MENY

SVT 24

20.00Ridsport: VM Hoppning: Nationshoppning - omgång 1, del 2. VM i ridsport sänds från Tryon i North Carolina, USA. Torsdagens sändning innehåller hoppning: nationshoppning omgång 1, individuellt kval. Programledare: Lotta Fahlberg. Kommentator: Annamaria Jansson. Expert: Lotta Björe.

23.00Perspektiv på världen - syntolkat Krig och konflikt. Omar fängslades och torterades i Syrien. Hur kommer det sig att länder fortfarande kränker de mänskliga rättigheterna, trots att FN:s deklaration antogs redan 1948? Del 4 av 6. UR. Textat sid. 199.

23.30Kroppshets - syntolkat Vi är ju hjärntvättade till att tro att vi inte duger. En serie om alla fucking jävla timmar vi lägger på kropp, mat och träning. Och hur vi ska kunna bli nöjda som vi är. Mia Skäringer tittar närmare på sin egen resa med att acceptera sig själv och möter personer som kan ge henne ledtrådar till hur vi kan förändra vår syn på våra kroppar. I första programmet åker Mia på en photoshoot där hon fotograferas i baddräkt. Vid retuscheringen karvas stora delar av Mia bort. Varför är det mest en viss typ av kroppar som syns i reklamen och hur påverkar det hur vi ser på vår egen kropp? Del 1 av 3: "Vi är ju hjärntvättade till att tro att vi inte duger". Textat sid. 199.

00.30Robins Stina Wollter och Nisse Hallberg gästar. Humortalkshow med Robin Paulsson. Veckans gäster är konstnären Stina Wollter och komikern Nisse Hallberg. Del 2 av 8. Från 15/9 i SVT1. Textat sid. 199.

01.00Svenska dialektmysterier Svensk språkserie från 2006. Glada Väst. Varför är människorna så roliga och glada i Västsverige? Är det dialekten i sig eller personerna som bor där som är roliga? Vad är hönan och vad är ägget i Sveriges lyckligaste landsända? Programledare Fredrik Lindström granskar mysteriet med den lycklige västsvensken med den glada dialekten. Del 6 av 8: Glada väst. Från 17/9 i SVT2. Även i SVT2 22/9. Textat sid. 199.

01.30Hundra procent bonde Dansk programserie från 2017. Frank tänder upp i smedjan för att rätta till ett bromshandtag till gummivagnen. Rågkärvarna har torkat ute i markerna och nu har det blivit tid att hämta in dem till det nya tröskverket. Ett självförsörjande lantbruk som drivs på hållbart vis och med gamla metoder är drömmen för Frank och hans familj på Kastanjegården. Del 6 av 11. Från 18/9 i SVT2. Även i SVT2 22/9 och SVT2 24/9.

02.00Fråga Lund - teckenspråkstolkat Kristian Luuk tar reda på hur sjuk man kan bli av ett besök på offentlig toalett. Kemiprofessorn Ulf Ellervik får metall att brinna och visar hur man kan skriva i vätska. Dessutom reder läkaren Henrik ut vad som gör att vissa tål mer smärta än andra. Del 2 av 8. Textat sid. 199.