MENY

Barnkanalen

05.55Ti och Mo Parfym. Treåriga Ti är alltid på jakt efter äventyr, hans mamma också för den delen!. Textat sid. 199.

06.00Lekdags Magiskt. Följ med till ett vindsrum där ett antal gosedjur kommer till liv - men bara när barnen inte är där!. Textat sid. 199.

06.05Regnbågsstadens hjälte Glada fötter. När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Textat sid. 199.

06.15Stella och Sam Sam och Mackan. Världens roligaste, snällaste och mest nyfikna storasyster heter Stella. Hon har svar på allt, till och med när hon inte vet svaret. Hon och lillebror Sam är med om fantastiska äventyr. Textat sid. 199.

06.30Morgonshowen Textat sid. 199.

06.30Greta Gris Fallskärmshoppet. Greta är en bedårande och fräck liten gris som bor tillsammans med lillebror George, mamma Gris och pappa Gris. Greta älskar att klä ut sig och att träffa nya vänner men det hon gillar allra mest är att hoppa runt i gyttjepölar. Textat sid. 199.

06.35Monsterbarnvakterna Färgstarkt möte. Häng med bästa kompisarna Esme och Roy - de bästa monsterbarnvaktarna i stan - när de får monsterstora och -små problem på halsen!. Textat sid. 199.

06.55Lässugen Lydia och Suzanne Reuter. Idag är det skådespelaren Suzanne Reuter som hamnar i Lydias lässug. Hon läser boken "Blixtslukaren" av Jonatan Brännström och Joanna Hellgren. Del 5 av 7. UR.

07.15Julkalendern: Panik i tomteverkstan Danielle och Julina sitter och väntar på polisstationen. Han skulle ju inte stjäla tomte-kitten, bara gömma dem, för sitt eget bästa! Förstår inte polisen det? Tror inte de heller på Tomten? Julle har avancerat till chefsdesigner över klapptillverkningen vilket Snögubben inte är speciellt nöjd med. Julina däremot börjar ana att något inte ligger riktigt rätt till. Del 12 av 24. Textat sid. 199.

07.25Julkalendern 2019: Lucköppningen Barnens julvärdar Markus Granseth och Erik Ekstrand öppnar luckorna till årets julkalender Panik i tomteverkstan. Textat sid. 199.

07.30Tjuvarnas jul Del 6 av 24. När Kurre sover passar Charlie på att smita iväg till stadens allmänna läroverk - för att i smyg börja skolan. Manus och regi: Stefan Roos och Per Simonsson. I rollerna bl.a. Gustaf Hammarsten, Tea Stjärne, Elisabet Carlsson och Siv Carlsson. Textat sid. 199.

07.45Jultomtens lärling En fransk serie om den lille föräldralöse pojken Nicolas som ska läras upp till att bli en ny jultomte. Svenska röster: Sture Ström och Felix Dryselius. Textat sid. 199.

08.00Superhjältejul Del 10 av 24: Skurken Klante Volante har fått uppdraget att spraya barnen till skrattlöshet. Supersnällasilversara och Stålhenrik är pensionärer och bor på julstjärnan, en planet där det alltid är jul. Barnbarnen Vega och Nova är på besök och Stålhenrik läser högt för dem ur hjältedådboken om sitt och Supersnällasilversaras allra största äventyr. Samtidigt övar Vega och Nova på sina superhjältekrafter. När ska de få sina mantlar och bli superhjältar? Textat sid. 199.

08.15Mästerflygarna Rena snurren. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!. Textat sid. 199.

08.25Safirdrakens krafter Snö eller tö. Ko Ni står på tur att bli byns beskyddare och måste lära sig behärska Safirdrakens krafter. Mäster Li hjälper honom med träningen och tillsammans med Goji och Mei lär sig Ko Ni att skydda byn och stoppa den elake apan Mogo från att stjäla draken och dess krafter. Textat sid. 199.

08.35Draken Digby Fångad på bild. Digby övar flitigt på att lära sig flyga och drömmer om att ta sig fram över himlen precis som Röde Rufus gör i sina böcker. Varje dag är ett nytt äventyr med Fissi och de andra vännerna i Gläntelund. Idag: Fångad på bild. Textat sid. 199.

08.50Octonauterna Animerat undervattensäventyr. Vitvalarna. Vitvalarna. Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser. Textat sid. 199.

09.00Claude Kurragömma-cupen. Claude är en vit hund med tjusig röd basker och matchande tröja. Varje dag ger han sig ut på olika äventyr med sin bästa vän i hela världen som är en strumpa. Textat sid. 199.

09.15Katie Morag Om livet på en avlägsen ö, fylld av vardagligheter, spännande historia och mystik. Textat sid. 199.

09.25Katten i hatten vet allt om ditten och datten Hoppa!. Katten i hatten tar sina vänner Sally och Tim med på äventyr till spännande platser i sin "Thinga-ma-jigger". Med på resorna är även kattens kompanjoner Fisken i sin skål samt Sak 1 & Sak 2. Baserad på en klassisk barnbok av Dr. Seuss. Textat sid. 199.

09.40Miss Moon Superhjälten Lille Jon. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. Textat sid. 199.

10.00Pippi Långstrump Tv-serie från 1969. Pippi är sakletare och går på kalas. Pippi är sakletare och går på kalas. I huvudrollerna: Inger Nilsson, Maria Persson och Pär Sundberg. Del 2 av 13. Textat sid. 199.

10.25Ronja Rövardotter Det eviga bråket, del 1. Japansk tecknad serie baserad på Astrid Lindgrens böcker. Textat sid. 199.

10.50Zoé Kézako Zoé är en tjej på åtta år, stark, rolig - och supersjälvisk. Svenska röster: Rakel Löwe, Norea Sjöquist och Sanna Bråding. Detta avsnitt: Flugsmällaren. Textat sid. 199.

11.00Blinky Bills bravader Opossumligt updrag. Oavsett om det är rymdvarelser som landar eller en borgmästare med storhetsvansinne så är det dags för ännu en bravad av Blinky Bill och gänget!. Textat sid. 199.

11.15Magiska fyran Fyra drakvaktare. I den magiska staden Myshkin förenas fyra väktare för att beskydda oss från ondskans krafter!. Textat sid. 199.

11.25Träd Fu Tom Animerad äventyrsserie från 2012. Följ med till Trädtopolis, en förunderlig plats där du kan hjälpa till att skydda och hjälpa invånarna med Träd Fu-magi. Textat sid. 199.

11.45Julkalendern: Panik i tomteverkstan - syntolkat Danielle och Julina sitter och väntar på polisstationen. Han skulle ju inte stjäla tomte-kitten, bara gömma dem, för sitt eget bästa! Förstår inte polisen det? Tror inte de heller på Tomten? Julle har avancerat till chefsdesigner över klapptillverkningen vilket Snögubben inte är speciellt nöjd med. Julina däremot börjar ana att något inte ligger riktigt rätt till. Del 12 av 24. Textat sid. 199.

12.00Godnattsagor - romani chib/svensk romani Myran. Sagan "Myran" av Bisse Falk och Henning Trollbäck. Berättare: Robert Brisenstam. UR.

12.03Godnattsagor - romani chib/svensk romani Ormskinnet. Sagan "Ormskinnet" av Jöns Mellgren. Berättare: Robert Brisenstam. UR.

12.06Godnattsagor - romani chib/svensk romani Syster Plus och doktor Minus. Sagan "Syster Plus och doktor Minus" av Lotta Geffenblad. Berättare: Robert Brisenstam. UR.

12.10Två snubbar Tjeckisk dockanimation om två fumliga killar med storslagna projekt som oftast går åt fanders. Men de två snubbarna är glada ändå. Textat sid. 199.

12.15Tilde Dags att släcka. Tilde är tjejen som tillsammans med sin hund och sina vänner utforskar världen med hjälp av sina teknikprylar. Textat sid. 199.

12.30Ti och Mo Ti är en stor kille. Treåriga Ti är alltid på jakt efter äventyr, hans mamma också för den delen!. Textat sid. 199.

12.35Världens hemskaste sjukdomar - syntolkat Pesten. I säsongsfinalen hamnar Isabelle och Max i det hårda livet på medeltiden. År 1350, samtidigt som Isabelle och Max möter ett gycklarsällskap i skogen, har pesten precis kommit till Sverige, och oturligt nog ger de glada gycklarna barnen den dödliga sjukdomen. Man visste varken hur pesten smittade eller hur den botades, men Isabelle och Max testar både att "skåda urin" och att "salta höns" för att bli krya igen. Hjälper det? Följ med på en ruskig resa där Erik Ekstrand låter två försökskaniner prova på några av de värsta farsoterna som har plågat Sverige. Alla barn som har medverkat får vara med för att kora världens hemskaste sjukdom. Textat sid. 199.

12.55Mitt liv som Gustav Vasa Gustav Vasa är på flykt undan den danske kungen Kristian II, som nu också blivit kung över Sverige. Kristian II har nämligen utfäst en stor belöning till den som kan fånga Gustav Vasa, som därför beger sig till Dalarna för att be om hjälp. Del 3 av 7. Textat sid. 199.

13.10Tomten på Luppioberget Julsaga på meänkieli. Det är elfte dagen i julmånaden. Maja önskar sig en snögubbe, men hur gör man en sådan av gammalt skräp? Kika in i Tomten och Vättis magiska värld, där det är full rulle som vanligt. Textat sid. 199.

13.20Tomten på Luppioberget Julsaga på meänkieli. Det är tolfte dagen i denna julmånad. Olga önskar sig ett dockhus, men hur gör man ett sådant av gammalt skräp? Kika in i Tomten och Vättis magiska värld, där det är full rulle som vanligt. Textat sid. 199.

13.30BFF Barnprogram på teckenspråk. Jonny och Rhianna är bästa vänner och gör alltid roliga saker tillsammans, till exempel sover de över hos varandra. Del 7 av 10. Textat sid. 199.

13.40Barnens skog Barnprogram på teckenspråk. Esmee, Frej och Eric letar efter djur, men kommer på en rolig ide; att leka kurragömma istället. Eric går vilse i skogen. Esmee och Frej blir oroliga och undrar var han är. Textat sid. 199.

13.45Zorro - legenden föds Maestron. Det var en gång en maskerad hjälte som kämpade för fred och rättvisa - och ristade sitt märke på de som stod i vägen!. Textat sid. 199.

14.05Legendarerna Tjuvjägarna. Legendarerna reser land och rike runt för att reparera sitt misstag; i strid med den onde Mörkhell råkade de krossa Jovenia-stenen så att alla i världen förvandlades till barn! Detta avsnitt: Tjuvjägarna. Textat sid. 199.

14.30Annedroider Hjälpande Hand. Hjälpande Hand. Nicks liv ändras drastiskt när han och hans mamma flyttar in i huset mittemot det mystiska skrotupplaget. Han och granntjejen Shania får snart reda på att det bor en flicka som heter Anne där och med henne bor även de tre androiderna Hand, Öga och Vän. Säsong 1. Textat sid. 199.

14.50M.I. High Brittisk dramaserie i 13 delar, andra säsongen. I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till St. Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har. Textat sid. 199.

15.15Blue water high Australiskt ungdomsdrama. Säsong 3. Del 3 av 26. De sex eleverna på surfarskolan Solar Blue satsar på en framtid som professionella surfare. Varje år utses en av eleverna till vinnare av ett sponsoravtal som innebär första steget mot en proffskarriär. Medverkande: Kain O'Keefe, Lachlan Buchanan, Eka Darville, Cariba Heine, Amy Beckwith, Rebecca Breeds m.fl. Textat sid. 199.

15.40Hank Zipzer - världens bästa underpresterare Morfar blir kär. Morfar blir kär. Henry "Hank" Zipzer är dyslektiker, allt är inte så lätt för honom i skolan och han har dessutom en förmåga att ställa till problem... utan att egentligen mena det. Som tur är så har Hank vänner och familj som stöttar och hjälper honom, så i slutänden löser han alltid sina problem... på sitt eget, ofta lite speciella sätt. Säsong 2. Textat sid. 199.

16.05Backstage Uttagningen, dag ett. Ett nytt skolår för de talangfulla tonåringarna, på berömda Keaton School of the arts, som försöker uppfylla sina drömmar om att arbeta som artister, dansare, konstnär och allehanda kreativa yrken. Textat sid. 199.

16.35Bagel & Beckys show Tuggproblem. Bagel & Becky reser i tiden! Slåss mot monster! Petar näsan! Och en massa annat skoj, konstigt, larvigt och läskigt!. Textat sid. 199.

16.50Min riddare och jag Riddaren Henry har ett hjärta av guld men han har en förmåga att klanta till det. Som tur är har han sin smarta son Jimmy till hjälp och väpnare. Textat sid. 199.

17.00Ett fall för KLURO Otroligt osynligt. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen. Denna gång: Otroligt osynligt. Textat sid. 199.

17.10Claude Rena rama djungeln. Claude är en vit hund med tjusig röd basker och matchande tröja. Varje dag ger han sig ut på olika äventyr med sin bästa vän i hela världen som är en strumpa. Textat sid. 199.

17.25Ti och Mo Skattjakt. Treåriga Ti är alltid på jakt efter äventyr, hans mamma också för den delen!. Textat sid. 199.

17.30Simon Mästaren. Simon är en modig liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner, och föräldrar, som stöttar honom!. Textat sid. 199.

17.35Bing I mörkret. I mörkret. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan. Textat sid. 199.

17.40Jultomtens lärling En fransk serie om den lille föräldralöse pojken Nicolas som ska läras upp till att bli en ny jultomte. Svenska röster: Sture Ström och Felix Dryselius. Textat sid. 199.

17.55Draken och julmysteriet Vintern kommer. I Drakens trädgård lackar det mot jul, en solig och grön jul, precis som vanligt hoppas Draken och Filmisarna. Men plötsligt blir det kallt. Drakens julpumpa skrumpnar ihop i snön, Rosa är plötsligt förvunnen och Drakjosen tar slut! Samtidigt siktas en bekant figur i buskarna, en svart skugga! Kommer Draken verkligen kunna fira någon jul i år? Del 5 av 10: Vintern kommer. Textat sid. 199.

18.00Tripp, Trapp, Träd Magen. Tripp och Trapp träffar en groda som kan hjälpa dem över sjön. Skelettet Ben Rangel letar efter sin mage som är borta. Elke Ekorre sjunger en "räkna-baklängesramsa" om fem små ekorrar. I biografen visas en dokumentärfilm om Alice som klär julgranen med sin bror. Reine Brynolfsson läser godnattsagan "Huset i magen" av Matilda Ruta. UR.

18.15Du är bäst Att lyssna. Det är viktigt att lyssna på varandra, men inte alltid så lätt. Samuel och hans farfar blev ovänner en gång när Samuel inte ville följa med ut och meta i regnet. Hur blev de sams igen? UR.

18.20Skrutt följer spår Gå i ide. Var håller igelkotten hus? Berättare: Vanna Rosenberg. Del 2 av 5. UR.

18.30Miss Moon Superhjälten Lille Jon. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag. Textat sid. 199.

18.45Julkalendern: Panik i tomteverkstan Danielle och Julina sitter och väntar på polisstationen. Han skulle ju inte stjäla tomte-kitten, bara gömma dem, för sitt eget bästa! Förstår inte polisen det? Tror inte de heller på Tomten? Julle har avancerat till chefsdesigner över klapptillverkningen vilket Snögubben inte är speciellt nöjd med. Julina däremot börjar ana att något inte ligger riktigt rätt till. Del 12 av 24. Textat sid. 199.

19.00Min riddare och jag Riddaren Henry har ett hjärta av guld men han har en förmåga att klanta till det. Som tur är har han sin smarta son Jimmy till hjälp och väpnare. Textat sid. 199.

19.15Lilla Aktuellt Nyhetsprogram för barn och unga. Textat sid. 199.

19.20Retorikmatchen 2019 Final. Det har äntligen blivit dags för final. De tävlande ska hålla två tal var. Vinnarna får 10 000 kronor till klasskassan och guldmikrofonen. UR.

19.55Abel och Fant Gräsligt problem. En tecknad komedi om bästa vännerna Abel och Fant som bor i djungeln. Textat sid. 199.

05.00Twirlywoos Större och större. Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som dem? Det måste undersökas!. Textat sid. 199.

05.10Timmy Lamm - engelska ord Vilket instrument?. Följ med Timmy Lamm till förskolan och lär dig engelska ord!. Textat sid. 199.

05.15Babblarna En serie program för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo.

05.25Monsterskolan Min gamla sparkcykel. Följ med monstren som varje natt på Monsterskolan utforskar sin vrålsnuffliga värld och gör maffiga monstersaker!. Textat sid. 199.

05.30Misse-kisse Vilse. Misse-kisse och vännerna Ankodil, Adda, Ågel och andra gör kuliga, konstiga, grejer tillsammans!. Textat sid. 199.

05.35Voffa, Kvittra och Len Ett upp-och-ner-äventyr. Ett upp-och-ner-äventyr. Följ med Voffa, Kvittra och Len när de beger sig ut på frågeäventyr tillsammans med hamstern Hatte. Kan du gissa vem som svarat rätt?. Textat sid. 199.

05.45Miffys stora små äventyr Miffy och krokodilen. Miffy och krokodilen. Miffy och hennes vänner upplever lagom små och stora äventyr i kälkbaken, när de planterar frön eller när de sover i tält på tomten. Textat sid. 199.