MENY

TV4 Film

07.15Close Up Amerikansk dokumentärserie om Hollywoods största skådespelare. Tom Hanks, Jennifer Lopez och Denzel Washington är några av de sammanlagt 30 Hollywoodstjärnor som porträtteras i den här nyproducerade dokumentärserien. Genom intervjuer med vänner och kollegor, varvat med klassiska filmklipp, ges en spännande inblick i skådespelarnas glamourösa liv.

07.50Sändningsuppehåll

10.55Linas Kvällsbok Att vara 15 år och gå sista året på högstadiet är ingen dans på rosor, inte om man heter Lina, är oskuld, osäker, okysst och har hopplöst dåligt självförtroende. Hur ska Lina göra för att bli som alla andra, för att passa in? Supa? Skaffa en kille? Kan något egentligen bli sämre? "Linas kvällsbok" bygger på Emma Hambergs roman med samma namn.

12.5017 again 17 again är en amerikansk komedi från 2009. Mike (Matthew Perry) är 37 år och missnöjd med sitt liv. Annat var det när han var 17 år, då var han stjärna i basketlaget, fick dejta skolans snyggaste tjejer och världen låg framför hans fötter. När han får sparken från jobbet återvänder han till sin gamla skola. Där möter han en vaktmästare som frågar honom om han önskar att han var 17 år igen. Några dagar senare vaknar Mike (Zac Efron) upp som 17-åring och bestämmer sig för att få det liv han önskar. Regissör: Burr Steers.

14.50Mycket väsen för ingenting Färgsprakande stjärnspäckad filmatisering av en av Shakespeares allra mest romantiska och lättsamma komedier. Här bjuds det på en rad kärleksintriger och förvecklingar på ett gods i natursköna Toscana, dit en prins och hans följe anländer för att söka husrum. I rollerna syns Kenneth Branagh, Emma Thompson, Denzel Washington, Keanu Reeves, Michael Keaton och Kate Beckinsale, i sin filmdebut.

17.00Göta kanal 3 - Kanalkungens hemlighet Göta kanal 3 - kanalkungens hemlighet är en komedi från 2009. Anderssons båtvarv har ekonomiska bekymmer men nu ser allt ut att ordna sig. Så snart de sista båtmotorerna är levererade till Italien och betalningen är i hamn är varvet skuldfritt. Men Andersson har inte räknat med den italienska maffian och inga pengar dyker upp. Nu har han kronofogden hack i häl och riskerar att förlora varvet.

19.00I spy När en prototyp av ett jetplan blir stulet från den amerikanska regeringen kallas en av USA:s främsta agenter, Alex Scott (Owen Wilson), in för att hjälpa till. Till sin förvåning paras han ihop med den kaxige proffsboxaren Kelly Robinson (Eddie Murphy)inför det farliga spionuppdraget. Tillsammans ska de försöka hitta en av världens mest ökända vapensmugglare (Malcolm McDowell)

21.00The Internship Efter succén ”Wedding crashers” är radarparet Vince Vaughn och Owen Wilson tillbaka i denna komedi om två skickliga säljare som förlorar jobbet på grund av bristande ”digital kompetens”. För att blåsa liv i sina karriärer blir de praktikanter på Google. Men konkurrensen om ett fast jobb är hård, och de tvingas tävla om chefernas gunst med en skara hyperambitiösa – och skrupellösa – studenter.

23.25Valkyria Valkyria är ett tyskt-amerikanskt historiskt drama från 2008. Mot slutet av andra världskriget återvänder överste Claus von Stauffenberg till Tyskland efter att ha åsamkats krigsskador i Nordafrika. Han får kontakt med motståndsrörelsen inom militären som konspirerar att mörda Hitler. Omständigheterna försätter Stauffenberg i en central roll och han måste själv genomföra mordförsöket på Hitler.

01.50Insider Verklighetsbaserad dramathriller om en visselblåsare inom tobaksindustrin. Jeffrey Wigand får sparken från ett stort tobaksbolag när han protesterar mot att man medvetet tillför beroendeframkallande cancerogena ämnen i cigaretter. Några år senare kommer han i kontakt med journalisten Lowell Bergman och bestämmer sig för att avslöja allt. "Insider" är regisserad av Michael Mann ("Heat").

05.00Kärleksfeber Kritikerrosad amerikansk dramakomedi med Cher, Bob Hoskins, Winona Ryder och Christina Ricci, i sin filmdebut. Charlotte är en femtonårig tjej som växer upp tillsammans med sin excentriska ensamstående mamma och sin lillasyster i 1960-talets New England. Hennes mamma har ständigt nya romanser på gång, och Charlotte söker själv sin egen identitet både hos pojkar och i kyrkan.