MENY

TV4 Film

07.30Close Up I Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

08.00Close Up I Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

08.45Sändningsuppehåll

11.55Jackie Brown Jackie Brown är en Oscarsnominerad amerikansk thriller från 1997. Jackie Brown är flygvärdinna och fungerar som pengakurir åt vapensmugglaren Ordell Robbie. När polisen upptäcker vad Jackie extraknäcker med ställs hon inför ett svårt beslut. För att undkomma fängelsestraff måste hon nämligen hjälpa dem. En fälla planeras av FBI och för att ro i land med gripandet av Ordell måste Jackie delta. Men såväl en ansenlig summa pengar som Jackies liv står på spel och hon tvingas ta saken i egna händer. Regissör: Quentin Tarantino.

15.05Cirque du soleil - Worlds away Cirque du soleil - Worlds away är ett amerikanskt fantasyäventyr från 2012. Den unga flickan Mia besöker ett kringresande tivoli och uppmanas av en mystisk clown att undersöka ett cirkustält. Där får hon se den otroliga akrobaten Aerialists show men något går snett och en olycka sker. Mia finner sig plötsligt i en parallell fantasivärld. Ett magiskt äventyr som bygger på sju spektakulära föreställningar av nycirkusens främsta innovatörer Cirque du Soleil.

16.45Åsa-Nisse - wälkom to Knohult Åsa-Nisse - wälkom to Knohult är en svensk komedi från 2011. Eulalia är trött på sin man Åsa-Nisse som i stället för att laga gårdens vattenpump ägnar sin tid åt allehanda uppfinningar eller tjuvjakt i skogen. När hon i protest börjar bada i läsk och vattna blommorna med sprit inser Åsa-Nisse allvaret och sätter i gång med att laga pumpen. Som den uppfinnare han är ser han till att pumpen får lite extra finesser och när han sätter i gång den är det inte vatten som pumpas upp utan olja. Nu ser alla i Knohult chansen att bli rika på olja men det finns fler som vill ha del av kakan, till exempel oljemagnater som har stöd av regeringen. Men byborna tänker inte ge upp sin olja utan strid. I huvudrollerna ses Ann Petrén och Kjell Bergqvist.

18.35K-Pax K-Pax är ett tysk-amerikanskt drama från 2001. På ett mentalsjukhus i New York möter doktor Mark Powell en ny patient som kallar sig Prot. Han säger sig komma från planeten K-Pax i en annan galax och att han har rest till jorden med ljusets hastighet. Mark är övertygad om att Prot lider av vanföreställningar men det konstiga är att hans argumentation är skarp, att han utstrålar intelligens och kan berätta väldigt detaljerat om livet på den okända planeten. Mark bestämmer sig för att prova hypnos för att ta reda på mer om mannen.

21.00Not fade away Not fade away är ett amerikanskt drama från 2012. Det är 60-tal och Douglas är en tonåring i New Jersey. Inspirerad av brittiska band som The Beatles och The Rolling Stones drömmer han om att själv få spela i ett band. Han vill fly sin tråkiga tillvaro och sin besvärliga familj och även imponera på en tjej han gillar, Grace. Snart får Douglas sin chans men det visar sig inte vara det lättaste att hålla ihop ett band och förhållandet till Grace är inte helt okomplicerat heller. James Gandolfini från Sopranos ses i en av sina sista roller.

23.10For the money For the money är ett amerikanskt drama från 2005. Brandon Lang är en lovande amerikansk fotbollsspelare när en skada sätter stopp för hans karriär. Han börjar använda sin erfarenhet för att förutspå matchresultat i stället och hans framgångar väcker stor uppmärksamhet i vadhållningsvärlden. Walter Abrams som är storpamp i branschen tar Brandon under sina vingar och snofsar upp hans image. Succén är en faktum och pengarna väller in. Men när lyckan plötsligt vänder blir följderna obehagliga.

01.35Don't say a word Don't say a word är en amerikansk thriller från 2001. Dottern till en psykiatriker kidnappas av ett kriminellt gäng. Men kidnapparna kräver konstigt nog ingen lösen. I stället vill de att läkaren uppmanar en gravt störd flicka i hans vård att yppa en hemlig sifferkod. Den mystiska koden ska ge dem tillgång till en dyrbar juvel. Gänget hotar att döda dottern om hennes far inte samarbetar och han försöker desperat att få kontakt med den traumatiserade flickan. Problemet är att hon inte har sagt ett ord på tio år.

03.55The darkest hour The darkest hour är en rysk-amerikansk science fiction-film från 2011. När en oförklarlig katastrof drabbar världen lyckas en grupp turister överleva i Moskvas underjord. De måste nu ta sig igenom den öde storstaden för att leta efter fler överlevande och deras plan är att försöka ta sig till den amerikanska ambassaden. Men det är en ny värld som möter dem ovan mark, en riskfylld och främmande plats som hemsöks av en okänd fara.

05.35Mannen med järnmasken Mannen med järnmasken är ett amerikanskt äventyrsdrama från 1998. Det har gått många år sedan de tre musketörerna stred för kung Ludvig XIV. Athos lever ett enkelt liv med sin son, Porthos har blivit äldre och rundare och saknar de gamla slagfälten och Aramis har följt sitt öde och blivit präst. I Frankrike år 1662 är situationen katastrofal, folket svälter och landet är i uppror. Regerar gör kung Ludvig XII:s son, den arrogante kung Ludvig XIV, vars prioritet är stora fester och unga kvinnor. Musketörerna bestämmer sig för att slå sig samman igen och ge sig ut på sitt mest riskfyllda uppdrag någonsin, att undanröja kungen för att rädda nationen. I Bastiljen finns en mystisk man med järnmask som är kungens okända tvillingbror, Philippe. Musketörernas plan är att frita honom och vid en maskeradbal byta ut Ludvig mot Philippe utan att någon märker skillnaden. Regissör: Randall Wallace.