MENY

SVT 24

20.00Fader Brown Brittisk dramaserie från 2015. Säsong 3. The Invisible Man. Cirkusen kommer till Kembleford och servitrisen Laura blir påmind om att hon, ett år tidigare, lovade att gifta sig med cirkusens clown Reggie Smythe eller hypnotisören Arthur Welkin, något som hon trodde var ett skämt. När clownen mördas är hans sista ord namnet på hypnositören och mysteriet tätnar. Del 3 av 15. Från SVT1 tidigare i dag. Även i SVT1 12/7.

20.45Ginos italienska frestelser Brittiskt matprogram från 2018. Tremiti. Gino lämnar fastlandet för att besöka ögruppen Tremiti där han upptäcker den vackra naturen och tar tillvara på de vilda örter som växer fritt. Kocken Gino D?Acampo tar oss med till sitt hemland Italien och bjuder på en spännande matresa längs den adriatiska kusten. Del 4 av 8: Tremiti. Från SVT1 tidigare i dag. Även i SVT1 senare i natt.

21.10Hundra procent bonde Dansk serie från 2019. Säsong 22. En ny familjemedlem!. Frank gör åror till stockbåten som han var med och byggde i Finland föregående sommar. Det är torrt i markerna och svårt att hitta bete till fåren. De förgrodda majrovorna är färdiga för skörd redan i slutet av maj. Och så har det kommit en ny familjemedlem till Kastanjegården - labradorvalpen Kajsa. Ett självförsörjande lantbruk som drivs på hållbart vis och med gamla metoder är drömmen för Frank och hans familj på Kastanjegården. Del 7 av 8. Från 7/7 i SVT1. Även i SVT1 senare i natt, SVT1 11/7, SVT1 12/7 och SVT1 18/7.

21.55Women make film Brittisk dokumentärserie från 2019. Dagens ämnen är sex och religion på film, och överraskningar. Berättare är Jane Fonda. Vi ser exempel från filmer av Chantal Akerman och Miranda July. Mark Cousins lyfter fram och undersöker kvinnors filmkonst. Del 4 av 7. Från 4/7 i SVT2.

23.55Miraklet Italiensk dramaserie från 2018. Mirakel av vår tid. Utredningen fortsätter och premiärministern anländer till platsen med en präst, tillika vän, fader Marcello. Han frågar sig om mirakel kan ske även i vår tid. Del 2 av 8: Mirakel av vår tid. Från 4/7 i SVT2.

00.45Severin Norsk programserie från 2015. Det är juni och sommaren närmar sig. Severin förbereder inför midsommarfirandet, men känner sig en smula rastlös och otålmodig. Ett liv i expressfart och högt tempo är ingenting för Severin. På den lilla väglösa gården Røneset vid Storfjorden i Sunnmøre lever han sitt liv i sakta och makligt tempo. Del 6 av 12. Från SVT2 tidigare i dag. Även i SVT2 12/7.

01.15Diagnoskampen Kunskapstävling om medicin och hälsa. Säsong 4. Teaterdoktorn ställer diagnos. Skådespelareleverna Ida Karoline, Charlotte och Elisabeth i dramalaget tänker inte nöja sig med att spela birollen i kampen, utan har siktet inställt på vinst. Vem ställer rätt diagnos? Riktiga patienter beskriver sina symptom för två tävlande lag. Läkarlaget har bara sin kunskap till hjälp, men amatörerna i motståndarlaget får fritt söka information på nätet. Programledare är Kjell Røthing Askeland och den fasta läkarpanelen består av Astrid Nylander Almaas, Elisabeth Holmboe Eggen och Wasim Zahid. Del 3 av 8. (Norge, 2019). Från 5/7 i SVT1. Även i SVT1 10/7.

01.55Alina reser österut Finsk resereportageserie från 2018. Sofia, Bulgarien. Bulgarien är det sista landet under Alinas resa och hon börjar i huvudstaden Sofia. Det blir snabbt tydligt för henne att Bulgarien är ett land med stora inkomstskillnader. Alina träffar diverse kreativa galningar, äter lunch på stadens populäraste torg och besöker en cirkus. Den finsk-ryska skådespelaren Alina Tomnikov gör en resa i Östeuropa för att bli bättre bekant med sin slaviska bakgrund. Del 7 av 8. Från 7/7 i SVT2. Även i SVT2 13/7.