MENY

TV4 Film

07.30Close Up Amerikansk dokumentärserie från 2014. Brad Pitt, Scarlett Johansson och Al Pacino är några av de sammanlagt 60 Hollywoodstjärnor som porträtteras i den här nyproducerade dokumentärserien. Genom intervjuer med vänner och kollegor, varvat med klassiska filmklipp, ges en spännande inblick i skådespelarnas glamourösa liv.

08.05Close Up Amerikansk dokumentärserie från 2014. Brad Pitt, Scarlett Johansson och Al Pacino är några av de sammanlagt 60 Hollywoodstjärnor som porträtteras i den här nyproducerade dokumentärserien. Genom intervjuer med vänner och kollegor, varvat med klassiska filmklipp, ges en spännande inblick i skådespelarnas glamourösa liv.

08.45Sändningsuppehåll

12.00Seeking a friend for the end of the world Romantiskt drama med Steve Carell och Keira Knightley, som spelar två ensamma själar som finner varandra just som en komet är på väg att förinta jorden. Dodge är i förnekelse över den stundande katastrofen och över sitt spruckna äktenskap, och hans granne Penny är förkrossad över att ha missat sista planet till sina föräldrar innan kometen kommer. Tillsammans flyr de stadens kaos.

14.00The queen of Sheba's pearls Drama som utspelar sig på den engelska landsbygden, strax efter andra världskrigets slut. Jack firar sin 16:e födelsedag när en okänd kvinna dyker upp som är på pricken lik hans sedan åtta år döda mamma. Hennes närvaro rör upp starka känslor i familjen. Vem är hon egentligen? "The Queen of Shebas Pearls" är regisserad av Colin Nutley ("Änglagård") och huvudrollen spelas av Helena Bergström.

16.35Silk Romantiskt drama efter Alessandro Bariccos bästsäljare som utspelar sig i 1800-talets Frankrike. Hervé blir tvungen att göra flera farliga resor till Japan för att smuggla ägg från silkesmaskar till Frankrike. Allt för att kunna ge sin hustru Hèléne det stora hus som hon längtar efter. Men för varje besök vacklar han mellan sina känslor för en mystisk vacker japanska och kärleken till sin hustru.

18.50Bang Bang Orangutang Mikael Persbrandt i en film om att tappa kontrollen och att våga söka den stora kärleken. Den framgångsrike affärsmannen Åke Jönsson älskar sig själv, sin karriär och sin stora, dyra bil. Men i en ödesdiger sekund förvandlas hans liv. Han mister sin fru och sina barn, som han i sitt karriärrus glömt att älska. Plötsligt är allt förändrat och Åke måste gå på jakt efter kärleken.

21.00Jägarna Jägarna är en svensk Guldbaggebelönad thriller från 1996 i regi av Kjell Sundvall. Erik har arbetat som polis i Stockholm i många år. Efter ett skottdrama bestämmer han sig för att återvända till Norrbotten där han är uppväxt, och där hans bror Leif fortfarande bor. Han söker tjänst som polis och när han kommer hem hyllas han som en hjälte av sina gamla vänner. När Erik börjar nysta i en jakthärva som flera av hans gamla vänner är inblandade i börjar brutala krafter snabbt att verka.

23.25Primal Fear Primal Fear är ett amerikanskt drama från 1996. Chicago-advokaten Martin Vails främsta drivkraft är att försvara alla och allra helst i fall som medför att hans namn hamnar på löpsedlarna. När den lokale ärkebiskopen mördas blir en fattig korgosse anklagad för mordet. Vail tar sig an fallet, angelägen om att hamna i rampljuset. Vad han inte vet är att en korruptionshärva av stora mått ligger bakom det hela. Vail tvingas till hetsiga orddueller mot åklagaren och både hans skicklighet och omdöme sätts på hårt prov.

02.00Snuten i Hollywood Amerikansk actionkomedi från 1984. Axel Foley är polis i Detroit och följer sällan regelboken. När hans bästa vän blir mördad beger han sig till Kalifornien för att hitta förövaren. Till sin hjälp i jakten får han två motvilliga poliser från Beverly Hills som även fått i uppdrag att hålla ett öga på Axel. Snart är Axel inte längre önskvärd bland poliserna i lyxiga Beverly Hills. Dessutom är hans liv i fara.

04.00Spring Lola Originell actionthriller där Lola snabbt måste få tag i en stor summa pengar som hennes småkriminelle pojkvän är skyldig en gangster. Hon har bara 20 minuter på sig och beger sig ut springandes på gatorna i Berlin, men filmen ger henne i alla fall tre försök. Tom Tykwers "Spring Lola" med Franka Potente ("The Bourne Identity") blev en stor internationell succé hos både publik och kritiker.

04.05Spring Lola Originell actionthriller där Lola snabbt måste få tag i en stor summa pengar som hennes småkriminelle pojkvän är skyldig en gangster. Hon har bara 20 minuter på sig och beger sig ut springandes på gatorna i Berlin, men filmen ger henne i alla fall tre försök. Tom Tykwers "Spring Lola" med Franka Potente ("The Bourne Identity") blev en stor internationell succé hos både publik och kritiker.

05.30Vid första ögonkastet När Amy åker bort för att vila upp sig blir hon förälskad i den blinde massören Virgil. Hon övertalar honom att följa med henne till New York för att genomgå en operation som ska ge honom hans syn tillbaka. Plötsligt ställs Virgil inför en helt ny värld när han äntligen kan se.

05.35Vid första ögonkastet När Amy åker bort för att vila upp sig blir hon förälskad i den blinde massören Virgil. Hon övertalar honom att följa med henne till New York för att genomgå en operation som ska ge honom hans syn tillbaka. Plötsligt ställs Virgil inför en helt ny värld när han äntligen kan se.