MENY

TV4 Film

07.00Sändningsuppehåll

10.00Life or something like it Life or something like it är en romantisk komedi från 2002. Lanie Kerrigan arbetar som tv-reporter och lever ett perfekt liv. Hon har lyckats med allt hon anser är viktigt i livet, att ha en känd pojkvän, ett fantastiskt hem och ett bra jobb. Men allt förändras när hon intervjuar en hemlös man. Han påpekar hur meningslöst hennes liv är och förutspår att hon kommer dö inom en vecka. När flera av mannens profetior slår in börjar Laine ifrågasätta sitt liv och inser att tillvaron handlar om mer än materiell framgång och en välpolerad yta.

12.05Oskyldigt misstänkt Oskyldigt misstänkt är ett amerikanskt drama från 1990. David är en erkänd filmregissör som på 1950-talet återvänder till USA efter att ha filmat i Frankrike. Vad han inte räknat med är att det är en häxjakt på kommunister och att hans lojalitet mot sitt land är ifrågasatt. FBI gör det omöjligt för honom att arbeta och han ställs inför ett svårt beslut. Frågan är om han ska hålla fast vid sina principer eller ge upp dem för att kunna försörja sin familj. I huvudrollerna ses Robert De Niro och Annette Bening.

14.15My week with Marilyn My week with Marilyn är ett brittiskt- amerikanskt drama från 2011. Ynglingen Colin Clarke får chansen att jobba som assistent vid inspelningen av Prinsen och balettflickan i England 1956. Legenden Laurence Olivier ska i filmen spela mot Marilyn Monroe som även är på smekmånad med sin nya man Arthur Miller. När maken lämnar landet tillbringar Colin en magisk vecka med Marilyn. Han sveper iväg henne från alla beundrare och pressen det innebär att vara just Marilyn.

16.15The producers The producers är en amerikansk musikalkomedi från 2005. En teaterproducent misströstar då han inte har lyckats med några uppsättningar på Broadway på länge. Hans timide revisor inser plötsligt att det bästa sättet att tjäna pengar i branschen är om pjäsen blir en flopp. Så de letar fram det värsta teaterstycket de kan hitta, Det våras för Hitler, och rekryterar de mest hopplösa skådespelarna och den sämsta regissör som finns. Filmen är baserad på Broadway-musikalen från 2001 och filmen av Mel Brooks från 1968.

18.55Lost in translation Lost in translation är ett amerikanskt drama från 2003. Bob (Bill Murray) är en amerikansk skådespelare som är i Tokyo för att spela in en lukrativ reklamfilm för ett whiskymärke. På hotellet blir han bekant med Charlotte (Scarlett Johansson), en ung kvinna som just slutat universitetet och inte vet vad hon ska göra av sitt liv. Hon är i Japan med sin fotograferande pojkvän och medan han är ute på uppdrag utvecklas en allt starkare vänskap mellan den medelålderskrisande Bob och den vilsna Charlotte. Regissör: Sofia Coppola.

21.00Fame Fame är en amerikansk musikal från 2009. Den nya årskullen av elever på New York Academy of Performing Arts inser att deras lärare har högre förväntningar på dem än de någonsin kunnat ana redan från dag ett. Det blir en tuff resa för ungdomarna som under sina skolår får kämpa hårt för att imponera på de stränga lärarna, sina föräldrar och på varandra. Filmen är en uppdaterad version av musikalen Fame från 1980.

23.25Age of heroes Age of heroes är en brittisk actionfilm från 2011 baserad på James Bond-författaren Ian Flemings upplevelser i underrättelsetjänsten under andra världskriget. Den brittiska arméns specialenhet 30 Commando Assault Unit skickas under andra världskriget på ett topphemligt uppdrag till det nazistockuperade Norge. Målet är att stjäla avancerad radioutrustning från tyskarna. Om uppdraget lyckas kan det ändra krigets utfall.

01.15Förhandlaren Förhandlaren är en amerikansk thriller från 1998. Chicago-polisen Danny Roman får av sin partner reda på att flera av hans kollegor förskingrar pengar ur polisens pensionsfond. De stämmer träff dagen efter men partnern skjuts ihjäl på mötesplatsen och Danny anhålls som misstänkt för dådet. När Dannys hus sedan blir rannsakat av hans kollegor hittas bankutdrag från utländska konton som står i Dannys namn, och han förstår att han är utsatt för en komplott. Frågan är om han ska lyckas bevisa sin oskuld.

04.00Oskyldigt misstänkt Oskyldigt misstänkt är ett amerikanskt drama från 1990. David är en erkänd filmregissör som på 1950-talet återvänder till USA efter att ha filmat i Frankrike. Vad han inte räknat med är att det är en häxjakt på kommunister och att hans lojalitet mot sitt land är ifrågasatt. FBI gör det omöjligt för honom att arbeta och han ställs inför ett svårt beslut. Frågan är om han ska hålla fast vid sina principer eller ge upp dem för att kunna försörja sin familj. I huvudrollerna ses Robert De Niro och Annette Bening.