MENY

Barnkanalen

05.55Sara och Anka Flyttfågeln Anka. Flyttfågeln Anka. Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner. Textat sid. 199.

06.00Lekdags Lysa i ljuset. Följ med till ett vindsrum där ett antal gosedjur kommer till liv - men bara när barnen inte är där!. Textat sid. 199.

06.05Roboten Rob Kanadensisk animerad serie. Mushuset. Fyra barnrobotar åker ut i rymden för att lösa problem. Men man måste inte vara robot för att kunna hänga med. Svenska röster: Mimmi Sandén, Josefine Götestam, Julianna Wretman Werner, Filippa Åberg, Jonas Bergström m.fl. Textat sid. 199.

06.15Stella och Sam Ett hem åt syrsan. Världens roligaste, snällaste och mest nyfikna storasyster heter Stella. Hon har svar på allt, till och med när hon inte vet svaret. Hon och lillebror Sam är med om fantastiska äventyr. Textat sid. 199.

06.30Morgonshowen Textat sid. 199.

06.30Greta Gris Slottet. Greta är en bedårande och fräck liten gris som bor tillsammans med lillebror George, mamma Gris och pappa Gris. Greta älskar att klä ut sig och att träffa nya vänner men det hon gillar allra mest är att hoppa runt i gyttjepölar. Textat sid. 199.

06.35Robyn och rymdpatrullen Robyn räddar Bombom. Robyn räddar Bombom. Gäller det en borttappad sko eller en trasig leksak? Rymdpatrullen står alltid beredd att hjälpa en jordvän och Robyn vet att hon har den robot som behövs för att klara varje uppdrag. Textat sid. 199.

06.50Tilde Hallå cello. Tilde är tjejen som tillsammans med sin hund och sina vänner utforskar världen med hjälp av sina teknikprylar. Textat sid. 199.

07.05Fåret Shaun Glass. Fåret Shaun är tillbaka med nya galna upptåg på den helt ovetande bondens gård. Textat sid. 199.

07.15Livet i Mattelandet Är det rimligt, eller inte?. Är det rimligt, eller inte? En pilot som drömmer om stora tal och höga höjder får hjälp av Primus och Deci med ett nytt och orimligt stort tal. I Räknebageriet har Bullino bråttom iväg, men hålls kvar av en osäker kund som inte vet vilken mängd kakor som är rimligt. Del 2 av 12. UR.

07.30Börja skolan Möt Åke och de andra 6-åringarna på förskolan Vindleken som snart ska börja i skolan. Del 9 av 12. Nu börjar klassen känna varandra. Det bråkas, brottas och pussas. Pusskull är väldigt kul. Alice vill både bli jagad och pussad. Åke och Maja hoppar över pussarna. Det är så konstiga regler tycker Åke. Textat sid. 199.

07.40Masha och björnen Dubbelt upp. Masha är en liten vandrande katastrof. Fast hon gör det inte med flit, hon vill ju bara prova! Prova att hoppa i en stor björns säng till exempel, eller leka doktor med vargarna. Textat sid. 199.

07.45Katten i hatten vet allt om ditten och datten Vinterdvala. Katten i hatten tar sina vänner Sally och Tim med på äventyr till spännande platser i sin "Thinga-ma-jigger". Med på resorna är även kattens kompanjoner Fisken i sin skål samt Sak 1 & Sak 2. Baserad på en klassisk barnbok av Dr. Seuss. Textat sid. 199.

08.00Big block sing song Kanadensisk animerad serie från 2012. Låg. Big Block är en samling fyrkantiga figurer som sjunger om känslor och händelser, se om du känner igen dig själv i deras lustiga sånger. Textat sid. 199.

08.05Andys förhistoriska äventyr Spinosaurusen och bilden. Håll i hatten - Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter. Textat sid. 199.

08.15Mästerflygarna Toppen på isberget. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!. Textat sid. 199.

08.30Safirdrakens krafter Knytkalaset. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. Textat sid. 199.

08.40Draken Digby Mungos reptrick. Mungos reptrick. Digby övar flitigt på att lära sig flyga och drömmer om att ta sig fram över himmelen precis som Röde Rufus gör i sina böcker. Varje dag är ett nytt äventyr med Fissi och de andra vännerna i Gläntelund. Textat sid. 199.

08.50Octonauterna Animerat undervattensäventyr. Undervattensstormen. Undervattensstormen. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser. Textat sid. 199.

09.00Dinosaurietåget Dino är en adopterad förskoledinosaurie, en Tyrannosaurus Rex. När han åker med dinosaurietåget genom djungler, kärr, vulkaner, insjöar, hav och tidstunnlar upplever han hela tiden nya äventyr. Vid varje station bor det nämligen urtidsödlor från olika tidsepoker och Dino vill veta allt som finns att veta om sina berömda släktingar. Textat sid. 199.

09.20Katie Morag Om livet på en avlägsen ö, fylld av vardagligheter, spännande historia och mystik. Andra säsongen. Textat sid. 199.

09.35Andys minsta babydjur Gömma sig. Små, ulliga, gulliga. Alla ska de lära sig gå, klättra, simma - och leka!. Textat sid. 199.

09.45Rymdrekryterna Kometen. För att kunna upptäcka sånt som ingen förut gjort i rymden krävs noggrannhet, nyfikenhet och lagarbete! Har du vad som krävs för att bli en av Rymdrekryterna? På Stjärnstoftvikens rymdakademi lär sig Rymdrekryterna kraften hos vetenskapliga studier och observationer, rymdens under, och vikten av att kunna jobba tillsammans. Textat sid. 199.

09.55Masha och björnen En magisk skörd. Masha är en liten vandrande katastrof. Fast hon gör det inte med flit, hon vill ju bara prova! Prova att hoppa i en stor björns säng till exempel, eller leka doktor med vargarna. Textat sid. 199.

10.05Pippi Långstrump Tv-serie från 1969. Pippi i den första snön. En morgon är hela världen vit av snö, och Pippi rider ut på en härlig ridtur. Tommy och Annika går förstås i skolan, eftersom jullovet ännu inte har brutit ut. Pippi vill också ha jullov. I huvudrollerna: Inger Nilsson, Maria Persson och Pär Sundberg. Del 7 av 13: Pippi i den första snön. Textat sid. 199.

10.30Heidi Varning för vargen. Föräldralösa Heidi skickas till bergen att bo hos sin farfar - en allvarlig, sorgtyngd man. Det blir en tuff omställning för Heidi som dock så småningom visar sig mer än kapabel till att klara sig i sitt nya hem. Heidi får snart flera nya vänner och upplever en rad äventyr tillsammans med dem. Del 9: Varning för vargen. Textat sid. 199.

10.50Yakari Animerad serie. Yakari och Lilla Åskan. Yakari är en indianpojke som kan tala med djur, men den enda som känner till det är hans kompis, indianflickan Regnbåge. Textat sid. 199.

11.05Zoé Kézako Zoé är en tjej på åtta år, stark, rolig - och supersjälvisk. Svenska röster: Rakel Löwe, Norea Sjöquist och Sanna Bråding. Detta avsnitt: Faster Kissy. Textat sid. 199.

11.15Blinky Bills bravader Clownen Gnate. Oavsett om det är rymdvarelser som landar eller en borgmästare med storhetsvansinne så är det dags för ännu en bravad av Blinky Bill och gänget!. Textat sid. 199.

11.30Magiska fyran Undervattenstaden. I den magiska staden Myshkin förenas fyra väktare för att beskydda oss från den ondskefulle Moroks illasinnade planer! Denna gång: Undervattensstaden. Textat sid. 199.

11.40Träd Fu Tom Animerad äventyrsserie från 2012. Följ med till Trädtopolis, en förunderlig plats där du kan hjälpa till att skydda och hjälpa invånarna med Träd Fu-magi. Textat sid. 199.

12.00Imse och Vimse - romani chib/lovari Kaffe med dopp. Vimse och Fia Fluga mumsar på sötsaker som hör till ett läckert kaffekalas. Imse blir avundsjuk och gör ett misslyckat försök att förstöra kalaset. Översättare och uppläsare: Adam Szoppe. Del 2 av 6. UR.

12.05Din kropp - romani chib/arli Hjärnan. Hjärnan är som ett kontrollrum som sköter det mesta som händer i kroppen. Vad gör de olika delarna i hjärnan? Storhjärnan, lillhjärnan och hela nervsystemet. Uppläsare: Samir Muratovic. Del 2 av 5. UR.

12.10Daniel Tigers kvarter Omröstning i klassen. Omröstning i klassen. Daniel Tiger och hans vänner Madelina, Prins Onsdag, Kattis och ugglan Ho lär sig om känslor och sånt genom sång och fantasi. Textat sid. 199.

12.20Två snubbar Tjeckisk dockanimation om två fumliga killar med storslagna projekt som oftast går åt fanders. Men de två snubbarna är glada ändå. Textat sid. 199.

12.30Lilla prinsessan Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Textat sid. 199.

12.40Roboten Rob Kanadensisk animerad serie. Det mystiska Mea-mysteriet. Fyra barnrobotar åker ut i rymden för att lösa problem. Men man måste inte vara robot för att kunna hänga med. Svenska röster: Mimmi Sandén, Josefine Götestam, Julianna Wretman Werner, Filippa Åberg, Jonas Bergström m.fl. Textat sid. 199.

12.55Professor Balthazar Tecknad serie om den uppfinningsrike professor Balthazar som gärna hjälper sina vänner när de fått problem. Textat sid. 199.

13.05Anden i lampan Ballonger i Bagdad. Ballonger i Bagdad. På vinden hittar Jamillah en magisk lampa vars ande tar henne tillbaka till antika Bagdad. Där träffar hon den unge Aladdin som blir hennes vän. Textat sid. 199.

13.15Kapten Flinn & Piratdinosaurierna Ett grymt magknip. På de sju och ett halvt haven seglar de godaste goda, ständigt i kamp med de grymmaste grymma!. Textat sid. 199.

13.25Bästa Rosa Program på teckenspråk. Rosa är hemma hos sin faster för att läsa lite böcker, plötsligt går fasterns glasögon sönder! Hur ska de kunna fortsätta läsa böcker? Rosa bestämmer sig för att samla in pengar till ett par nya glasögon så idag ska Rosa samla och panta burkar och även fundera på hur man kan tjäna extra pengar hemma! Hon vet att hennes pappa är förtjust i ägg, hur kan man tjäna pengar på det?. Textat sid. 199.

13.35Game of hands Barnprogram på teckenspråk. Utomjordingen Loli har fastnat i datorplattan och kan inte komma hem utan hjälp från en person som är duktig på spel och teckenspråk. Hugo har tråkigt och önskar sig ett nytt spel så han blir den utvalda personen att hjälpa henne. I bana 1 måste han klara av teckenspråkets mimik. Del 1 av 10. Textat sid. 199.

13.45Legendarerna Vapenbröder. Legendarerna reser land och rike runt för att reparera sitt misstag; i strid med den onde Mörkhell råkade de krossa Jovenia-stenen så att alla i världen förvandlades till barn! Detta avsnitt: Vapenbröder. Textat sid. 199.

14.05Snö + 7 Borta med vinden. Snö lever ett sagolikt liv. Vad annat är att vänta när hon har en Mästerkonditor till pappa och - snäppet bättre - en ättling till Snövit som mamma! Betyder det att Snö själv en dag också ska bli drottning? Tja, det beror ju på om de sju bröderna kan sluta klanta sig... Textat sid. 199.

14.30På vingliga vingar Änglalärlingen Porter skickas till jorden som en 16-årig student. Genom att utföra det uppdrag han har fått kan han kanske äntligen få sina vingar. Carl Montclaire, 15 år, har haft otur hela livet. Kanske kommer det att ändras nu när han har Porter vid sin sida? Säsong 2. Textat sid. 199.

14.50M.I. High Brittisk dramaserie i 13 delar, andra säsongen. I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till St. Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har. Textat sid. 199.

15.15Fångad Ryan ska på semester på en ö tillsammans med sin pappa. Vistelsen blir allt annat än lugn och ganska snart får han och hans kamrater problem med att ta sig ifrån ön. Svenska röster: Anton Mencin, Molly och Mimmi Sandén, Amanda Krüger, Matilda Lilliestierna m.fl. Textat sid. 199.

15.40Det hemsökta huset Efter att ha flyttat från New York till New Orleans var familjen Hathaway redo att fortsätta sitt normala liv i sitt nya hem, men inte visste de att en spökfamilj hade exakt samma idé! Kan två familjer, som bokstavligen är från två olika världar, leva i hemsökt harmoni? En serie i 47 delar. Textat sid. 199.

16.00Kompisar på nätet Serie om tre tjejer som träffats på en internationell skola i Singapore och nu måste säga adjö och flytta hem: det är Ally från Australien och Emma från Tyskland. Den tredje, Jackie, bor i Singapore. Men mitt i bedrövelsen upptäcker de att de med hjälp av mobiltelefon och dator kan förflytta sig och besöka varandra hur mycket de vill, trots att de bor i olika världsdelar. Från och med nu kan de ha kul hur ofta och hur mycket som helst. Svenska röster: Linda Åslund, Josefine Götestam och Ester Sjögren. Textat sid. 199.

16.25Flax Max Syskonen Silver och Flax Max hjälper monster och människor i nöd i den lilla staden Skumberga. Den tama fladdermusen Pat är på äventyr med sina vänner, de tre syskonen Martin, Rebecca och Leo Silver. De fyra stöter på alla möjliga knasiga monster och spöken som alla har sina väldigt egna problem. Det finns oftast en lösning som vännerna kan klura ut tillsammans. Textat sid. 199.

16.40Robin Hoods rabalder och rackartyg Det var en gång ett gäng som tog från de rika och gav till de fattiga... Skafferiet. Följ med gänget som med hjälp av skratt, magi och vänskap ska rädda Nottingham! Vid 10 års ålder är Robin Hood redan en hjälte och bor med sina vänner i Sherwoodskogen. Tillsammans med Broder Tuck, Lille John, Scarlett och Marion bekämpar han prins Johns olika upptåg. Textat sid. 199.

16.50Ett fall för KLURO Piratsjukan. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen. Denna gång: Piratsjukan. Textat sid. 199.

17.00P King Älling Konst och kvack. Häng med till Hällekulla och träffa tre goda, snälla, knasiga vänner!. Textat sid. 199.

17.15Fix och trix Klara, färdiga, koll!. Bihn och Boo gillar att vara i sin trädkoja och skapa olika världar till sina leksaker. Med lite "fix och trix" kan man bygga allt möjligt. Textat sid. 199.

17.25Andys minsta babydjur Dom första stapplande stegen. Små, ulliga, gulliga. Alla ska de lära sig gå, klättra, simma - och leka!. Textat sid. 199.

17.35Olobob-toppen Snigelbobbar. Följ med Bubbel, Lallo och Tibb och bygg en ny konstig, kulig, rolig figur varje dag!. Textat sid. 199.

17.40Monsterskolan Nafse. Följ med monstren som varje natt på Monsterskolan utforskar sin vrålsnuffliga värld och gör maffiga monstersaker!. Textat sid. 199.

17.45Simon Ha den äran, mamma. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. Textat sid. 199.

17.50Bing Borta. Borta. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. Textat sid. 199.

18.00Tripp, Trapp, Träd God morgon. Tripp och Trapp hittar en sked och kommer på ett sätt att ta sig över sjön. Vi ser en film om Rahel som firar sin femårsdag både hemma och på förskolan. Bokfågeln berättar godnattsagan "Morgans morgon" av Maria Nilsson Thore. UR.

18.15Brillebjörn Gungan. Ruby är hungrig och väntar på middag. Hon är så hungrig att hon inte vill leka med några av sina leksaker och då går tiden väldigt långsamt. Men gungan ... kan Brillebjörn göra gungan så rolig att Ruby glömmer att hon väntar på mat? Del 23 av 26. UR.

18.20Äta löv och bajsa jord Vem gör jord? Vilken tur att det finns djur som gör jord. Det skulle bli skräpigt i naturen om ingen åt upp alla löv. Jord är hem för miljontals jorddjur. Del 2 av 3. UR.

18.25Det här är jag! Senri från Slovenien. Seriestart. Här får du inblick i hur vardagen kan se ut för ett barn från Slovenien. Sexårige Senri bygger en båt med lite hjälp från sin mamma. Del 1 av 15. UR.

18.30Miss Moon Jonna är en apa. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. Textat sid. 199.

18.45Uppdrag skolväg Valeria i Peru. Varje dag följer tolvåriga Valerias mamma med henne till skolbussen som går till privatskolan. Valeria vet att alla barn inte har råd att gå i privatskolor och de sociala samhällsklyftorna oroar henne. På vägen till skolan pratar Valeria om vikten av att drömma även om alla drömmar inte kommer att förverkligas. Del 19 av 25. UR.

18.50Holly Hobbie The chicken cooper. Som straff för lögnerna om gurkan måste Holly och Robbie bygga ett hönshus åt bonden Dodge. Ett jobb som sätter käppar i hjulet för Robbies match och Hollys värdskap för talangkvällen. Del 5 av 10. UR.

19.15Lilla Aktuellt Nyhetsprogram för barn och unga. Textat sid. 199.

19.25Elefantprinsessan Australisk serie från 2008. Tonårsflickan Alex går i skolan och spelar i en orkester. När hon fyller 16 möter hon indiern Kuru och hans elefant. Han säger att hon är en prinsessa och direkt arvtagare till landet Manjipur. Ska hon bestämma sig för att bli drottning där eller att stanna i Melbourne? Svenska röster: Josephine Bornebusch, Gabriel Odenhammar, Anna Sahlin, Julia Dufvenius m.fl. Textat sid. 199.

19.50Onn / Off Tecknad komediserie om en hund och en katt.

05.00Twirlywoos Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som de? Det måste undersökas!. Textat sid. 199.

05.10Timmy lamm Timmy ballerina. Timmy går på dagis med de andra smådjuren med allt vad det innebär...

05.20Babblarna En serie program för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo.

05.30Misse-kisse Ägg. Misse-kisse och vännerna Ankodil, Adda, Ågel och andra gör kuliga, konstiga, grejer tillsammans!. Textat sid. 199.

05.35Voffa, Kvittra och Len Ett sjörövaräventyr. Ett sjörövaräventyr. Följ med Voffa, Kvittra och Len när de beger sig ut på frågeäventyr tillsammans med hamstern Hatte. Kan du gissa vem som svarat rätt?. Textat sid. 199.

05.45Miffys stora små äventyr Miffy och vattenpölarna. Miffy och vattenpölarna. Miffy och hennes vänner upplever lagom små och stora äventyr i kälkbaken, när de planterar frön eller när de sover i tält på tomten. Textat sid. 199.