MENY

Sjuan

05.55Husakuten Brittisk dokumentärserie från 2011. Nick Knowles och hans team tar sig an det ambitiösa projektet att renovera sex nödställda familjers hus. Som tur är hjälper familj och vänner till för att genomföra flera veckors arbete på bara några få dagar. Hayd Spice diagnostiserades med cancer kort efter att familjen köpt ett hus i Stoke. På grund av sin sjukdom orkade Hayd inte med det renoveringsarbete som krävdes och tvingades därför tränga ihop sig i ett sovrum tillsammans med sin fru och deras tre barn. Nu kommer Nick Knowles och hans team till undsättning. Till sin hjälp har de gästdesignern Charlie Luxton.

06.55Husjägarna - Danmark Dansk dokumentärserie från 2015. Här får danskar hjälp av bostadsexperterna Christian Borregaard och Sara Lygum att hitta sitt drömboende. Experterna tar reda på personernas önskemål och sedan visas de tre fastigheter som uppfyller deras krav. De får också hjälp av experterna att bjuda på bostaden om någon faller dem i smaken. Kristina och Andreas bor i en lägenhet i Odense och nu söker de efter hus lite utanför staden och får hjälp av Sara. Christian är i Köpenhamn där han ska hitta ett hus till Kristine och Pelle. Paret vet vad de vill ha och nu måste Christian försöka hitta deras drömhus.

07.50Judge Rinder Brittisk realityserie från 2015. Domare Rinder styr domstolen på sitt egna unika vis. Han tar sig an fall som handlar om allt från före detta par som bråkar om vårdnaden om hunden till grannbråk och brudar som fått sina bröllopsdagar förstörda av fotografen. De före detta vännerna Carl och Gary grälar om en lånad bil.

09.00-Sändningsuppehåll-

11.00Gift med doktorn Amerikansk realityserie från 2014. Om en grupp kvinnor och hur de handskas med karriär, vänskap och familj i Atlanta. Tre av kvinnorna är läkare och resten är läkarfruar. Andy Cohen gräver djupare i bråket mellan Simone och Toya. Kvinnornas äkta makar berättar sina versioner angående allt som försiggått under säsongen.

12.00Halv åtta hos mig: England Brittisk matlagningsserie från 2005. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Fyra tävlingsinriktade amatörer på Isle of Wight turas om att hålla den perfekta middagsbjudningen. Bland de tävlande finns Charlotte, Steve, Michael och Mandy och det går hett till under tillställningarna. Frågan är vem av dem som har vad som krävs för att kamma hem vinsten på 1 000 pund.

13.00Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2006. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem. Det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar Millan går varligt fram och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. Dexter, som är en blandning mellan rottweiler och schäfer, hade nyligen blivit attackerad av fyra hundar när Mary Jane och hennes pojkvän adopterade honom. Efter fyra år har de fortfarande problem med att han skäller och springer runt när han möter andra hundar, cyklister, rullskridskoåkare, skateboardåkare och joggare på deras promenader. Mary Jane är hela tiden beredd på att avvärja bråk. Hon gömmer sig till och med för att undvika konfrontationer. Artisten Patti LaBelle fick en sydafrikansk mastiff, Nasir, av sin manager. Hon överöste honom med kärlek men trots det blev han så aggressiv att hon blev rädd för honom. Nasir har jagat henne och till och med sprungit rakt igenom en skärmvägg för att komma åt henne. Han vaktar dörröppningar, leksaker och mat när andra hundar är i närheten. Alla försök att hitta ett nytt hem åt honom har misslyckats och Patti har rekommenderats att avliva hunden. Hundtränaren Cesar Millan kallas in för att hjälpa till med hundproblemen.

14.00Judge Rinder Brittisk realityserie från 2015. Domare Rinder styr domstolen på sitt egna unika vis. Han tar sig an fall som handlar om allt från före detta par som bråkar om vårdnaden om hunden till grannbråk och brudar som fått sina bröllopsdagar förstörda av fotografen. En hyresvärd stämmer en före detta hyresgäst och vän på grund av utestående hyror.

15.00Kvinnofängelset Australisk dramaserie från 1985. De hårdhudade fångarna på kvinnofängelset Wentworth Detention Centre tvingas att handskas både med varandra och sina övervakare. Serien följer kvinnornas liv bakom murarna. De upplever ständiga intriger och maktkamper men mitt i den tunga vardagen finns också en känsla av samhörighet. Internerna och vakterna ordnar en bröllopsmiddag åt Mervin och Joyce. Men så inträffar något som genast avbryter den festliga stämningen.

16.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2013. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Mediet Terry Ewans beger sig ner i Sala silvergruva, 150 meter under marken. Gruvan har haft verksamhet i 900 år och är i dag ett turistmål med guidade turer, vandrarhem och värdshus. Terry försöker ta reda på vad som pågår i gruvan, där både anställda och besökare har upplevt märkliga fenomen.

17.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2013. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Mediet Camilla Öhrnberg beger sig hem till Mikael och Linda i Skepplanda. Paret ser skepnader och inga bakmaskiner fungerar i deras hem. Aktiviteterna har ökat i styrka och de får nu ständigt sin nattsömn störd av obehagliga påhälsningar.

18.00Glamour Amerikansk dramaserie från 2016. Om den rika familjen Forrester och deras vänner. De tillhör gräddan av Los Angeles modevärld och har inga skrupler när det gäller att tjäna pengar och hålla sig kvar på toppen. Brooke häpnar över Katies anklagelser. Ridge och Eric träffas inför resan till Australien. Ivy upptäcker att Quinn har svårt att fokusera på arbetet.

18.35Judys domstol Amerikansk realityserie från 2015. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. När en kvinna läser sin pojkväns textmeddelanden slutar det med en vandaliserad bil. Ett par före detta rumskamrater grälar om ständiga fester och främlingar som sover över.

19.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Danny tycker att hans svärmor Alana är ett riktigt monster som lägger beslag på hans fru Nicoles tid med påhittade sjukdomar, ständiga telefonsamtal och besök. Nu vill Danny att Nicole sätter ner foten, annars ansöker han om skilsmässa.

20.00112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2014. Serien följer polis, räddningstjänst och sjöbevakning i Stockholm, Åmål, Västervik och på Åland. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. Polisen Magnus i Haninge får larm om en pågående skottlossning. Elin misstänker att ett barn far illa och brandmannen Mikael på Farsta brandstation larmas till en allvarlig trafikolycka.

21.00Biggest loser VIP Svensk livsstilsserie från 2017. Sju välkända, folkkära personligheter som kämpar för att bryta tidigare ohälsosamma vanor gör en resa för att förändra sina liv. De får ta del av varandras livsöden som lett till övervikten vilket rör upp mycket känslor. Programledare är Anna Brolin. Deltagarna samlas med förnyad energi. Under tävlingen ställs de inför ett svårt dilemma och många frestande beslut då kocken Pelle Johansson lagar aptitretande smårätter åt dem. Frågan är om de tävlande vågar riskera en utebliven viktnedgång för en välsmakande biff eller några lockande pilgrimsmusslor. En immunitet som kan få avgörande betydelse står på spel.

22.00Brottskod: Försvunnen Amerikansk kriminaldramaserie från 2006/2007. På FBI:s avdelning för försvunna personer arbetar agent Jack Malone och hans team. Med hjälp av avancerade profileringsmetoder för de en kamp mot klockan för att hitta försvunna personer innan det är för sent. När Samanthas syster blir kidnappad bestämmer sig Samantha för att inte berätta något för teamet och börjar söka efter henne i hemlighet.

22.55Skenet bedrar Brittisk komediserie från 1995. Hyacinth Bucket går hur långt som helst i sin jakt på perfektion och social status. Hon har ett perfekt hus och hennes underdånige man Richard agerar chaufför i deras perfekt skötta bil. Men vad Hyacinth än gör kan hon räkna med att hennes pinsamma familj kommer att ställa till det. Hyacinth anmäler sig glatt för att hämta upp damsällskapets specielle lunchgäst, en pensionerad kommendörkapten, vid tåget. Angelägen om att ställa sig in hos den gamle sjöbjörnen pratar hon bara om saker med marin anknytning.

23.35MacGyver Amerikansk actiondramaserie från 1988. Den hemlige agenten Angus MacGyver arbetar som problemlösare åt Phoenix Foundation i Los Angeles och är agent åt det amerikanska departementet DXS. Han är påhittig och kan det mesta om kemi och fysik vilket han drar nytta av då han ofta hamnar i olika äventyr som kräver snabba lösningar. MacGyver hjälper en ung prostituerad som försöker fly från sin hallick för att starta ett nytt liv.

00.35Revolution Amerikansk science fiction-serie från 2012. Femton år har gått sedan all elektricitet slagits ut på jorden. I ett slag förändrades allt och samhällen världen över drabbades av kaos. Människorna har tvingats anpassa sig till ett nytt liv. Men en före detta soldat bär på nyckeln till sanningen, något som gör honom till en jagad man. Charlie och Nora återförenas med Aaron och Maggie men de är alla ovetande om att Nate är dem på spåren. De blir attackerade av vad som verkar vara vilda hundar, något som får oanade konskvenser. Danny får en chans att fly medan Rachel fortfarande hålls fången.

01.35Revolution Amerikansk science fiction-serie från 2012. Femton år har gått sedan all elektricitet slagits ut på jorden. I ett slag förändrades allt och samhällen världen över drabbades av kaos. Människorna har tvingats anpassa sig till ett nytt liv. Men en före detta soldat bär på nyckeln till sanningen, något som gör honom till en jagad man. Gruppen är hack i häl på Neville och hans män och därmed hoppas de kunna rädda Danny. Det visar sig att även Monroe har planer för Danny. Nora träffar gamla bekanta och sätter sin plan i verket.

02.30Hawaii five-0 Amerikansk kriminalserie från 2010. Polisen Steve McGarrett återvänder hem till ön Oahu för att utreda mordet på sin far. Där blir han övertalad av Hawaiis guvernör att leda den nya elitstyrkan som hon håller på att sätta samman. Förutsättningarna är enkla, han får skriva sina egna regler och inga byråkratiska hinder står i vägen. En man störtar mot döden från ett hotellrum och Five-0-gänget undersöker vem som kan ha velat mörda honom. Det visar sig att mannen är på Hawaii för att gå på en science fiction-mässa. Han hade dessutom planerat att träffa en kvinna som han mött på nätet. I stället dyker kvinnans före detta man upp och misshandlar honom. Men det verkar inte som att den före detta mannen är skyldig till mordet. Allt pekar på att mannen verkar ha befunnit sig på fel plats vid fel tillfälle och misstagits för en annan person.

03.25Hawaii five-0 Amerikansk kriminalserie från 2010. Polisen Steve McGarrett återvänder hem till ön Oahu för att utreda mordet på sin far. Där blir han övertalad av Hawaiis guvernör att leda den nya elitstyrkan som hon håller på att sätta samman. Förutsättningarna är enkla, han får skriva sina egna regler och inga byråkratiska hinder står i vägen. McGarrett och Danny hittar en dumpad kropp när de är ute på bergsvandring. Kroppen identifieras som Jack Nahm, en fiskare som låg i fejd med sina kollegor då han vägrat frakta droger med sin båt. Det visar sig att Nahm den senaste tiden gjort egna efterforskningar kring ett uppmärksammat mord. En förmögen tonårskille misstänks ha våldtagit och mördat en kvinna för att sen lämna Hawaii och hålla sig undan polisen. Nahm verkar ha sett mer än han borde och kan därför ha blivit mördad.

04.20MacGyver Amerikansk actiondramaserie från 1988. Den hemlige agenten Angus MacGyver arbetar som problemlösare åt Phoenix Foundation i Los Angeles och är agent åt det amerikanska departementet DXS. Han är påhittig och kan det mesta om kemi och fysik vilket han drar nytta av då han ofta hamnar i olika äventyr som kräver snabba lösningar. MacGyver hjälper en ung prostituerad som försöker fly från sin hallick för att starta ett nytt liv.

05.25Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En kvinna erkänner att hon krossade en glasdörr men hävdar att hyresvärden svikit sitt löfte att renovera hennes lägenhet. En man berättar att han lånade ut 4 000 dollar till sin före detta flickvän så att hon kunde betala sina studieavgifter men pengarna ska i stället ha gått till en bil.