MENY

Barnkanalen

05.55Sara och Anka Konsten att vara rosa. Konsten att vara rosa. Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner. Textat sid. 199.

06.00Lekdags Den lilla tebjudningen. Följ med till ett vindsrum där ett antal gosedjur kommer till liv - men bara när barnen inte är där!. Textat sid. 199.

06.05Roboten Rob Kanadensisk animerad serie. Ett ägg-stremt uppdrag. Fyra barnrobotar åker ut i rymden för att lösa problem. Men man måste inte vara robot för att kunna hänga med. Svenska röster: Mimmi Sandén, Josefine Götestam, Julianna Wretman Werner, Filippa Åberg, Jonas Bergström m.fl. Textat sid. 199.

06.15Katja Katt Brittisk tecknad serie. Djungelfjärilen. Lara hittar på berättelser åt sin katt Katja, historier där katten själv är huvudperson. Svenska röster: Josefina Hylén, Nour El-Refai, Tea Stjärne, Alexander Kaunitz, Samuel Fröler m.fl. Textat sid. 199.

06.25Victor & Josefine Snömusen. Björnen Victor och musen Josefine är som ler och långhalm, bästa vänner och nästan familj. Deras vardag kantas av värme, musik och munterhet. Textat sid. 199.

06.45Regnbågsstadens hjälte Rubys skogsvaktar-äventyr. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Textat sid. 199.

07.00Fåret Shaun Leranimerad humorserie. Sömnlösa får. När bonden inte ser på blir djuren sina riktiga jag. Detta avsnitt: Sömnlösa får. Textat sid. 199.

07.05Pirata & Piloto Grått hår och skattkistor. Lätta ankar och hissa storseglet! Vi ska iväg på nya äventyr med havets bästa och snällaste pirat - och hennes besättning!. Textat sid. 199.

07.15Spagetti makaroner, hundra miljoner I tid och otid. Tid uppfattas olika beroende på om man har bråttom eller gott om tid. En restauranggäst vill stressa för att hinna med ett tåg, medan en annan i lugn och ro vill njuta av en ledig kväll. Del 8 av 10. UR.

07.25Mitt husdjur och jag Hamster. Antons hamster Simon har en jättefräsch bur med spännande rör där han glider omkring. Och på natten är det dags för hamsterparty! Del 8 av 10. UR.

07.30Katten i hatten vet allt om ditten och datten Renlighet. Katten i hatten tar sina vänner Sally och Tim med på äventyr till spännande platser i sin "Thinga-ma-jigger". Med på resorna är även kattens kompanjoner Fisken i sin skål samt Sak 1 & Sak 2. Baserad på en klassisk barnbok av Dr. Seuss. Textat sid. 199.

07.45Djungelboken Tecknad serie efter Kiplings roman. Här finns gamla bekanta som Mowgli, Baloo, Bagheera och Shere Khan men även en del nya, bland andra Mowglis hittills okända vargföräldrar. Textat sid. 199.

07.55Geronimo Stilton En kortvarig förlovning. En kortvarig förlovning. Geronimo Stilton är en berömd journalist på tidningen Mus-Nytt. Helst av allt vill Geronimo spendera sina dagar med att läsa och spela schack med sin brorson Benjamin men han dras i stället hela tiden in i olika äventyr, ofta i sällskap av sin syster Tea, sin kusin Tiburtus och inte minst av brorsonen Benjamin. Geronimos störste konkurrent är den lömska Sally Rasmus som arbetar på tidningen Gnagar-Nytt. Säsong 2. Textat sid. 199.

08.20Bara på skoj Kanadensisk serie där barn utsätter vuxna för skämt. Textat sid. 199.

08.30Pirater i huset intill Plundring godkänd. Gnölviken är lika tråkigt som det låter, där händer absolut ingenting. Men en dag får Matilda nya grannar... Detta avsnitt: Plundring godkänd. Textat sid. 199.

08.45Andys safariäventyr Andy och springnäbbmusen. Det finns många unika platser, och många sällsamma djur och beteenden, som Andy vill uppleva. Häng med när han gör det!. Textat sid. 199.

09.00Sommarlov Programledarna tränar för fullt på sina 50-dagarsutmaningar när Alex och Angelika utsätter Henrik för ett prank. Vi får även se om vi lyckas nå en ny ledtråd i Sommarskuggans slemmiga hinderbana. Häng med i barnens sommarlovsshow från Beijers Park i Malmö. Programledare är Alex Hermansson, Angelika Prick och Henrik Helling. Dessutom visas Labyrint: Bulten krossar, Arthur & Excalibur samt Jamie Johnson. Textat sid. 199.

09.03Labyrint: Bulten krossar Sjätte stenen göms där visaren skuggar. Bakom siffror och hjul som kuggar. När uppvaknandet ringer klart du har stenen snart. Det var en gång djupt under havet i Daidalos tid tio gömda stenar som vila i frid. Väldiga Bulten slumrade i prakt när ondskan tog över robotens makt. Bulten vaknade och dundrade fram redo att krossa något till damm. Del 6 av 10. Textat sid. 199.

09.10Arthur & Excalibur Den hemsökta megalitgraven. I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt! Detta avsnitt: Den hemsökta megalitgraven. Textat sid. 199.

09.25Jamie Johnson Jamie Johnsons fotbollsproffsdrömmar fortsätter, med nya och gamla mot- och medspelare. Textat sid. 199.

10.00Lilla Aktuellt Nyhetsprogram för barn och unga. Textat sid. 199.

10.05Alisa klarar sig alltid! Tänk inte ens tanken!. Följ med till framtidens hisnande äventyr på jorden och i rymden! Science fiction-äventyr som utspelar sig år 2093. Alisa är en tjej som tillsammans med sina fyra vänner ger sig ut på äventyr i vardagen. Textat sid. 199.

10.30Thunderbirds Blixtar ur det blå. Andra säsongen. Internationella räddningsstyrkan har sett till att Hood gripits av, och är i förvar hos, Globala Dynamiska Försvaret. Men oskadliggjord, det är han inte!. Textat sid. 199.

10.50Ranchen Vänner och fiender. Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur. Lena kan inte tänka sig ett liv utan sin Mistral och fortsätter att utveckla sin förmåga som hästlyssnare men Samantas känner stor rivalitet och har svårt att låta dem vara ifred. Säsong 2. Textat sid. 199.

11.20Ett fall för KLURO O-spelen, del 2. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen. Denna gång: O-spelen, del 2 av 2. Textat sid. 199.

11.30Piggley Winks äventyr Amerikansk animerad serie. Följ med grisen Piggley, ankan Dannan och tjuren Ferny på massor av lek och spänning och skoj. Svenska röster: Jasmine Heikura, Linus Wahlgren, Pernilla Wahlgren, Per Myrberg, Claes Månsson m.fl. Textat sid. 199.

11.55Om jag var ett djur Hamster. Nyfiken på djur? På hur de lever och hur deras uppväxt ser ut? Häng med ner i gryt, gångar och andra bon och följ dem på nära håll. Vilket djur skulle du vilja vara?. Textat sid. 199.

12.00Läsa med - romani chib/kaale Om jättar och smultron, del 1. Tuva är en liten flicka som blivit mörkrädd. Men vad är det som har hänt, och vem är hon egentligen? En saga med lugnt tempo och få svåra ord, textat för att nybörjarläsaren ska kunna träna sin läshastighet. Del 2 av 6. UR.

12.05Imse och Vimse - romani chib/arli Kaffe med dopp. Vimse och Fia Fluga mumsar på sötsaker som hör till ett läckert kaffekalas. Imse blir avundsjuk och gör ett misslyckat försök att förstöra kalaset. Översättare och uppläsare: Veli Brijani. Del 2 av 6. UR.

12.10Rorri Racerbil Slösa inte med bränslet. Rorri är en smart, nyfiken och busig liten röd racerbil som ofta hamnar i svårigheter. Rorri och alla hans racerbilsvänner umgås och tävlar med varann på racerbanan. Där finns också mekanikern Store Chris och banvakten Anna som försöker hålla ordning på alla. Svenska röster: Benjamin Wahlgren, Tommy Nilsson, Lars Berghagen, Ulf Brunnberg och Nanne Grönvall. Textat sid. 199.

12.20Stella och Sam Sams halsduk. Världens roligaste, snällaste och mest nyfikna storasyster heter Stella. Hon har svar på allt, till och med när hon inte vet svaret. Hon och lillebror Sam är med om fantastiska äventyr. Textat sid. 199.

12.30Katie Morag Om livet på en avlägsen ö, fylld av vardagligheter, spännande historia och mystik. Textat sid. 199.

12.45Skåpbilen Olle Giovanni har fått hicka. Olle är en liten vit bil med stort hjärta och mycket energi. Tillsammans med sin förare Sten, hjälper han sina vänner att lösa olika problem, allt som oftast ackompanjerat av en svängig sång!. Textat sid. 199.

12.50Ho-ho, kör! Bu-dagen. Bu-dagen. Tre små ugglor vet allt om samarbete. Med lite sång och lek kommer de med ho-troliga lösningar. Textat sid. 199.

12.55Greta Gris Den öde ön. Tecknad serie från England. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

13.00Bing Plaskdammen. Plaskdammen. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. Textat sid. 199.

13.10Träd Fu Tom Animerad äventyrsserie från 2012. Följ med till Trädtopolis, en förunderlig plats där du kan hjälpa till att skydda och hjälpa invånarna med Träd Fu-magi. Textat sid. 199.

13.30Önskedjuret Barnprogram på teckenspråk från 2019. Skäggagam. Djur är läskigt! Det tycker i alla fall Johan. Ändå lovar han sina barn att skaffa ett djur. Hur reagerar Johan när han för första gången får träffa en skäggagam? Vi får väl se. Del 5 av 10. Textat sid. 199.

13.40Miss Moon Honk. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. Textat sid. 199.

13.55Grötnöt & Fjädrik Baron Kalkon. De här rymdsniglarna är inte de skarpaste knivarna i stället. Faktiskt egentligen inte skarpa nog att ens vara med i stället, om man ska vara ärlig. Textat sid. 199.

14.05Gumballs fantastiska värld Animerad serie, fylld av udda personligheter. Gumball är en katt som ofta hamnar i svårigheter tillsammans med sin bäste vän och adoptivbror, den fd guldfisken Darwin. Hans lillasyster Anais är en kanin och ett geni. Skolkamraterna är av blandat slag: exempelvis en jordnöt, en banan och en T-Rex. Familjen är mycket modern, mamma går till jobbet medan pappa sköter marktjänsten. Textat sid. 199.

14.30Scouts safari Scout är en 12-årig storstadsflicka. Efter föräldrarnas skilsmässa har hon bott hos pappan, en fotograf. Men när han ska resa på jobb i ett år måste hon flytta till sin mamma som är omgift, har en ny son som Scout inte känner - och som bor i en djurpark i Sydafrika. Scout kan inte tänka sig något värre. Textat sid. 199.

14.50MI High Pippi i buren. Nya äventyr för nya agenter inom MI9. En ny, mycket mäktigare, fiende också. Textat sid. 199.

15.15Jobbigt läge Baggebroschen. Baggebroschen. Lilly, Martha och Jas är tre akademiskt begåvade tonåringar men lite av en katastrof rent socialt. Lägger man därtill pinsamma föräldrar finns det mycket man ska klara av och stå ut med. Säsong 3. Textat sid. 199.

15.45Spartikelmysteriet Brittisk science-fictionserie. Invasionen. Plötsligen töms gatorna på folk. Alla som är äldre än 15 har försvunnit. Serien följer ett antal barn som måste klara sig själva. Först tycker de att det är roligt och spännande men efter bråk och problem med att få mat för dagen måste de samarbeta för att hitta en lösning. Av Alison Hume och med Abigal Hardingham, Karim Zeroual, Emily Sanderson, Zachary Middleton m fl. Textat sid. 199.

16.15Ridtur Ridtur utspelar sig på en anrik brittisk privatskola, Covingtonakademin, med ridning som inriktning, hit kommer Kit från USA och hennes pappa som fått jobb på skolan. Kit tycker att det är jättespännande att börja på Covington tills hon inser att hon blir tvungen att utmana sin största rädsla - att rida på en häst, men efter att hon har bekantat sig med TK, gör hon vad som helst för att få stanna. Textat sid. 199.

16.35Flax Max Syskonen Silver och Flax Max hjälper monster och människor i nöd i den lilla staden Skumberga. Den tama fladdermusen Pat är på äventyr med sina vänner, de tre syskonen Martin, Rebecca och Leo Silver. De fyra stöter på alla möjliga knasiga monster och spöken som alla har sina väldigt egna problem. Det finns oftast en lösning som vännerna kan klura ut tillsammans. Textat sid. 199.

16.50Kapten Flinn & Piratdinosaurierna Efterlyst. På de sju och ett halvt haven seglar de godaste goda, ständigt i kamp med de grymmaste grymma!. Textat sid. 199.

17.00Anden i lampan Samir och himmelslyktan. Samir och himmelslyktan. På vinden hittar Jamillah en magisk lampa vars ande tar henne tillbaka till antika Bagdad. Där träffar hon den unge Aladdin som blir hennes vän. Textat sid. 199.

17.10Safirdrakens krafter Camping. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. Textat sid. 199.

17.20Charlie och Lola Charlie är sju år och hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Tecknad småbarnsserie från BBC där de svenska rösterna görs av Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl. Textat sid. 199.

17.35Ti och Mo Kallt. Treåriga Ti är alltid på jakt efter äventyr, hans mamma också för den delen!. Textat sid. 199.

17.40Olobob-toppen Depp. Följ med Bubbel, Lallo och Tibb och bygg en ny konstig, kulig, rolig figur varje dag!. Textat sid. 199.

17.45Daniel Tigers kvarter Lika och olika. Lika och olika. Daniel Tiger leker med vännerna i sitt kvarter och lär sig saker som är viktiga för att förstå andra människor och världen han växer upp i. Textat sid. 199.

18.00Tripp, Trapp, Träd Som en tupp. Vi ser en film om Lilja som ska bada i en sjö för första gången. Skelettet Ben Rangel försöker gissa vilken känsla han har, och vi hör godnattsagan "Titta vad jag kan!" UR.

18.15Brillebjörn Den långa backen. På vägen till förskolan finns en lång backe som Lucy inte alls har någon lust att gå upp för. Backen är brant och jobbig. Men Lucy gillar ju att hoppa ... Del 17 av 26. UR.

18.20Katten, musen, tiotusen Om cirkel och klot. Matte för förskolan med hjälp av en ivrig mus och en lat katt. Dagens saga handlar om riddarna vid det långa och raka bordet. Och i affären hittar Tova och Lovisa mat som har en speciell form. Del 6 av 10. UR.

18.30Sommarlov Programledarna tränar för fullt på sina 50-dagarsutmaningar när Alex och Angelika utsätter Henrik för ett prank. Vi får även se om vi lyckas nå en ny ledtråd i Sommarskuggans slemmiga hinderbana. Häng med i barnens sommarlovsshow från Beijers Park i Malmö. Programledare är Alex Hermansson, Angelika Prick och Henrik Helling. Dessutom visas Labyrint: Bulten krossar, Arthur & Excalibur samt Jamie Johnson. Textat sid. 199.

18.33Labyrint: Bulten krossar Sjätte stenen göms där visaren skuggar. Bakom siffror och hjul som kuggar. När uppvaknandet ringer klart du har stenen snart. Det var en gång djupt under havet i Daidalos tid tio gömda stenar som vila i frid. Väldiga Bulten slumrade i prakt när ondskan tog över robotens makt. Bulten vaknade och dundrade fram redo att krossa något till damm. Del 6 av 10. Textat sid. 199.

18.40Arthur & Excalibur Den hemsökta megalitgraven. I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt! Detta avsnitt: Den hemsökta megalitgraven. Textat sid. 199.

18.55Jamie Johnson Jamie Johnsons fotbollsproffsdrömmar fortsätter, med nya och gamla mot- och medspelare. Textat sid. 199.

19.30Uppdrag skolväg Ignas i Litauen. Ignas hinner både leka med sin legorobot och spela datorspel innan han ska till skolan. På väg till skolan tänker Ignas på sådant han vill uppfinna. Han skulle till exempel vilja skapa ett datorspel som får människor att förstå hur viktigt det är med vänskap och samarbete. Del 15 av 25. UR.

19.35Är det sant? Tjejer och killar i media. Reportern Jenny Josefsson blir lurad av en professor som menar att killar och tjejer är från olika planeter. Men det finns faktiskt skillnader i hur könen skildras i medier. Experten Anja Hirdman berättar mer om ämnet. Del 5 av 6. UR.

19.50Om evolution Galapagos och snygga hanar. Vilken plats på jorden har haft stor betydelse för vad vi vet om evolutionen? Vi lär oss om Galapagosöarna och djuren som lever där. Del 4 av 5. UR.

05.00Twirlywoos Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som de? Det måste undersökas!. Textat sid. 199.

05.10Timmy lamm Fixa det Timmy. Timmy går på dagis med de andra smådjuren med allt vad det innebär.

05.20Babblarna En serie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo. Textat sid. 199.

05.25Babblarna En serie för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo. Textat sid. 199.

05.30Wisska Vattenhålet. Shh! En hemlis - Wisska kan prata med djur! Och hjälpa dem med allt möjligt!. Textat sid. 199.

05.35Henry och... Varje dag råkar Henry på någon, eller något, nytt!. En grävare. Textat sid. 199.

05.40Gaspard och Lisa Gaspards mästerverk. Gaspard och Lisa är två 6-åriga bästisar som bor i Paris. Varje dag är ett nytt äventyr. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig och då känns det bra att ha en bästa vän som hjälper till och stöttar. Animerad serie som bygger på böcker av Anne Gutman. Svenska röster: Vilhelm Siljeholm, Zoë Ackerman, Ella Hagman, Edvin Raeder Sjögren mfl. Textat sid. 199.