MENY

Viasat Film Action

06.00Ali Will Smith ger sitt livs skådespelarprestation i den här Oscarnominerade filmen om boxningslegenden Muhammad Ali. Tungviktaren Ali imponerade hela världen med sina banbrytande bragder i ringen på 60- och 70-talet. Alis största kraftprov var dock utanför boxningsarenan, där han tvingades kämpa både för sina politiska och religiösa rättigheter.

08.35Spegel spegel Spegel, spegel – äventyret om Snövit är en fräsch och rolig återberättelse av sagan om Snövit. Debuterande stjärnan Lily Collins har huvudrollen som Snövit, en prinsessa i exil. Hollywoods älskling Julia Roberts har rollen som den elaka drottningen som obarmhärtigt styr hennes kapade kungarike. Sju modiga rebelliska dvärgar slår sig ihop med Snövit när hon kämpar för att ta tillbaka sin födslorätt och vinna sin prins i denna magiska komedi full av svartsjuka, romans och förräderi. Filmen har även Armie Hammer i huvudrollen som prinsen, och Nathan Lane som drottningens olycklige och fumlige tjänare.

10.20The Huntsman: Winter's War Den ondskefulla Ravenna (Charlize Theron) upptäcker att hennes syster, drottning Freya, är gravid och förälskad i en adelsman. Freya föder en flicka, men när hennes älskare mördar barnet använder hon sig av sina iskrafter för att förgöra honom. Hon beger sig norrut för att bygga ett palats och skapa en armé som kidnappar barn och uppfostrar dem till skoningslösa soldater. Åren går och Eric (Chris Hemsworth) och Sara (Jessica Chastain) växer upp och blir förälskade i varann. De planerar att fly från slottet, men Freya skiljer dem åt genom en vägg av is. En dag blir Snövit sjuk och hennes man söker upp Eric för att berätta att den magiska spegeln har tagits till en fredad plats. Eric slår sig samman med två dvärgar för att hitta spegeln, men deras uppdrag kantas av fara.

12.10Pyromanen I en sömnig by i södra Norge får sig idyllen en törn då en serie bränder utbryter. Paniken sprider sig genom byn, och pyromanens identitet lämnar deras syn på säkerhet, tillit och gemenskap i spillror.

14.00Goosebumps Zach (Vylan Minnette) flyttar från storstan till Madison i Delaware, där han blir granne med den söta Hannah (Odeya Rush) och hennes elake, tillbakadragne far. Zach och hans vän Champ (Ryan Lee) blir chockade över att få veta att hennes far är den hyllade skräckförfattaren R.L. Stine (Jack Black). Helvetet brakar löst när Champ öppnar ett manuskript och släpper lös alla författarens skruvade skapelser på den lilla staden.

16.00Burnt Adam Jones (Bradley Cooper) är den kulinariska världens gullgosse. Berömmelsen driver honom till att bli en narcissistisk drogberoende diva som når sin höjdpunkt när hans momentum går i kras. Han går i en självvald exil för att bli drogfri och beslutar sig för att öppna miljontals ostron på en bar i New Orleans som botgörelse. När han har uträttat sin gottgörelse beger han sig till London för att söka upp sina före detta kollegor och hovmästaren. Han försöker slå sig in i restaurangbranschen igen men många är skeptiska till att anställa honom efter hans självdestruktiva beteende. Kommer Adam kunna kompensera för sina misstag och åter bli en av de allra bästa i restaurangvärlden?

18.00Red Frank Moses (Bruce Willis) är en pensionerad Black Ops-agent vars höjdpunkt i livet består i att småprata med Sarah Ross (Mary-Louise Parker), som ansvarar för hans pension. En sen kväll bryter ett gäng yrkesmördare sig in i hans hus och försöker döda honom. Han besegrar dem. Efter att ha dragit slutsatsen att hans telefon varit avlyssnad inser han att även Sarah kan vara en måltavla. Hon vägrar att ge sig av med honom, varför han kidnappar henne. CIA-agenten William Cooper (Karl Urban) får i uppdrag att spåra upp och mörda Frank. Frank försöker ta reda på vem som ligger bakom mordförsöket och söker upp sina tidigare kollegor. Först besöker han sin mentor Joe Matheson (Morgan Freeman) som bor på ett vårdhem i New Orleans. Frank låser in Sarah på ett mötell, men hon lyckas fly när Cooper dyker upp. Frank håller honom stången och lurar polisen att arrestera agenten. Han och Sarah besöker Marvin Boggs (John Malkovich), en galen konspirationsteoretiker som understryker det faktum att alla måltavlor är kopplade till ett Black Ops-uppdrag i Guatemala. Trion spårar upp Gabriel Singer (James Remar), som berättar för dem att uppdraget involverade att hämta en individ från en avlägsen by. Singer dödas av en maskingevärsskytt i en helikopter. De lyckas nätt och jämnt fly när Cooper står i begrep att fånga dem. Frank infiltrerar CIA-högkvarteret. Av respekt överlämnar Henry på arkivet (Ernest Borgnine) filen om uppdraget till honom. När Frank lämnar platsen hamnar han och agent Cooper i ett brutalt slagsmål. Frank besegrar honom, men drabbas samtidigt av en skottskada. Han räddas av Joe, som lyckats överleva ett attentatsförsök. De gömmer sig hemma hos den före detta säkerhetstjänstagenten Victoria (Helen Mirren), som ansluter sig till dem efter att ha behandlat Franks sår. De undersöker innehållet i filen, vilket leder dem till den illegale vapenhandlaren Alexander Dunning (Richard Dreyfuss). De förhör honom, och han erkänner att den person uppdraget hade som mål att hämta var den nuvarande vicepresidenten Robert Stanton (Julian McMahon). Stanton har gett order om att alla med koppling till uppdraget ska mördas, detta i syfte att täcka över det faktum att oskyldiga civila massakrerats. Herrgården omringas av FBI, och Cooper försöker förhandla i syfte att få dem att ge upp, men Frank avslöjar Stantons förräderi. Joe lämnar herrgården och skjuts ner av en av Stantons krypskyttar, som misstar honom för Frank. I kaoset blir Sarah kidnappad. Frank och hans team kidnappar Stanton och föreslår att byta ut honom mot Sarah. Vid mötesplatsen sårar Dunning Stanton, och avslöjar att han och Coopers chef Cynthia Wilkes (Rebecca Pidgeon) låg bakom morden. Cooper lurar Wilkes genom att låtsas arrestera Frank, men skjuter istället sin överordnade. Frank krossar Dunnings luftstrupe. Efter att ha insett sanningen låter Cooper Frank och hans team löpa.

20.00Hotet från underjorden 5 Burt Gummer (Michael Gross) har nu huvudrollen i en tv-serie om överlevnad. Han och hans kameraman Travis Welker (Jamie Kennedy) blir kontaktade av Erick Van Wyk som anlitar dem för att stoppa ett angrepp av graboiderna. När de anländer i Sydafrika blir deras högkalibriga vapen beslagtagna av myndigheterna. Av Johan Dreyer (Brandon Auret) får de istället tillgång till ett gevär som med bedövningspilar kan oskadliggöra en noshörning. Burt förklarar att de inte kommer att ha någon effekt på graboiderna, och inte på Ass-Blasters, en större och elakare art, heller. Därför väljer de istället att använda en samling mindre vapen som Van Wyk har samlat ihop till dem. De slår läger i en fristad för djur där Travis blir vän med Nandi (Pearl Thusi) och hennes dotter Amahle (Nolitha Zulu). På en annan plats blir två paleontologer attackerade och uppätna när de undersöker ett graboidfossil. Burt inspekterar blodbadet och fossilet, och kommer fram till slutsatsen att de har med en ny art att göra. Travis och Nandi deltar i en traditionell dans ihop. I fristaden för en Ass-Blaster bort en av arbetarna. Burt tillrättavisar Travis för att han inte är närvarande, och ger order om att fristaden ska evakueras. De ger sig ut på jakt med Dreyer och Van Wyck. Graboiden spåras till en grotta, men Dreyer omkommer i den strid som följer. Burt förfäras när han får veta att Ass-Blasters lägger ägg, och att Van Wyck är en tjuvjägare som vill sälja ägg på den svarta marknaden. Van Wyck slår Burt medvetslös och sätter honom i en metallbur innan han försvinner därifrån med äggen. Travis räddar honom, men deras bil vägrar att starta. Istället måste de ge sig tillbaka till fots. De upptäcker att Van Wycks lastbil har vält, och att han försöker fly från en enorm graboid som Burt kallar för drottningen. Burt öppnar eld, men lyckas inte rädda Van Wyck från drottningens gap. Efter att ha hittat en handgranat återvänder Travis till grottan för att förstöra boet medan Burt kallar på förstärkning. När boet har utplånats flyger de tillbaka till bilen och Travis berättar att han är Burts son, och att han blev till under ett engångsligg i Florida. Tillbaka i fristaden angriper Ass-Blasters arbetarna. Nandi, Amahle och en av arbetarna gör sitt bästa för att fly till en by. De häpnar över det faktum att garboiderna attackerar fristaden för att Amahle har ett Ass-Blasterägg. När Burt och Travis kommer dit möts de av att drottningen har omringat fristaden med sina tentakler. Travis tar äggen och försöker lura drottningen i en fälla. Arbetarna avfyrar sina vapen mot garboiderna, och både hon och äggen förintas. De är räddade. Burt kramar om sin son, och de två inleder ett samarbete för att utplåna andra varelser över hela världen.

22.00Mitt namn är Wrath Ingenjören Stanley (John Travolta) håller på att hämta upp sin hustru Vivian (Rebecca De Mornay) från en flygplatsparkering när de attackeras av ett gäng ligister. Hon dör blödandes i sin makes armar. När korrupta poliser inte lyckas få tag i mördarna tar Stanley hjälp av sin vän Dennis (Christopher Meloni), och tillsammans återuppväcker de sina dödliga färdigheter. Han beger sig ut på en våldsam hämndjakt som leder upp på högsta myndighetsnivå.

00.00Spy Susan Cooper (Melissa McCarthy) är 40 år och jobbar på CIA. Hon känner sig frustrerad över hur hennes liv har kommit att bli. När agenten Bradley Fine (Jude Law) av misstag dödar deras enda spår av ett kärnvapen avslöjar terroristen Rayna Boyanov (Rose Byrne) att hon vet identiteten bakom alla hemliga agenter. För att skydda spioner som Rick Ford (Jason Statham) och Karen Walker (Morena Baccarin) begär byrån att Cooper ska gå under täckmantel för att spåra upp den illvilliga Boyanov.

02.00The Exorcism of Molly Hartley Sex år efter besattheten firar Molly Hartley (Sarah Lind) sin tjugofjärde födelsedag och hennes nya jobb på en advokatbyrå. Men när det inkommer ett klagomål på oljud undersöker polisen hennes lägenhet och upptäcker kropparna efter en man och en kvinna. Molly anhålls och blir inlagd på ett mentalsjukhus. Hennes psyke bedöms av dr Laurie Hawthorn (Gina Holden) som är orolig för att hennes tillstånd börjar bli värre, i synnerhet när en insekt tar sig in i hennes kropp genom näsan. På samma mentalsjukhus finns patienten John Barrow (Devon Sawa). Det är en utesluten präst som blivit avsatt efter att han hållit i en exorcism som gått snett och dödat en gravid kvinna och en kollega. Under ett samtal med dr Hawthorn erkänner Molly att hon berättat för kuratorn på sin tidigare skola att djävulen själv har märkt henne, vilket lett till en graviditet som ska pågå i sex år, sex månader och sex dagar. Samtidigt som hon är fastbunden i sängen i en isolerad cell sveper en våg av övernaturlig aktivitet genom mentalsjukhuset. Dessa märkliga händelser gör dr Hawthorn övertygad om att demonen finns på riktigt. Hon vädjar den vanhedrade Barrow om hjälp, och mutar honom med frigivning om han utför en exorcism på den besatta Molly Hartley. Efter att ha bevittnat den övernaturliga aktiviteten, en anställd på sjukhuset som begår självmord och Mollys besvärliga tillstånd med egna ögon talar fader Barrow med pastorn Henry Davies (Peter MacNeill). Davies uppmuntrar honom att hjälpa Molly och förser honom med alla redskap som behövs för att utföra exorcismen. Under den sista dagen av ”graviditeten” utför prästen exorcismen och stoppar vågen av insekter som Molly spyr upp i en helgad behållare som har fyllts med vigvatten. Molly får lov att återhämta sig medan fader Barrow överlämnar behållaren till pastorn. Davies förklarar att det i boken Leviathan står att antikrist endast kan födas så snart den ultimata synden, modermord, har begåtts. Han slår Barrow medvetslös då Molly vaknar och inser att hon är omgiven av besatta patienter som släpar med henne till en underjordisk cell. Dr Hawthorn blir hotad med pistol av en sjukvårdare, men lyckas hugga honom med en sax och fly därifrån. Barrow vaknar upp i ett låst rum och bevittnar en patient begå självmord i en cell full av döda kroppar. Han blir tvungen att ta sig till cellen där Molly hålls fången. Där förbereder sig Davies och sektmedlemmar klädda i svart på att slutföra ritualen som ska få antikrist att se dagens ljus. Dr Hawthorn lyckas hugga pastorn, vilket ger henne, Molly och Barrow en chans att ta sig därifrån. Samtidigt som polisen stormar mentalsjukhuset tar sig några av insekterna ut från den helgade behållaren och genom kloakerna. En flyger in på en skolbuss och fram till en elev, vilket innebär ett hot om att fortskrida med den oheliga ritualen.

04.00Ghost Rider 2: Spirit of Vengeance Johnny Blaze (Nicholas Cage) fortsätter sin kamp mot förbannelsen som förföljer honom. I Östeuropa inser Blaze att han, som den infernaliska Ghost Rider, måste stoppa en satanistisk figur (Ciarán Hinds) från att komma över ett barn (Fergus Riordan) som kan vara mänsklighetens sista hopp.