MENY

TV4 Film

07.50Sändningsuppehåll

10.50Darling companion Darling companion är ett amerikanskt drama från 2012. Beth hittar en övergiven hund vid en vägkant en vinterdag i Denver. Hon lever i ett olyckligt äktenskap med sin självupptagna make Joseph och känner sig ensam efter att barnen flyttat hemifrån, något som får henne att ty sig till den slitna hunden. Men när Joseph tappar bort hunden i samband med deras dotters bröllop i Klippiga bergen kommer hennes känslor upp till ytan. Hon tar hjälp av de gäster som fortfarande är kvar efter festen och en mystisk kvinna för att hitta sin älskade hund. I rollerna ses Diane Keaton, Kevin Kline och Richard Jenkins.

12.55The girl The girl är ett brittiskt drama från 2012. När Grace Kelly slutar som skådespelare får Alfred Hitchcock upp ögonen för den relativt okända modellen Tippi Hedren. Hon blir stjärna i filmen Fåglarna och Hitchcock förälskar sig i henne. Hedren avvisar hans närmanden vilket leder till att han utsätter henne för obehagliga och farliga situationer. Hans besatthet fortsätter under inspelningen av Marnie och Hedren bestämmer sig för att fly. I huvudrollerna ses Sienna Miller och Toby Jones.

14.50Save the last dance Save the last dance är ett amerikanskt drama från 2001. Under uttagningen till en dansutbildning får Sara veta att hennes mamma omkommit i en bilolycka. Svårt chockad bestämmer sig Sara för att sluta dansa. Hon tvingas lämna den lugna småstaden och flytta till sin pappa som bor i Chicagos getto. Där börjar hon skolan som den enda vita eleven. Men hennes liv får en positiv vändning när hon lär känna Chenille och hennes bror Derek.

17.05She's all that She's all that är en amerikansk romantisk komedi från 1999. Laney är en av de töntigaste tjejerna på skolan och ägnar sin tid åt konst. När skolans populäraste kille Zach blir dumpad av sin tjej slår han vad om att han kan göra vem som helst till skolbalens drottning. Laney, som inte har mycket till övers för vare sig killar eller skolbaler, blir vadslagningens offer. Men ju mer Zach lär känna Laney, desto mer ångrar han att han gett sig in den elaka leken. Ragissör: Robert Iscove.

19.00Crocodile Dundee Crocodile Dundee är en australisk komedi från 1986. New York-reportern Sue åker till Australien för att träffa och intervjua Mick "Crocodile" Dundee, en man som har en egen safari-verksamhet. Efter att ha tillbringat några dagar i safariparken tillsammans med Mick bjuder Sue med honom tillbaka till New York. Men storstadsdjungeln är inte samma sak som den australiska vildmarken och det blir en stor kulturkrock för Mick.

21.00Crocodile Dundee II Crocodile Dundee II är en australisk komedi från 1988. Mick Dundee är på väg att vänja sig vid livet i New York med sin flickvän Sue Charlton. Men när Sue skriver en artikel om stadens undre värld skickar en internationell knarkkung sina mannar efter henne. För att skydda Sue tar Mick med henne tillbaka till Australien. När torpederna följer efter dem ställs de inför en kulturkrock i den australiska bushen.

23.10The sum of all fears The sum of all fears är en amerikansk actionfilm från 2002 baserad på en roman av Tom Clancy. En sydafrikansk vapenhandlare lyckas komma över kärnvapen och säljer dem till en grupp fascister ledda av Dessler som planerar att starta ett krig mellan USA och Ryssland. Strax därefter dör den ryske presidenten plötsligt och blir ersatt av Nemerov, en man som väldigt få känner till. Det leder till att spänningen mellan USA och Ryssland ökar. USA:s president Fowler blir misstänksam och anlitar CIA:s chef William Cabot som i sin tur rekryterar den Rysslandskunnige analytikern Jack Ryan. Hans uppgift blir att undersöka vad som är i görningen. När en kärnvapenbomb jämnar Tjetjeniens huvudstad med marken skyller amerikanerna genast på ryssarna, trots att Jack Ryan är säker på att det är andra som ligger bakom bombdådet. När ytterligare en bomb detonerar utanför Baltimore mitt under Super Bowl måste Ryan försöka få fram bevis på att det inte är ryssarna för att kunna förhindra ett krig mellan USA och Ryssland. Regissör: Phil Alden Robinson.

01.35En kvinnas öde En kvinnas öde är ett verklighetsbaserat amerikanskt drama från 1998. Veronica Franco är en intelligent ung kvinna i 1500-talets Venedig. Hon har en älskare som hon inte kan gifta sig med då hon tillhör en lägre samhällsklass och han gifter sig med en aristokratisk kvinna. Veronicas mor föreslår att hon blir kurtisan för att kunna försörja och utbilda sig. Veronica blir väldigt populär bland många mäktiga män men det finns andra som inte ser henne med blida ögon. Filmen är baserad på Margaret Rosenthals biografi om Veronica Franco.

04.00Elizabethtown Elizabethtown är en amerikansk romantisk komedi från 2005. Drew (Orlando Bloom) arbetar som industridesigner och har genomfört ett ekonomiskt katastrofprojekt som kostat företaget miljonbelopp. När hans far dör under ett besök i sin hemstad Elizabethtown i Kentucky får Drew i uppdrag att åka dit och hämta hans kropp. På resan dit träffar han flygvärdinnan Claire (Kirsten Dunst) som också befinner sig i en brytpunkt i livet. På en lång bilresa genom USA får Drew tid att reflektera över sitt liv. Regissör: Cameron Crowe.