MENY

Barnkanalen

05.55Wisska Vinteride. Shh! En hemlis - Wisska kan prata med djur! Och hjälpa dem med allt möjligt!. Textat sid. 199.

06.00Henry och... En kamera. Varje dag råkar Henry på någon, eller något, nytt!. Textat sid. 199.

06.05Roboten Rob Kanadensisk animerad serie. Flyga drake. Fyra barnrobotar åker ut i rymden för att lösa problem. Men man måste inte vara robot för att kunna hänga med. Svenska röster: Mimmi Sandén, Josefine Götestam, Julianna Wretman Werner, Filippa Åberg, Jonas Bergström m.fl. Textat sid. 199.

06.20Stella och Sam Stellas sagobok. Världens roligaste, snällaste och mest nyfikna storasyster heter Stella. Hon har svar på allt, till och med när hon inte vet svaret. Hon och lillebror Sam är med om fantastiska äventyr. Textat sid. 199.

06.30Greta Gris Pappa Rävs butik. Tecknad serie från England. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Textat sid. 199.

06.35Draken Digby Digbys livs. Digbys livs. Digby övar flitigt på att lära sig flyga och drömmer om att ta sig fram över himmelen precis som Röde Rufus gör i sina böcker. Varje dag är ett nytt äventyr med Fissi och de andra vännerna i Gläntelund. Textat sid. 199.

06.45Luo Bao Bei Mormors dansuppvisning. Att vara sju år och nyfiken på världen och allting är kul och klurigt. Tur att Luo Bao Bei har sin hemliga vän Skärbjörn - och sina verkliga vänner Timo och Fanny. Textat sid. 199.

06.55Biet Maya En viktig bisak. Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask. Textat sid. 199.

07.10Fåret Shaun Anden. Fåret Shaun är tillbaka med nya galna upptåg på den helt ovetande bondens gård. Textat sid. 199.

07.20Makeriet Enkla maskiner. Enkla maskiner finns överallt omkring oss - tänk bara på gungbrädan, rutschkanan och cykelhjulet. Ester, Tuva och Benjamin kommer till Makeriet för att göra en rolig hamstervärld. Resultatet blir ett helt tivoli byggt av enkla maskiner. Del 5 av 8. UR.

07.35Charlie och Lola Tecknad småbarnsserie. Jag måste faktiskt absolut ha glasögon. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis. Svenska röster: Jakob Bergström, Ella Andersson, Mathilda Smedius, Benjamin Wahlgren m.fl. Textat sid. 199.

07.50Katten i hatten vet allt om ditten och datten Den planen var inte öken. Katten i hatten tar sina vänner Sally och Tim med på äventyr till spännande platser i sin "Thinga-ma-jigger". Med på resorna är även kattens kompanjoner Fisken i sin skål samt Sak 1 & Sak 2. Baserad på en klassisk barnbok av Dr. Seuss. Textat sid. 199.

08.00Andys förhistoriska äventyr Paraceratherium och fotavtrycket. Håll i hatten - Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter. Textat sid. 199.

08.15Mästerflygarna Jätten på Jeju. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar till hela världen!. Textat sid. 199.

08.30Pippi Långstrump Tv-serie från 1969. Pippi i den första snön. En morgon är hela världen vit av snö, och Pippi rider ut på en härlig ridtur. Tommy och Annika går förstås i skolan, eftersom jullovet ännu inte har brutit ut. Pippi vill också ha jullov. I huvudrollerna: Inger Nilsson, Maria Persson och Pär Sundberg. Del 7 av 13: Pippi i den första snön. Textat sid. 199.

08.55Doften av morot En matglad musikal. En liten hare flyttar in i ekorres gamla nötförråd. Deras gemensamma intresse för matlagning gör dem snabbt till goda vänner. Och att bo granne med en vegetarian i skogen känns extra tryggt. Samtidigt lurar två rävar i skogen... En matglad musikal från Frankrike. Röster: Billie Dean, Grim Lohman, Andreas Aleman, Annika Herlitz mfl. Textat sid. 199.

09.25Katie Morag Om livet på en avlägsen ö, fylld av vardagligheter, spännande historia och mystik. Textat sid. 199.

09.35Thunderbirds Natt och dag. Internationella räddningsstyrkan står alltid beredd att hjälpa, men det finns också alltid de som står redo att stjälpa bröderna Tracy och Kayo. Kaos-ligan gör entré och Hoods maktbegär verkar aldrig mättas. Textat sid. 199.

10.00Min riddare och jag Häxjakten. Riddaren Henry har ett hjärta av guld men han har en förmåga att klanta till det. Som tur är har han sin smarta son Jimmy till hjälp och väpnare. Textat sid. 199.

10.10Robin Hoods rabalder och rackartyg Jakten på trollformelboken. Det var en gång ett gäng som tog från de rika och gav till de fattiga... Detta avsnitt: Jakten på trollformelboken. Textat sid. 199.

10.25Gronkarna Inga skor är bra skor. Flash, en alien, har sänts till jorden för att visa neandertalarna i Gronk-stammen framtidens uppfinningar. Men är de redo för dessa? Detta avsnitt: Inga skor är bra skor. Textat sid. 199.

10.35Kapten Flinn och piratdinosaurierna Plankan. På de sju och ett halvt haven seglar de godaste goda, ständigt i kamp med de grymmaste grymma!. Textat sid. 199.

10.45Ziv & Zack Snickeristrul. Ziv och Zack kommer till vår planet, stackars de som bor i Ortsbyn! Det här kan väl aldrig gå bra?. Textat sid. 199.

11.00Matildas superkrafter Hajmat hela veckan. Ett gäng kompisar, en talande fisk och en magisk kokosnöt. Vad kan gå fel (förutom allting)?. Textat sid. 199.

11.10På riktigt!? Köttätande växt. På väg till skolan råkar vännerna Malika och Frej ut för de mest otroliga saker. Så otroliga att de väl knappast kan vara på riktigt!?. Textat sid. 199.

11.20Grizzy och lämlarna Björn i tid. Björn i tid. Björnen Grizzy flyttar in i en övergiven skogvaktarstuga. Äntligen ska han få njuta av alla moderna bekvämligheter! Det är bara det att en stor lämmelfamilj fått samma idé.

11.30I drömmarnas trädgård BBC-serie för de allra minsta. Pinky Ponk-äventyr. Vi möter Daisy, Igglepiggle, Makka Pakka och några till. De bor i en vacker trädgård och är med om många upptäckter och äventyr. Textat sid. 199.

12.00Din kropp - romani chib/lovari Skelettet och musklerna. I kroppen finns ungefär 600 muskler. En stor del av dem kontrollerar vi med viljan, men det finns andra muskler som arbetar för att till exempel matstrupen, magen och hjärtat ska fungera. Del 4 av 5. UR.

12.05Så funkar Sverige - romani chib/lovari Grundlagarna. Kan Sverige förändras? Om grundlagarna och varför de är viktiga. Del 4 av 10. UR.

12.10Lilla prinsessan Tecknad brittisk serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Textat sid. 199.

12.20Daniel Tigers kvarter Kritfabriken. Kritfabriken. Daniel Tiger och hans vänner Madelina, Prins Onsdag, Kattis och ugglan Ho lär sig om känslor och sånt genom sång och fantasi. Textat sid. 199.

12.40Magiska fyran Förstoringsglaset. I den magiska staden Myshkin förenas fyra väktare för att beskydda oss från ondskans krafter!. Textat sid. 199.

12.50Sommarskuggan: Vinterskuggans uppdrag Kapten Doris återförenas med sin fulländade syster Vinterskuggan. Hon hittar gamla kartor och upptäcker att hennes syster letar efter något. Samtidigt i tv-huset vaktar första skuggjägare Angelika Prick den ökända Sommarskuggans dräkt. Men det visar sig vara lättare sagt än gjort. Skuggdräkten kallar på henne och Angelika Prick försöker stå emot de starka buskrafterna. Medverkande: Angelika Prick, Marianne Mörck, Jonas Karlström Hay m.fl. Textat sid. 199.

13.05Värsta bästa barnvakterna Hillevi och Hedvig. Chefen på Barnkanalen har skickat iväg Alex och Carro på nytt barnvaktsuppdrag och denna gång är det Hillevi och Hedvig som får ta emot de "Värsta bästa barnvakterna". Med scouthinderbana i trädgården och kojbygge inomhus är både barn och barnvakter redo för ett dygn de sent kommer glömma. Frågan är vad "Varmkorven" har i kikaren när hon kommer på oanmält besök. Programledare är Alexander och Caroline Hermansson. Del 6 av 8. Textat sid. 199.

13.25Lilla Brandstyrkan Första dagen. Sex barn har blivit utvalda till att vara med i Lilla Brandstyrkan. De tränar som riktiga brandmän gör på sin utbildning. Brandmannen Jonas är huvudlärare. Idag är det tester för att få gå utbildningen. Del 1 av 10. Textat sid. 199.

13.40Bolibompa: Draken och de sju prinsessorna Vem ska väcka Draken?. De sju prinsessorna har tagit sig in i Pruttas fängelsetorn, men där har Draken förtrollats av en magisk dryck och sover en tusenårig sömn. Har prinsessorna kommit för sent?. Textat sid. 199.

13.45Zorro - legenden föds Två rebellhjärtan. Det var en gång en maskerad hjälte som kämpade för fred och rättvisa - och ristade sitt märke på de som stod i vägen!. Textat sid. 199.

14.05Soptippen - livet efter Tracy Beaker Esme. Medan Tee och Johnny hoppas på ett bättre liv utan sina föräldrar går andra och drömmer om att bli adopterade. Kan Lily acceptera förändringarna i sitt liv och vad bär Faith på för hemligheter? Livet på barnhemmet "Soptippen" går vidare. Första säsongen. Textat sid. 199.

14.35M.I. High Brittisk dramaserie i 13 delar, andra säsongen. I dagens samhälle finns en ny typ av hemliga agenter, väl gömda på en plats där skurkar och banditer aldrig skulle leta. Välkomna till St. Hopes, skolan som gömmer de mest avancerade tonårsagenterna den engelska regeringen har. Textat sid. 199.

15.00Hemmahänget En trygg, rolig och pålitlig kompis i en orolig tid. Häng med Malin Olsson, Alex Hermansson och Tobbe Blom varje vardag kl 15! Det blir trolleri, pyssel, mellistips, sketcher, vardagsrumsparkour och smarta "hemmatips" för er som sitter hemma och har långtråkigt.

16.00Fångad Ryan ska på semester på en ö tillsammans med sin pappa. Vistelsen blir allt annat än lugn och ganska snart får han och hans kamrater problem med att ta sig ifrån ön. Svenska röster: Anton Mencin, Molly och Mimmi Sandén, Amanda Krüger, Matilda Lilliestierna m.fl. Textat sid. 199.

16.25En andra chans Brittisk-australiensisk serie. Hedvigs träd. Del 7 av 13. Hazel blir bedrövad över att höra att ett träd som hon och hennes mor en gång planterade ska fällas för att göra plats för ett grönsaksland. Därför drar hon igång en kampanj för att utbilda alla på skolan om hur man lever "grönt". Sophie å sin sida kämpar med att få sina kamrater att blir litteraturälskare. Textat sid. 199.

16.50Bagel & Beckys show Högmod går före kemiskt avfall. Bagel & Becky reser i tiden! Slåss mot monster! Petar näsan! Och en massa annat skoj, konstigt, larvigt och läskigt!. Textat sid. 199.

17.00Ett fall för KLURO Tårta på tårta. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO fortsätter lösa kluriga problem. Textat sid. 199.

17.15P King Älling Min farbror clownen. Häng med till Hällekulla och träffa tre goda, snälla, knasiga vänner!. Textat sid. 199.

17.25Claude Tystnad. Claude är en vit hund med tjusig röd basker och matchande tröja. Varje dag ger han sig ut på olika äventyr med sin bästa vän i hela världen som är en strumpa. Textat sid. 199.

17.40Olobob-toppen Svishi-svoshi!. Följ med Bubbel, Lallo och Tibb och bygg en ny konstig, kulig, rolig figur varje dag!. Textat sid. 199.

17.45Greta Gris Det var en gång. Greta är en bedårande och fräck liten gris som bor tillsammans med lillebror George, mamma Gris och pappa Gris. Greta älskar att klä ut sig och att träffa nya vänner men det hon gillar allra mest är att hoppa runt i gyttjepölar. Textat sid. 199.

17.50Bing Tårtan. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Textat sid. 199.

17.55Bolibompa: Draken och de sju prinsessorna Trolldrycken. Prutta har låst fast Ros-Louise i skogen och hotar nu att göra samma sak med de sju prinsessorna. Samtidigt blir Draken allt svagare. Textat sid. 199.

18.00Tripp, Trapp, Träd Isvinter. Tripp och Trapp tar sig över den isbelagda sjön med hjälp av trollsländan. Ben Rangel är detektiv och försöker lista ut vad det är för årstid. I holken spelas musikvideon "Vårat hus" av Klas Widén. Del 4 av 8. UR.

18.15Uppfinnar-Johanna Sportardagen. Inför sportardagen säger Sport-Orvar att Johannas lag inte är lika starka och snabba som hans eget. Johanna skulle behöva uppfinna något som kan ge hennes lag extra krafter. Del 6 av 7. UR.

18.25Brillebjörn Vinter i huset. Ingelin har fått nya skidor i födelsedagspresent, men det finns ingen snö ute. Och hon som hade sett fram emot att få pröva dem. 14 av 26. UR.

18.30Robin Hoods rabalder och rackartyg Mannen bakom masken. Det var en gång ett gäng som tog från de rika och gav till de fattiga... Detta avsnitt: Mannen bakom masken. Textat sid. 199.

18.45Holly Hobbie The savvy sleuth. Någon har förstört den rekordstora gurkan. För att rädda talangkvällen bestämmer sig nu Holly och hennes vänner för att hitta den skyldige. Tillsammans med Tyler får Holly fram bevis för att det är tjuren Walter som har trampat sönder gurkan. Men vem var det som släppte ut Walter ur hagen till att börja med? Del 3 av 10. UR.

19.10Uppdrag skolväg Rebekka i Schweiz. Rebekka bor på landet tillsammans med sin familj och deras många djur. Rebekka har en synskada men tar sig själv till skolan som ligger 40 kilometer från hemmet. Del 23 av 25. UR.

19.15Lilla Aktuellt Nyhetsprogram för barn och unga. Textat sid. 199.

19.20Det hemsökta huset Efter att ha flyttat från New York till New Orleans var familjen Hathaway redo att fortsätta sitt normala liv i sitt nya hem, men inte visste de att en spökfamilj hade exakt samma idé! Kan två familjer, som bokstavligen är från två olika världar, leva i hemsökt harmoni? En serie i 47 delar. Textat sid. 199.

19.40Bara på skoj Kanadensisk serie där barn utsätter vuxna för skämt. Textat sid. 199.

19.50Abel och Fant Värmeslag. Värmeslag. En tecknad komedi om bästa vännerna Abel och Fant som bor i djungeln. Textat sid. 199.

04.30Klassen Ungdomsserie. Säsong 3. Potatiskungen. Varför får Simon och Anton kvarsittning?. Textat sid. 199.

05.00Twirlywoos Längre. Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som dem? Det måste undersökas!. Textat sid. 199.

05.10Timmy Lamm - engelska ord Kusliga ljud. Följ med Timmy Lamm till förskolan och lär dig engelska ord!. Textat sid. 199.

05.15Babblarna En serie program för de allra minsta med figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo.

05.25Min lillebror Jack gör fotspår. Det blir mycket lek och bus när lillebror Jack ger sig ut på upptäcktsfärd tillsammans med Hamsterkören och vännerna Gnagis, Cissi och Pingeling. Textat sid. 199.

05.30Lekdags Bubbeltrubbel. Följ med till ett vindsrum där ett antal gosedjur kommer till liv - men bara när barnen inte är där!. Textat sid. 199.

05.35Voffa, Kvittra och Len Ett strandäventyr. Ett strandäventyr. Följ med Voffa, Kvittra och Len när de beger sig ut på frågeäventyr tillsammans med hamstern Hatte. Kan du gissa vem som svarat rätt?. Textat sid. 199.

05.45Lapptäckekompisar Bävern. Bävern. Små och stora djur samsas på ett stort lapptäcke. När ett problem uppstår eller en svår situation måste lösas går det alltid att be granndjuren om hjälp. Textat sid. 199.