MENY

Barnkanalen

05.55Ti och Mo Bilder. Treåriga Ti är alltid på jakt efter äventyr, hans mamma också för den delen!. Textat sid. 199.

06.00Skåpbilen Olle Traktor-trubbel. Olle är en liten vit bil med stort hjärta och mycket energi. Tillsammans med sin förare Sten, hjälper han sina vänner att lösa olika problem, allt som oftast ackompanjerat av en svängig sång!. Textat sid. 199.

06.05Robyn och rymdpatrullen Det rätta gunget. Det rätta gunget. Gäller det en borttappad sko eller en trasig leksak? Rymdpatrullen står alltid beredd att hjälpa en jordvän och Robyn vet att hon har den robot som behövs för att klara varje uppdrag. Textat sid. 199.

06.15Ricky Zoom En supergrym magnet. Fullt ös i Däckköping med Ricky och hojpolarna. Textat sid. 199.

06.30Greta Gris Ambulansen. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

06.35Regnbågsstadens hjälte Bakom ridån. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Textat sid. 199.

06.45Katten i hatten vet allt om ditten och datten Valmusik. Katten i hatten tar sina vänner Sally och Tim med på äventyr till spännande platser i sin "Thinga-ma-jigger". Med på resorna är även kattens kompanjoner Fisken i sin skål samt Sak 1 & Sak 2. Baserad på en klassisk barnbok av Dr. Seuss. Textat sid. 199.

07.00Paddingtons äventyr Paddington är en vänlig björn som älskar marmelad. Han har lätt för att hamna i trubbel men gör alltid sitt bästa för att ställa allt tillrätta igen. En animerad serie baserad på böckerna av Michael Bond. Textat sid. 199.

07.10Fåret Shaun Leranimerad humorserie. Får på rymmen. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. Detta avsnitt: Får på rymmen. Textat sid. 199.

07.20Vara vänner Andres och den nya killen. Andres och Alfred är bästisar. Idag har de fått en ny kille i klassen - Milton. Alfred får i uppdrag att visa honom runt och Andres blir genast orolig för att förlora sin bästa kompis. På rasten springer Alfred och Milton iväg utan att fråga om han vill följa med. Svartsjukan växer i Andres och till slut får han nog. Del 3 av 6. UR.

07.30Läsa med Om jättar och smultron, del 2. Pappa har lite att förklara för Tuva om varför hon inte får gå bort mot vägen. Men det har hon ju redan gjort. Och vem är det som bullrar utanför i natten? Andra delen av en liten saga med lugnt tempo och få svåra ord, textat för att nybörjarläsaren ska kunna träna sin läshastighet. Del 3 av 7. UR.

07.35Om jag var ett djur Hyena. Nyfiken på djur? På hur de lever och hur deras uppväxt ser ut? Häng med ner i gryt, gångar och andra bon och följ dem på nära håll. Vilket djur skulle du vilja vara?. Textat sid. 199.

07.40Ricky Zoom Lilla Kvickis på villovägar. Fullt ös i Däckköping med Ricky och hojpolarna. Textat sid. 199.

07.50Tilde Flyghållningsregler. Tilde är tjejen som tillsammans med sin hund och sina vänner utforskar världen med hjälp av sina teknikprylar. Textat sid. 199.

08.00Pyjamashjältarna Vargarnas plan. På natten förvandlas Oscar, Amanda och Jens till de tre pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko. Tillsammans skyddar de staden mot alla skurkar. Textat sid. 199.

08.15Fix och trix Karusellen. Bihn och Boo gillar att vara i sin trädkoja och skapa olika världar till sina leksaker. Med lite "fix och trix" kan man bygga allt möjligt. Textat sid. 199.

08.25Roboten Rob Kanadensisk animerad serie. Bollen är rund. Fyra barnrobotar åker ut i rymden för att lösa problem. Men man måste inte vara robot för att kunna hänga med. Svenska röster: Mimmi Sandén, Josefine Götestam, Julianna Wretman Werner, Filippa Åberg, Jonas Bergström m.fl. Textat sid. 199.

08.35Masha och björnen Masha är en liten vandrande katastrof. Fast hon gör det inte med flit, hon vill ju bara prova! Prova att hoppa i en stor björns säng till exempel, eller leka doktor med vargarna. Textat sid. 199.

08.45Pippi Långstrump Tv-serie från 1969. Pippi håller avskedskalas. Tommy och Annika får följa med Pippi ombord på kapten Långstrumps båt. Ändå är Tommy och Annika inte glada, för Pippi tänker ju resa ifrån dem. Men först håller hon det mest fantastiska avskedskalas i Villa Villekullas trädgård. I huvudrollerna: Inger Nilsson, Maria Persson och Pär Sundberg. Del 12 av 13: Pippi håller avskedskalas. Textat sid. 199.

09.10Charlie och Lola Tecknad småbarnsserie. Jag spionerar. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Svenska röster: Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl. Textat sid. 199.

09.20Katie Morag Om livet på en avlägsen ö, fylld av vardagligheter, spännande historia och mystik. Textat sid. 199.

09.35Thunderbirds Rymdens djupaste inre. Andra säsongen. Internationella räddningsstyrkan har sett till att Hood gripits av, och är i förvar hos, Globala Dynamiska Försvaret. Men oskadliggjord, det är han inte!. Textat sid. 199.

10.00Min riddare och jag Drottningväktarna. Riddaren Henry har ett hjärta av guld men han har en förmåga att klanta till det. Som tur är har han sin smarta son Jimmy till hjälp och väpnare. Textat sid. 199.

10.10Magiska fyran En gåva från fängelsehålan. I den magiska staden Myshkin förenas fyra väktare för att beskydda oss från den ondskefulle Moroks illasinnade planer! Denna gång: En gåva från fängelsehålan. Textat sid. 199.

10.20Gronkarna Upp i luften. Flash, en alien, har sänts till jorden för att visa neandertalarna i Gronk-stammen framtidens uppfinningar. Men är de redo för dessa? Detta avsnitt: Upp i luften. Textat sid. 199.

10.35Furiki rullar Sengångaren André är full av energi och älskar att köra snabba bilar. Textat sid. 199.

10.45Grötnöt & Fjädrik Snigelhålet. De här rymdsniglarna är inte de skarpaste knivarna i stället. Faktiskt egentligen inte skarpa nog att ens vara med i stället, om man ska vara ärlig. Textat sid. 199.

10.55På riktigt!? Spökhuset. På väg till skolan råkar vännerna Malika och Frej ut för de mest otroliga saker. Så otroliga att de väl knappast kan vara på riktigt!?. Textat sid. 199.

11.10Pelle Päras pruttiga värld Åsna. Hur dåligt det än går för Pelle så kan det alltid gå sämre. Han är en katastrofmagnet men som tur är så är han även en hjälte. Textat sid. 199.

11.20Abel och Fant Värmeslag. Värmeslag. En tecknad komedi om bästa vännerna Abel och Fant som bor i djungeln. Textat sid. 199.

11.30I drömmarnas trädgård BBC-serie för de allra minsta. Toblibooerna borstar sina tänder. Vi möter Daisy, Igglepiggle, Makka Pakka och några till. De bor i en vacker trädgård och är med om många upptäckter och äventyr. Textat sid. 199.

12.00Imse och Vimse - romani chib/lovari Tusen och en byxa. Imse och Vimse rensar sitt nät från löv, när en massa byxor plötsligt blåser in. Torsten Tusenfoting, som har fått tvätten förstörd, kan hålla sig för skratt. Översättare och uppläsare: Adam Szoppe. Del 3 av 6. UR.

12.05Imse och Vimse - romani chib/lovari Bus och grus. Det finns många kul, kvarglömda saker på lekplatsen. Imse vill så klart ha allt för sig själv, men en mekanisk dinosaurie kommer i vägen. Uppläsare: Adam Szoppe. Del 4 av 6. UR.

12.10Beccas gäng Becca och hennes vänner i Sidensvansskogen är alltid redo för äventyr. Fågelgänget. Textat sid. 199.

12.20Bing Att växa. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Textat sid. 199.

12.30Daniel Tigers kvarter Daniel och Madelina leker rymdresa. Daniel och Madelina leker rymdresa. Daniel Tiger och hans vänner Madelina, Prins Onsdag, Kattis och ugglan Ho lär sig om känslor och sånt genom sång och fantasi. Textat sid. 199.

12.40Draken Digby Växtvärk. Digby övar flitigt på att lära sig flyga och drömmer om att ta sig fram över himmelen precis som Röde Rufus gör i sina böcker. Varje dag är ett nytt äventyr med Fissi och de andra vännerna i Gläntelund. Idag: Växtvärk. Textat sid. 199.

12.55Safirdrakens krafter Flaskposten. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. Textat sid. 199.

13.05Mästerflygarna Pandaproblem. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!. Textat sid. 199.

13.15Djungelboken Tecknad serie efter Kiplings roman. Här finns gamla bekanta som Mowgli, Baloo, Bagheera och Shere Khan men även en del nya, bland andra Mowglis hittills okända vargföräldrar. Textat sid. 199.

13.30Miss Moon Pappa var är du?. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. Textat sid. 199.

13.45Spookys Säsong 2. Gulp snaskar vidare. En lugn dag på Spookys blir plötsligt superstressig när en olycka sker och Yousef råkar släppa ut Gulp från spökvalvet. Gamla fångstmetoder funkar inte längre, och Gulp växer i snabb takt. Det blir en utmaning att lyckas fånga Gulp utan att dessutom bli upptäckta av rektor Ruby. Del 2 av 10. Textat sid. 199.

14.05Sommarlägret En tryffel av guld. Fransk animerad serie från 2012. Under sin vistelse på ett sommarläger upptäcker Mats och Lisa att skogen runt dem är magisk, full av musikaliska fiskar, minnesträd och den legendariske Flapacha! De två kusinerna och deras vänner bestämmer sig för att hålla legenden hemlig och beger sig ut i skogen för att söka efter den mystiske Flapacha som sägs ha svar på alla frågor och kunna besanna dina drömmar. Svenska röster: Max Nobel, Hanna Bhagavan, Johan H:son Kjellgren, Beatrice Järås m.fl. Textat sid. 199.

14.20Gumballs fantastiska värld Tecknad serie, fylld av udda personligheter. Huvudpersonen Gumball är en katt som ofta hamnar i svårigheter tillsammans med sin bäste vän och adoptivbror, den före detta guldfisken Darwin. Hans lillasyster Anais är en kanin och ett geni. Skolkamraterna är av blandat slag: där förekommer bl.a. en jordnöt, en banan och en T-Rex. Familjen är mycket modern: Mamma går till jobbet medan pappa sköter marktjänsten. Textat sid. 199.

14.30Blue water high Australiskt ungdomsdrama. Säsong 3. Del 4 av 26. De sex eleverna på surfarskolan Solar Blue satsar på en framtid som professionella surfare. Varje år utses en av eleverna till vinnare av ett sponsoravtal som innebär första steget mot en proffskarriär. Medverkande: Kain O'Keefe, Lachlan Buchanan, Eka Darville, Cariba Heine, Amy Beckwith, Rebecca Breeds m.fl. Textat sid. 199.

14.55M.I. High Brittisk dramaserie i 13 delar, fjärde säsongen. Precis som på film. I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till S:t Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har. Textat sid. 199.

15.25Leonardo Brittisk serie från 2011. Serie 1. Del 8 av 13. Leonardo da Vinci är i tonåren och arbetar som konstnärslärling under mästaren Verrocchio. Han umgås flitigt med sina vänner Mac (Machiavelli) och Lorenzo, son till en av Florens mest inflytelserika män. Svenska röster: Tom Ljungman, Norea Sjöquist, Nick Atkinson, Anton Raeder, Jonas Bergström, Claes Ljungmark m.fl. Textat sid. 199.

15.55Fotbollsdrömmen Serie om fotboll. De vita vålnaderna. Koen och Niels spelar för det holländska fotbollslaget FC Top och drömmer om en karriär i högsta ligan, hos FC Stark. Laganda och vänskap sätts på prov när FC Stark öppnar upp för att ta in nya spelare. Textat sid. 199.

16.20Backstage Måste vara stark. Ett nytt skolår för de talangfulla tonåringarna, på berömda Keaton School of the arts, som försöker uppfylla sina drömmar om att arbeta som artister, dansare, konstnärer och allehanda kreativa yrken. Säsong 2. Textat sid. 199.

16.40Blinky Bills bravader Den gamla skolan. Oavsett om det är rymdvarelser som landar eller en borgmästare med storhetsvansinne så är det dags för ännu en bravad av Blinky Bill och gänget!. Textat sid. 199.

16.50Robin Hoods rabalder och rackartyg En vänskaplig utflykt. Det var en gång ett gäng som tog från de rika och gav till de fattiga... Textat sid. 199.

17.05Ett fall för KLURO Knäckande kläckning. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO fortsätter lösa kluriga problem. Textat sid. 199.

17.15Pirata & Piloto Stjärnorna leder vägen. Lätta ankar och hissa storseglet! Vi ska iväg på nya äventyr med havets bästa och snällaste pirat - och hennes besättning!. Textat sid. 199.

17.25Familjen Rävling Jonatans gosedjur. Bonnie och hennes mamma Melda har flyttat in hos Even och hans tre ungar. En brokig skara som lär sig samsas under ett och samma tak. Textat sid. 199.

17.40Olobob-toppen Trädhjulingen. Följ med Bubbel, Lallo och Tibb och bygg en ny konstig, kulig, rolig figur varje dag!. Textat sid. 199.

17.45Simon En tur med bärgaren. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. Textat sid. 199.

17.55Bolibompafamiljen Julgransplundring. Nu är julen slut och granen ska kastas ut! Men först är det väl lite godis som behöver ätas upp?. Textat sid. 199.

18.00Djuren på Djuris Vad leker ni?. Ull och Fiolin leker och Satsumas vill gärna vara med. Men kompisarna vill leka en lugn lek och det vill inte Satsumas. Del 13 av 20. UR.

18.10Peek Zoo Ett zoo som slår alla rekord. Jimmy har fått "Rekordboken" i present och bestämmer sig för att försöka slå egna rekord. Del 16 av 26. UR.

18.20Rädda världen Skräp. Sara plockar skräp. Skräp i naturen kan vara farligt för djuren. Men Sara har visst en annan idé också. Del 2 av 5. UR.

18.25Brillebjörn Tyst som en mus. Sophias pappa ska öva inför en konsert och Sophia måste vara tyst. Men det är ju jättesvårt! Brillebjörn får en idé. Del 3 av 26. UR.

18.30Trex Trex och tanden. Simon och Lisen misstänker vem som ligger bakom branden och Trex låtsas sova för att planen ska gå i lås. Simon råkar lova sin kompis Lisen att de ska bygga en dinosauriepark bakom dinoasurien Trex garage. Men hur kommer det att gå? Del 6 av 10. Textat sid. 199.

18.35Masha och björnen Det goda livet. Masha är en liten vandrande katastrof. Fast hon gör det inte med flit, hon vill ju bara prova! Prova att hoppa i en stor björns säng till exempel, eller leka doktor med vargarna. Textat sid. 199.

18.45Geografens testamente - Norden Samernas rike. Följ med Holger och Mortensen på en gastkramande skattjakt genom Norden. Denna gång reser de över Nordkalotten och vaskar guld i den finska skogen. Sedan påbörjas resan mot Svalbard och det mystiska Gjallarhornet. Del 6 av 10. UR. Textat sid. 199.

19.05Unga Jordlingar Kärlek. Seriestart. I artikel 13 av barnkonventionen står det att: "Varje barn har rätt till yttrandefrihet, att tänka, tycka och uttrycka sina känslor". Barn från Moldavien, Nepal, Rwanda, Syrien, Sydafrika och Sverige berättar om sina upplevelser av kärlek. Del 1 av 4. UR.

19.10Unga Jordlingar Vänskap. I artikel 31 av barnkonventionen står det att: "Varje barn har rätt till lek, vila och fritid". Barn från Moldavien, Nepal, Rwanda, Syrien, Sydafrika och Sverige berättar om vänskap. Del 2 av 4. UR.

19.15Lilla Aktuellt Nyhetsprogram för barn och unga. Textat sid. 199.

19.25Gumballs fantastiska värld En ovanlig tecknad serie, fylld av udda personligheter. Huvudpersonen Gumball är en katt som ofta hamnar i svårigheter tillsammans med sin bäste vän och adoptivbror, den fd guldfisken Darwin. Hans lillasyster Anais är en kanin och ett geni. Skolkamraterna är av blandat slag: där förekommer bl.a. en jordnöt, en banan och en T-Rex. Familjen är mycket modern: Mamma går till jobbet medan pappa sköter marktjänsten. Textat sid. 199.

19.50Nina Patalo Tandfe-bluffen. Nina är en tjej som kan göra vad som helst, eftersom Patalo kan det. Det vill säga förvandla sig till vad som helst som slutar på bokstaven O. Allt för att ha vansinniga äventyr med grottmannen Walter och ankan Andy. Textat sid. 199.

19.55Småkryp Hur ser vardagslivet ut för en insekt? En "docu-cartoon" med en skämtsam inblick i småkrypens värld.

04.30Klassen Ungdomsserie. Säsong 4. Hoodien, del 2. Går det lättare när man är fler?. Textat sid. 199.

05.00Pablo Välj oss, Pablo. Pablo är en 5-årig pojke med autism. Han ser världen på ett lite annorlunda sätt och för att förstå den bättre tar han hjälp av sina kritor. Textat sid. 199.

05.10Timmy Lamm - engelska ord Dans. Följ med Timmy Lamm till förskolan och lär dig engelska ord!. Textat sid. 199.

05.15Babblarna En serie program för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo.

05.25Min lillebror Jack älskar kalas. Det blir mycket lek och bus när lillebror Jack ger sig ut på upptäcktsfärd tillsammans med Hamsterkören och vännerna Gnagis, Cissi och Pingeling. Textat sid. 199.

05.30Skåpbilen Olle Närkontakt i Guppesta. Olle är en liten vit bil med stort hjärta och mycket energi. Tillsammans med sin förare Sten, hjälper han sina vänner att lösa olika problem, allt som oftast ackompanjerat av en svängig sång!. Textat sid. 199.

05.35Lilla prinsessan Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Prinsessans röst görs av Sandra Kassman. Textat sid. 199.

05.45Punky En fågel i köket. En fågel i köket. Punky är en liten tjej med Downs syndrom. Vi följer henne i vardagen tillsammans med familjen. Textat sid. 199.