MENY

Barnkanalen

05.55Hej Jycke Teddybjörnmärket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. Textat sid. 199.

06.00Greta Gris Potträning. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

06.05Regnbågsstadens hjälte Stoppa tåget. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Textat sid. 199.

06.15Charlie och Lola Charlie är sju år och hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Tecknad småbarnsserie från BBC där de svenska rösterna görs av Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl. Textat sid. 199.

06.30Hej Jycke Modemärket. Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?. Textat sid. 199.

06.35Max och Maja Max och Maja vill gärna att du leker med dem!. Jamiladagen. Max och Maja är bästisar, fast kan man alltid hålla sams även när man är det? Om man är snäll vad som än händer så går det nog bra. Textat sid. 199.

06.45Zouk, den lilla häxan Den fantastiska skämtdagen. Zouk är en liten häxa med grönt hår som flyger omkring på sin kvast bland stadens höghus. Hon tvättar tänderna med paddslem och kan förtrolla sin bästa vän till vadsomhelst. Textat sid. 199.

06.55Greta Gris Leksakståget. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

07.00Prick och Fläck på fläcken Prick och Fläck hos Ask-kungen. Prick och Fläck hoppar i vattenpölar och har jättekul, men de blir blöta och kalla. Så får de syn på ett hus med fötter som kommer gående på vägen. En vandrande skoaffär verkar det som. Del 4 av 6. UR.

07.05Fel väder Kurragömmautflykt. Vad kan man göra när det är helt vitt ute, när världen inte syns? Kanske är det roligt att leka kurragömma, men vad händer om det klarnar upp? Animerad serie om väder. Del 4 av 5. UR.

07.10Visste du? Därför är fjärilar så färgrika. Wow, se så vackra de här fjärilarna är! Det ser ut som om en konstnär har målat på deras vingar. Har du någonsin undrat över varför fjärilar är så färgrika? Jag ska förklara. Del 29 av 30. UR.

07.15Julkalendern: Kronprinsen som försvann Det lackar mot jul i det lilla riket i norr och folket glädjs åt en generös julgåva som drottning Lovisa utlovat. Men alla på slottet är inte lika glada och när drottningen plötsligt försvinner tvingas den bortskämda kronprinsen Carl Vilhelm fly för sitt liv. Del 1 av 24. Textat sid. 199.

07.25Julkalendern 2022: Lucköppning Barnens julvärd Markus Granseth öppnar dagens lucka till årets julkalender Kronprinsen som försvann. Textat sid. 199.

07.30Draken Vanessa Vem ska Vanessa hjälpa nu?. Matpajsmysteriet. På ön där Draken Vanessa och hennes grannar bor händer det alltid konstiga, kul och knäppa saker. Vem tror du behöver hjälp idag?. Textat sid. 199.

07.35Pyjamashjältarna Månloppet. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. Textat sid. 199.

07.50Brandman Sam Ingen fara när det är fara, Sam rycker ut!. Operation havssköldpadda. I byn Pontypandy verkar det visst alltid vara fara å färde. Vilken tur att Sam och hans kollegor finns för att hjälpa till!. Textat sid. 199.

08.00Paddingtons äventyr Paddington och de försvunna biljetterna. Paddington är en vänlig björn som älskar marmelad. Han har lätt för att hamna i trubbel men gör alltid sitt bästa för att ställa allt tillrätta igen. En animerad serie baserad på böckerna av Michael Bond. Textat sid. 199.

08.10Octonauterna Animerat undervattensäventyr. Slemfisken. Slemfisken. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser. Textat sid. 199.

08.20Ricky Zoom Överraskningen. Fullt ös i Däckköping med Ricky och hojpolarna. Textat sid. 199.

08.35Våfflan God natt Våfflan. En magisk talande hund? Är det sant? Jajamän!. Textat sid. 199.

08.45Biet Maya Kunglig avkoppling. Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask. Textat sid. 199.

09.00Miss Moon Mammutrodeo. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. Textat sid. 199.

09.10Heidi Säsong 2. Valet. På de gröna ängarna högt upp bland silverbergen går Heidis och farfars liv sin gilla gång - med både gamla och nya bekantskaper. Denna gång: Valet. Textat sid. 199.

09.30Vilse i Oz Den stilla säsongen. 12-åriga Dorothy sveps iväg till landet Oz av en magisk dagbok. Det är bara början på hennes fantastiska äventyr i jakten på de goda - och en väg hem. Textat sid. 199.

09.55Djupet Kenjis monster. Ombord på ubåten Aronnax fortsätter familjen Nekton att värna om haven och dess invånare. Antes tid går dock mest åt till att försöka tyda Ephemychrons alla symboler. Kan de visa vägen till det försvunna Lemurien? Säsong 2. Textat sid. 199.

10.15Ranchen Duellen. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur. Lena kan inte tänka sig ett liv utan sin Mistral och fortsätter att utveckla sin förmåga som hästlyssnare men Samantha känner stor rivalitet och har svårt att låta dem vara ifred. Säsong 2. Textat sid. 199.

10.40Team Dronix Skattjakten. Buck, Tom och Vicky går på Hawkings-academy, en elitskola för genier inom högteknologi. De har byggt den unika drönaren Dronix. Ingen har sett något liknande förut - förutom Vickys far Charles, innan han försvann spårlöst. Men vad är Dronix hemlighet och varför vill så många komma åt den? Denna gång: Skattjakten. Textat sid. 199.

11.00Thunderbirds Säsong 2. Avstickaren. Internationella räddningsstyrkan har sett till att Hood gripits av, och är i förvar hos, Globala Dynamiska Försvaret. Men oskadliggjord, det är han inte!. Textat sid. 199.

11.25Safirdrakens krafter Spionglasögonen. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. Textat sid. 199.

11.35Gigantosaurus Rocka loss. Spännande äventyr med fyra små dinosaurier och en jättestor Gigantosaurus. Textat sid. 199.

11.45Andys dinosaurie-äventyr Allosaurusen och saltet. Andy och Harriet jobbar med dinosaurieavdelningen på Naturhistoriska museet. Vad Harriet inte vet är att Andy hittat en tidsmaskin på museet som gör att han kan träffa dinosaurier på riktigt!. Textat sid. 199.

12.00Vad händer med återvinningen? - polsk romani Papper. Vad händer med mjölkpaketet när man har lagt det i återvinningen? Genom att återvinna papper och göra pappersmassa av det behöver vi inte såga ner så många träd. Din tomma mjölkkartong kommer till stor nytta. Del 1 av 10. UR.

12.05Fel väder - polsk romani Saftutflykt. Det är härligt med sommar, sol och utflykt. Bra väder tycker Håkan. För soligt tycker Berit. Men vad händer sen? Animerad serie om väder. Del 1 av 5. UR.

12.10Lilla prinsessan Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Textat sid. 199.

12.20Modiga kaniner Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner. Textat sid. 199.

12.25Vem? Vem sover inte?. Små filmer om stora känslor med Lilla nalle och hennes kompisar som leker, bråkar, tävlar och gosar. Berättelser om att komma bort, vara bäst, spika sig på näbben eller att vara ful för att man är gul. Det är varma historier med goda slut för de allra yngsta. Bygger på böcker av Stina Wirsén. Textat sid. 199.

12.30Småttingar Kul, konstiga, knasiga lekar!. Skojiga speglar. Småttingarna vill leka med varandra! Vill du vara med?. Textat sid. 199.

12.35Ellinor undrar så Trädgårds-soppa / Färgrikt och doftande. Vad händer med alla löv i skogen, varför har fåglar fjädrar? Nyfikna kaninen Ellinor går på upptäcktsfärd med sina vänner Ari och Olivia för att hitta svaren. Textat sid. 199.

13.00Andys förhistoriska äventyr Gigantoraptorer och marklöparen. Håll i hatten - Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter. Textat sid. 199.

13.15Labyrint: Monstrets hjärta Daidagata ger sig ut på en undervattensresa samtidigt som hon är jagad av Karp och Gnager. Los och Losa försöker fly från sin fångenskap men kommer de att lyckas? Del 4 av 12. Textat sid. 199.

13.30Villen verksta Bastuban. Ville har en bastuba som han ibland brukar spela på. Men den här gången verkar tonerna ha fastnat i röret. Del 4 av 24. Textat sid. 199.

13.35Villen verksta Jättebandaget. Polisen kommer på besök till Villes verkstad för att ställa några frågor. Ville blir så nervös att när han ska hälsa på polisen så händer en liten olycka. En hjälm hade nog varit bra. Del 5 av 24. Textat sid. 199.

13.40Villen verksta Varmkorven. Villes favoritmat är varmkorv med bröd och det kan han äta hur mycket som helst av. Men något konstigt händer när han lägger korvarna på snickarbordet. Del 6 av 24. Textat sid. 199.

13.45Julkalendern: Kronprinsen som försvann - syntolkat Det lackar mot jul i det lilla riket i norr och folket glädjs åt en generös julgåva som drottning Lovisa utlovat. Men alla på slottet är inte lika glada och när drottningen plötsligt försvinner tvingas den bortskämda kronprinsen Carl Vilhelm fly för sitt liv. Del 1 av 24. Textat sid. 199.

14.00Gumballs fantastiska värld Animerad serie, fylld av udda personligheter. Gumball är en katt som ofta hamnar i svårigheter tillsammans med sin bäste vän och adoptivbror, den fd guldfisken Darwin. Hans lillasyster Anais är en kanin och ett geni. Skolkamraterna är av blandat slag: exempelvis en jordnöt, en banan och en T-Rex. Familjen är mycket modern, mamma går till jobbet medan pappa sköter marktjänsten. Textat sid. 199.

14.20Malory Towers Rymlingen. Livet på internatskolan Malory Towers går vidare för Darrell och henns klasskamrater. Det är inte bara undervisning som står i fokus när konflikter och vänskap varvas med ett och annat mysterium. Säsong 2. Textat sid. 199.

14.45M.I. High Brittisk dramaserie i 13 delar. Säsong 3. I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till St. Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har. Textat sid. 199.

15.15Det hemsökta huset Efter att ha flyttat från New York till New Orleans var familjen Hathaway redo att fortsätta sitt normala liv i sitt nya hem, men inte visste de att en spökfamilj hade exakt samma idé! Kan två familjer, som bokstavligen är från två olika världar, leva i hemsökt harmoni? En serie i 47 delar. Textat sid. 199.

15.40100 saker att göra före high school CJ och hennes två bästa vänner känner pressen av att high school börjar närma sig. De bestämmer sig för att genomföra en serie äventyr medan de fortfarande har friheten att kunna ta risker och ha kul, för vem vet vad som händer sen!?. Textat sid. 199.

16.00Tracy Beakers dröm Tracy är 10 år gammal och bor på ett barnhem. Hon drömmer om att en dag få ett eget hem med en riktig familj. En serie gjord på böcker av Jacqueline Wilson. Textat sid. 199.

16.25Holly Hobbie På rymmen. Holly är 13 år och drömmer om en karriär som singer-songwriter. Hon brinner också för en rättvisare värld och drar sig inte för att hjälpa andra. Första säsongen. Textat sid. 199.

16.50Otajmat Säsong 2. Audition. Det är audition till Sebbes musikal. Klart är redan att Sebbe ska spela Romeo och Katta gör allt för att få rollen som Julia. Det finns bara ett problem. Julia måste kunna sjunga. Del 10 av 15. Textat sid. 199.

17.00Super-duper-asgrymt! Stadsdagen. Gluko och Lennon, två asgrymma kompisar som gör hela världen bättre! Du med! Alltså, du är ju asgrym själv bara för att du läser den här texten! Kolla programmet också! Tjohoo!. Textat sid. 199.

17.10Charlie och Lola Charlie är sju år och hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Tecknad småbarnsserie från BBC där de svenska rösterna görs av Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl. Textat sid. 199.

17.25Greta Gris Drottningen. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

17.30Bolibompaklubben Museum. Draken tar fram sin drakkikare och hälsar på ett museum med dinosaurier. Textat sid. 199.

17.30Kerstins kanin Dokumentärserie om att få ett eget djur. Begravningen. Det blir inte som Kerstin hoppats. Pappa berättar att Fantas unge tyvärr var död när den föddes. Tillsammans ordnar de en fin begravning åt kaninungen. Det var tråkigt att ungen var död, men tur att mamma Fanta mår bra. Del 4 av 10: Begravningen. Textat sid. 199.

17.40Greta Gris Sista semesterdagen. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

17.45Familjen Rävling Ett band mellan bröder. Bonnie och hennes mamma Melda har flyttat in hos Even och hans tre ungar. En brokig skara som lär sig samsas under ett och samma tak. Textat sid. 199.

18.00Tripp, Trapp, Träd Burr vad kallt. Tripp och Trapp hittar en snöskoter som tar dem över sjön. Hos skelettet Ben Rangel är Lill-Rangel på besök. Men varför vill Lill-Rangel inte leka? Härm-Elin dansar frys-dansen och svett-dansen. Bokfågeln berättar godnattsagan "När det är kallt" av Alice Lima de Faria. Del 2 av 5. UR.

18.15Jasmine och Jambo Ååååh! Jasmine och Jambo har fångat en flaska med ett musikaliskt partitur inuti. Det är väldigt svårt att spela, men båda är envisa och försöker om och om igen. Del 5 av 26. UR.

18.20Jasmine och Jambo Strängar, tack! Instrumentens trädgård är stökig och Jambo hittar inte sin gammelmormors fiol. Jasmine hittar den, men hon har av misstag av strängarna. Innan Jambo kommit på hennes misstag ersätter hon strängarna med mer okonventionella: ett katthår, ett skosnöre, en gitarrsträng och en tvättlina. Del 7 av 26. UR.

18.30Lilla prinsessan Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Prinsessans röst görs av Sandra Kassman. Textat sid. 199.

18.40Äventyrsfamiljen Säsong 2. Tältäventyr på vintern. Går det att sova ute på vintern?! Såklart det går. Häng med Signe och Nike när de tältar ute i snön på fjället. Textat sid. 199.

18.45Julkalendern: Kronprinsen som försvann Det lackar mot jul i det lilla riket i norr och folket glädjs åt en generös julgåva som drottning Lovisa utlovat. Men alla på slottet är inte lika glada och när drottningen plötsligt försvinner tvingas den bortskämda kronprinsen Carl Vilhelm fly för sitt liv. Del 1 av 24. Textat sid. 199.

18.55Julkalendern 2022: Lucköppning Barnens julvärd Markus Granseth öppnar dagens lucka till årets julkalender Kronprinsen som försvann. Textat sid. 199.

19.00Smurfarna Smurfar på äventyr. Riiinnggggg!. De små, blå smurfarna drar ut på äventyr och tillsammans försöker de lura den elake Gargamel. Textat sid. 199.

19.15Lilla Aktuellt Nyhetsprogram för barn och unga. Textat sid. 199.

19.20Retorikmatchen 2022 Semifinal 2. Det är säsongens andra semifinal och med retorikens kraft håller de tal på skolavslutningen i sexan. De har hittat på en uppfinning som de ska sälja in till en investerare. De leker också i tävlingen Ord på bokstav. Vinnarna i semifinalen går vidare till final. Del 8 av 10. UR.

19.50Abel och Fant Nattrunda. En tecknad komedi om bästa vännerna Abel och Fant som bor i djungeln. Textat sid. 199.

19.55Larva Animerad serie om två maskar.

04.15Vi pysslar Program på teckenspråk. Äventyrsbad, 2. Nu är äntligen de flesta rum färdigställda. Det saknas bara lite fix på toaletten. Barnen har byggt en hel förskola av kartong och kan nu dekorera och leka med dockorna i varje rum. Del 8 av 8. Textat sid. 199.

04.30Hatch! Säsong 2. Draktomten. Har du ritat en eldslukande draktomte på skateboard någon gång? Det har Alex förstås och hans draktomte har både vingar och horn och till och med skägg. Textat sid. 199.

05.00I drömmarnas trädgård BBC-serie för de allra minsta. Alla hoppar. Vi möter Daisy, Igglepiggle, Makka Pakka och några till. De bor i en vacker trädgård och är med om många upptäckter och äventyr. Textat sid. 199.

05.25Lilla prinsessan Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Textat sid. 199.

05.40Nasse Tecknad svensk serie från 2004. Nasse hittar en skugga. Nasse är en helt vanlig björn i randig mössa och prickig overall som bor vid en landsväg. Vi får följa med när Nasse hittar olika saker som han undrar hur de fungerar. Baserad på böcker av Sven Nordqvist. Textat sid. 199.

05.45Sara och Anka Konsten att vara rosa. Konsten att vara rosa. Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner. Textat sid. 199.