MENY

TV4 Film

07.20Sändningsuppehåll

10.40The dinosaur project En brittisk expedition reser till Kongo för att undersöka några märkliga spår som kan vara från dinosaurier. På väg mot landning blir helikoptern attackerad av flygande monster och störtar. Gruppen inser snart att de är ensamma i en djungel full av hungriga dinosaurier.

12.20Joe somebody Joe Scheffer betraktas som en misslyckad figur av alla i sin omgivning förutom av sin dotter. När mobbaren på hans jobb, Mark, förödmjukar Joe mitt framför ögonen på dottern väcks hans hämndlystnad. Han börjar träna kampsport och bestämmer sig för att vinna tillbaka sina kollegors respekt.

14.25Vänner för livet Vänner för livet är ett amerikanskt drama från 2007. Charlie Fineman mister fru och barn i terroristattacken i New York 11 september 2001. Fem år senare är han fortfarande en bruten man och en dag träffar han av en slump sin gamla rumskompis från college, Alan. De återupplivar vänskapen och det visar sig att även Alan är på väg att tappa greppet om tillvaron trots att han verkar ha ett perfekt liv. Tillsammans försöker de två männen konfrontera sina demoner.

16.55King of comedy King of comedy är en amerikansk svart komedi från 1982. Rupert Pupkin (Robert De Niro) är komiker i New York, dessvärre en väldigt misslyckad sådan. Den enda som accepterar honom som konkurrent är hans förebild Jerry Langford (Jerry Lewis). Pupkin är beredd att göra nästan vad som helst för att få vara med i Langfords populära TV-show med sin egenhändigt skrivna monolog. Efter att gång på gång blivit avvisad börjar han förfölja Langford och snart blir situationen värre än han från början tänkt sig. Regissör: Martin Scorsese.

19.15Lay the Favorite Lay the Favorite är en amerikansk komedi från 2012. Beth bor i en liten håla där hon försörjer sig på ströjobb och att strippa. Hon är trött på småstadslivet och flyttar till Las Vegas för att jobba som servitris. Väl där visar det sig att hon har en fallenhet för nummer och spelsystem. Hon lockas in i en förförisk men farlig värld där hon träffar storspelaren Dink som sysslar med illegal vadslagning. Komedin är baserad på journalisten Beth Raymers självbiografi.

21.00Hyde Park on Hudson Hyde Park on Hudson är ett brittiskt verklighetsbaserat drama från 2012. Under sommaren 1939 åker den brittiske kungen George VI och hans fru drottning Elizabeth till USA på statsbesök. President Franklin D. Roosevelt tar emot gästerna på sitt lantgods i Hyde Park i delstaten New York. Kungen hoppas kunna få USA:s stöd inför kriget i Europa och det historiska mötet skildras genom ögonen på presidentens avlägsna släkting Daisy, som även blev hans nära anförtrodda. Bill Murray nominerades till en Golden Globe för rollen som Roosevelt.

22.55Wallander: Byfånen Svenskt kriminaldrama från 2005/2006. Om polisen Kurt Wallander och hans kollegor i Ystad. Kurts dotter Linda har just tagit examen från polishögskolan och flyttar till Ystad för att börja arbeta på sin fars station. En man som är utklädd till indian och påstår att hans pappa är Sitting Bull hotar personalen på ett bankkontor. Han tänker spränga det i luften om de inte sätter in pengar på ett speciellt konto. Mannen är bygdens byfåne och ingen tar till en början hans hot på allvar. Men snart inser de att bomben mannen har runt halsen är en riktig bomb. För Kurt Wallander och hans team blir det början på en lång och komplicerad utredning. Frågan är om byfånen står ensam bakom rånet eller om det finns fler inblandade.

00.55In-Laws, The Fotvårdsspecialisten Jerry Peyser lever att tillbakadraget välorganiserat liv men hans liv vänds upp och ner när hans dotter ska gifta sig. Det visar sig att brudgummens far, Steve, är en helgalen CIA-agent och snart är Jerry indragen i ett av Steve farliga uppdrag.

03.00En kvinnas öde En kvinnas öde är ett verklighetsbaserat amerikanskt drama från 1998. Veronica Franco är en intelligent ung kvinna i 1500-talets Venedig. Hon har en älskare som hon inte kan gifta sig med då hon tillhör en lägre samhällsklass och han gifter sig med en aristokratisk kvinna. Veronicas mor föreslår att hon blir kurtisan för att kunna försörja och utbilda sig. Veronica blir väldigt populär bland många mäktiga män men det finns andra som inte ser henne med blida ögon. Filmen är baserad på Margaret Rosenthals biografi om Veronica Franco.

05.20Joe somebody Joe Scheffer betraktas som en misslyckad figur av alla i sin omgivning förutom av sin dotter. När mobbaren på hans jobb, Mark, förödmjukar Joe mitt framför ögonen på dottern väcks hans hämndlystnad. Han börjar träna kampsport och bestämmer sig för att vinna tillbaka sina kollegors respekt.