MENY

TV4 Film

07.35Sändningsuppehåll

10.50Åsa-Nisse i kronans kläder Halva Knohult får inkallelseorder och Åsa-Nisse och Klabbarparn klarar sig inte undan. Väl på regementet får de genast ett uppdrag av furiren, men de lyckas som vanligt trassla till det ordentligt. Hemma i Knohult bestämmer sig kvinnorna för att se till att det blir ordning på torpet när männen är borta. "Åsa-Nisse i kronans kläder" (1958) är den nionde filmen i komediserien.

12.35Benny & Joon Benny bor tillsammans med sin psykiskt sjuka syster Joon efter att deras föräldrar dött i en olycka. Joon lär känna den excentriske och filmbesatte Sam, som blir hushållets alltiallo, trots Bennys protester. Joon och Sam kommer dock bra överens och vänskapen utvecklas till en romans. Huvudrollerna i dramakomedin "Benny & Joon" spelas av Johnny Depp, Mary Stuart Masterson och Aidan Quinn.

14.35Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö Fjortonårige Erik tillbringar en sommar i början av 60-talet vid sommarstället Genesaret med vännen Edmund. Där finns också den vackra Kim Novak som egentligen heter Ewa och är lärarinna på Eriks skola. Det verkar bli den perfekta sommaren, men snart kommer allt att ta en dramatisk vändning. ”Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö” är baserad på Håkan Nessers ungdomsskildring med samma namn.

16.35Truman show Truman show är en amerikansk dramakomedi från 1998. Truman Burbank har i 30 år varit stjärnan i en direktsänd tv-show. Varje steg han tar och varje ord han säger följs av miljoner tv-tittare över hela världen. Men Truman själv är helt ovetande om att dolda kameror dokumenterar honom dygnet runt. En dag börjar han misstänka att allt inte står rätt till.

18.40Ombytta roller Komediklassiker från 80-talet där två gamla finansmän diskuterar arv och miljö, vilket leder till ett egendomligt vad. De ser till att ordna så att en gatusmart luffare (Eddie Murphy) och en förmögen börsmäklare (Dan Aykroyd) byter plats i livet, för att se vad som händer. Men resultatet blir kanske inte riktigt som förväntat.

21.00Göta kanal 3 - Kanalkungens hemlighet Göta kanal 3 - kanalkungens hemlighet är en komedi från 2009. Anderssons båtvarv har ekonomiska bekymmer men nu ser allt ut att ordna sig. Så snart de sista båtmotorerna är levererade till Italien och betalningen är i hamn är varvet skuldfritt. Men Andersson har inte räknat med den italienska maffian och inga pengar dyker upp. Nu har han kronofogden hack i häl och riskerar att förlora varvet.

23.00Gatans gladiator Tommy har flyttat till Chicagos ruffigare kvarter efter att hans far dragit på sig spelskulder. För att tjäna pengar blir han indragen i illegala boxningsmatcher. Han når framgångar i ringen, och blir vän med några andra boxare, men hamnar i klorna på en skrupellös promotor. Huvudrollerna i "Gatans gladiator" spelas av James Marshall ("Twin Peaks") och Cuba Gooding Jr. ("Jerry Maguire").

01.05Fargo Frances McDormand fick en Oscar för rollen som polischefen Marge Gunderson i bröderna Coens mest kultförklarade film. Med svenskklingande Minnesotadialekt går hon från klarhet till klarhet när hon utreder en kidnappning, som arrangerats av offrets make (William H Macy). Steve Buscemi och Peter Stormare spelar skurkarna som fått i uppdrag att utföra dådet. "Fargo" fick även en manus-Oscar.

03.05Chocolate City Michaels liv förändras för alltid när han möter ägaren till en manlig strippklubb som erbjuder honom jobb. Han tar jobbet men håller det hemligt för familjen. När pengarna börjar strömma in får han allt svårare att dölja vad han gör.

05.0013 snart 30 Komedi om Jenna som blir totalt förödmjukad på sin 13-årsdag, och önskar att hon var vuxen. Nästa morgon har hennes önskan gått i uppfyllelse. Hon har förvandlats till en framgångsrik, 30-årig journalist. Men Jenna har fortfarande en hel del att lära om livet, och om sig själv. Huvudrollerna i "13 snart 30" spelas av Jennifer Garner, Mark Ruffalo och Andy Serkis.