MENY

SVT 24

20.00Bäst i test - syntolkat Peter Apelgren. Programmet där trevligt trams och underliga upptåg tas på till synes största allvar. Den nya panelen med Anders "Ankan" Johansson, Carin da Silva, Kristina "Keyyo" Petrushina och Kristoffer Appelquist tävlar om att vara bäst i varje test. Programledare: Babben Larsson och David Sundin. Gästtävlande är Peter Apelgren. Del 3 av 10. Textat sid. 199.

21.00Gift vid första ögonkastet USA Ska det bli vi eller sorti. Tiden som gifta på prov närmar sig sitt slut och den stora beslutsdagen är nära. De fyra återstående paren har nu bara några dagar på sig att fatta sitt slutgiltiga beslut och tar hjälp av vänner och familj för att bestämma sig om de vill skilja sig eller fortsätta vara gifta. Del 16 av 21. Även i SVT24 30/7.

22.20Den gröne slaktaren - teckenspråkstolkat Svenskt matprogram från 2020. Kebab. Anne och Paul får uppgiften att hitta den nya sortens gröna kebab. För den hemlige kocken är målet tydligt - här är det inte sjaskig bakfyllemat som gäller, utan lyxkebab i ren perfektion. Är detta Pauls svåraste motståndare hittills? Anne Lundberg och Paul Svensson reser på en fartfylld matresa i Skåne på jakt efter de okända gröna råvarorna. Längs vägen utmanas Paul av Sveriges bästa kockar på deras egna favoriträtter. Del 5 av 6. Textat sid. 199.

22.50En särskild sommar - teckenspråkstolkat Ut i vuxenlivet. Hur pass vuxna har gänget hunnit bli under sommaren? Det är dags för examen, och för fest med finbesök. Men innan dess ska ungdomarna lära sig att dansa vals - och försöka minnas vad man lärt sig under veckorna som gått på ön. Del 6 av 6. UR.

23.35Superföräldrar - teckenspråkstolkat Diagnosen och omvärlden. Många föräldrar som har barn med adhd eller autism vittnar om att de får lägga mycket tid på att få vardagen och fritiden att funka för barnet. Gäster är Ann-Christine Wagner, lärare på den NPF-säkrade Källbrinksskolan, och Måns Lööf, KBT-terapeut som utbildar idrottsrörelsen i hur man kan hjälpa barn och unga med diagnos så att de kan delta på samma villkor som andra barn. Del 7 av 8. UR.

00.05Själens röda rum Turkisk dramaserie från 2020. På en terapimottagning i Istanbul tar doktor Hanim och hennes kollegor dagligen emot traumatiserade och vilsna själar. Men det är inte bara patienterna som kämpar med sina tankar, de anställda på mottagningen är även de människor som kämpar med sina relationer, jobb och jobbiga minnen. Del 46 av 140. Från SVT2 tidigare idag.