MENY

SVT 24

21.00Djursjukhuset - syntolkat Sofia besöker naturreservatet Pongola i Sydafrika och deltar i kampen för att spetsnoshörningarna ska överleva det utbredda tjuvskyttet. Schäfern Trolla är dämpad och hängig, hennes matte tar henne akut till djursjukhuset. Ankan älskar hästar och är nyfiken på livet som ambulerande hästveterinär och följer med veterinären Anna under en högst varierande arbetsdag. Programledarna Sofia Rågenklint och Anders "Ankan" Johansson besöker veterinärer på djursjukhus och i djurparker. Del 3 av 8. Textat sid. 199.

22.00Tal till nationen - mitt Sverige 2028 - teckenspråkstolkat Hur ska Sverige se ut om 10 år? Vad vill riksdagspartiernas ledare prioritera? Vad vill de välja bort? Hur ser de ideologiska skillnaderna ut? Annie Lööf (C) berättar om sin vision av Sverige 2028. Del 4 av 8. Textat sid. 199.

22.15Say something - syntolkat När Isabell var barn såg hon sin mamma bli misshandlad av pojkvännen. Det har präglat hennes uppväxt och nu vill Isabell berätta för sin mamma om upplevelserna. Om en ung tjej på väg mot vuxenlivet och hennes försök att försonas med det förflutna. UR. Textat sid. 199.

23.15Tror du jag ljuger? Gäster: David Sundin, Emma Molin, Anders Timell och Ametist Azordegan. Underhållningsprogram med Anna Mannheimer, Fredrik Lindström och Johan Glans. Del 9 av 10: Vilken musik passar bäst till uppkörningen?. Från 19/5 i SVT1. Även i SVT1 25/5 och SVT1 26/5. Textat sid. 199.

23.45Girls Amerikansk komediserie från 2015. Säsong 4. Home Birth. Home Birth. Gänget försöker att övertala Caroline och Laird att barnet inte ska födas hemma i badkaret. Shosanna får äntligen ett jobberbjudande, men detta betyder att hon behöver flytta långt ifrån New York och sina vänner. Del 10 av 10. Från 22/5 i SVT2. Även i SVT2 26/5.

00.10Antikduellen Dansk programserie från 2016. Del 12 av 12: Veckofinal. Två erfarna antikhandlare har under några dagars tid tävlat om att göra de bästa inköpen. Nu är det upp till bevis, när allt de har köpt ska säljas på auktion. Vilken av veckans duellanter Sofie Frøkjær Justesen och Michael Christiansen avgår med segern när auktionsköparna har sagt sitt? Programledare är Anne Katrine Okholm Skole. Från SVT2 tidigare idag.

00.40Känn dig som hemma Svensk dokumentärserie från 2016. Om Emma Arnesson och eldsjälarna i organisationen Hej främling och deras ideella arbete på en flyktingförläggning utanför Östersund. För två år sedan bestämde sig Emma Arnesson och några kompisar för att själva göra något åt ett haltande integrationsarbete. Deras aktiviteter har på kort tid blivit en uppskattad och självklar del av en annars händelsefattig vardag på det jämtländska asylboendet - präglad av en ofta orolig och lång väntan på besked om uppehållstillstånd. Vi möter också Nedal och Samira som tillbringat månader i Sverige, och som hoppas på att få stanna, samt Wazir som börjat etablera sig i det svenska samhället. Del 1 av 3. Från 22/5 i SVT1. Även i SVT1 26/5. Textat sid. 199.

01.40Korrespondenterna Ensamhetens epidemi. Ensamhetens epidemi. Bristen på mänskliga kontakter är lika farlig som högt blodtryck eller extrem övervikt. Vad kan Sverige lära av en liten brittisk stad, där man lyckats stoppa epidemin? Programledare: Lena Scherman och Bengt Norborg. Del 10 av 10. Från 22/5 i SVT2. Även i SVT2 26/5. Textat sid. 199.

02.10Sverige! Gäst är Lisa Nilsson, som i halva sitt liv har levt med Himlen runt hörnet, och i höst ger hon sig ut på jubileumsturné. Och äntligen har Lisa Nilsson hittat hem till sig själv. I dagarna kom en ny bok ut av en författare som inte är speciellt intresserad av litteratur. Ändå har hans debutbok "Kaninen som så gärna ville somna" sålt i miljontals exemplar i hela världen. Dessutom möter vi Malmökillen Leslie som drömde om att bli rappare, men som brottades med problem i skolan och var på väg åt helt fel håll som ung. Nu har han släppt sitt debutalbum. Från 19/5 i SVT1. Textat sid. 199.