MENY

TV4 Film

06.06Planet Action Amerikanskt nöjesprogram som tar oss med bakom kulisserna på hollywoods största actionfilmer. Här får följa med på inspelningsplatserna och se hur actionmagin skapas

06.50Florence Foster Jenkins Verklighetsbaserad dramakomedi som tilldrar sig i New York på 1940-talet. Florence Foster Jenkins är en förmögen societetsdam som älskar musik och drömmer om att själv bli en framgångsrik sångerska. Problemet är bara att hon är fullständigt tondöv, vilket hon inte inser själv. Detta hindrar dock inte hennes närmaste vänner och medarbetare att upprätthålla illusionen.

09.00Dash of love, A Romantiskt drama från Hallmark om talangfulla kocken Nikki som blir arbetslös när hennes restaurang går i konkurs. Men så får hon jobb som assistent åt idolen och kändiskocken Holly Hanson som driver restaurang. Här träffar hon stilige kollegan Paul och får efter stängning experimentera i köket där hon hittar på nya rätter.

10.52Dater's handbook Cassandra (Meghan Markle) är en framgångsrik affärskvinna men hon inser att hon har en tendens att välja fel kille i kärlekslivet. För att få rätsida på romantiken tar hon hjälp av populära Dr. Susies nya bok "The Dater's Handbook". Men när hon så måste välja mellan stabile George och lättsamme Robert blir allt inte så enkelt ändå. Romantisk komedi från tv-kanalen Hallmark.

12.45Young Victoria Påkostat kostymdrama med Emily Blunt och Rupert Friend. En dramatisering av drottning Victorias första år som regent på den brittiska tronen. Victoria föddes 1819 och blev drottning arton år senare. Hennes liv var på många sätt förutbestämt, men den långvariga romansen med prins Albert hade ingen kunnat planera. Oscarsbelönad för bästa kostym 2010.

14.50Pawn sacrifice Pawn sacrifice är ett amerikanskt-kanadensiskt biografiskt drama från 2014. Under det kalla kriget domineras världsmästerskapen i schack av Sovjetunionen. Samtidigt växer en pojke upp i USA besatt av sporten, han heter Bobby Fischer och blir snart spelets yngsta Grand Master. Hans brokiga karriär kulminerar i 1972 års VM som äger rum i Reykjavik där han möter den regerande världmästaren, sovjetiska Boris Spassky. Hela världen fascineras av den historiska duellen och även respektive lands politiker är djupt involverade.

17.05Just my type Romantiskt drama från Hallmark där vi möter Vanessa, en journalist med författardrömmar som försöker komma över sitt ex när hon tar en semestertur till småstaden Thompson Lake i Washington. Där stöter hon av en slump på den skygge bestsellerförfattaren Martin Clayborne och försöker få till en intervju. Han är något motvillig men får hon både intervju och uppmuntran med sitt skrivande.

18.56Rallybrudar Det är 60-tal och Ulla (Eva Röse) arbetar som veterinärassistent på den lilla orten Torsby i Värmland. Enda anledningen till att Ulla bor och arbetar i Torsby är hennes stora intresse för rally. Hennes dröm är att själv bli en erkänd rallyförare och delta i Monte Carlo-rallyt. Hon bestämmer sig för att satsa allt, men för att kunna ställa upp behöver hon en kartläsare. Bonddottern Birgitta (Marie Robertson) drömmer om ett liv i Paris i stället för att gifta sig och ta över gården. Ulla lyckas övertala den motvilliga Birgitta att ställa upp eftersom hon ser en chans att få komma till Frankrike. Men de bägge kvinnorna får också slåss mot fördomar från byns manliga invånare.

21.00Så ock på jorden Lena bor i den norrländska byn Ljusåker och väntar barn med sin kärlek dirigenten Daniel som lämnat byn. När byns präst Stig får problem med vikande kyrkointresse ber han Lena ta hand om musiken i kyrkan. Lena som föredrar svängig musik tvekar men går till slut med på att ta sig an uppdraget. Det blir startskottet för en serie händelser som väcker människorna i byn till liv.

23.53The hurt locker När det amerikanska bombröjningsteamet i Bagdad får en ny befälhavare (Jeremy Renner) kastas bombexperterna ut på vådliga uppdrag i den sönderskjutna storstaden. Det täta krigsdramat The Hurt Locker var en av 2008 års mest rosade filmer. Den nominerades till nio Oscar och vann sex, däribland bästa film. På galan blev Kathryn Bigelow även första kvinna någonsin att vinna Oscar för bästa regi.

02.40Wild card Action med Jason Statham. En gång var Nick Wild kung över Las Vegas kasinon. Men den notoriske storspelaren har nått botten av spelberoendet. Nu lever han på skuggsidan i syndens stad och för att överleva erbjuder han sina vänner hårdhänta hantlangartjänster. Men när han blir inblandad i ett brutalt överfall kommer han på kollisionskurs med maffian.

04.26Planet Action Amerikanskt nöjesprogram som tar oss med bakom kulisserna på hollywoods största actionfilmer. Här får följa med på inspelningsplatserna och se hur actionmagin skapas

05.06Planet Action Amerikanskt nöjesprogram som tar oss med bakom kulisserna på hollywoods största actionfilmer. Här får följa med på inspelningsplatserna och se hur actionmagin skapas