MENY

SVT 24

20.00Från Lark Rise till Candleford Brittisk dramaserie. Säsong 2. Dorcas ses allt oftare ute tillsammans med James Dowland, vilket sätter igång skvallret. Thomas Brown kämpar med två jobb samtidigt, och gör allt för att hans käresta inte ska tro att han har dåligt med pengar. Samtidigt prövas relationer på flera håll när släkt och vänner anländer till Lark Rise och Candleford. Del 7 av 11. Från 22/7 i SVT1. Även i SVT1 28/7.

20.55Helt lyriskt Uno Svenningsson och Nicke Andersson. Sveriges bästa artister tonsätter den svenska poesins mästerverk. Denna gång: Uno Svenningsson och Nicke Andersson tolkar Erik Lindorm och Nils Ferlin. Programledare: Fredrik Lindström. Del 3 av 6. Från 17/7 i SVT1. Textat sid. 199.

21.55Den sista apan Brittisk naturfilm från 2018. För en mansålder sedan var Borneo täckt av regnskog, orangutangernas hem. Sedan kom timmerbolag och nybyggare och skogarna krympte. Nu fullföljs förödelsen när oljepalmer ersätter regnskog. Eldsjälar försöker rädda de sista orangutangerna, men utan stopp för skogsskövlingen är arbetet förgäves. Från 18/7 i SVT1. Textat sid. 199.

22.55Grillat med Hrefna Isländskt matlagningsprogram från 2012. Grönsaker. Grillat med den isländska kocken Hrefna Sætran. Denna gång: frukt, grönsaker, rotfrukter och svamp. Del 3 av 5.

23.20Moving Sweden: Min värld i din Shams och Stella är förälskade i varandra, men det finns saker Shams inte berättat. Shams är från Palestina och söker asyl i Sverige, vilket hon har hemlighållit för Stella, som jobbar på Migrationsverket. Under en intervju måste hela Shams sanning fram - hon har en flickvän kvar i Palestina som hon vill få till Sverige. En stark och ömsint berättelse om att komma nära men aldrig komma hem. I regi av Jenifer Malmqvist, Guldbaggevinnare och prisvinnare i Berlin för kortfilmen On Suffocation (2014). Moving Sweden är en filmsatsning som ska ge nya historier och nya spännande former. Från 23/7 i SVT2. Även i SVT2 27/7. Textat sid. 199.

23.50Herrens vägar Dansk dramaserie från 2018. Säsong 2. Amira och Walid är oense om uppfostran av Safiyah, vilket påverkar henne mer än de tror. Johannes är så lycklig över att vara farfar till lille Anton att han gör något ogenomtänkt. Och så ska familjen Krogh för första gången träffa Emilies nya pojkvän Daniel, som också är Augusts tidigare psykiater. Del 7 av 10. Från 23/7 i SVT2.

00.50Svenska folkfester: Dansbandsveckan Det lilla samhället Malung i Dalarna har femtusen invånare 51 veckor om året men mitt i den svenska högsommaren förändras allt. Under en vecka intas orten av 50 000 dansbandsälskare, 82 dansband och en enorm mängd kärlek. Dansbandsveckan är ett av Sveriges största musikevenemang och i år är SVT på plats för ta både band och dansare på pulsen. Vi djupdyker i dansbandskulturen genom musiken, kläderna och dansen mm. Programledare är Elisa Lindström och Rasmus Persson. Från 19/7 i SVT1. Textat sid. 199.

01.50Transtjejer Dansk dokumentärserie från 2018. När säger man att man är trans?. Natalia ska på fest och skulle inte ha något emot att träffa en kille. Men sen hon började ta hormoner har hennes syn på sex och dating förändrats drastiskt. Sascha tror och hoppas fortfarande på kärleken, även om hon har haft riktigt dåliga upplevelser med killar när hon har berättat att hon är trans. Ivy älskar sex och det är inget hon hymlar med. "Jag spelar samma spel som killarna". Serien följer de fem transtjejerna Ivy, Laura, Natalia, Sascha och Valerie. Del 4 av 6. Från SVT2 tidigare i dag.