MENY

C More First

05.50Kollektivet Köpenhamn, tidigt 70-tal. Läraren Erik, nyhetsankaret Anna och deras dotter ärver en villa, men tycker att den är för stor för dem. Anna längtar efter att släppa in fler människor i deras liv, så lösningen blir att starta ett kollektiv. Via middagar och fester följer vi deras liv, fram till vändpunkten då en förälskelse förändrar allt. Danskt drama av Thomas Vinterberg (Festen, En runda till).

07.40Borg Borg är berättelsen om en svensk ikons stora genombrott som skildrar åren då Björn Borg (Sverrir Gudnason) gjorde resan från Södertälje till världseliten, med tränaren Lennart Bergelin (Stellan Skarsgård) vid sin sida. Här skildras hans största kamp som utkämpades 1980 i mötet med den amerikanska supertalangen John McEnroe (Shia LaBeouf), en rivalitet som kom att engagera en hel värld.

09.25All Inclusive En resa till Kroatien med familjen för att fira Ingers (Suzanne Reuter) 60-årsdag lät som en bra idé ända tills hon kom på sin man med att vara otrogen. Det slutar med att Inger reser själv med sina vuxna döttrar, ordentliga Malin (Jennie Silfverhjelm) och struliga Tove (Liv Mjönes), som gör allt för att muntra upp henne. Dramakomedin "All Inclusive" bygger på den danska filmen med samma namn.

10.55En gång i Phuket Svensk romantisk komedi med Peter Magnusson som Sven, en uttråkad svensk man som trampar vatten i sitt sega liv. Han bestämmer sig för att resa till Thailand för att skriva en roman och komma ifrån vardagen. På plats i semesterparadiset stöter han på en rad färgstarka personer och lär sig ett och annat om livet, kärleken och sig själv.

12.33Apstjärnan Föräldralösa Jonna drömmer om en mamma. En dag rullar en skruttig bil upp framför barnhemmet men ut kommer en Gorilla! Jonna följer tveksamt med Gorilla hem till skroten där hon bor. Allt är annorlunda men Gorilla visar sig vara den finaste mamma Jonna kunde få. De har det bra tills en kommungubbe hotar familjelyckan. Svensk barnfilm av Linda Hambäck (Gordon & Paddy) efter Frida Nilssons bok.

13.47Så jävla easy going 18-åriga Joannas hjärna är som en blinkande nöjespark och för att funka normalt behöver hon ADHD-medicin. Som kostar pengar. Men hennes pappa är deprimerad och har en sjuklön som knappt räcker till hyran. Joanna tvingas bli kreativ för att få fram pengar och mitt i allt dyker charmiga Audrey upp och får henns hjärta att fullkomligt explodera. Svensk dramakomedi efter Jenny Jägerfelds roman.

15.15Now You See Me Actionäventyr där fyra skickliga illusionister uppträder i Las Vegas och tycks avsluta sin show med att råna en bank - på riktigt. FBI-agenten Dylan Rhodes sätts på fallet men ju mer han undersöker desto mindre tycks han förstå. Har banken överhuvudtaget rånats, vem är det som lurar vem? Huvudrollerna i "Now You See Me" spelas av bland andra Jesse Eisenberg, Isla Fisher och Mark Ruffalo.

17.10Now You See Me 2 Magikergänget återvänder för ett andra äventyr, ett år efter att de lurade FBI och vann publikens gunst med sin Robin Hood-liknande kupp. Nu dyker illusionisterna upp igen i en svindlande historia full av oväntade vändningar. Här blir gänget pressade av det tekniska underbarnet Walter Mabry (Daniel Radcliffe) att stjäla ett nytt datorchip som kan kontrollera all världens datorer.

19.15Inside Job Finanskrisen 2008 var en global härdsmälta som kostade över 20 biljoner dollar och resulterade i att miljoner människor förlorade sina hem och sina jobb. Denna lika fängslande som avslöjande dokumentär visar att krisen var ett resultat av högst mänskliga faktorer och ett system fullt av korruption. Matt Damon står för berättarrösten till Inside Job som vann Oscar för bästa dokumentär.

21.00Gangs of London Elliot närmar sig en uppgörelse med investerarna, men han får ett oväntat besök av Shannon som riskerar att förändra allt. Samtidigt ger Assif ett ultimatum till Koba, men det tas inte emot på det sätt som han har hoppats...

21.52Gangs of London Samtidigt som nya allianser bildas hamnar Assif öga mot öga med sin nemesis Lale och en farlig katt- och råttalek inleds. Marian tar till drastiska metoder för att skydda familjen Wallace och Elliot tvingas be Shannon om hjälp.

22.40Sicario 2: Soldado Uppföljaren till den kritikerhyllade thrillern Sicario där vi åter befinner oss i det våldsamma eskalerande kriget mot droger längs gränsen mellan USA och Mexiko. Josh Brolin är tillbaka som CIA-agenten Matt Graver och Benicio del Toros Alejandro anlitas åter igen som oberoende ”konsult” för att ta sig an en knarkkung som finansierar terrorister. För regin står Stefano Sollima (Gomorrah).

00.37Linje 1 2 3 kapad Actionmästaren Tony Scott ("Man on Fire", "Top Gun") tar med sig favoriten Denzel Washington och John Travolta på en hisnande färd i New Yorks tunnelbana. Mitt på eftermiddagen kapar beväpnade män ett tåg och hotar att döda gisslan om de inte får tio miljoner dollar inom en timme. Trafikledaren Walter blir av en slump en nyckelperson i dramat när kaparna insisterar på att endast tala med honom.

02.20Sweat Vem behöver vänner när man har 600 000 följare? Sylwia Zając är en känd polsk influencer inom fitnessvärlden. Hon är beundrad, omgiven av lojala anställda och har hundratusentals följare på sociala medier. Men en dag gör hon ett inlägg som visar upp en spricka i den perfekta fasaden och erkänner att den virala framgången har ett pris. Ensamhet. Polskt-svenskt drama i regi av Magnus von Horn som debuterade med uppmärksammade Efterskalv.

04.05Mother's day Den stjärnfyllda dramakomedin "Mother's Day" utspelar sig just på Mors dag och skildrar olika aspekter av moderskap utifrån några kvinnors liv. Vi får träffa frånskilda Sandy (Jennifer Aniston) vars ex-man är tillsammans med en yngre förmåga, den ambitiösa karriärkvinnan Miranda (Julia Roberts) som inte har några barn och Jesse (Kate Hudson) som har en komplicerad relation till sin mamma.