MENY

SVT 24

20.00Maträddarna - teckenspråkstolkat Det är vi som är bovarna!. Varför kastar vi mängder av mat från kylskåpet i onödan? Anne testar att äta gammal mat och Paul försöker sälja in det nya pålägget, getleverpastej! Del 3 av 4: Den andra chansen. Anne Lundberg och Paul Svensson ger sig ut på en resa för att få svaret på en av vår tids hetaste frågor - hur ska vi få stopp på matsvinnet? Genom oväntade recept försöker de överraska våra smaklökar och lära oss känna glädjen i mat som annars skulle kastas. Textat sid. 199.

21.00Lena PH show Showen "Jag är ingen älskling" har spelats för utsålda hus samt rosats av kritiker som något av det mest personliga Lena Philipsson någonsin gjort. Lena står själv för manus, text och musik och bjuder på en varm och kärleksfull show som blandar nya låtar med klassiska hits och känslosamma partier med pampiga crescendon. Föreställningen bygger på hennes egna upplevelser i backspegeln av sitt vuxna liv, i form av relationer och funderingar. Men också Lena som musikern i en underhållande, glittrig, uppriktig och närvarande föreställning. Från 10/11 i SVT1. Textat sid. 199.

22.30Helt historiskt Lättsamt historieprogram om en vardagshistoria vi sällan ägnar en tanke. I dag handlar det om vitlök, golf och tobak. Programledare: Mikael Tornving. Del 12 av 12. Från 14/11 i SVT2. Även i SVT2 17/11 och SVT2 18/11. Textat sid. 199.

23.00Matmagasinet Dansk programserie från 2017. Öl. Människan har bryggt öl i tusentals år och dagens utbud är mycket omfattande. Programledaren Tina Müller och kocken Adam Aamann tittar närmare på olika sorters specialöl och visar att öl inte bara kan drickas, utan också användas i matlagning. Fakta och tips om råvaror, matlagning och hälsa. Del 4 av 9: Superöl. Från 13/11 i SVT1.

23.30Tjejer gör lumpen Prövningar. Miisa och Moona kämpar för att uppnå målet under en ledarskapsövning. Jenni tar emot nya rekryter och Pirita prövas av ett hårt konditionstest. En bal på reservofficersskolan blir ett välbehövligt och välkommet avbrott för soldaterna. Moona, Miisa, Jenni och Pirita har liksom 800 andra finska tjejer varje år valt att rycka in till frivillig militärtjänst. Del 8 av 9. Från 14/11 i SVT1. Även i SVT24 17/11.

00.00Hundra procent bonde Dansk programserie från 2017. Efter många års arbete hoppas Franks familj snart kunna flytta in i det nya boningshuset. Men innan dess ska lister, walk-in-closet och internetförbindelse vara på plats, så fortfarande återstår en hel del arbete. Ett självförsörjande lantbruk som drivs på hållbart vis och med gamla metoder är drömmen för Frank och hans familj på Kastanjegården. Del 11 av 11. Från 13/11 i SVT2. Även i SVT2 19/11.

00.30Studio Sápmi Samisk talkshow från 2018. Programledaren Ronald Pulk gästas denna vecka av rapparen Slincraze och Saia Marliena Stueng, som har skrivit en masteruppsats om samiska rappare. För veckans musikaliska inslag står bandet Resirkulert. Bandet framför låten Áddjá, vilket är sångaren Emil Karlsens första jojk. Del 2 av 10. Från 10/11 i SVT2.

01.00Poddilainen Tv-podd från Tornedalen. Tre grupper, kick-sökare, karriärkvinnor och unga föräldrar i Tornedalen, träffas och pratar om ämnen som fyller deras huvuden. Denna gång: Kick-sökarna är förälskade. Karriärskvinnorna velar, tappar de sin spetsutbildning om de flyttar hem? Och de unga föräldrarna om känslan när man såg ett plustecken på stickan. Del 1 av 4. Från 12/11 i SVT2. Även i SVT2 17/11 och SVT2 18/11. Textat sid. 199.

01.30Branden - teckenspråkstolkat Skulden. 63 unga människor begravs runt om i Göteborg. Anhöriga brottas med den obeskrivliga sorgen, samtidigt kokar stan av rykten om orsaken till branden. Polisen startar en omfattande utredning för att försöka får tag på den eller de som är skyldiga. Del 3 av 4. Från 11/11 i SVT1. Textat sid. 199.

02.00Vår tid är nu - teckenspråkstolkat Svensk dramaserie från 2018. Säsong 2. 10 000-kronorsfrågan. Peter står inför ett avgörande val: ska han lämna sin familj och restaurangen för att leva med sitt livs kärlek Suzanne? Angelo säger upp sig från restaurangen, men vill inte berätta varför. Gustaf söker behandling för sina sexuella drifter. Calle får ett erbjudande om att göra ett matprogram för tv, och Nina uppmuntrar honom att tacka ja. Själv är han skeptisk. Maggan säger upp sig för att bli borgarrådssekreterare åt Britt Gahn. Del 7 av 10. Textat sid. 199.

03.00Det sitter i väggarna - teckenspråkstolkat Svensk faktaserie från 2018. Gamla pensionatet på Käringön i Bohuslän. Käringön ligger så långt västerut man kan komma i Bohuslän och på ön finns ett gammalt pensionat som nu har fått nytt liv. Huset byggdes av en tulltjänsteman när smugglingen pågick som värst i skärgården. På väggen i ett av rummen hänger ett porträtt av en ung okänd kvinna, som Christopher O'Regan tar upp jakten på. Vem är hon? Huset har under årens lopp genomgått många förändringar och Erika Åberg tar sig an att återställa det gamla pensionatsköket. Historikern Christopher O'Regan och byggnadsantikvarien Erika Åberg hjälper nyfikna ägare till gamla hus. Del 2 av 6: Gamla pensionatet på Käringön i Bohuslän. Textat sid. 199.