MENY

Viasat Film Action

06.00The Last Witch Hunter Kaulder (Vin Diesel) är en av häxjägarna som har bekämpat illvilliga krafter i årtusenden. Han blir drabbad av en förbannelse som gör honom odödlig efter att han besegrar häxornas drottning (Julie Engelbrecht). Det skiljer honom från sin fru och dotter som är på den andra sidan. Med åren har de andra häxjägarna gått ur tiden, vilket gör Kaulder unik i sitt slag. Han samarbetar med en orden som jobbar för att hålla de återstående häxorna i schack. När hans partner (Michael Caine) går i pension måste Kaulder samarbeta med hans ersättare Dolan (Elijah Wood). Det visar sig att häxornas drottning återuppstår och är ute efter att hämnas på häxjägaren.

08.00Concussion Dr Bennet Omalu (Will Smith) är en rättsläkare som jobbar i Pennsylvania. Han upptäcker att en före detta professionell amerikansk footballspelare led av hjärnskador som orsakats av tacklingarna under sin karriär. När han lägger fram sina upptäckter möter dr Omalu motstånd från National Football League som försöker underminera honom och hans forskning.

10.00Knowing Hösten 1950 beskrev några elever i en tidskapsel hur de trodde livet skulle te sig om 50 år. Den lite märkliga flickan Lucinda som hörde röster skrev ner en lång räcka nummer. När kapseln öppnas 2009 får eleven Caleb Koestler Lucindas beskrivning. Hans pappa John, som är astrofysiker och sörjande änkling, upptäcker att numren är datum på katastrofer och antalet döda som inträffat de senaste 50 åren. Men han upptäcker också att det återstår tre annalkande datum...

12.00Krampus När hans dysfunktionella familj börjar gräla under julhelgen blir unge Max (Emjay Anthony) desillusionerad och vänder ryggen till julen. Föga anar han att denna brist på julstämning släppt lös Krampus vrede, en ondskefull demon med mål att straffa dem som inte tror på julen. Helvetet brakar löst när älskade julikoner förvandlas till levande monster som belägrar den sargade familjens hem och tvingar dem att slåss för varandra för att överleva.

14.00Cadillac Records I denna verklighetsbaserade film om sex, våld, etniska motsättningar och rock and roll får vi följa de turbulenta livsödena som var knutna till Chess Records. Vi träffar, bland andra, Chuck Berry som spelas av Mos Def, Etta James iscensatt av Beyoncé Knowles, och den vita killen Leonard Chess, här i form av Adrien Brody, som var bland de första att förstå den kommersiella potentialen som fanns i svart musik.

16.00Warcraft Orchernas hem Draenor ödeläggs av en ond magi som stjäl livskraft. En mäktig orch skapar en portal som låter dem fly till den blomstrande planeten Azeroth. Men de hamnar snart i en konflikt med människorna som anser att orcherna inkräktar. Orchkrigaren Durotan (Toby Kebbell) och människotruppernas ädla ledare Anduin Lothar (Travis Fimmel) bildar dock en allians. Tillsammans slåss de mot en gemensam fiende för att rädda sitt folk.

18.00Friday night lights Odessa är en liten stad i Texas som har problem med rasmotsättningar och sin ekonomi, men det finns en kväll som får invånarna något att leva för: fredagskvällen. I Permian Panthers spelar quarterbacken Mike Winchell och tailbacken Boobie Miles, och laget har gjort en tradition av att vinna high school-ligan. Men allt är inte en dans på rosor. Boobie drabbas av en allvarlig skada under säsongens första match. Odessas invånare och laget tappar hoppet, men tränaren Gary Gaines lyckas på något sätt att få laget att resa sig ur askan och göra comeback. Nu måste Panthers spela för sina fans - och för sin hemstad.

20.00Triple Nine De korrumperade poliserna Marcus Belmont (Anthony Mackie) och Jorge Rodriguez (Clifton Collins Jr.) är en del av en brottslig organisation i Atlanta som inberäknar de före detta soldaterna Michael Atwood (Chiwetel Ejiofor), Russell Welch (Norman Reedus) och hans bror Gabe (Aaron Paul). När de blir tvungna att bistå vid ett avancerat rån kommer de fram till att det enda sättet att lyckas med det är att iscensätta en 999 - den kod som används när en polis blivit skjuten. De låter nykomlingen Chris Allen (Casey Affleck) vara den polisen, men svek och en polisutredning hotar att sätta käppar i hjulet för deras plan.

22.00Den siste konungen Året är 1206 och i Norge utspelar sig ett brutalt inbördeskrig. Kungens utomäktenskapliga son hotas av kungafamiljens fiender. Han överlämnas till två lojala soldater som måste fly undan deras mordlystna jägare och utstå vinterns svåra förhållanden.

00.00Kill Bill: Vol 1 En brud (Uma Thurman) vaknar ur en fyra år lång koma efter att hon blivit skjuten i huvudet under bröllopsförberedelserna av ett gäng lönnmördare som hon en gång var en del av. Hon bestämmer sig för att hämnas på dem allihop med ett legendariskt samurajsvärd. I den första delen tar sig bruden an en lönnmördare i en förortsvilla, en brutal Yakuza-armé och en blodig kraftmätning i snön.

02.00Twisted Jessica Shepard (Ashley Judd) har börjat utreda mord för San Francisco-polisen efter att gripit en högprofilerad seriemördare. John Mills (Samuel L. Jackson) är polischef och tidigare partner till hennes avlidna pappa, och också hennes fosterpappa. Shepards pappa har mördat hennes mamma, hennes älskare och sig själv, vilket gjort att Mills har fått uppfostra henne. Han påminner henne om att hon har mycket att leva upp till på den nya avdelningen. När kroppen efter Bob Sherman (Jim Hechim) påträffas får hon och hennes nya partner Mile Delmarco (Andy Garcia) ansvar för fallet. Hon erkänner att hon har legat med Sherman, men får ändå ansvara för det. Några dagar senare påträffas ännu en av hennes älskare, Lawrence Gebler (Joe Duer), död. Oroad över att Shepard förföljs av mördaren insisterar Mills på att hon fortfarande får jobba med fallet eftersom hon kan fungera som lockbete. I takt med att utredningen fortgår fortsätter Shepard att dricka kraftigt och uppleva blackouts, precis som hon gjorde de kvällar Sherman och Gebler blev dödade. Hon berättar för sin psykiater dr Melvin Frank (David Strathairn) om sitt alkoholproblem och den oro hon känner över sitt mentala tillstånd. Det berättar hon också för Mills, som uppmanar henne att vara stark och att fortsätta arbeta med fallet. Det visar sig dock vara allt svårare när en tredje man som har legat med, Ray Porter (D.W. Moffett), blir mördad. Misstankarna mot Shepard växer sig ännu starkare när det uppdagas att han hade stämt träff med henne. Den konkurrerande kriminalinspektören Dale Becker (Titus Welliver) underblåser farhågorna på grund av hennes våldsamma utbrott, och det faktum att hon har en koppling till alla mordoffer. Shepard är själv rädd för att hon håller på att bli som sin pappa, och att hon begår morden utan sin egen vetskap. Situationen tar en dystrare vändning när en fjärde tidigare älskare, Jimmy Schmidt (Mark Pellegrino), påträffas död i hennes säng. Hon frikänns när det visar sig att hon har höga nivåer av rohypnol i blodet, vilket betyder att hon inte kan ha haft förmågan att döda honom. Mills erkänner för Shepard att han misstänker att Delmarco ligger bakom morden. Hon och hennes partner träffar Mills i hans hem. Där spetsar han Delmarcos vin och berättar för Shepard att de borde iscensätta ett självmord på ett sätt som påminner om hennes pappas död. Det är då hon inser att Mills är den verkliga mördaren. Han avslöjar att han dödade hennes älskare och föräldrar för att hon inte skulle bli lika misslyckad som hennes mamma, med vilken han hade en affär. I smyg spelar hon in hans erkännande på en mobiltelefon, genom vilken hennes tidigare partner Wilson Jefferson (Richard T. Jones) kan kontrollera deras position och spåra upp dem. När Mills försöker skjuta Delmarco avfyrar Shepard sitt vapen och träffar honom i bröstet, varpå han dör.

04.00When the Bough Breaks John (Morris Chestnut) och Laura (Regina Hall) Taylor är ett framgångsrikt advokatpar som lever det perfekta livet i ett påkostat hus. Det enda som saknas är ett barn. Efter ett antal missfall och att ha testat alla befruktningsmetoder bestämmer sig paret Taylor för att vända sig till en surrogatmamma. De går igenom en lista över kandidater och hittar den perfekta i form av Anna Walsh (Jaz Sinclair). John och Laura bjuder över Anna och hennes pojkvän Mike Mitchell (Theo Rossi) på middag. Anna genomför den medicinska proceduren för att bli gravid. Efter ett antal graviditetstest ringer Laura till John och berättar de goda nyheterna att Anna har blivit gravid. John skjutsar Anna till ett läkarbesök då Mike var upptagen med annat. När de kommer tillbaka blir Mike ursinnig över synen av dem två. Senare får John och Laura ett hemskt telefonsamtal om att Mike har misshandlat Anna och blivit anhållen. Utan någon annanstans att ta vägen erbjuder John och Laura henne att flytta in till dem. John besöker Mike i fängelset och har med sig juridiska dokument som innebär att han aldrig får närma sig Anna igen. Mike går med på att hålla sig borta från henne. Väl hemma igen gör John och Laura sitt bästa för att få Anna att känna sig välkommen. Hon och Laura går på yoga tillsammans, men hon blir lite för bekväm runt John. En kväll när han ska kontrollera vad det är som låter på taket klär Anna av sig framför fönstret. Hon börjar skicka videoklipp på sig själv när hon tar av sig tröjan, och visar att hon har målat ordet ”baby” över magen. När han begär att hon ska sluta skicka sådana videoklipp börjar hon spela ett spel med honom. John konfronterar henne och bekräftar sin kärlek till Laura. Istället träffar Anna Mike, som har släppts fri mot borgen. Han ber henne låtsas om att hon vill riva upp avtalet för att pressa paret Taylor på pengar. När hon inte samtycker till Mikes plan dyker han upp hemma hos paret Taylor och ger sig på henne. Under kampen hugger hon honom, vilket leder till att han blöder ihjäl i källaren. Medan Laura är på en affärsresa kysser Anna John, och de två blir nästan fångade på bar gärning då Laura kommer hem tidigare än väntat. John motstår hennes försök att förföra honom, vilket gör stämningen mellan dem än mer spänd. Han ber sin vän Roland White (Michael K. Williams) att granska Annas förflutna. Då upptäcker han att Anna Walsh föddes som Anna Devost och att hon huggit ihjäl sin fosterpappa med en sax eftersom han förgripit sig på henne sexuellt. John ber henne att försvinna, men deras advokat berättar att hon inte kan åtalas för kidnappning förrän Anna överlämnar barnet. Därför måste John försöka locka henne tillbaka, och övertygar henne om att han väljer henne framför Laura. Han drabbas dock snart av ånger, och går tillbaka till Laura. När Anna väl har fött barnet försöker han ta det medan hon sover. Istället leder till ett slagsmål, och John slänger in henne i ett vitrinskåp. Han rymmer med barnet, men Anna dyker upp med ett gevär i händerna. Hon skjuter mot paret Taylor, men missar. Laura trampar gasen i botten och kör över Anna. Solen går upp medan Laura håller barnet i famnen. John tröstar dem samtidigt som ljudet av sirener närmar sig.