MENY

TV4 Film

07.55Close Up I Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

08.25Sändningsuppehåll

11.35Nicholas Nickleby Nicholas Nickleby är ett brittiskt-amerikanskt drama från 2002. Nicholas Nickelby är en ung man som bor tillsammans med sin familj på landet i Devon. När fadern dör reser han till London tillsammans med sin mor och syster för att få hjälp av den rike farbror Ralph som skaffar ett jobb åt honom som lärare på ett internat i Yorkshire. Skolan drivs som ett fängelse av ett sadistiskt par så Nicholas räddar en utsatt yngling och återvänder till London och sin familj. Men den elake och kallhjärtade farbror Ralph fortsätter att manipulera och utnyttja familjen. Filmen är baserad på Charles Dickens klassiska berättelse.

14.25Monte Carlo Monte Carlo är en amerikansk romantisk komedi från 2011. Grace, Emma och Meg tar sina sparpengar och åker på sin drömresa till Paris. Resan börjar som en katastrof men när de smyger in på ett femstjärnigt hotell och Grace blir misstagen för att vara en brittisk arvtagerska förändras allt. Innan de hinner förklara misstaget hamnar de i en värld av dyra plagg och privatplan. Snart är de dessutom på väg till Monte Carlo, en resa de sent ska glömma. I huvudrollerna ses Selena Gomez, Katie Cassidy och Leighton Meester.

16.30G.I. Joe: The rise of Cobra G.I. Joe: The rise of Cobra är ett amerikanskt actiondrama från 2009. Den amerikanska soldaten Duke är stationerad i Kazakstan och har i uppdrag att skydda en transport av stridspetsar. Under transporten blir Duke och hans kollegor plötsligt attackerade av en fiende som vill åt vapnen. De räddas av den hemliga elitstyrkan G.I. Joe och bestämmer sig för att själva gå med i styrkan. Tillsammans med sina kamrater måste de nu förhindra att den korrupta vapenhandlaren Destro får tag i stridsspetsarna i sitt försök att ta över världen.

18.50Hotet inifrån Hotet inifrån är en amerikansk thriller från 2006. Pete Garrison är en Secret service-agent och personlig livvakt till presidentens fru som han även har ett förhållande med. När en annan agent blir mördad får han veta att någon planerar ett lönnmord på presidenten och att det finns en mullvad i dennes inre cirkel. När Garrison inte klarar av ett lögndetektortest på grund av relationen till presidentfrun blir han själv misstänkt för mordet.

21.00Pawn sacrifice Pawn sacrifice är ett amerikanskt-kanadensiskt biografiskt drama från 2014. Under det kalla kriget domineras världsmästerskapen i schack av Sovjetunionen. Samtidigt växer en pojke upp i USA besatt av sporten, han heter Bobby Fischer och blir snart spelets yngsta Grand Master. Hans brokiga karriär kulminerar i 1972 års VM som äger rum i Reykjavik där han möter den regerande världmästaren, sovjetiska Boris Spassky. Hela världen fascineras av den historiska duellen och även respektive lands politiker är djupt involverade.

23.10The mortal instruments: Stad av skuggor The mortal instruments: Stad av skuggor är ett amerikanskt actiondrama från 2013. Clary blir vittne till ett mord på en nattklubb i New York. Förövarna är tre tonåringar som bär konstiga vapen och kropparna är täckt av tatueringar. Plötsligt går kroppen upp i rök och det verkar dessutom som om det bara är Clary som sett vad som inträffat. Dagen därpå försvinner Clarys mamma och det visar sig att hon burit på en hemlighet. Hon är en skuggjägare, ett släkte som har till uppgift att försvara mänskligheten mot demoner. Snart är Clary indragen i en värld av demoner, vampyrer och varulvar.

01.50Escape from Huang Shi Escape from Huang Shi är ett amerikanskt/australiskt/kinesiskt/tyskt drama från 2008. Under det andra kinesisk-japanska kriget år 1938 bevittnar den engelske journalisten George Hogg den japanska massakern i Nanjing. Han är själv i fara men räddas av den kinesiske kommunisten Chen Hansheng och tar sin tillflykt till ett barnhem fullt av föräldralösa pojkar. Trots att George vill tillbaka till fronten för att skriva om kriget inser han snart att han måste försöka hjälpa barnen. Filmen är baserad på sanna händelser.

04.20Close Up I Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller. Säsongsavslutning.

05.05Monte Carlo Monte Carlo är en amerikansk romantisk komedi från 2011. Grace, Emma och Meg tar sina sparpengar och åker på sin drömresa till Paris. Resan börjar som en katastrof men när de smyger in på ett femstjärnigt hotell och Grace blir misstagen för att vara en brittisk arvtagerska förändras allt. Innan de hinner förklara misstaget hamnar de i en värld av dyra plagg och privatplan. Snart är de dessutom på väg till Monte Carlo, en resa de sent ska glömma. I huvudrollerna ses Selena Gomez, Katie Cassidy och Leighton Meester.