MENY

Viasat Film Action

06.00Risen Den romerska soldaten Clavius (Joseph Fiennes) blir beordrad av Pontius Pilatus (Peter Firth) att utreda påståendet om att den nyligen korsfästa Jesus (Cliff Curtis) har återuppstått från graven. Han och medhjälparen Lucius (Tome Felton) följer spåren för att motbevisa ryktena, men de hittar allt fler ledtrådar som pekar på att påståendet är sant. När han träffar apostlarna och Maria Magdalena (María Botto) får sig Clavius tro en törn, och det förändrar honom och världen för alltid.

07.45Master and Commander – Bortom världens ände Russell Crowe, Paul Bettany och James D’Arcy medverkar i denna spännande filmversion av Patrick O’Brians romaner. En brittisk kapten pressar sitt skepp och sin besättning till det yttersta.

10.00Cadillac Records I denna verklighetsbaserade film om sex, våld, etniska motsättningar och rock and roll får vi följa de turbulenta livsödena som var knutna till Chess Records. Vi träffar, bland andra, Chuck Berry som spelas av Mos Def, Etta James iscensatt av Beyoncé Knowles, och den vita killen Leonard Chess, här i form av Adrien Brody, som var bland de första att förstå den kommersiella potentialen som fanns i svart musik.

12.00Blood and Chocolate Vivian Gandillon (Agnes Bruckner) är en tonårsvarulv med amerikanska föräldrar, född i Bukarest. Hennes föräldrar och syskon brändes levande av jägare som satte eld på deras hem. Hon har adopterats av sin tant Astrid (Katja Riemann) i Rumänien. Astrid var tidigare tillsammans med Gabriel (Olivier Martinez), flockens ledare. Under varulvarnas lag får han välja en ny partner vart sjunde år. De nuvarande cyklen närmar sig sitt slut, och han bestämmer sig för att ta den ovilliga Vivian till sin nya partner. Hon vandrar runt på Bukarests gator, där hon träffar på konstnären Aiden (Hugh Dancy), en amerikan som är på besök i Rumänien i forskningssyfte. Trots att han är människa besitter han omfattande kunskaper om varulvar. Deras begynnande romans övervakas noggrant av De Fem: hennes kusin Rafe (Bryan Dick) och hans kompanjoner Ulf (Chris Greene), Gregor (Tom Harper) Finn (John Kerr) och Willem (Jack Wilson).

13.50Win Win En dramakomedi där Paul Giamatti spelar en advokat med problem. Mike Flaherty arbetar deltid som brottningstränare och för att hålla sin praktik vid liv ser han till att bli förmyndare över en äldre demenssjuk klient. Han tror sig ha hittat ett perfekt sätt att dra in pengar och hålla igång verksamheten, men stöter på problem när klientens barnbarn dyker upp och behöver någonstans att bo. Med ett kaosartat privatliv och två karriär som båda är hotade inser Mike snart att han måste tänka kreativt för att ta sig ur den besvärliga situationen.

15.50Now You See Me: The Second Act Efter att ha besegrat FBI för ett år sedan väntar The Four Horsemen på att bli kontaktade av The Eye, en grupp magiker som rekryterat dem. J. Daniel Atlas (Jesse Eisenberg) börjar själv leta efter dem, men de ställs istället inför teknikexperten Walter Mabry (Daniel Radcliffe) som ger dem i uppdrag att stjäla en enhet för att utvinna data. Det som följer är en rad intriger som påverkar karaktärer från det förflutna, nutiden och framtiden.

18.00Ghostbusters Fysikerna Abigail ”Abi” Yates (Melissa McCarthy) och Erin Gilbert (Kristen Wiig), ingenjören Jillian ”Holtz” Holtzmann (Kate McKinnon) och kollektivtrafiksanställde Patricia ”Patty” Tolan (Leslie Jones) utgör tillsammans Ghostbusters. De får handskas med det stigande antalet fantomer och paranormala fenomen i New York.

20.00Darkland Zaid (Dar Salim) är en framgångsrik hjärtkirurg som bor i en dyr lägenhet i Köpenhamn. Hans yngre bror Yasin (Anis Alobaidi) kommer hem till honom för att be om pengar, men får ingen hjälp. Strax efteråt blir Yasin mördad, och Zaid börjar känna skuldkänslor. Känslorna leder snart till en stark önskan om att hämnas. Han tränar och utrustar sig inför vedergällningen. Snart har han kommit att bli en fruktad man i Danmarks undre värld. Han måste dock betala ett högt personligt pris för att lyckas med sin uppgift.

22.00The Shallows Blake Lively medverkar i denna thriller som verkligen kommer att hålla dig på helspänn. Surfaren Nancy besöker en avskild strand när hon måste kämpa för sitt liv i en blodig kamp mot en vithaj.

00.00Ensam på Mars Matt Damon, Jessica Chastain och Sean Bean medverkar i denna berättelse om en ensam astronaut som lämnas strandad på mars och måste överleva tills nästa expedition anländer.

02.20Ouija: Ondskans ursprung Elizabeth Reaser, Annalise Basso och Henry Thomas medverkar i denna skräckuppföljare. En änka, tillika medium, och hennes döttrar ställs mot demoner som nästlar sig in i deras liv via ett ouija-bräde.

04.00The Spy Next Door Familjen Logan har alltid tyckt att deras granne Bob Ho verkar vara en lugn och stillsam person. I själva verket är han en hemlig agent på jakt efter skurken Jon Poldark. Samma vecka som Bob måste rycka ut som barnvakt till sin flickväns barn dyker Poldark upp för att eliminera sin ärkerival Bob.