MENY

Barnkanalen

05.55Ti och Mo Var såg du honom senast?. Treåriga Ti är alltid på jakt efter äventyr, hans mamma också för den delen!. Textat sid. 199.

06.00Lekdags Dålig piggdag. Följ med till ett vindsrum där ett antal gosedjur kommer till liv - men bara när barnen inte är där!. Textat sid. 199.

06.05Regnbågsstadens hjälte Klippdocka i nöd. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Textat sid. 199.

06.15Stella och Sam Frukost för två. Världens roligaste, snällaste och mest nyfikna storasyster heter Stella. Hon har svar på allt, till och med när hon inte vet svaret. Hon och lillebror Sam är med om fantastiska äventyr. Textat sid. 199.

06.30Morgonshowen Textat sid. 199.

06.30Greta Gris Bumerangen. Greta är en bedårande och fräck liten gris som bor tillsammans med lillebror George, mamma Gris och pappa Gris. Greta älskar att klä ut sig och att träffa nya vänner men det hon gillar allra mest är att hoppa runt i gyttjepölar. Textat sid. 199.

06.35Robyn och rymdpatrullen Höna på rymmen. Höna på rymmen. Gäller det en borttappad sko eller en trasig leksak? Rymdpatrullen står alltid beredd att hjälpa en jordvän och Robyn vet att hon har den robot som behövs för att klara varje uppdrag. Textat sid. 199.

06.50Monsterbarnvakterna Riddaren i nöden. Häng med bästa kompisarna Esme och Roy - de bästa monsterbarnvaktarna i stan - när de får monsterstora och -små problem på halsen!. Textat sid. 199.

07.05Fåret Shaun Leranimerad humorserie. Stolpe ut. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. Detta avsnitt: Stolpe ut. Textat sid. 199.

07.15Livet i Mattelandet Dela med 10. Dela med 10. Primus största idol Dee Vision är trött på den höga volymen. Det blir ett besök i Sifferverkstan för att få hjälp att dela upp högtalaren i mindre delar. Del 10 av 12. UR.

07.30Andys förhistoriska äventyr Australopithecus och redskapet. Håll i hatten - Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter. Textat sid. 199.

07.45Katten i hatten vet allt om ditten och datten Träddoktorn. Katten i hatten tar sina vänner Sally och Tim med på äventyr till spännande platser i sin "Thinga-ma-jigger". Med på resorna är även kattens kompanjoner Fisken i sin skål samt Sak 1 & Sak 2. Baserad på en klassisk barnbok av Dr. Seuss. Textat sid. 199.

08.00Den itusågade kaninen Daniel har hittat en skattkarta och beger sig ut på jakt med traktorn. Kommer han kunna tyda kartan och finna den stora skatten? I detta avsnitt trollas det bland annat med mynt, pennor och den kända tavlan Mona Lisa. Del 3 av 16. Textat sid. 199.

08.15Mästerflygarna Anrop från Alperna. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!. Textat sid. 199.

08.25Safirdrakens krafter Blomsterfestivalen. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. Textat sid. 199.

08.40Draken Digby Inget ont som inte har en Trumper med sig. Inget ont som inte har en Trumper med sig. Digby övar flitigt på att lära sig flyga och drömmer om att ta sig fram över himmelen precis som Röde Rufus gör i sina böcker. Varje dag är ett nytt äventyr med Fissi och de andra vännerna i Gläntelund. Textat sid. 199.

08.50Octonauterna Animerat undervattensäventyr. Tryckarfisken. Tryckarfisken. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser. Textat sid. 199.

09.00Roboten Rob Kanadensisk animerad serie. Bollen är rund. Fyra barnrobotar åker ut i rymden för att lösa problem. Men man måste inte vara robot för att kunna hänga med. Svenska röster: Mimmi Sandén, Josefine Götestam, Julianna Wretman Werner, Filippa Åberg, Jonas Bergström m.fl. Textat sid. 199.

09.15Katie Morag Om livet på en avlägsen ö, fylld av vardagligheter, spännande historia och mystik. Textat sid. 199.

09.30Rorri Racerbil Rorri skapar kaos. Rorri är en smart, nyfiken och busig liten röd racerbil som ofta hamnar i svårigheter. Rorri och alla hans racerbilsvänner umgås och tävlar med varann på racerbanan. Där finns också mekanikern Store Chris och banvakten Anna som försöker hålla ordning på alla. Svenska röster: Benjamin Wahlgren, Tommy Nilsson, Lars Berghagen, Ulf Brunnberg och Nanne Grönvall. Textat sid. 199.

09.40Miss Moon Låtsasmamman. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. Textat sid. 199.

09.50Abel och Fant Klibbigt. En tecknad komedi om bästa vännerna Abel och Fant som bor i djungeln. Textat sid. 199.

10.00Pippi Långstrump Tv-serie från 1969. Pippi i den första snön. En morgon är hela världen vit av snö, och Pippi rider ut på en härlig ridtur. Tommy och Annika går förstås i skolan, eftersom jullovet ännu inte har brutit ut. Pippi vill också ha jullov. I huvudrollerna: Inger Nilsson, Maria Persson och Pär Sundberg. Del 7 av 13: Pippi i den första snön. Textat sid. 199.

10.25Heidi Peters skatt. Föräldralösa Heidi skickas till bergen att bo hos sin farfar - en allvarlig, sorgtyngd man. Det blir en tuff omställning för Heidi som dock så småningom visar sig mer än kapabel till att klara sig i sitt nya hem. Heidi får snart flera nya vänner och upplever en rad äventyr tillsammans med dem. Del 10: Peters skatt. Textat sid. 199.

10.50Yakari Animerad serie. I skydd av lågorna. Yakari är en indianpojke som kan tala med djur, men den enda som känner till det är hans kompis, indianflickan Regnbåge. Textat sid. 199.

11.00Zoé Kézako En stor stjärna. Zoé är en tjej på åtta år, stark, rolig - och supersjälvisk. Svenska röster: Rakel Löwe, Norea Sjöquist, Sanna Bråding. Textat sid. 199.

11.10Blinky Bills bravader Undulatsmugglaren. Oavsett om det är rymdvarelser som landar eller en borgmästare med storhetsvansinne så är det dags för ännu en bravad av Blinky Bill och gänget!. Textat sid. 199.

11.25Magiska fyran Fontänen. I den magiska staden Myshkin förenas fyra väktare för att beskydda oss från den ondskefulle Moroks illasinnade planer! Denna gång: Fontänen. Textat sid. 199.

11.35Träd Fu Tom Animerad äventyrsserie från 2012. Följ med till Trädtopolis, en förunderlig plats där du kan hjälpa till att skydda och hjälpa invånarna med Träd Fu-magi. Textat sid. 199.

12.00Berätta för mig - romani chib/kelderash Triggad. Roddes klasskompis Rosa tycker om att stå i centrum och ibland retar hon andra elever. Rodde tycker att Rosa är kul och applåderar hennes elaka skämt. Men är det verkligen rätt att skratta när andra känner sig mobbade? Del 4 av 5. UR.

12.10Två snubbar Tjeckisk dockanimation om två fumliga killar med storslagna projekt som oftast går åt fanders. Men de två snubbarna är glada ändå. Textat sid. 199.

12.15Världens hemskaste sjukdomar - syntolkat Skörbjugg. På 1700-talet utkämpas många strider till sjöss och Sixten och Mario kidnappas för att bli del av besättningen på ett krigsfartyg. På båten tvingas de jobba hårt och efter några år utvecklar både Sixten och Mario den dödliga sjukdomen skörbjugg. Trots blödande sår och andningssvårigheter tvingas Sixten och Mario stanna och arbeta på båten. Kommer det bli deras död? Följ med på en ruskig resa där Erik Ekstrand låter två försökskaniner prova på några av de värsta farsoterna som har plågat Sverige. Varje vecka testas en ny sjukdom och i slutet av säsongen utses världens hemskaste sjukdom. Textat sid. 199.

12.35Labyrint - syntolkat Stinger får vakta kloakgrinden tills Kamina är rensad på rött slajm. Gronken ställer till det som vanligt med sina bus, eller är det någon annan som vänder upp och ner på Daidalos verkstad? Daidalos spelas av Leif Andrée. Del 4 av 8. Textat sid. 199.

13.05Andys safariäventyr Andy och springnäbbmusen. Det finns många unika platser, och många sällsamma djur och beteenden, som Andy vill uppleva. Häng med när han gör det!. Textat sid. 199.

13.20Tjena chavale Barnprogram på romani chib. Justin och Elina Abazi Demir ska öppna ett eget sommarcafé. Självklart ska det finnas bullar på ett café. I dag visar mamma Sada hur man bakar bullar.

13.25Bästa Rosa Program på teckenspråk. Fasterns glasögon har gått sönder så Rosa samlar ihop pengar till ett par nya glasögon! Rosas pappa är hemma och är sjuk idag så Rosa hjälper honom med att städa hemma och även bädda ner honom. Kan Rosa tjäna in lite pengar här?. Textat sid. 199.

13.35Game of hands Barnprogram på teckenspråk. Tiden håller på att ta slut i teckenspråksspelet. Hugo måste skynda sig att klara ut banorna annars kan Loli inte komma hem till sin planet. Hugo behöver en elkabel och drar ut sladden till tv:n när pappa tittar på sitt favoritmatlagningsprogram. I bana 8 ska Hugo använda genuina tecken. Del 9 av 10. Textat sid. 199.

13.45Maxat - syntolkat Födelsedagspåsnabbaren. I detta avsnitt ska maxat-maskinen "Födelsedagspåsnabbaren" få ett helt år att gå ultrasnabbt med hjälp av smältande isblock, inomhusregn och ett tivoli. Dilan och Erik bygger nya maxade kedjereaktionsmaskiner. Del 8 av 10. Textat sid. 199.

14.35Flyg 29 saknas Amerikansk äventyrsserie. Efter en dramatisk nödlandning är en grupp ungdomar strandsatta på en öde ö. Tillsammans måste de nu lära sig att samarbeta för att överleva. Textat sid. 199.

14.55MI High Drycken. Nya äventyr för nya agenter inom MI9. En ny, mycket mäktigare, fiende också. Textat sid. 199.

15.25Leonardo Brittisk serie från 2011. Serie 1. Del 6 av 13. Leonardo da Vinci är i tonåren och arbetar som konstnärslärling under mästaren Verrocchio. Han umgås flitigt med sina vänner Mac (Machiavelli) och Lorenzo, son till en av Florens mest inflytelserika män. Svenska röster: Tom Ljungman, Norea Sjöquist, Nick Atkinson, Anton Raeder, Jonas Bergström, Claes Ljungmark m.fl. Textat sid. 199.

15.55Tidlös prinsessa Tillsammans igen. En av tidernas mest talangfulla balettdansöser hamnar i vår tid genom ett magiskt halsband. Ska hon anpassa sig till ett liv i nuet, eller vill hon hellre återvända?. Textat sid. 199.

16.20100 saker att göra före high school CJ och hennes två bästa vänner känner pressen av att high school börjar närma sig. De bestämmer sig för att genomföra en serie äventyr medan de fortfarande har friheten att kunna ta risker och ha kul, för vem vet vad som händer sen!?. Textat sid. 199.

16.40Bangarang Olga och hennes Bullerbrötare. Bangarang, pangarang! För Dennis, Rubi, Jessi och Pajsarn finns inga begränsningar när det gäller hur knasigt det kan bli eller hur illa en stinkbomb kan lukta. Jo, kanske Valter. Textat sid. 199.

16.50Robin Hoods rabalder och rackartyg Det var en gång ett gäng som tog från de rika och gav till de fattiga... Barnlek. Följ med gänget som med hjälp av skratt, magi och vänskap ska rädda Nottingham! Vid 10 års ålder är Robin Hood redan en hjälte och bor med sina vänner i Sherwoodskogen. Tillsammans med Broder Tuck, Lille John, Scarlett och Marion bekämpar han prins Johns olika upptåg. Textat sid. 199.

17.05Ett fall för KLURO Talangjakten. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO fortsätter lösa kluriga problem. Textat sid. 199.

17.15P King Älling Djur och natur. Häng med till Hällekulla och träffa tre goda, snälla, knasiga vänner!. Textat sid. 199.

17.25Fix och trix Monsterberget. Bihn och Boo gillar att vara i sin trädkoja och skapa olika världar till sina leksaker. Med lite "fix och trix" kan man bygga allt möjligt. Textat sid. 199.

17.40Monsterskolan Skvaller. Följ med monstren som varje natt på Monsterskolan utforskar sin vrålsnuffliga värld och gör maffiga monstersaker!. Textat sid. 199.

17.45Simon Jag är mästaren. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. Textat sid. 199.

17.50Bing Snurrig. Snurrig. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. Textat sid. 199.

18.00Tripp, Trapp, Träd Näsan. Tripp och Trapp upptäcker en fjäril som hjälper dem över sjön. Skelettet Ben Rangel letar efter sin näsa. I fågelholken sjunger Elke Ekorre en "räkna-baklängesramsa". I biografen visas en film om 4-åriga Mylo som gör en fruktsallad. Reine Brynolfsson läser godnattsagan "Näsan" av Ulf Nilsson och Lisen Adbåge. UR.

18.15Skrutt samlar höst Frön. Den lilla samlaren Skrutt bor under en förskoletrapp. Nu är det höst och Skrutt letar efter natursaker. Berättarröst: Vanna Rosenberg. Del 4 av 5. UR.

18.20Med på jobbet Hos skogsmaskinföraren. Sigge följer med skogsmaskinföraren Anna och de lastar på och av timmer. Anna berättar att maskinen är hennes bästa kompis. Det bästa av allt är att prova tutan tycker Sigge. Del 1 av 6. UR.

18.25Det här är jag! Sjors från Holland. En inblick i hur vardagen kan se ut för ett barn från Holland. Sjors och hans två bröder tränar gymnastik. Idag ska Sjors pröva att göra en särskilt svår volt. Del 9 av 15. UR.

18.30Miss Moon Vårparaden. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. Textat sid. 199.

18.45Retorikmatchen 2019 Kvartsfinal 1. I säsongens första kvartsfinal har de tävlande fått skriva tal om valfri artikel i barnkonventionen i momentet Barnens bästa. De har även fått i uppdrag att skriva en baksidestext till en modern saga. Utöver det blir det även ett lekfullt moment: Ordförrådet. Vinnarna är de första som går vidare till semifinal. Del 3 av 10. UR.

19.15Lilla Aktuellt Nyhetsprogram för barn och unga. Textat sid. 199.

19.25Pyjamasklubben En olycka kommer sällan ensam. Frankie, Fliss, Kenny, Lyndz och Rosie är bästisar för alltid. De har till och med en klubb - Pyjamasklubben - där de turas om att sova över hos varann och samtidigt ständigt stötta och hjälpa varandra med allt från små till stora problem och frågor. En serie om rivalitet, familjeproblem och att vara en så bra vän man kan. Textat sid. 199.

19.50Djungelpuls Vill men vågar inte. Ovanliga och annorlunda djurhistorier.

19.55Larva Animerad serie om två maskar.

05.00Twirlywoos Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som de? Det måste undersökas!. Textat sid. 199.

05.10Timmy Lamm - engelska ord Vad finns i tältet?. Följ med Timmy Lamm till förskolan och lär dig engelska ord!. Textat sid. 199.

05.15Babblarna En serie program för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo.

05.25Ballonggården Födelsedagsdagen. Åsnorna Bella och Blixten bor ute på landet tillsammans med de andra ballongdjuren. Vad händer på ballonggården idag?. Textat sid. 199.

05.30Misse-kisse Loppis. Misse-kisse och vännerna Ankodil, Adda, Ågel och andra gör kuliga, konstiga, grejer tillsammans!. Textat sid. 199.

05.35Voffa, Kvittra och Len Ett bergsäventyr. Ett bergsäventyr. Följ med Voffa, Kvittra och Len när de beger sig ut på frågeäventyr tillsammans med hamstern Hatte. Kan du gissa vem som svarat rätt?. Textat sid. 199.

05.45Miffys stora små äventyr Dans leksak försvinner. Dans leksak försvinner. Miffy och hennes vänner upplever lagom små och stora äventyr i kälkbaken, när de planterar frön eller när de sover i tält på tomten. Textat sid. 199.