MENY

TV4 Film

07.25Close Up Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

08.00Sändningsuppehåll

11.05I'm not there I'm not there är ett tyskt/amerikanskt biografiskt drama från 2007. Musikern Bob Dylans liv och musik skildras genom en rad växlande personligheter som inte är Dylan. Cate Blanchett, Heath Ledger, Richard Gere, Christian Bale, Ben Whishaw och Marcus Carl Franklin spelar olika karaktärer som är baserade på Bob Dylan under olika perioder i hans liv. Filmtiteln härleds från en av Dylans inspelningar från 1967 som inte blivit lanserad innan filmen. Cate Blanchett tilldelades en Golden Globe och nominerades till en Oscar för sin insats.

13.50Vamps Vamps är en amerikansk komedi från 2012. Goody och Stacy är två kvinnor som delar en lägenhet i New York och älskar singellivet. Samtidigt bär de på den stora hemligheten att de båda är vampyrer. Men deras tillvaro kompliceras när Stacy faller för sonen till en vampyrjägare och Goody stöter på sin drömman från flera årtionden tillbaka. När Stacy blir gravid ställs kvinnornas öde på sin spets och Goody vet att det enda sättet att rädda barnet är att mörda Cisserus, den som för länge sedan gjorde dem till vampyrer.

15.45Cast away Cast away är ett amerikanskt drama från 2000. Chuck Noland överlever en flygkrasch och flyter i land på en ö i Stilla havet. Mycket snart märker han att han är ensam på sin ö. Hans enda sällskap under fyra långa år på ön blir en ilandfluten volleyboll som han döper till Wilson. Ensam måste Noland inte bara överleva utan även lära känna sig själv.

18.40Mr. Morgans sista kärlek Mr. Morgans sista kärlek är ett amerikanskt-belgiskt-franskt-tyskt drama från 2013. Den pensionerade amerikanska professorn Matthew Morgan är bosatt i Paris. Han är änkling, kan inte prata franska och tillvaron är till synes en enda lång väntan på slutet. Han träffar den unga dansläraren Pauline som även hon är enstöring och de blir vänner. Men när hans vuxna barn hälsar på börjar de misstänka att hon är en lycksökare. I huvudrollerna ses Michael Caine och Clémence Poésy.

21.00Black rain Black rain är en amerikansk thriller från 1989. Den tuffe New York-polisen Nick Conklin (Michael Douglas) och hans kollega Charlie Vincent (Andy Garcia) eskorterar yrkesmördaren Sato (Yusaku Matsuda) till Osaka i Japan. Innan de hinner överlämna honom till den japanska polisen Masahiro Masumoto (Ken Takakura) tappar de bort Sato. Det medför att de hamnar i en uppgörelse mellan den japanska polisen och den fruktade japanska maffian, yakuza. I sökandet efter Sato rasar Masumoto över att Conklin inte följer den japanska polisens regler men han inser snabbt att de alla måste ta till ovanliga metoder för att lyckas i kampen mot yakuza. Regissör: Ridley Scott.

23.30Old School Amerikansk komedi från 2003. Då Mitchs flickvän är otrogen mot honom gör han slut med henne och bestämmer sig för att hyra ett hus nära universitetet. Där startar han en alternativ och totalt hämningslös studentförening tillsammans med sina gamla vänner Frank och Beanie, där universitetsstudenter som inte passar in kan bo. Vardagen börjar bestå av enorma fester men snart får männen handskas med diverse problem.

01.25Windtalkers Windtalkers är ett amerikanskt krigsdrama från 2002. Den amerikanska militären rekryterar flera hundra soldater från navajofolket under andra världskriget. Det är meningen att de ska utveckla ett chiffer baserad på sitt eget språk för att förhindra att fienden ska kunna förstå kommunikationen under pågående strider. Under slaget om Saipan 1944 får två marinsoldater uppdraget att skydda två navajoer och under uppdragets gång kommer de varandra allt närmare. Men deras order innebär att de till varje pris måste förhindra att koden hamnar i händerna på japanerna.

04.05Close Up Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

04.40Close Up Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

05.20Forrest Gump Forrest Gump är en amerikansk dramakomedi från 1994. Forrest Gump är en man med vars IQ är något lägre än normalt. Under sitt liv sammanförs han med en mängd olika personer och råkar ut för en rad märkliga händelser. Han lyckas med konststycket att bli mästare i amerikansk fotboll och bordtennis, hjälte i Vietnamkriget och med att avslöja Watergateskandalen. Samtidigt blir han en framgångsrik affärsman, utan någon större personlig ansträngning. Alla dessa framgångar bekommer honom lite eftersom han egentligen bara bryr sig om sitt livs två stora kärlekar, sin mor och barndomsvännen Jenny. I rollerna ses Tom Hanks, Sally Field och Robin Wright Penn. Regissör: Robert Zemeckis.