MENY

Viasat Film Action

06.00Takers Ett erfaret gäng bankrånare planerar en avancerad kupp. I gruppen finns Gordon Cozier (Idris Elba), John Rahway (Paul Walker) och Jake Attica (Michael Ealy), som har visat vad de går för i en rad olika rån. Deras senaste kupp riskerar dock att misslyckas på grund av den obevekliga Los Angeles-polisen Jack Welles (Matt Dillon) som är dem på spåren.

08.00Cadillac Records I denna verklighetsbaserade film om sex, våld, etniska motsättningar och rock and roll får vi följa de turbulenta livsödena som var knutna till Chess Records. Vi träffar, bland andra, Chuck Berry som spelas av Mos Def, Etta James iscensatt av Beyoncé Knowles, och den vita killen Leonard Chess, här i form av Adrien Brody, som var bland de första att förstå den kommersiella potentialen som fanns i svart musik.

10.00Digging for Fire Upptäckten av ett ben och ett vapen skickar en man och hans hustru på separata äventyr under en helg.

11.30Lowriders Danny, en begåvad ung gatukonstnär, fångas mellan lowrider-kulturen hos sin fader och styvmor samtidigt som han följer sin brors (en före detta brottsling) farliga väg. Danny måste bestämma sig för att välja mellan hans strävan efter att uttrycka sig eller välja hans familjs traditioner.

13.20Tretton dagar I oktober 1962 tog amerikanska spionplan foton som bevisade att Sovjetunionen var på väg att placera kärnvapen på Kuba. Dessa vapen skulle kunna förgöra USA:s östra och södra kustlinje inom fem minuter efter att ha avfyrats. President John F. Kennedy (Bruce Greenwood) och hans rådgivare måste tänka ut en handlingsplan för att bemöta hotet mot de sovjetiska stridskrafterna. Kennedy är fast besluten om att bevisa att han är stark nog för att stå upp mot hotet. Pentagon råder militären att angripa Kuba, och leda vägen mot ännu ett försök av USA att inta ön. Men Kennedy är motvilligt inställd till att genomföra operationen eftersom en invasion skulle kunna leda till att Sovjetunionen hämnas och attackerar USA:s allierade i Europa. Därmed verkar en nukleär kraftmätning nästintill oundviklig.

16.00D.E.B.S. En grupp kvinnliga studenter förbereder sig på att utexamineras från en paramilitär elitskola kallad D.E.B.S. (en förkortning för Discipline, Energy, Beauty, Strength – Disciplin, Energi, Skönhet, Styrka). De har bedömts utefter sin förmåga att ljuga, bedra och slåss. Teamet består av den vapengalne Max Brewer (Megan Good), den hämningsfria Dominique (Devon Aoki), den pryda Janet (Jill Ritchie) samt den självtvivlande Amy (Sara Foster). Amy har nyligen separerat från sin pojkvän Bobby Matthews (Geoff Stults), som jobbar för departementet för inrikes säkerhet, varför luckan i hennes privatliv nu fylls av uppdraget att utreda skurken Lucy Diamonds (Jordana Brewster) återuppståndelse, en person hon skrev sin avhandling om. Organisationscheferna mrs Petrie (Holland Taylor) och mr Phipps (Michael Clarke Duncan) låter dem övervaka Lucy. Lucys främsta lönnmördare Scud (Jimmi Simpson) har fixat en blindträff åt henne med den ryske lönnmördaren Ninotchka Kaprova (Jessica Cauffiel).

18.00Grand Theft Parsons Det finns tillfällen då det enda rätta är att begrava de döda. Det här är inte en av dessa tillfällen... Gram Parsons var en av de mest inflytelserika musikerna på sin tid; ett bittert geni som kände Elvis, rockade med Stones och som tog en överdos på morfin och tequila 1973. Och från hans död skapades en historia om vänskap, ära och äventyr. En historia så extraordinär att det är svårt att tro att den är sann. Två män, en likbil, en död rockstjärna, fem liter bensin och ett löfte.

20.00Kill 'Em All Efter en stor skottlossningen anländer en mystisk främling till ett lokalt sjukhus vars liv balanseras på en tråd. Därefter dyker ett främmande gäng in på sjukhuset för att döda honom. Hans sjuksköterska, det enda överlevande vittnet, måste intervjuas under ett FBI-förhör som väcker liv i en internationell komplott om intriger och hämnd.

22.00Swept Under Morgan är inte rädd för att hugga i. Det är tur, med tanke på att det inte är lyxhus hon städar, utan ohyggliga brottsplatser. Just på en brottsplats hittar hon ett nyckelbevis som kriminalteknikerna har missat. Det och hennes förmåga att tyda blodspår fångar kriminalinspektören Nicks uppmärksamhet. Duon börjar snart samarbeta för att utreda vad som kommer att bli en serie relaterade mord, och ju närmare de kommer till att lösa mysteriet, desto närmare kommer de varann. Även om de får ett erkännande från den huvudmisstänkte, riskerar de att blunda för sanningen på grund av deras känslor för varann, och de hamnar snart farligt nära den verkliga mördaren.

00.00Resident Evil: The Final Chapter Mänskligheten står på utrotningens brant i Washington D.C. Som den enda överlevande efter vad som var tänkt att bli mänsklighetens seger mot de vandöda horderna, måste Alice återvända till Racoon City där mardrömmen började. Men där samlar Umbrella Corporation kraft för en sista attack mot apokalypsens sista överlevare. Det blir en kamp mot klockan när Alice slår följe med gamla vänner och en oväntad bundsförvant i en actionspäckad strid mot de vandöda och nya mutantmonster. Mellan det att hon återfår sina övermänskliga förmågor genom Wesker till Umbrellas förestående attack blir det en av Alices svåraste uppdrag, då hon kämpar för att rädda mänskligheten som riskerar att helt falla i glömska.

02.00Crossfire När soldaten Samantha Harrison återvänder från Iraks frontlinjer, inser hon att hon har svårt att leva ett normalt liv. Hon får reda på att hon blivit dömd för väneld och blir därmed målet för en soldat som söker hämnd. Hon försöker att få tillbaka minnet för att övertyga alla om att hon inte är skyldig. Vem vänder du dig till när du inte kan lita på dina egna minnen och när de få personer som du litar på dödas, en efter en?

04.00Nerve Emma Roberts, Dave Franco och Juliette Lewis medverkar i denna komedi med en farlig hemlighet. En blyg student deltar i en lek där deltagaren ska utföra riskabla utmaningar, men det har sitt pris.