MENY

Viasat Film Family

07.00Landet för länge sedan [Dubbad version]. Från den överdådiga, drömlika inledningssekvensen till de episka landskapen är Don Bluths LANDET FÖR LÄNGESEDAN ett förtrollande förhistoriskt äventyr. Lillefot (Gabriel Damon), en liten brachiosaurus, går vilse när han och hans familj är på vandring till de grönskande betesmarkerna i Stora Dalen. Tillsammans med andra små dinosauriekompisar måste Lillefot nu bege sig ut på en vandring över öde, farliga marker för att nå Stora Dalen, en vandring kantad av faror och äventyr. LANDET FÖR LÄNGE SEDAN är en animerad triumf som använder traditionella metoder för att skapa färggranna, detaljrika scener och karaktärrörelser. Filmen är en utmärkt introduktion för mindre barn till dinosauriernas fascinerande värld.

09.00Trio - Jakten på Olavsskrinet De nyfikna tonåringarna Nora (Naomi Hasselberg Thorsrud), Simen (Henrik Hines Grape) och Lars (Bjørnar Lysfoss Hagesveen) bestämmer sig för att leta efter det heliga Olavsskrinet, som har varit försvunnet i århundranden, runt den medeltida kyrkan Nidaros Dome. Det är dock inte bara de som är intresserade av att hitta skatten.

11.00Asfaltenglene Det är sommarlov. 12-åriga Maja, Rikke och Ohna har som ambition att inte lyfta ett finger under hela ledigheten. Men så hittar polisen droger gömda i Ohnas föräldrars restaurang Saigon House. Ohnas bror arresteras snart därefter och flickorna vet att han är oskyldig, men han kommer inte att släppas fri förrän drogligan har avslöjats. Detta är ett fall för Asfaltsänglarna.

13.00Brødrene Dal og Vikingsverdets forbannelse Hemma i sitt vardagsrum fixar Bröderna Dal till den nya Tidsmaskinen de köpte på TV Shop. Men plötsligt går något alldeles åt skogen fel och maskinen går upp i rök med Gaus och Roms ombord. Maskinen dyker upp i vikingatiden, efter en resa 1000 år tillbaka i tiden, nära den plats där nöjesparken Tusenfryd utanför Oslo ligger idag.

14.50Julie & Julia 2002 är Julie Powell (Amy Adams) en ung författare med ett olustigt jobb på telefon supporten hos nedre Manhattans utvecklingsavdelning (LDMC), där hon besvarar telefonsamtal från 911-attackernas offer och medborgare som vill klaga på LDMC:s kontroversiella planer på att återuppbygga World Trade Center. För att istället få göra något hon tycker om, bestämmer hon sig för att laga vartenda recept i boken Mastering the Art of French Cooking (1961) av Julia Child (Meryl Streep) under ett och samma år; Powell beslutar sig för att starta en blogg för att hålla sig motiverad och dokumentera sina framsteg. Historien om Powells tid i Queens under tidigt 2000-tal vävs ihop med Childs tid i Paris under 1950-talet, där hon besöker Le Cordon Bleu för att lära sig fransk matlagning och börjar arbeta på en bok om detta avsedd för amerikanska hemmafruar. Berättelsen framhäver likheter i de utmaningar som kvinnorna ställs inför.

17.00Krummerne 3 Det är inte alla som är nöjda med beslutet när Krummes familj flyttar tillbaka till sin gamla lägenhet. Skurkarna Ivan och Boris har samtidigt valt att göra huset till utgångspunkt för deras bedrägliga plan.

19.00Den långa resan hem När den unga flickan Amy förlorar sin mamma återförenas hon med sin far efter en nio år lång separation. Vilsen och plågad av saknaden efter sin mor tillbringar Amy mesta delen av sin tid med att utforska naturområdena runtomkring sitt nya hem. Under en av sina vandringar hittar hon ett övergivet gåsrede fyllt med ägg. Tillsammans med sin pappa tar hon hand om äggen som så småningom kläcks. Plötsligt är Amy och hennes far ansvariga för en hel grupp små gässlingar som tror att de är deras föräldrar. Snart står det klart att de måste lära de små gässen att flyga om de ska kunna ta sig till sydligare breddgrader och överleva vintern. Det blir en kamp mot klockan, vädrets makter och oförstående myndigheter... Baserad på en sann historia. Text-TV s. 690.

21.00I Spy Alex Scott (Owen Wilson) är en hemlig agent som har fått i uppdrag att återta ett specialbyggt smygflygplan som är osynligt för alla former av osynlighet. Scott får veta att en skurkaktig agent har sålt det till den skrupelfria vapenhandlaren Arnold Gundars (Malcolm McDowell). Efter att missat chansen att ta Gundars på bar gärning får Scott veta att han är ett fanatiskt boxningsfan. Därför anlitar han mellanviktsmästaren Kelly Robinson (Eddie Murphy), vars ego nästan överträffar skickligheten i ringen.

23.00Office Christmas Party Clay Vantstone (T.J. Miller) vill anordna en julfest på kontoret, men hans stränga syster Carol (Jennifer Aniston) tycker inte alls om idén. Hon går dock med på det med förbehållet att han och hans kollegor bjuder ut miljonären Walter Davis (Courtney B. Vance) för att vinna över honom som klient. Om de misslyckas kommer hon att stänga filialen och göra sig av med personalen. Samtidigt som de riskerar att förlora sina jobb äger den vilda julfesten rum. Ordet om brakfesten sprider sig på nätet, och oinbjudna gäster kommer dit och förvandlar festen till ett frosseri av alkohol, dans och sedeslöshet.

01.00Imagine Me & You Då Rachel är på väg att gifta sig med sin ungdomskärlek får hon ögonkontakt med en främmande kvinna. Hon tänker inte så mycket på det till att börja med, men efter bröllopet kan hon inte glömma den vackra kvinnan, Luce. Rachel bjuder hem Luce på middag och får då veta att hon är lesbisk.

03.00Masterminds Zach Galifianakis, Kristen Wiig och Owen Wilson medverkar i denna verklighetsbaserade historia om ett amerikanskt bankrån. En säkerhetsvakt rånar banken han jobbar på, men avslöjas av sina kumpaner.

05.00Peter och draken Elliot [SNDF-dubbad] [Dubbad version] För sex år sedan Petes (Oakes Fegley) föräldrar i en bilolycka, vilket lämnade honom föräldralös ute i skogen. Han räddas från en vargflock av en grön drake som han döper till Elliot (med röst av John Kassir). Året är 1983 då Pete hittas av skogvaktaren Grace Meacham (Bryce Dallas Howard) och hennes pojkvän Gavin (Karl Urban). Pete kämpar för att anpassa sig till ett normalt liv, medan Elliot får panik när han inte kan hitta sin vän och råkar då slå omkull ett träd, som blir till en fara för ett intilliggande skogshuggarläger. Gavin och hans grupp skogshuggare ger sig av för att hitta draken. Kan Pete återförenas med Elliot och hjälpa honom att rymma?