägde ett färjeföretag och hade fått rättigheter att starta en ny färjelinje på ön. Men många oroar sig för att färjan ska störa det lokala djurlivet och företaget har mottagit hot från radikala miljöaktivister. Danny försöker hitta ett lämpligt tillfälle att låta Gabby träffa Grace och arrangerar så att de kan ses under en fest på stranden.

05.00Grannar och swingers Amerikansk realityserie från 2015. Swingerspar öppnar dörrarna till sina privatliv och berättar om hur de gör för att behålla glöden i sina äktenskap. Serien följer några par som har två saker gemensamt, de lever i öppna äktenskap och de bor grannar med varandra.