MENY

Barnkanalen

05.55Ti och Mo Piano. Treåriga Ti är alltid på jakt efter äventyr, hans mamma också för den delen!. Textat sid. 199.

06.00Beccas gäng Becca och hennes vänner i Sidensvansskogen är alltid redo för äventyr. Ekollon på rymmen. Textat sid. 199.

06.10Victor & Josefine Sömngångaren. Björnen Victor och musen Josefine är som ler och långhalm, bästa vänner och nästan familj. Deras vardag kantas av värme, musik och munterhet. Textat sid. 199.

06.25Greta Gris När jag blivit stor. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

06.30Charlie och Lola Tecknad småbarnsserie. Jag hittar på den nya grejen. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Svenska röster: Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl. Textat sid. 199.

06.40Regnbågsstadens hjälte Stor bebis. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Textat sid. 199.

06.55Familjen Rävling Ett band mellan bröder. Bonnie och hennes mamma Melda har flyttat in hos Even och hans tre ungar. En brokig skara som lär sig samsas under ett och samma tak. Textat sid. 199.

07.05Fåret Shaun Leranimerad humorserie. Tjurrusning. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. Dagens avsnitt: Tjurrusning. Textat sid. 199.

07.15Fixarna Termosen. Termosen. Att maskiner och mackapärer går sönder är inget konstigt i sig, men vad som är underligt och lustigt för 10-åriga Karl Johan är att han kan se de små varelserna som hjälper till att laga trasiga saker hemma hos honom. De kallar sig Fixarna och visar och förklarar hur saker fungerar inuti. Textat sid. 199.

07.20Makeriet Robotar. Om makerkulturen hade en egen maskot vore det nog tramsboten. En liten robot som byggs av en enkel motor och saker man har hemma och vars enda syfte är att vara kul att bygga. Erik och Arantxa bygger en hel städpatrull av tramsbotar tillsammans med Elsa och Inez. Del 4 av 8. UR.

07.35Luo Bao Bei Ping. Att vara sju år och nyfiken på världen och allting är kul och klurigt. Tur att Luo Bao Bei har sin hemliga vän Skärbjörn - och sina verkliga vänner Timo och Fanny. Textat sid. 199.

07.45Fix och trix Karusellen. Bihn och Boo gillar att vara i sin trädkoja och skapa olika världar till sina leksaker. Med lite "fix och trix" kan man bygga allt möjligt. Textat sid. 199.

07.55Miss Moon Jonna är en apa. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. Textat sid. 199.

08.10Ricky Zoom Nya linjer. Fullt ös i Däckköping med Ricky och hojpolarna. Textat sid. 199.

08.20Safirdrakens krafter Tigerprinsen. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. Textat sid. 199.

08.30Mästerflygarna Balett som en plätt. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!. Textat sid. 199.

08.45Andys dinosaurie-äventyr Brachiosaurus och brödgranen. Andy och Harriet jobbar med dinosaurieavdelningen på Naturhistoriska museet. Vad Harriet inte vet är att Andy hittat en tidsmaskin på museet som gör att han kan träffa dinosaurier på riktigt!. Textat sid. 199.

09.00Sommarlov Sommarlov får besök av hundar och deras skötare. Det blir en agilityutmaning för hundarna. Programledarna tittar till rörelseplanket för att se om det kommit in förslag på nya rörelser och Sommarskuggan utmanar de medverkande i sin hinderbana så de kan få tag i ytterligare en ledtråd. Programledare är Alex Hermansson, Dante Zia, Ida On och Markus Granseth. Dessutom visas Marika och mysteriet med kvarnen, Skattsökarna och Malory Towers. Textat sid. 199.

09.05Marika och mysteriet med kvarnen Ett långt och skönt sommarlov i sommarstugan väntar för Marika, då hon också äntligen får träffa sina sommarkompisar och - framför allt - lösa ett mystiskt mysterium!. Textat sid. 199.

09.10Skattsökarna Mac i Blunderlandet. På några av världens mest spektakulära platser gömmer sig fantastiska klenoder och skatter. Det är Skattsökarnas uppgift att övervinna faror och mysterier för att beskydda dom. Denna gång: Mac i Blunderlandet. Textat sid. 199.

09.30Malory Towers Brittisk serie från 2020 efter böcker av Enid Blyton. Säsong 1. Besöksdagen. Det är öppet hus på Malory Towers och flickornas föräldrar är på besök. Darrell tvingas fatta ett svårt beslut gällande sin framtid på skolan. Del 7 av 13: Besöksdagen. Textat sid. 199.

10.00Lilla Aktuellt Dagens viktigaste nyheter för unga tittare. Textat sid. 199.

10.05Thunderbirds Spökskeppet. Andra säsongen. Internationella räddningsstyrkan har sett till att Hood gripits av, och är i förvar hos, Globala Dynamiska Försvaret. Men oskadliggjord, det är han inte!. Textat sid. 199.

10.25Min riddare och jag Riddaren Henry har ett hjärta av guld men han har en förmåga att klanta till det. Som tur är har han sin smarta son Jimmy till hjälp och väpnare. Textat sid. 199.

10.35Magiska fyran Den magiska skogen. I den magiska staden Myshkin förenas fyra väktare för att beskydda oss från den ondskefulle Moroks illasinnade planer! Denna gång: Den magiska skogen. Textat sid. 199.

10.45Gronkarna Vattentätt. Flash, en alien, har sänts till jorden för att visa neandertalarna i Gronk-stammen framtidens uppfinningar. Men är de redo för dessa?. Textat sid. 199.

11.00Furiki rullar Sengångaren André är full av energi och älskar att köra snabba bilar. Textat sid. 199.

11.10Nina Patalo Planeten Glacialus. Nina är en tjej som kan göra vad som helst, eftersom Patalo kan det. Det vill säga förvandla sig till vad som helst som slutar på bokstaven O. Allt för att ha vansinniga äventyr med grottmannen Walter och ankan Andy. Textat sid. 199.

11.15På riktigt!? Anden i flaskan. På väg till skolan råkar vännerna Malika och Frej ut för de mest otroliga saker. Så otroliga att de väl knappast kan vara på riktigt!?. Textat sid. 199.

11.30Pelle Päras pruttiga värld Undergången är Pära. Hur dåligt det än går för Pelle så kan det alltid gå sämre. Han är en katastrofmagnet men som tur är så är han även en hjälte. Textat sid. 199.

11.40Pyjamashjältarna Gecko djupets mästare. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. Textat sid. 199.

11.55Simon Från ovän till vän. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. Textat sid. 199.

12.00Prick och Fläck på fläcken - romani chib/kelderash Prick och Fläck står på öronen. Den stora cirkusen har kommit till stan. Prick och Fläck går dit och visst är det fantastiskt med clownerna som skojar och akrobaterna som hoppar högt och snurrar runt i volter. Efteråt vill Prick och Fläck också göra konster, men det är svårt. Del 2 av 6. UR.

12.10Daniel Tigers kvarter Daniel blir förkyld. Daniel blir förkyld. Daniel Tiger leker med vännerna i sitt kvarter och lär sig saker som är viktiga för att förstå andra människor och världen han växer upp i. Textat sid. 199.

12.20I drömmarnas trädgård BBC-serie för de allra minsta. Den vackraste blomman. Vi möter Daisy, Igglepiggle, Makka Pakka och några till. De bor i en vacker trädgård och är med om många upptäckter och äventyr. Textat sid. 199.

12.50Ellinor undrar så Ett växande klubbhus. Vad händer med alla löv i skogen, varför har fåglar fjädrar? Nyfikna kaninen Ellinor går på upptäcksfärd med sina vänner Ari och Olivia för att hitta svaren. Textat sid. 199.

13.15Lille Roy Gottegrisen. Gottegrisen. Roy är 5 år och en kille med stor fantasi. Den största skillnaden mellan Roy och andra barn i hans ålder är att han är tecknad. Textat sid. 199.

13.30Glotten tittar på djur Barnprogram på romani chib. Getyoga. Glotten stressar av med att titta på getyoga och visar sen några "getebra" yogaövningar. Akta bara så du inte råkar prutta. Del 7 av 12. Textat sid. 199.

13.35Glotten tittar på djur Barnprogram på romani chib. Marsvin behöver mycket mat. Glotten tittar på filmer med gulliga djurungar och tar hand om mini-Glotten, som behöver mycket mjölk, sömn och kärlek. Och kanske en ren blöja. Det 8 av 12. Textat sid. 199.

13.40Glotten tittar på djur Barnprogram på romani chib. Upp, upp och iväg. Glotten tittar på en film om fåglar och pysslar egna fågelvingar. Hen försöker flyga men det går sådär. Kanske går det bättre att flyga med superhjältemantel? Del 9 av 12. Textat sid. 199.

13.45Piggley Winks äventyr Amerikansk animerad serie. Följ med grisen Piggley, ankan Dannan och tjuren Ferny på massor av lek och spänning och skoj. Svenska röster: Jasmine Heikura, Linus Wahlgren, Pernilla Wahlgren, Per Myrberg, Claes Månsson m.fl. Textat sid. 199.

14.05Legendarerna Vapenbröder. Legendarerna reser land och rike runt för att reparera sitt misstag; i strid med den onde Mörkhell råkade de krossa Jovenia-stenen så att alla i världen förvandlades till barn! Detta avsnitt: Vapenbröder. Textat sid. 199.

14.30Fångad Ryan ska på semester på en ö tillsammans med sin pappa. Vistelsen blir allt annat än lugn och ganska snart får han och hans kamrater problem med att ta sig ifrån ön. Svenska röster: Anton Mencin, Molly och Mimmi Sandén, Amanda Krüger, Matilda Lilliestierna m.fl. Textat sid. 199.

14.55M.I. High Brittisk dramaserie i 13 delar, andra säsongen. I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till St. Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har. Textat sid. 199.

15.20Piratöarna Australisk äventyrsserie i 26 delar. Bakom vattenfallet. Tre syskon skannas av misstag in i ett dataspel. Där dras de in i ett äventyr fyllt av pirater och skeppsbrutna barn på jakt efter en gömd skatt. Piraterna tror att de märkliga främlingarna kommit för att lägga beslag på skatten och planerar att stoppa dem till varje pris. Kanske är den gömda skatten vägen hem, i så fall måste de hinna före piraterna. Svenska röster: Linn Ehrner, Ima Nilsson, Alexander Kaunitz, Dominique Pålsson Wiklund, Tom Ljungman, Björn Bengtsson, Allan Svensson m.fl. Textat sid. 199.

15.45100 saker att göra före high school CJ och hennes två bästa vänner känner pressen av att high school börjar närma sig. De bestämmer sig för att genomföra en serie äventyr medan de fortfarande har friheten att kunna ta risker och ha kul, för vem vet vad som händer sen!?. Textat sid. 199.

16.05Det hemsökta huset Efter att ha flyttat från New York till New Orleans var familjen Hathaway redo att fortsätta sitt normala liv i sitt nya hem, men inte visste de att en spökfamilj hade exakt samma idé! Kan två familjer, som bokstavligen är från två olika världar, leva i hemsökt harmoni? En serie i 47 delar. Textat sid. 199.

16.35Super-duper-asgrymt! Det stora hoppet. Gluko och Lennon, två asgrymma kompisar som gör hela världen bättre! Du med! Alltså, du är ju asgrym själv bara för att du läser den här texten! Kolla programmet också! Tjohoo!. Textat sid. 199.

16.50Robin Hoods rabalder och rackartyg Det var en gång ett gäng som tog från de rika och gav till de fattiga... Furstlig flygning. Följ med gänget som med hjälp av skratt, magi och vänskap ska rädda Nottingham! Vid 10 års ålder är Robin Hood redan en hjälte och bor med sina vänner i Sherwoodskogen. Tillsammans med Broder Tuck, Lille John, Scarlett och Marion bekämpar han prins Johns olika upptåg. Textat sid. 199.

17.00Ett fall för KLURO Den andra Olympia. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO fortsätter lösa kluriga problem. Detta avsnitt: Den andra Olympia. Textat sid. 199.

17.10Safirdrakens krafter Raketen. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. Textat sid. 199.

17.20Bing Hopprep. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Textat sid. 199.

17.30Bolibompa Textat sid. 199.

17.30Regnbågsstadens hjälte När månen försvann. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Textat sid. 199.

17.50Tvillingarna Bob Hugo bestämmer. Tvillingarna Bobs storebror Hugo kan allt. Han hugger ved, lagar mat och matar djur. När mamma och pappa ska åka på möte får Olga, Bamse och Hugo ta hand om gården. Hugo tycker att han ska bestämma. Han är ju äldst. Men Olga och Bamse vill bestämma själva. Varför ska den som är störst bestämma över de som är flest? Hur delar man på bestämmandet?. Textat sid. 199.

18.00Tripp, Trapp, Träd Kopp. Tripp och Trapp hittar en kopp och tar sig över sjön med hjälp av den. Skelettet Ben Rangel "uppfinner" koppen. Bokfågeln läser sagan Den röda koppen med text av Lena Lagerkvist och bild av Mati Lepp. Del 6 av 8. UR.

18.15Skrutts flora Röda blommor. Skrutt har samlat blommor och tagit bilder, ritat och skrivit om dem. Men hur är blommorna sorterade? Efter färg? Då tittar vi i den röda boken idag. Berättare: Jacob Nordenson. Del 3 av 5. UR.

18.20På fest med Håkan och Berit Leka lekar. Vad ska Håkan och Berit förbereda för lekar till festen? Hoppa längd blir bra, men ska man landa i vatten eller sand? Det blir dramatik på liv och död eftersom Håkan inte alls kan simma. Del 3 av 5. UR.

18.25Brillebjörn Drakjakten. Julian är ute och leker att han jagar drakar. När pappa ska på cykeltur vill inte Julian följa med. Han vill hellre fortsätta den roliga leken. Men om Julian inte följer med pappa kommer han att ångra sig. Här krävs lite brillebjörnsk fantasimagi. Del 25 av 26. UR.

18.30Sommarlov Sommarlov får besök av hundar och deras skötare. Det blir en agilityutmaning för hundarna. Programledarna tittar till rörelseplanket för att se om det kommit in förslag på nya rörelser och Sommarskuggan utmanar de medverkande i sin hinderbana så de kan få tag i ytterligare en ledtråd. Programledare är Alex Hermansson, Dante Zia, Ida On och Markus Granseth. Dessutom visas Marika och mysteriet med kvarnen, Skattsökarna och Malory Towers. Textat sid. 199.

18.35Marika och mysteriet med kvarnen Ett långt och skönt sommarlov i sommarstugan väntar för Marika, då hon också äntligen får träffa sina sommarkompisar och - framför allt - lösa ett mystiskt mysterium!. Textat sid. 199.

18.40Skattsökarna Mac i Blunderlandet. På några av världens mest spektakulära platser gömmer sig fantastiska klenoder och skatter. Det är Skattsökarnas uppgift att övervinna faror och mysterier för att beskydda dom. Denna gång: Mac i Blunderlandet. Textat sid. 199.

19.00Malory Towers Brittisk serie från 2020 efter böcker av Enid Blyton. Säsong 1. Besöksdagen. Det är öppet hus på Malory Towers och flickornas föräldrar är på besök. Darrell tvingas fatta ett svårt beslut gällande sin framtid på skolan. Del 7 av 13: Besöksdagen. Textat sid. 199.

19.30Holly Hobbie The hesitant heroine. Holly och Oscar vinner en sångtävling och får chansen att uppträda tillsammans med Gwen Taylor. Savannah, som fått huvudrollen i musikalen blir utskälld av regissören. När Holly berättar för sina föräldrar om hur regissören behandlat Savannah och andra i musikalen blir de rasande. Del 9 av 10.

19.55Tales from around the world - lätt engelska The story of Wali Dad. Rikedom innebär inte alltid lycka. En animerad saga från Pakistan om grässkäraren Wali som är både glad och nöjd med det lilla han äger. Del 5 av 6. UR.

05.00Pablo Triangelformad smak. Pablo är en 5-årig pojke med autism. Han ser världen på ett lite annorlunda sätt och för att förstå den bättre tar han hjälp av sina kritor. Textat sid. 199.

05.10Timmy Lamm - engelska ord Hinderbana. Följ med Timmy Lamm till förskolan och lär dig engelska ord!. Textat sid. 199.

05.15Babblarna En serie program för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo.

05.25Min lillebror Jack säger hallå. Det blir mycket lek och bus när lillebror Jack ger sig ut på upptäcktsfärd tillsammans med Hamsterkören och vännerna Gnagis, Cissi och Pingeling. Textat sid. 199.

05.30Maja Sprall Ankorna. I staden Vardaglig händer det alltid något vardagligt men för Maja och hennes vänner kan det innebära stora äventyr. Textat sid. 199.

05.35Lilla prinsessan Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Prinsessans röst görs av Sandra Kassman. Textat sid. 199.

05.45Punky Toffeljakt. Toffeljakt. Punky är en liten tjej med Downs syndrom. Vi följer henne i vardagen tillsammans med familjen. Textat sid. 199.