MENY

C More Starts

07.10Sleeping with Other People Romantisk komedi om Jake (Jason Sudeikis) och Lainey (Alison Brie) som förlorade oskulden till varandra under ett one night stand på college. 12 år senare springer de på varandra i New York, på en stödgrupp för sexmissbrukare. De har båda vissa problem med relationer och bestämmer sig för att bara vara vänner. Men snart spirar känslorna i det platoniska förhållandet.

08.50Livet är en schlager Jonas Gardell har skrivit manuset till denna dramakomedi om fyrabarnsmamman Mona (Helena Bergström) som är så besatt av Melodifestivalen att hon har döpt sina barn efter schlagerstjärnor. Hon arbetar som personlig assistent åt musikern David (Jonas Karlsson) som har cerebral pares, och när hon får höra en låt som han har skrivit bestämmer hon sig för att i hemlighet skicka in den till festivalen.

10.35Ennio: The Maestro Rosad dokumentär om den legendariske filmkompositören Ennio Morricone, som är full av intervjuer med kända kollegor och fans - från Clint Eastwood och Quentin Tarantino till Bruce Springsteen och James Hetfield. Morricone skrev musik till hundratals filmer under en drygt 50-årig karriär - från samarbeten hemma i Italien med namn som Sergio Leone, Pier Paolo Pasolini, Bernardo Bertolucci och Dario Argento, till amerikanska storfilmer, däribland The Mission, The Thing och The Hateful Eight, som gav honom en Oscar vid 87 års ålder. För regin står Giuseppe Tornatore som samarbetade med Morricone på flera filmer, däribland succén Cinema Paradiso.

13.05Drottning Margareta Storslaget historiskt drama om drottning Margareta, vars tunga maktposition plötsligt hotas av en potentiell konspiration. Året är 1402 och Margareta styr över Kalmarunionen med hjälp av sin adoptivson, kung Erik, men fiender lurar runt varje hörn. Plötsligt anländer en främmande man till slottet och vänder upp och ner på allt. I huvudrollerna syns bland andra Trine Dyrholm och Jakob Oftebro.

15.05Office Christmas Party Amerikansk komedi om Clay som är avdelningschef på familjeföretaget Zenotek i Chicago. När hans stränga syster till VD hotar att lägga ner hans avdelning, ställer han till med en episk julfest för att säkra en ny kund som kan rädda deras jobb. Men festen går helt överstyr…Huvudrollerna i Office Cristmas Party spelas av Jason Bateman, Jennifer Aniston, T.J. Miller, Olivia Munn och Kate McKinnon.

16.5017 Again Komedi om 37-årige Mike (Matthew Perry) som levt sitt liv i bitterhet över att han förlorade sin idrottskarriär när flickvännen Scarlet (Leslie Mann) blev gravid. Nu har hon tröttnat på allt gnäll och slängt ut honom, och dessutom har han fått sparken. Men genom en magisk händelse förvandlas Mike åter till sitt 17-åriga jag (Zac Efron). Plötsligt ser han chansen att börja om på nytt.

18.30Rymdresan I Rymdresan råkar 12-åriga Mariana och hennes styvbror Marcus hamna ombord på en hemmabyggd rymdraket. Bakom raketbygget står Albert, en knasig vetenskapsman och hans hjälpreda Lemming, en talande lämmel. Tillsammans ger sig den osannolika kvartetten ut på en fartfylld tidsresa men måste också stoppa en hotande asteroid. Filmen bygger på astronauten Christer Fuglesangs äventyrsfyllda barnbok.

19.44Star File

20.00Upp i det blå Åttaåriga Pottan ska på ridläger men av misstag släpper hennes föräldrar av henne på en återvinningsstation. Här huserar några märkliga figurer som tar hand om Pottan. Och snart upptäcker hon att deras hemlighet - de håller på att bygga en hemmagjord rymdraket! Familjekomedi som blandar skådespelare med dockor och är regisserad av Petter Lennstrand, känd för Allram Eest, Höjdarna och Dockhumor.

21.20The Spy Who Dumped Me Actionkomedi om Audrey (Mila Kunis) som blir SMS-dumpad av sin pojkvän Drew, men det är inte det värsta. Det visar sig att han i hemlighet är spion och har en hel terrororganisation efter sig. Snart är Audrey och bästa kompisen Morgan (Kate McKinnon) indragna i en internationell härva som tar dem runt ett Europa fullt av lönnmördare och hemliga agenter, där de enda de kan lita på är varandra.

23.15Money Train Actionkomedi med Wesley Snipes, Woody Harrelson och Jennifer Lopez. Poliserna John och Charlie jobbar i New Yorks tunnelbana och är ständigt på kant med sina chefer. Charlie har spelskulder och planerar råna ett tunnelbanetåg fullt av pengar för att betala sina skulder och ge cheferna en näsbränna. Samtidigt härjar en seriemördare i tunnelbanan, och killarna får en intressant ny kvinnlig kollega.

01.05Kvinnan på tåget Rachel Watson (Emily Blunt) är frånskild och kämpar med sin alkoholism. Varje dag tar hon tåget till jobbet i New York och tittar på husen utanför under sin resa, däribland det hus där hennes ex-man bor med sin nya fru. En dag ser hon något chockerande från sitt tågfönster och snart är hon indragen i en mardrömslik mörk intrig. Tät och nervig thriller efter Paula Hawkins bästsäljande bok.

02.55Children of Men Året är 2027 och jorden har drabbats av oförklarlig barnlöshet. Inget barn har fötts på 18 år och allt framtidshopp är ute. I ett London som blivit en krigszon dyker plötsligt en ung gravid kvinna upp, och den forne aktivisten Theo måste föra henne i säkerhet. Clive Owen, Julianne Moore och Michael Caine syns i denna hyllade framtidsthriller som bygger på en roman av deckardrottningen P.D. James.

04.40Bröllop, begravning och dop - Filmen I filmuppföljaren till tv-seriesuccén får vi följa de brokiga familjerna Öhrn och Seger genom höst och vinter på väg mot julfirandet. Allt kulminerar på en nyårsafton som oundvikligen innebär ett slut på det gamla och en början på något nytt. Colin Nutley och Helena Bergström bjuder på en stjärnspäckad film om kärleken och döden och allt däremellan.