MENY

TV4 Sport

05.55Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2006. Mikael Odell och Johan Broman fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med guldmakrill, jättelika havsabborrar, blue marlin och vanligare fiskar som harr, öring och stor röding. Mikael och Johan är på fiskeexpedition i Kenya. Förutom vacker natur kan landet erbjuda sportfiske i ett av världens fiskrikaste områden. Valhajar och delfiner är parets följeslagare när de försöker få segelfisk och havsabborre att hugga. Det blir även en middag på strandkanten innan dagen är slut.

06.20Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2006. Mikael Odell och Johan Broman fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med guldmakrill, jättelika havsabborrar, blue marlin och vanligare fiskar som harr, öring och stor röding. Mikael Odell och Johan Broman tar sig på skoter ut på de lappländska vidderna i jakt efter vårens stora rödingar. Isen är fortfarande nästan en meter tjock vilket gör att de måste använda sig av motorborr för att snabbt komma igenom isen. Micke använder ett maggots-agnat rödingblänke. Han släpper ner bitar av äggskal på botten för att lättare kunna se om det finns någon fisk där nere.

06.40Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2007. Mikael Odell och Joacim Wallner fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med stor brunöring i Ryssland, öring och regnbåge i Afrika, kungskrabba i Norge, laxfiske i Vänern och röding i Jukkasjärvi. Mikael Odell och Joacim Wallner beger sig till Jukkasjärvi i Lappland. Tillsammans med guiden Jeppe, som har med sig kanoter och utrustning, åker de sedan helikopter till Rautasälven där de fiskar fjällröding i midnattssolens sken. Till slut får de en harr på kroken som de använder när de tillreder den legendariska midnattssoppan vid Rautasfallets fot.

07.10Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2007. Mikael Odell och Joacim Wallner fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med stor brunöring i Ryssland, öring och regnbåge i Afrika, kungskrabba i Norge, laxfiske i Vänern och röding i Jukkasjärvi. Mikael Odell och Joacim Wallner kör över gränsen från Finland och in i Ryssland. I Murmansk inhandlar de kanoter och proviant. En rysk helikopter tar dem sedan till miniälven Pakkroei där Kolahalvöns legendariska brunöringar lurar. Dessutom bjuder en och annan lax upp till dans längs älvbrinkarna.

07.35Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2007. Mikael Odell och Joacim Wallner fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med stor brunöring i Ryssland, öring och regnbåge i Afrika, kungskrabba i Norge, laxfiske i Vänern och röding i Jukkasjärvi. Mikael Odell besöker Lamu vid Indiska oceanen. Det är ett litet paradis där tiden verkar ha stått stilla i årtusenden. Här möter Mikael Jonas Gejke, som har planerat för ett exotiskt äventyr med kanotfiske men först måste mat och dryck inhandlas på den lokala marknaden. Med hjälp av kapten Abdul kommer de sedan i kontakt med fiskar som taggmakrill och större trevally, som är några av sportfiskarnas största utmaningar.

08.00Jakt & fiske Svenskt jakt- och fiskemagasin från 2007. Programmet för alla som älskar svensk jakt och fiske med upplevelsereportage och konkreta tips. Magdalena Forsberg, Ola Svensson och Per Morberg tar hand om jaktdelen medan William Moberg-Faulds rapporterar om fiske. Det blir dessutom massor av matlagning där både fisk och vilt lagas vid lägerelden. Per Morberg är i Sydafrika. Magdalena Forsberg är tillbaka på Öster Malma och tar sig en närmare titt på den apporterande hunden. William Moberg-Faulds åker till fiskecampen Fredros gård i Värmland där han fiskar storgäddor tillsammans med studenter från sportfiskegymnasiet i Forshaga. Han får också smaka på gädda tillagad över öppen eld. Efter ett lyckat fiske samlas hela gruppen för att avnjuta en vildmarkssupé på värdshuset.

08.55-Sändningsuppehåll-

12.10Boundless - världens hårdaste lopp Kanadensisk dokumentärserie från 2014. De två kanadensiska äventyrarna Simon Donato och Paul "Turbo" Trebilcock tar sig an extrema tävlingar. I den andra säsongen springer, klättrar och cyklar de sig igenom blod, svett och tårar i bland annat Österrike, Mongoliet och Skottland. Yukon Arctic Ultra är en av världens tuffaste och kallaste utmaningar. Simon och Turbo slåss mot vädrets makter när de tacklar den över 160 kilometer långa sträckan på skidor och cykel.

13.00Världens värsta fotbollsfirmor Brittisk dokumentärserie från 2006. Den brittiske skådespelaren Danny Dyer reser jorden runt för att undersöka fotbollshuliganism i olika länder och kulturer. Han besöker bland annat Argentina, Turkiet och Italien. Danny Dyer besöker Kroatien och Serbien. Belgradlaget Röda stjärnans supporterklubb Delije vägrar att ställa upp i programmet men klubben Partizans Grobari går med på att bli intervjuade. Dyer går även för att titta på derbymatchen mellan de båda lagen, både i fotboll och basket.

14.00Jakt & fiske Svenskt jakt- och fiskemagasin från 2008/2009. Programmet för alla som älskar svensk jakt och fiske, med upplevelsereportage och konkreta tips. Per Morberg och Carl Robert Björkander tar hand om jaktdelen medan William Moberg-Faulds rapporterar om fiske. Det blir dessutom massor av matlagning där både fisk och vilt lagas vid lägerelden. Per Morberg fortsätter sin jaktresa i Sydafrika tillsammans med Erik von Eckhart. De tar jeepen ut till det område där de kan hitta koantiloper. William Moberg-Faulds hämtar upp sångerskan Pernilla Andersson i hennes studio och tillsammans åker de först för att välja ut lämpliga havsöringsdrag och sedan vidare till Trosa skärgård. Där möter de fiskeguiden Ronny Andén som tar med dem ut på havsöringsfiske men det hela slutar inte riktigt som planerat.

15.00Jakt & fiske Svenskt jakt- och fiskemagasin från 2008/2009. Programmet för alla som älskar svensk jakt och fiske, med upplevelsereportage och konkreta tips. Per Morberg och Carl Robert Björkander tar hand om jaktdelen medan William Moberg-Faulds rapporterar om fiske. Det blir dessutom massor av matlagning där både fisk och vilt lagas vid lägerelden. Magdalena åker till Yxskaftsälven i Jämtland för att jaga bäver tillsammans med jägaren Lars Johansson. Bäver jagas bäst i gryning och skymning, och medan de väntar på att skymningen ska falla bjuder Lars på rökt bäverlår och halstrad bäversvans med majskolvar. William Moberg-Faulds är på västkusten och åker ut på havsfiske med turbåt. Skepparen Pontus Bengtsson har några specialställen där han vet att det brukar finnas stor fisk. De fiskar bland annat torsk vid ett gammalt båtvrak, och efter ett lyckat fiske styr de in mot land igen.

16.00Jakt & fiske Svenskt jakt- och fiskemagasin från 2008/2009. Programmet för alla som älskar svensk jakt och fiske, med upplevelsereportage och konkreta tips. Per Morberg och Carl Robert Björkander tar hand om jaktdelen medan William Moberg-Faulds rapporterar om fiske. Det blir dessutom massor av matlagning där både fisk och vilt lagas vid lägerelden. William Moberg-Faulds besöker Ammarnäs och tillsammans med den lokala guiden Mattias jagar han den legendariska storöringen Elmer som ständigt tycks undkomma fiskares försök att kroka honom. De fiskar i klassiska fiskevatten såsom Järnforsen, Harabacken och Sjöforsen. Ola Svensson åker till Mörkö i Sörmland för att jaga vildsvin. Ola har med sig sin hund Tex och efter ett kort jaktmöte beger de sig tillsammans med Stefan Gäfvert ut i skogen till den plats där de ska släppa Tex. Det dröjer inte länge förrän han får vittring.

17.00Världens värsta fotbollsfirmor Brittisk dokumentärserie från 2006. Den brittiske skådespelaren Danny Dyer reser jorden runt för att undersöka fotbollshuliganism i olika länder och kulturer. Han besöker bland annat Argentina, Turkiet och Italien. Danny Dyer besöker Kroatien och Serbien. Belgradlaget Röda stjärnans supporterklubb Delije vägrar att ställa upp i programmet men klubben Partizans Grobari går med på att bli intervjuade. Dyer går även för att titta på derbymatchen mellan de båda lagen, både i fotboll och basket.

18.00Jakt & fiske Svenskt jakt- och fiskemagasin från 2008/2009. Programmet för alla som älskar svensk jakt och fiske, med upplevelsereportage och konkreta tips. Per Morberg och Carl Robert Björkander tar hand om jaktdelen medan William Moberg-Faulds rapporterar om fiske. Det blir dessutom massor av matlagning där både fisk och vilt lagas vid lägerelden. William Moberg-Faulds beger sig till Irland för att fiska lax i det natursköna Delphi Lodge med anor från 1830. Han fiskar tillsammans med lokala guider, eller ghillies som de kallas lokalt. Ola Svensson befinner sig hos grävlingsägaren Ingemar Larsson i Broddetorp. De ska jaga räv tillsammans men eftersom det regnat under natten har hundarna svårt att få upp ett spår. I väntan på jakten får Ola en rundvandring på gården där Ingemar har sina fyra grävlingar Ulla, Nisse, Gudrun och Rakel.

19.00Jakt & fiske Svenskt jakt- och fiskemagasin från 2008/2009. Programmet för alla som älskar svensk jakt och fiske, med upplevelsereportage och konkreta tips. Per Morberg och Carl Robert Björkander tar hand om jaktdelen medan William Moberg-Faulds rapporterar om fiske. Det blir dessutom massor av matlagning där både fisk och vilt lagas vid lägerelden. Per Morberg och Erik von Eckhardt fortsätter sin jaktresa i Sydafrika. De har spanat in en ståtlig kudotjur i några dagar. Kudon är en skygg och svårjagad antilopart som också kallas Afrikas spöke. Tillsammans med spåraren Damian ger de sig iväg i gryningen med förhoppningen att fälla en av dem. Ingemar "Pingo" Eriksson är en känd profil på Åland. Tillsammans med William Moberg-Faulds letar han igenom vikar på Åland på jakt efter tjocka höstgäddor. Vattnen runt ön är extremt fiskrika och det krokas även andra arter.

20.00Jakt & fiske Svenskt jakt- och fiskemagasin från 2008/2009. Programmet för alla som älskar svensk jakt och fiske, med upplevelsereportage och konkreta tips. Per Morberg och Carl Robert Björkander tar hand om jaktdelen medan William Moberg-Faulds rapporterar om fiske. Det blir dessutom massor av matlagning där både fisk och vilt lagas vid lägerelden. William Moberg-Faulds befinner sig vid den fiskrika Sibbofjärden mellan Trosa och Nyköping för att kroka abborre. Ola Svensson åker till Skåne där han ska jaga fasan tillsammans med jägaren Håkan Hansson och hundföraren Tina Ingvarsson. Innan de börjar går Tina igenom hur hundarna, i det här fallet spanielhundar, arbetar. Jakten kräver stor koncentration och man måste hela tiden vara beredd på att hunden kan stöta upp fågel.

21.00Framgång i sikte Svenskt sportmagasin från 2014. Här får fem personer hjälp av bland andra Malin Ewerlöf, Paolo Roberto, Susanne Gunnarsson och Oscar Jöback att nå sina mål. Det handlar om allt från att ta sig till OS i Rio för kanotisten Linnea Stensils till att nå en SM-final i squash. Pensionären Kerstin gör sin debut på maraton. Journalisten Thomas dna-testas och får ett nedslående besked. Thaiboxaren Antonis tvingas gå ner fyra kilo för att kunna slåss om en finalplats i SM.

21.30Vinnare V64 Från dagens travtävlingar.

22.00Världens värsta fotbollsfirmor Brittisk dokumentärserie från 2006. Den brittiske skådespelaren Danny Dyer reser jorden runt för att undersöka fotbollshuliganism i olika länder och kulturer. Han besöker bland annat Argentina, Turkiet och Italien. Danny Dyer besöker Kroatien och Serbien. Belgradlaget Röda stjärnans supporterklubb Delije vägrar att ställa upp i programmet men klubben Partizans Grobari går med på att bli intervjuade. Dyer går även för att titta på derbymatchen mellan de båda lagen, både i fotboll och basket.

23.00Jakt & fiske Svenskt jakt- och fiskemagasin från 2008/2009. Programmet för alla som älskar svensk jakt och fiske, med upplevelsereportage och konkreta tips. Per Morberg och Carl Robert Björkander tar hand om jaktdelen medan William Moberg-Faulds rapporterar om fiske. Det blir dessutom massor av matlagning där både fisk och vilt lagas vid lägerelden. William Moberg-Faulds är i Halland där han träffar skådespelarna Johannes Brost och Kjell Bergqvist som ska fiska lax i ån Lagan. William låter Kjell och Johannes sköta fisket och själv beger han sig till en laxodling norr om Laholm för att lära sig om hur odling av lax går till. Han har också fått i uppdrag att skaffa fram ingredienser till kvällens fest på stranden som ska avsluta dagen. Per Morberg och Erik von Eckharts resa i Sydafrika går mot sitt slut och sista dagen ger de sig ut på jakt efter impala och zebra.

00.00Jakt & fiske Svenskt jakt- och fiskemagasin från 2008/2009. Programmet för alla som älskar svensk jakt och fiske, med upplevelsereportage och konkreta tips. Per Morberg och Carl Robert Björkander tar hand om jaktdelen medan William Moberg-Faulds rapporterar om fiske. Det blir dessutom massor av matlagning där både fisk och vilt lagas vid lägerelden. Kjell Bergqvist och Johannes Brost är vid Medevi Brunn vid Vättern för att fiska kräftor tillsammans med fiskeguiden Johan Abelsson. Medan Kjell och Johannes drar upp sina kräftor passar William Moberg-Faulds på att lära sig mer om fisket i Vättern. Efter avklarat fiske får de lära sig hur man bäst tillagar sina nyfångade kräftor. Matlagningskursen följs av en middag bestående av kräftor. William får stå för efterrätten. Magdalena Forsberg befinner sig i närheten av Sundsvall där hon jagar hare tillsammans med sina morbröder.

01.00Jakt & fiske Svenskt jakt- och fiskemagasin från 2008/2009. Programmet för alla som älskar svensk jakt och fiske, med upplevelsereportage och konkreta tips. Per Morberg och Carl Robert Björkander tar hand om jaktdelen medan William Moberg-Faulds rapporterar om fiske. Det blir dessutom massor av matlagning där både fisk och vilt lagas vid lägerelden.

02.00Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2005. Mikael Odell och Johan Broman reser över hela världen i sin jakt på spännande fiskevatten, ovanliga fiskar och nya fisketekniker. Det blir bland annat besök i Mexiko, Thailand, Sumatra och Tobago och svenska platser som Gotland, Åre, Simrishamn och Mörrumsån. Mikael Odell och Johan Broman beger sig till Nassersjön i Egypten för att tampas med en av världens största abborrarter, nilabborren. Den kan väga över 100 kilo och hugger rejält. Tigerfisk och vundumal är andra arter som finns i sjön.

02.30Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2005. Mikael Odell och Johan Broman reser över hela världen i sin jakt på spännande fiskevatten, ovanliga fiskar och nya fisketekniker. Det blir bland annat besök i Mexiko, Thailand, Sumatra och Tobago och svenska platser som Gotland, Åre, Simrishamn och Mörrumsån. Micke och Johan Broman är på vårlaxfiske i den berömda Mörrumsån och tänker tillbaka på en rad fantastiska fisken de varit med om under den senaste tiden. Det bjuds på tuffa kamper med jättemalar i Bangkok och med en större trevally ute på thailändska farvatten. Ett reportage från Kuba visar hur svårt det kan vara att handskas med fiskarna gulstjärtad amberjack och cubera snapper. Det blir också glimtar från resor till norska Röst och Sumatra som är en del av Indonesien.

02.55Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2005. Mikael Odell och Johan Broman reser över hela världen i sin jakt på spännande fiskevatten, ovanliga fiskar och nya fisketekniker. Det blir bland annat besök i Mexiko, Thailand, Sumatra och Tobago och svenska platser som Gotland, Åre, Simrishamn och Mörrumsån. Förutom vårlaxfiske i Mörrumsån blir det glimtar från reportage över hela världen. Bland annat visas Johan Bromans unika flugfiske efter guldmakrill på Tobago och en tuff kamp med en spjutfisk i Mexiko. Dessutom visas lite lugnare stunder i Storån och Dammån hemma i Sverige. I ett annat reportage visas tarponer i ett mangroveområde på Kuba.

03.20Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2006. Mikael Odell och Johan Broman fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med guldmakrill, jättelika havsabborrar, blue marlin och vanligare fiskar som harr, öring och stor röding. Micke Odell och Johan Broman befinner sig i Spanien på Rio Ebros strandkant. Här landas varje år några av världens i särklass största spöfångade malar. Micke lyckas efter en hård kamp fånga en gigantisk fisk som är över två och en halv meter lång. Det blir även en tävling mellan några engelsmän och Fiskedrag-gänget. Dessutom åker de på några timmars karpfiske en bit nedströms, vilket leder till att Broman drar upp en karp i svenskt rekordformat.

03.45Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2006. Mikael Odell och Johan Broman fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med guldmakrill, jättelika havsabborrar, blue marlin och vanligare fiskar som harr, öring och stor röding. Johan Broman och Micke Odell befinner sig vid Kaitumälven och dess glasklara vatten. I närheten av en älgko svingar Broman sitt flugspö och landar flera harrar, den ena större än den andra. Micke i sin tur har fullt sjå med en harr av rekordformat. Efter en forsfärd i gummikanot hittar Micke och Broman den omtalade kaitumöringen och det blir en kamp med de prickiga fiskarna. En tur med en helikopter tar dem vidare till Rautas-älven, en av Sveriges främsta rödingälvar.

04.10Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2006. Mikael Odell och Johan Broman fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med guldmakrill, jättelika havsabborrar, blue marlin och vanligare fiskar som harr, öring och stor röding. Pembakanalen i Kenya är främst känd för sitt spjutfiske och i det här vattendraget finns många olika arter. Micke Odell och Johan Broman är på jakt efter den, i relation till sin storlek, starkaste av dem alla, strimmig spjutfisk. Senare beger de sig upp till Bergeforsen strax norr om Sundsvall, ett av Sveriges i särklass bästa laxvatten. Målet är höstlax, ett mycket ovanligt fiske i Sverige då det mesta laxfisket med spö vanligen bedrivs under sommarmånaderna.

04.35Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2006. Mikael Odell och Johan Broman fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med guldmakrill, jättelika havsabborrar, blue marlin och vanligare fiskar som harr, öring och stor röding. Mikael Odell och Johan Broman är inblåsta på ön Fayal, en av de yttersta öarna i ögruppen Azorerna. Här ute har man under de senaste åren haft världens kanske bästa fiske efter riktigt stor blå marlin, där fiskar över 300 kilo är mer regel än undantag. Tillbaka i Sverige får de experthjälp av Sandhamnsguiden Fredrik för att dra upp några av höstens storabborrar ute i Stockholms skärgård, en informativ fisketur som dessutom kryddas av att Fredrik får en fisk av oväntad storlek. Det hela avslutas med en delikat abborrmiddag.

05.00Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2007. Mikael Odell och Joacim Wallner fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med stor brunöring i Ryssland, öring och regnbåge i Afrika, kungskrabba i Norge, laxfiske i Vänern och röding i Jukkasjärvi. Mikael Odell och Joacim Wallner har blivit inbjudna av guiden Petter Larsson att pröva fiskelyckan vid Vänerns vatten. Solen hinner knappt nå över horisonten förrän laxarna går till attack. Överrumplade av det goda fisket gör de en grundlig djupdykning i fiskevården i och omkring Gullspång och Klarälven. Stora lekfiskar sorteras, rom blir yngel och grunden till ett gott fiske säkras. Tack vare god fiskevård finns rikligt med vilda och odlade fiskar i Vänern och dess tillflöden.

05.30Fiskedrag Svenskt fiskemagasin från 2007. Mikael Odell och Joacim Wallner fiskar efter stora fiskar i världens alla hav och efter mindre fiskar i svenska vatten. De kämpar bland annat med stor brunöring i Ryssland, öring och regnbåge i Afrika, kungskrabba i Norge, laxfiske i Vänern och röding i Jukkasjärvi. Den här gången reser Mikael Odell till Kirkenes i nordligaste Norge eftersom han har fått i uppdrag att transportera kungskrabbor från Barents hav till Universeums akvarium i Göteborg. På vägen dit stannar han vid Karpelva för att fånga lax, som är krabbornas favoritmat. Medan man väntar på att krabborna ska hitta fram till tinan i Jarfjords djupa vatten fiskas kolja, sej, torsk och havskatt. Dessutom blir det undervattensbilder från krabbornas vardag.