MENY

Barnkanalen

05.55Lunneskär Animerad serie om fågelfamilj. Den dimmiga dagen. Den dimmiga dagen. Lunneskär är fullt av djur och många äventyr. Där bor också lunnefågeln Oona och hennes lillebror Baba som tillsammans med familj och vänner gillar att utforska både ön och vattnet runt omkring. Textat sid. 199.

06.00Fnissnisse Finsk tecknad serie. Stormfåglar. Rumpbaggen Fnissnisse trivs bra hos mamma och pappa russin. Tillsammans med de andra i Grönsalsskogen lyckas de göra varje dag till en liten fest med mycket skratt. Berättare: Tuvalisa Rangström. Textat sid. 199.

06.05Lilla prinsessan Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Textat sid. 199.

06.15Peg + Katt Ninja-problemet. Ninja-problemet. Peg och Katt hamnar hon ofta i kluriga situationer. Hur får man pirater att somna? Vad är skillnaden mellan långt och kort? Hur många sidor har en romb eller hur fångar man bäst in 100 kycklingar? Problemen som uppstår löser de ganska enkelt med hjälp av lite matematik. Svenska röster: Ellen Bergström, Tommy Nilsson, Olle Svensson m.fl. Textat sid. 199.

06.30Lekdags Max födelsedag. Följ med till ett vindsrum där ett antal gosedjur kommer till liv - men bara när barnen inte är där!. Textat sid. 199.

06.35Bing Ett kort till Soola. Ett kort till Soola. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. Textat sid. 199.

06.40Greta Gris Piratskatten. Tecknad serie från England. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

06.45Daniel Tigers kvarter En lugn sagostund. En lugn sagostund. Daniel Tiger leker med vännerna i sitt kvarter och lär sig saker som är viktiga för att förstå andra människor och världen han växer upp i. Textat sid. 199.

07.00Fåret Shaun Tre-rätters-middag. Nya upptåg med Shaun och hans vänner! Del 11: Tre-rätters-middag. Textat sid. 199.

07.05Wisska Festen. Shh! En hemlis - Wisska kan prata med djur! Och hjälpa dem med allt möjligt!. Textat sid. 199.

07.15Hotell Kom som du är Jag har inget emot dem, men.... Vad händer då en clown vill ta in på hotellet? Jo, fru Notts tolerans prövas hårt. Men kanske kan fru Notts upptäcka att det finns fler likheter än olikheter när allt kommer omkring. Del 2 av 6. UR. Textat sid. 199.

07.25Läsa med Smultron och jättar, del 1. Tuva är en liten flicka som blivit mörkrädd. Men vad är det som har hänt, och vem är hon egentligen? En saga med lugnt tempo och få svåra ord, textat för att nybörjarläsaren ska kunna träna sin läshastighet. Del 2 av 7. UR.

07.30Kate och Mim-Mim Rolig kanadensisk äventyrsserie för småbarn. Rent golv. Kate är en pigg och äventyrlig liten 5-åring som tillsammans med sitt gosedjur Mim-Mim hamnar på fantastiska äventyr i fantasivärlden Mimiloo. Mim-Mim kommer till liv och tillsammans med sina vänner reser de två äventyrarna på upptäcktsfärd till spännande platser för att försöka lösa förbryllande problem som Kate har stött på i den riktiga världen. Textat sid. 199.

07.40Andys minsta babydjur Dags att sova. Små, ulliga, gulliga. Alla ska de lära sig gå, klättra, simma - och leka!. Textat sid. 199.

07.50Drakens hotell Del 12 av 20: Draken är ledig. Journalisten Bert Gräv upptäcker att det är kaos på hotellet. Draken är ledig och kör med Filmisarna som inte hinner med. Bert Gräv undrar om Filmisarna verkligen trivs, om inte så är det dags att strejka!. Textat sid. 199.

08.00Katie Morag Om livet på en avlägsen ö, fylld av vardagligheter, spännande historia och mystik. Andra säsongen. Textat sid. 199.

08.15Simon Jag är inte din kompis längre. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. Textat sid. 199.

08.20Mästerflygarna Leksakstjuven. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!. Textat sid. 199.

08.35Miss Moon Dezhilba. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. Textat sid. 199.

08.50Superkrypen Den farliga flygturen. Den farliga flygturen. När Jack nyfiket pillar på en av farfars uppfinningar råkar han krympa dem båda till myrstorlek. Nu gäller det att samla ihop alla delar och bygga ihop maskinen så de kan bli stora men det finns andra i trädgården med samma plan. Textat sid. 199.

09.00Sommarlov Vi tar tempen på det svenska sommarlovet och låter tittarnas teckningar få liv. Sommarlov är barnens morgonshow och sänds från Beijers park i Malmö. Programledare är Angelika Prick och Alex Hermansson. Dessutom visas Världens bästa sporter, Pirater i huset intill och Den gåtfulla ön. Textat sid. 199.

09.00Världens bästa sporter Capoeira. Sugen på att sporta men vet inte med vad? Teo har tips! I dag om capoeira. Textat sid. 199.

09.10Pirater i huset intill Drömjobbet. Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar... I dag: Drömjobbet. Textat sid. 199.

09.25Den gåtfulla ön Morglaws spegel. Nya mysterier och hemligheter tillsammans med nykomlingar till de barn som redan bor på gården Knopen. I dag: Morglaws spegel. Textat sid. 199.

10.00Lilla Aktuellt Nyhetsprogram för barn och unga. Textat sid. 199.

10.05Alisa klarar sig alltid! Söndagskloning. Följ med till framtidens hisnande äventyr på jorden och i rymden! Science fiction-äventyr som utspelar sig år 2093. Alisa är en tjej som tillsammans med sina fyra vänner ger sig ut på äventyr i vardagen. Textat sid. 199.

10.30Thunderbirds I hyperfart. Andra säsongen. Internationella räddningsstyrkan har sett till att Hood gripits av, och är i förvar hos, Globala Dynamiska Försvaret. Men oskadliggjord, det är han inte!. Textat sid. 199.

10.50Heidi Provet. Föräldralösa Heidi skickas till bergen att bo hos sin farfar - en allvarlig, sorgtyngd man. Det blir en tuff omställning för Heidi som dock så småningom visar sig mer än kapabel till att klara sig i sitt nya hem. Heidi får snart flera nya vänner och upplever en rad äventyr tillsammans med dem. Del 31: Provet. Textat sid. 199.

11.15Ett fall för KLURO Otis dag. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO fortsätter lösa kluriga problem. Textat sid. 199.

11.25Blinky Bills bravader Rädslan. Oavsett om det är rymdvarelser som landar eller en borgmästare med storhetsvansinne så är det dags för ännu en bravad av Blinky Bill och gänget!. Textat sid. 199.

11.35Jamillah och Aladdin Fisksoppa. Fisksoppa. På vinden hittar Jamillah en magisk lampa vars ande tar henne tillbaka till antika Bagdad. Där träffar hon den unge Aladdin som blir hennes vän. Textat sid. 199.

11.45Så många frågor, Luna! Poppande popcorn. Poppande popcorn. Varför blinkar stjärnor? Har bananer frön? Dricker fiskar vatten? Luna är en nyfiken tjej som tillsammans med sin lillebror Jupiter och deras iller Klas reder ut svaren på oändligt många frågor. Textat sid. 199.

12.00Folksagor i världen - romani chib/svensk rommani Prinsen som trodde han var en tupp. Den unga prinsen börjar bete sig märkligt. Varje dag sitter han under bordet, pickar fågelfrön och gal som en tupp. Kungen och drottningen är oroliga för sin son och ber en gammal vis man om hjälp. En animerad berättelse från Israel, om vikten av individualitet och val. Del 3 av 6. UR. Textat sid. 199.

12.05Godnattsagor - romani chib/svensk rommani Elefant. Sagan "Elefant" av Lotta Olsson och Gunna Grähs. Berättare: Robert Brisenstam. UR. Textat sid. 199.

12.10Voffa, Kvittra och Len Ett hinderäventyr. Ett hinderäventyr. Följ med Voffa, Kvittra och Len när de beger sig ut på frågeäventyr tillsammans med hamstern Hatte. Kan du gissa vem som svarat rätt?. Textat sid. 199.

12.20Gaspard och Lisa En tårta kommer lastad. Gaspard och Lisa är två 6-åriga bästisar som bor i Paris. Varje dag är ett nytt äventyr. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig och då känns det bra att ha en bästa vän som hjälper till och stöttar. Animerad serie som bygger på böcker av Anne Gutman. Svenska röster: Vilhelm Siljeholm, Zoë Ackerman, Ella Hagman, Edvin Raeder Sjögren mfl. Textat sid. 199.

12.35Fifi och blomsterfröna Engelsk animerad serie. Fifi är en engelsk liten förgätmigej-tjej som lever ihop med sina blomsterfrö-vänner och de leker och arbetar och hjälper varandra på alla sätt. Fifi är tankspridd och glömsk vilket gör att hon ofta hamnar i konstiga situationer. Svenska röster: My Holmsten, Mi Ridell, Babben Larsson, Andreas Nilsson, Jan Modin m.fl. Textat sid. 199.

12.45Biet Maya Drottningens spira. Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask. Textat sid. 199.

12.55Q Pootle 5 Utforskaren Pootle. Utforskaren Pootle. Följ med på galaktiska äventyr tillsammans med rymdvarelsen Q Pootle 5 och hans vänner från planeten Okidoki. Mycket kan gå galet i rymden, men det mesta löser sig med lite samarbete och god vilja. Bygger på böcker av Nick Butterworth. Svenska röster: Jonas Bane, Anna Isbäck, Tomas Bolme mfl. Textat sid. 199.

13.05Dinosaurietåget Dino är en adopterad förskoledinosaurie, en Tyrannosaurus Rex. När han åker med dinosaurietåget genom djungler, kärr, vulkaner, insjöar, hav och tidstunnlar upplever han hela tiden nya äventyr. Vid varje station bor det nämligen urtidsödlor från olika tidsepoker och Dino vill veta allt som finns att veta om sina berömda släktingar. Textat sid. 199.

13.20Rymdrekryterna Sparven räddar månen. För att kunna upptäcka sånt som ingen förut gjort i rymden krävs noggrannhet, nyfikenhet och lagarbete! Har du vad som krävs att bli en av Rymdrekryterna? På Stjärnstoftvikens rymdakademi lär sig Rymdrekryterna kraften hos vetenskapliga studier och observationer, rymdens under, och vikten av att kunna jobba tillsammans. Textat sid. 199.

13.30Masha och björnen Masha är en liten vandrande katastrof. Fast hon gör det inte med flit, hon vill ju bara prova! Prova att hoppa i en stor björns säng till exempel, eller leka doktor med vargarna. Textat sid. 199.

13.40Tatonkas berättelser Konstiga ljud. Konstiga ljud. Följ med på äventyr med Wanji, Nunpa, Yamni och Topa, fyra vargungar som bor med sina föräldrar Winyan and Wicasa i en flock i den nordamerikanska vildmarken. Genom sin vän, bisonoxen Tatonka, lär de sig om livet i vildmarken, de olika årstiderna och hur man klarar sig i den tuffa men fantastiska miljön. I Tatonkas värld tar vi oss också en närmare titt på de djur som idag bor i Yellowstones nationalpark i nordvästra USA. Fransk animation- och naturfilmsserie i 26 delar. Svenska röster: Elias Olsson, Ima Nilsson, Adam Hofvander, Johan Hedenberg, Sofia Källgren m.fl. Berättare Tuvalisa Rangström. Textat sid. 199.

13.50Snö + 7 Snö och den magiska lampan. Snö lever ett sagolikt liv. Vad annat är att vänta när hon har en Mästerkonditor till pappa och - snäppet bättre - en ättling till Snövit som mamma! Betyder det att Snö själv en dag också ska bli drottning? Tja, det beror ju på om de sju bröderna kan sluta klanta sig... Textat sid. 199.

14.10Min riddare och jag Riddaren Henry har ett hjärta av guld men han har en förmåga att klanta till det. Som tur är har han sin smarta son Jimmy till hjälp och väpnare. Textat sid. 199.

14.20Nina Patalo Ansikte mot ansikte. Nina är en tjej som kan göra vad som helst, eftersom Patalo kan det. Det vill säga förvandla sig till vad som helst som slutar på bokstaven O. Allt för att ha vansinniga äventyr med grottmannen Walter och ankan Andy. Textat sid. 199.

14.30Ziv & Zack Ziv-och-Zack-bana. Ziv och Zack kommer till vår planet, stackars de som bor i Ortsbyn! Det här kan väl aldrig gå bra?. Textat sid. 199.

14.40Kapten Flinn & Piratdinosaurierna Ubåtsfartyget. På de sju och ett halvt haven seglar de godaste goda, ständigt i kamp med de grymmaste grymma!. Textat sid. 199.

14.55Abel och Fant Trädtrubbel. Trädtrubbel. En tecknad komedi om bästa vännerna Abel och Fant som bor i djungeln. Textat sid. 199.

15.00Geronimo Stilton Cowboyvålnaden i Kaktusdalen. Cowboyvålnaden i Kaktusdalen. Geronimo Stilton är en berömd journalist på tidningen Mus-Nytt. Helst av allt vill Geronimo spendera sina dagar med att läsa och spela schack med sin brorson Benjamin men han dras i stället hela tiden in i olika äventyr, ofta i sällskap av sin syster Tea, sin kusin Tiburtus och inte minst av brorsonen Benjamin. Geronimos störste konkurrent är den lömska Sally Rasmus som arbetar på tidningen Gnagar-Nytt. Säsong 2. Textat sid. 199.

15.25Spartikelmysteriet Tolkaren. Ett år har gått sedan barnen snubblade på mållinjen med att föra samman sin dimension med de försvunna föräldrarnas. Ett år av besvikelser och uppgivenhet. Några i Spartikelgänget har till och med gett upp jakten på Kvantum Nexus. Av en slump hittar de en ledtråd som leder dem på ett nytt äventyr. Men, inte alla vill att de ska lyckas - och vem kan man lita på när gamla vänner blir fiender och man dessutom tvivlar på sig själv?. Textat sid. 199.

15.50MI High Flykten. Nya äventyr för nya agenter inom MI9. En ny, mycket mäktigare, fiende också. Textat sid. 199.

16.20Elefantprinsessan Australiensisk äventyrsserie. De mörka krafternas magi. Att vara prinsessa över Manjipoor har övergått till pappersarbete och Kuru sköter det mesta åt Alex, som fortsätter att jobba med sin musik tillsammans med Amanda. Men i Västra Manjipoor är livet tufft och Zamiras missnöje får henne att kalla på mörka krafter för att försöka avsätta Alex från tronen. Serie 2. Detta avsnitt: De mörka krafternas magi. Textat sid. 199.

16.45Scouts safari Scout är en 12-årig storstadsflicka. Efter föräldrarnas skilsmässa har hon bott hos pappan, en fotograf. Men när han ska resa på jobb i ett år måste hon flytta till sin mamma som är omgift, har en ny son som Scout inte känner - och som bor i en djurpark i Sydafrika. Scout kan inte tänka sig något värre. Textat sid. 199.

17.10Octonauterna Animerat undervattensäventyr. Den enorma sjöelefanten. Den enorma sjöelefanten. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser. Textat sid. 199.

17.20Lillys Bortomvik Det flygande ljuset. Lilly bor vid havet tillsammans med sin pappa. Varje dag sköljer havet upp nya skatter till Lilly. Nåt som drivit en bit, från Bortomvik och hit. Svenska röster: Agnes Sjölund, Erik Ehn mfl. Textat sid. 199.

17.25Dimitri Inte mörkrädd. Dimitri är en liten fågel som ska flyga söderut med sina föräldrar. När de hamnar i en storm tappar Dimitri bort sina föräldrar och hamnar i Ubuyu i Afrika. Textat sid. 199.

17.30Victor & Josefine Två är bäst. Björnen Victor och musen Josefine är som ler och långhalm, bästa vänner och nästan familj. Deras vardag kantas av värme, musik och munterhet. Textat sid. 199.

17.45Ballonggården Kurragömmadagen. Åsnorna Bella och Blixten bor ute på landet tillsammans med de andra ballongdjuren. Vad händer på ballonggården idag?. Textat sid. 199.

17.50Evas sommarplåster Magsjuka. Del 6 av 10: Magsjuka. I dag berättar Eva Funck hur man tar hand om en magsjuk som har diarré och kräks. Textat sid. 199.

18.00Ugglan och kompisproblemet Säga förlåt på riktigt. En snickare har haft sönder sin bästa kompis bord men kan inte säga förlåt. För att få hjälp med sitt kompisproblem går hon till världens klokaste uggla. Del 1 av 7. UR. Textat sid. 199.

18.10Doktor Karins stetoskop Näsan. Doktor Karin tar sig en titt på Ingrids flamingo Ulla som inte känner lukt. Ingrid får också se hur en människonäsa ser ut inuti. Vad är det som gör att vi kan känna igen olika lukter? Del 9 och 10. UR. Textat sid. 199.

18.15Tiggy testar Den omöjliga ballongen. Luftmolekyler finns överallt - och de kan vara envisa! UR. Textat sid. 199.

18.20Ett djur tittar in Igelkotten. Det låter konstigt. Vem är det som hälsar på? Någon som Skrutt kan bjuda hem? Berättare: Vanna Rosenberg. Del 5 av 5. UR. Textat sid. 199.

18.25Vims i rymden Saturnus, Uranus, Neptunus. Den vimsiga vägen hem leder förbi Saturnus nu. En stor gasplanet till. En planet med många månar och en ring av grus runt sig. Vad kan en liten mångalen TI hitta på där? Del 4 av 6. UR. Textat sid. 199.

18.30Sommarlov Vi tar tempen på det svenska sommarlovet och låter tittarnas teckningar få liv. Sommarlov är barnens morgonshow och sänds från Beijers park i Malmö. Programledare är Angelika Prick och Alex Hermansson. Dessutom visas Världens bästa sporter, Pirater i huset intill och Den gåtfulla ön. Textat sid. 199.

18.30Världens bästa sporter Capoeira. Sugen på att sporta men vet inte med vad? Teo har tips! I dag om capoeira. Textat sid. 199.

18.40Pirater i huset intill Drömjobbet. Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar... I dag: Drömjobbet. Textat sid. 199.

18.55Den gåtfulla ön Morglaws spegel. Nya mysterier och hemligheter tillsammans med nykomlingar till de barn som redan bor på gården Knopen. I dag: Morglaws spegel. Textat sid. 199.

19.30Kolsvart Bot. Påle, heligt vatten, vitlök och sol, men kan magi verkligen hindra smittan? Vad ska man lita på egentligen, folktro eller vetenskap? Del 4 av 6. UR. Textat sid. 199.

19.45Kolla myten Kan du dö av energidryck? Kan man dö av energidryck? Claudia och hennes pappa tror olika om den saken. Vem av dem har rätt? Emma Frans är doktor i epidemiologi och författare. Hon går vetenskapligt till väga för att avslöja sanningen. Vetenskaplig serie. Del 4 av 5. UR. Textat sid. 199.

19.55What makes me me - lätt engelska Why should I be good? Ben har hittat en magisk ring som kan göra honom osynlig och funderar på allt han skulle kunna göra. Man kan hjälpa andra, kanske stoppa elaka tjuvar som en riktig superhjälte? Men det går ju faktiskt att göra tvärtom också. Hur vet man vad som är rätt och fel? Filosofiska funderingar som uppmuntrar barn att tänka kreativt. Del 3 av 5. UR. Textat sid. 199.

20.00Piratöarna Australisk äventyrsserie i 26 delar. Gåtan. Tre syskon skannas av misstag in i ett dataspel. Där dras de in i ett äventyr fyllt av pirater och skeppsbrutna barn på jakt efter en gömd skatt. Piraterna tror att de märkliga främlingarna kommit för att lägga beslag på skatten och planerar att stoppa dem till varje pris. Kanske är den gömda skatten vägen hem, i så fall måste de hinna före piraterna. Svenska röster: Linn Ehrner, Ima Nilsson, Alexander Kaunitz, Dominique Pålsson Wiklund, Tom Ljungman, Björn Bengtsson, Allan Svensson m.fl. Textat sid. 199.

20.25Vargblod Ockhams rakkniv. Maddy är inte som andra flickor. Hon tillhör en uråldrig vargstam och lever i mänsklig skepnad bland byborna i engelska Stoneybridge. En dag flyttar Rhydian in på familjens revir och livet som vargblod tar en helt ny vändning. Säsong 1. Textat sid. 199.

20.50Ugglan och co Det enda ugglan vill är att sitta stilla på en gren och äta larver men i skogen är det fullt med olika djur som stör hela tiden. Textat sid. 199.

05.00Långhalsen Lo Jambo är sjuk. Dags för lek med vännerna Lo, Rafo och Lepo!. Textat sid. 199.

05.05Twirlywoos Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som de? Det måste undersökas!. Textat sid. 199.

05.20Ankes värld Den nya vännen. Den lilla ankan Anke har flera mjukisdjur som ett efter ett kommer till liv för att hjälpa Anke att upptäcka världen. Textat sid. 199.

05.25Henry råkar på... Ett äpple. Varje dag råkar Henry på någon, eller något, nytt!. Textat sid. 199.

05.30Raa-Raa - lejonet som låter En animerad serie för de minsta. Någonting nytt. Någonting nytt. Ra-Raa är ett litet lejon som tillsammans med sina vänner Trumpe, Topsi, Krocke, Sebbi och Oo-oo gärna ger sig ut på ljudliga äventyr i djungeln. Textat sid. 199.

05.40Nelly och Nora Regnmusik. Regnmusik. Systrarna Nelly och Nora spenderar sina lediga stunder med familjen på en camping. De älskar att hitta på egna äventyr och bryr sig inte ett dugg om vad det är för väder. Serien är baserad på böcker av Emma Hogan. Textat sid. 199.

05.45Miffys stora små äventyr Dans leksak försvinner. Dans leksak försvinner. Miffy och hennes vänner upplever lagom små och stora äventyr i kälkbaken, när de planterar frön eller när de sover i tält på tomten. Textat sid. 199.