MENY

SVT 24

20.00Fortet som blev lekplats Norskt program från 2011. Fortet som blev lekplats. Längst ut mot havet vid Arendal har Sandvigen Fort legat i närmare 400 år, men nu har barnen tagit över den nedlagda militäranläggningen. Fortet har köpts av en idrottsförening, som har byggt om det till anläggning för lek och friluftsaktiviteter för barn och ungdom. Tidigare sänt 2012.

20.10Ishockey-VM: Kvartsfinal 4 Kvartsfinal 4. Kvartsfinal 4 från Ondrej Nepela Arena, Bratislava, Slovakien. Kommentatorer: Chris Härenstam och Jonas Andersson.

22.45Spårviddshinder Alla går rakt i fällan. "Nu får jag väl herostratisk ryktbarhet", säger Georg, 86 år. Hans bil har fastnat bland tutande bussar och bilar på spårviddshindret som Stockholms Stad har beslutat att placera ut mitt i centrala Stockholm. Tanken var att leda bort biltrafiken vid Gamla stan och bara släppa förbi bussar. Något blir fel och hundratals personbilar kör in i spårviddshindren. Punktering, skrapade underreden och arga busschaufförer. En kortdokumentär från 2018 av Johan Palmgren. Från SVT1 tidigare idag. Även i SVT1 26/5. Textat sid. 199.

23.00Al Pitcher på paus Humorserie från 2019. "Bästa kompisen" Dave hotar med att bosätta sig i Als hem. För att hjälpa Dave med hans hyra fixar Al ett standup-gig åt honom. Den kända ståupp-komikern Al Pitcher tar paus från sitt arbetsliv för att vara pappaledig. Det enda Al vill är att sitta i parken i lugn och ro med en kaffe. Och sin baby förstås. Men den nya vardagen förvandlas snabbt till en lektion för Al i de skrivna och oskrivna reglerna för svensk pappaledighet. Del 7 av 8: Magic. Från 18/5 i SVT1. Textat sid. 199.

23.15Sommarpratarna Program från 2011. I detta avsnitt möts och samtalar artisterna Brolle och Andreas Lundstedt med bloggaren "Underbara Clara", Clara Lidström, författaren och journalisten Margareta Strömstedt och föreläsaren Malin Sävstam. Fem tidigare sommarvärdar möts i ett gemensamt sommarprat som tar avstamp i deras respektive program. En del är debutanter, andra sommarpratade för många år sedan. Del 5 av 8. Från SVT1 tidigare idag. Även i SVT1 senare i kväll. Textat sid. 199.

00.15Gift vid första ögonkastet England Brittisk reality från 2015. Två par har valts ut och de gör sig nu redo för att äntligen möta sin parter, och gifta sig med hen. Familjerna är på plats och nervositeten är på topp. När ceremonin är över börjar nästa kapitel i deras historia. Då inleds de 30 dagar som kommer att avgöra om de vill fortsätta att vara gifta, eller skilja sig. Del 2 av 3. Från 18/5 i SVT24.

01.00Tack gud jag är homo - syntolkat Seniorflatan . Molly är 90 år och kanske en av Sveriges äldsta flator. Hon delar med sig av sina bästa tips, och kan bekräfta att i homo-sammanhang var det sannerligen inte bättre förr. Selma Lagerlöf och Karin Boye är två historiska "lebbor". Hur levde de? Och hur vet vi att de var lesbiska? Del 3 av 8. UR.

01.15EU i fokus - syntolkat År 2015 kom det över en miljon människor till Europa. Hur blev deras möte med EU? Vidare riktar vi fokus mot lobbyismen inom EU. Går det att påverka beslutsfattarna? Vad innebär det att Storbritannien vill lämna EU? Och hur mycket makt ska egentligen EU ha över medlemsstaternas demokratiska utveckling? UR.

01.45Sverige! Kulturliv i hela landet. Från 18/5 i SVT1. Även i SVT1 25/5. Textat sid. 199.