MENY

SVT 24

20.00Porträtt av Krister Henriksson Svenskt intervjuprogram från 2019. Krister Henriksson har medverkat i hela 32 Wallanderfilmer och spelat en rad andra hyllade huvudroller både på scen och i filmer och tv-serier. I det här porträttet berättar han öppenhjärtigt om sitt liv på scenen och utanför den. Från 11/4 i SVT1. Textat sid. 199.

21.00Stekenjokk och äggvaktarna Lågmäld spänning i blåsig fjällvärld. På Sveriges blåsigaste plats, Stekenjokk-dalen, häckar fåglar vars ägg blivit hårdvaluta på svarta marknaden runt om i världen. Följ med två dedikerade äggvaktare på intensiv spaning efter äggtjuvar. Svensk dokumentär från 2019. Från 7/4 i SVT2. Textat sid. 199.

21.30Hjälp, vi har köpt en bondgård! - syntolkat ?Fåren har rymt tio gånger sedan i går?. Brita ritar sitt helt egna kök och Kalle fixar två får till gården. Men kommer Brita någonsin att kunna bestämma sig för rätt kulör till köket? Och hur går det för Kalle när fåren rymmer gång på gång? Del 3 av 8. Textat sid. 199.

22.00Agathas gåta Brittisk mysteriedeckare från 2018. Året är 1926. Med ett privatliv i spillror och kris i författarskapet, bestämmer sig Agatha Christie att ta sig an ett riktigt mordfall. Bakgrunden till dramat är en verklig händelse där den världsberömda författaren var försvunnen under 11 dagar. Filmen är en imaginär redogörelse för vad som hände under det mystiska försvinnandet.

23.35Dejta - syntolkat Svensk dramakomedi från 2020. Siri. Annas och Davids bröllop närmar sig, men Ella har ingen större lust att fira deras kärlek. Även Arvin och Beata verkar lyckliga, vilket får Ella att tveka om hon ska berätta att hon har sett Beata kyssa en annan man. Lasse hittar ett brev från polisen och ställer Monica mot väggen. Men hon reagerar inte som han hade hoppats. Nilo tar mod till sig och blottar sina känslor. Arvin kommer med ett erkännande. Och så svajar Siri i natten. Del 8 av 8. Textat sid. 199.

00.20Jaktliv - syntolkat Mårdjakt. Peter Ekeström och Evelina Åslund Bäck spänner på sig skidorna och beger sig ut för att jaga mård i Lappland. Men det blir även lite oplanerad älgjakt då något oförutsett händer på hemvägen. Del 7 av 8. Textat sid. 199.

00.50Gift vid första ögonkastet - syntolkat Svensk realityserie. Säsong 6. Beslutet: ?Vad är sannolikhetsoddsen??. In i det sista råder ovisshet och spänning. Har parterapin lyckats få paren att hantera sina olikheter? Nu står de inför det sista avgörande beslutet. Ja eller nej till fortsatt äktenskap? Del 8 av 8. Textat sid. 199.

01.35Gift vid första ögonkastet Svensk realityserie. Säsong 6. ?Hur hamnade vi här?? ? så gick det sen för paren. Det har gått nästan ett halvår sedan Albin, Elina, Elahe, Jacob, Emil och Maxine gifte sig. Nu träffas alla sex för att tillsammans se sista avsnittet. Men någonting är förändrat. Textat sid. 199.

01.50Briljanta forskare - teckenspråkstolkat Hudkameran. Med hjälp av revolutionerande artificiell intelligens går det att upptäcka hudcancer i ett tidigt stadium. Tanken är att man i framtiden ska kunna använda en app i telefonen och den bild man tar på sin hud. Del 9 av 10. UR.