MENY

TV4 Film

07.30Close Up Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

08.05Close Up Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

08.40Sändningsuppehåll

11.50Rosa Pantern 2 Rosa pantern 2 är en amerikansk komedi från 2009. Inspektör Clouseau (Steve Martin) har tilldelats en hedersmedalj för sin insats i jakten på den åtråvärda diamanten Rosa pantern. Men trots det har hans chef kommissarie Dreyfus (John Cleese) sett till att han har blivit omflyttad till en tjänst som parkeringsvakt. När mästertjuven Tornadon börjar stjäla kända värdeföremål blir Clouseau, till kommissarie Dreyfus stora förtret, utsedd att ingå i en internationell elitstyrka med detektiver. Clouseau blir utsedd att leda teamet som består av italienaren Vincenoz (Andy Garcia), britten Pepperidge (Alfred Molina), japanen Mazuto (Yoki Matsauzaki) och experten Sonia (Aishwarya Rail). Tillsammans beger de sig till Japan där kejsarens svärd blivit stulet. Men de hinner knappt landa innan de får nya order då diamanten Rosa pantern blivit stulen. Clouseau har inget lätt uppdrag med så många detektiver från olika länder inblandade, som alla anser att de är den bästa. Samtidigt lyckas han själv klanta till det mesta.

13.4528 dagar 28 dagar är en amerikansk dramakomedi från 2000. Den framgångsrika skribenten Gwen lever loppan i New York tills hon i ett berusat tillstånd saboterar sin systers bröllop och därefter orsakar en bilolycka. Som en följd tvingas hon välja mellan rehabilitering och fängelse. Under rehabiliteringen blir det uppenbart att Gwen inte tar saken på allvar eller vill erkänna att hon har alkoholproblem. När hennes pojkvän kommer på besök smyger de iväg för att supa och ta droger och snart hotas hon att bli sparkad från behandlingshemmet.

15.55Sju år i Tibet Sju år i Tibet är ett brittiskt-amerikanskt drama från 1997. Den österrikiske bergsbestigaren Heinrich Harrer lämnar 1939 sin gravida hustru för att bestiga Nanga Parbat, en av Himalayas högsta bergstoppar. När andra världskriget bryter ut hamnar han i ett brittiskt fångläger i Indien. Tillsammans med en annan fånge lyckas han fly och efter en två års lång vandring kommer de till den heliga staden Lhasa i Tibet där Harrer träffar självaste Dalai Lama.

18.45Italian job Italian job är en amerikansk actionfilm från 2003 och en nyinspelning av klassikern med samma namn från 1969. Charlie Croker planerar den perfekta kuppen, att stjäla en guldtacka från ett palats i Venedig. Tillsammans med sitt gäng, Steve, Lyle, Rob, Left-Ear och John Bridger lyckas han med sin plan. Men ingen kunde ana att en av dem skulle spela ett dubbelspel och försvinna med bytet. Ett år senare planerar resten av gänget sin hämnd med hjälp av Johns dotter Stella som är expert på kassaskåp.

21.00Up in the air Up in the air är ett amerikanskt drama från 2009. Ryan Bingham är konsult och expert på nedskärningar inom näringslivet, när ett företag behöver hjälp med att sparka personal är Ryan rätt man för jobbet. Han har hundratals resdagar om året och hans plånbok är full av bonuskort och han har som mål att nå tio miljoner flygbonuspoäng. Ryan trivs med sitt liv som är smärtfritt, enkelt och okomplicerat. När förtaget han arbetar åt vill effektivisera får han sällskap av Natalie som ska studera hans arbete. Hennes uppdrag är att se om det verkligen är nödvändigt att resa till företaget som ska skära ner eller om det går att göra det via en videokonferens istället. En kväll träffar han Alex på en bar och de tillbringar en natt ihop, en natt som får Ryan att börja omvärdera sitt liv. Filmen tilldelades en Golden Globe och nominerades till sex Oscars.

23.10Bordertown Bordertown är en amerikansk thriller från 2007. Lauren arbetar på tidningen Chicago Sentinel. Hon är en hängiven journalist och får i uppdrag att åka till den mexikanska gränsstaden Juarez för att undersöka flera mystiska mord på fabriksarbetande kvinnor. När hon börjar gräva i fallet upptäcker hon hundratals liknande dödsoffer över hela landet. Lauren lyckas få fabriksarbetarnas förtroende i ett försök att ta reda på vad som pågår men samtidigt utsätter hon sig själv för stor fara.

01.30The life of David Gale The life of David Gale är ett amerikanskt kriminaldrama från 2003. David Gale är professor på Texas universitet och har i hela sitt liv kämpat för att avskaffa dödsstraffet. Men plötsligt blir han själv anklagad för våldtäkt och mord på en kvinna och döms till döden. Tre dagar innan straffet ska verkställas går David med på att ge en intervju till reportern Bitsey Bloom. När hon hör Davids livshistoria inser hon att hon har Davids öde i sina händer. Hon blir övertygad om att David är oskyldig och att han är ett offer för en politisk konspiration och bestämmer sig för att bevisa det. Med risk för sitt eget liv börjar hon en kamp mot klockan för att samla ihop de chockerande bevis som finns kring kvinnans död innan det är för sent. I rollerna ses Kevin Spacey och Kate Winslet. Regissör: Alan Parker.

04.15Close Up Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

05.00Mona Lisas leende Mona Lisas leende är ett amerikanskt drama från 2003. I början på 1950-talet börjar Katherine undervisa på ett konservativt college för kvinnor efter att ha tagit examen vid UCLA. Hon är modern och progressiv och upptäcker snart att många av studenterna där inte har andra ambitioner än att gifta sig. Katherine försöker inspirera dem att hitta sig själva och en karriär men hamnar snart på kollisionskurs både med några av studenterna och ledningen på läroanstalten.