MENY

TV4

05.45Nyhetsmorgon Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport. Programledare måndag till onsdag är Tilde de Paula och Peter Jihde och på torsdagar leds det av Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist.

10.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Elizabeth hävdar att hon de senaste fyra åren blivit terroriserad, slagen, hotad och spottad på av sin 21-åriga dotter Lyndsay. Vid ett tillfälle ska Lyndsay till och med ha använt sig av en bil för att skada sin mamma. Lyndsay erkänner att hon har problem att hantera sin ilska men menar att det inte är något nytt att hon och hennes mamma bråkar. Hon kallar Elizabeth för en hemsk mamma som slog henne som barn och lät sina föräldrar ta hand om henne medan hon gick ut och roade sig. Elizabeth förnekar allt så frågan är vem som talar sanning.

10.55Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Pats och Gheorghes son Rich, en tidigare marinsoldat, har de senaste 16 åren kämpat med ett drog- och alkoholberoende. Trots att han varit på flera behandlingshem har han inte lyckats hålla sig nykter och nu vet föräldrarna inte vad de ska göra. Richs syster Adrienne kallar sin bror för en manipulativ snyltare som sakta har ihjäl deras föräldrar med sitt lögnaktiga beteende. Rich har inte träffat sin familj på tre år och det blir en känslosam återförening på doktor Phils scen.

11.50Husjägarna Brittisk dokumentärserie från 2015. Här får människor hjälp av mäklarna Phil Spencer och Kirstie Allsopp att hitta sitt drömhus. Oavsett om det handlar om att köpa ett större eller mindre hus eller flytta till en ny stad så innebär det många känslor för köparna, vilket tar fram både det bästa och det värsta hos dem. Kirstie och Phil hjälper personer att hitta boende i Bristol och Cotswolds.

13.00Tinas sommarkök Svensk matlagningsserie från 2012. Tina Nordström reser runt i Sverige och lagar mat med några av Sveriges mest folkkära personligheter på deras sommarpärlor. Under ledning av Tina lagar de tillsammans en somrig trerättersmeny. Hon ger sig också i väg på utflykter för att hämta råvaror till menyn. Robert Aschberg hämtar upp Tina Nordström med sin båt och tillsammans beger de sig till Högmarsö varv i Stockholms skärgård. På vägen lagar de en ratatouille med bakade ägg. Tina åker också till Norges västkust där hon får se hur laxen hamnar från havet på tallriken. Sedan lagar hon en laxrätt på en klippa i Nordsjön. Innan hon åker tillbaka till Högmarsö passar hon på att dyka efter ostron som hon tar med sig till Robert. Tillbaka på ön bjuder hon Robert på olika sorters ostron och han berättar om sina vanor i köket och tar med Tina på en rundtur i hamnen. Dessutom lagas det rårakor med griljerad ost. Kvällen avslutar de med en öl på Högmarsö krog.

14.00Sveriges mästerkock Svensk matlagningsserie från 2017. Här tävlar svenska amatörkockar när de tar steget ut från sitt eget kök till att laga mat på toppnivå. Inför juryn, bestående av Markus Aujalay, Leif Mannerström och Mischa Billing, ska de visa upp sina kulinariska kunskaper. Amatörkockarna får en glad överraskning när nära och kära dyker upp i köket. Uppgiften är att laga en favoriträtt hemifrån som de ska tillreda i samarbete med sina anhöriga. De som inte lyckas ställs inför elimineringen där de ska göra en brittisk snabbmatsklassiker och allt hänger på frasigheten.

15.00Bygglov Svenskt inredningsprogram från 2014. Matte Carlsson, Willy Björkman och Madeleine Müller Lightner reser runt i Sverige i en trailer som är fullt utrustad med allt som krävs för olika ombyggnadsprojekt. Bygglov söker efter bygg- eller renoveringsprojekt som havererat på grund av att pengarna eller kunskapen inte räckt till. Anneli Öhlén bor med sina tonårsdöttrar Kim och Isa på Alnö. På grund av för mycket snö har deras veranda kollapsat och nu behöver de hjälp att bygga en ny. Bygglovsgänget kommer till familjens undsättning och ser till att de får ny veranda.

16.00Hela England bakar Brittisk matlagningsserie från 2015. Tolv deltagare tävlar om att bli Storbritanniens bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Programledare är Mel Giedroyc och Sue Perkins. De nio deltagarna ger sig i kast med temat efterrätter. Först blir det crème brûlée där det gäller att få till den rätta dallriga konsistensen. Det ska även höras ett karaktäristiskt ljud när man knackar hål på locket. Den tekniska utmaningen går ut på att göra spanische windtorte från Österrike som består av maräng, grädde och frukt och dekoreras med sockervioler. Till sist bakar deltagarna cheesecake i flera lager.

16.55Sommar med Ernst Svensk livsstilsserie från 2015. Ernst Kirchsteiger tar sig an ett rött torp med vita knutar som ligger på halvön Björskogsnäs i hjärtat av Bergslagen. Till sin hjälp har han två nya snickare, Magnus Liljeqvist och Johan Lagerberg. Som vanligt beger sig Ernst ut på utflykter och bjuder på somrig matlagning. Det är dags för ytterligare en ny byggnad på Björkskogsnäs, en paviljong. När den är på plats bygger Ernst och Magnus väggfasta bänkar och Johan gör en vindflöjel. Inne i paviljongen gör Ernst en takmålning och tillverkar en takkrona. I uteköket gör Ernst en kryddblandning som han använder till grillade lammfärsdolmar. Han grillar också grönsaker och som tillbehör blir det en yoghurtsås.

17.55112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2013. Här skildrar brandmäns, polisers och ambulanssjuksköterskors svåra arbetsliv samt människorna bakom dessa yrkesroller. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. Polisen Hanna stoppar en bil i Åmål. Ambulanssjuksköterskan Janne skyndar sig till en patient med andnöd i Karlskrona. Polisen Calle får larm om en butiksstöld där tjuvarna tros finnas kvar på platsen.

18.50Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

19.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4. Varje nyhetssändning profileras av ett huvudankare. Anna Lindmarker, Anders Kraft Ulrika Nilsson, Peter Lindgren och Bengt Magnusson leder TV4Nyheterna under vardagar och helger.

19.15Sporten Sportnyheter.

19.20TV4Vädret Väderprognos.

19.30Vad blir det för mat Svensk matlagningsserie från 2017. Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Hemma hos Per råder ständigt kreativt kaos. Med fem barn och gäster som ofta kommer på spontana besök gäller det att snabbt kunna laga något inspirerande och gott. Per blandar husmanskost med internationella influenser. Det blir tema äpplen när Per ger sig ut för att plocka sina egna och sedan gör både äppelmos och äppelpannkaka i ugn. Han lagar även en personlig favorit, köttsoppa med grönsaker.

20.00Sommar med Ernst Svensk livsstilsserie från 2017. Ernst Kirchsteiger tar sig an ett hus som ligger fem meter från Hjälmarens södra strand i Åsbyviken utanför Örebro. Tillsammans med snickarna Johan Lagerberg och Theo Klyvare förvandlar han huset till sin fulla potential. Säsongsavslutning. Huset är klart och Ernst tar tag i den gamla grinden som sett sina bästa dagar. Han inreder även bastuflottens förmak och snickarna Johan och Theo bygger bland annat en stege. Sedan är det dags för fest och Ernst lagar en pudding som serveras med en kräftsås och bröd.

21.0010 000 timmar 10 000 timmar är en svensk komedi från 2014. När Eric vinner en stor summa pengar på lotto bestämmer han sig för att satsa på sin dröm att bli fotbollsproffs trots att han är 36 år och inte ens kan spela fotboll. Men enligt en bok Eric fått i present tar det bara 10 000 timmar för att bli bra på vad som helst. Erics fru Emma som är politiker är inte lika övertygad och tycker att han ska lägga pengarna på att renovera huset eller skänka dem till välgörenhet.

22.00TV4Nyheterna och Sporten Nyheter och sport.

22.05TV4Vädret Väderprognos.

22.1510 000 timmar 10 000 timmar är en svensk komedi från 2014. När Eric vinner en stor summa pengar på lotto bestämmer han sig för att satsa på sin dröm att bli fotbollsproffs trots att han är 36 år och inte ens kan spela fotboll. Men enligt en bok Eric fått i present tar det bara 10 000 timmar för att bli bra på vad som helst. Erics fru Emma som är politiker är inte lika övertygad och tycker att han ska lägga pengarna på att renovera huset eller skänka dem till välgörenhet.

23.10Hawaii five-0 Amerikansk kriminalserie från 2012. Polisen Steve McGarrett leder en elitstyrka på Hawaii, en grupp som har rätt att skriva sina egna regler där inga byråkratiska hinder står i deras väg. I styrkan ingår förutom McGarrett kriminalpolisen Danny Williams, den före detta polisen Chin Ho Kelly och polisen Kono Kalakaua. Teamet utreder en serie mordbränder som drabbat ett turistföretag. Företaget har tidigare anklagats för att äventyra det lokala hajbeståndet. Kamekoma försöker skaffa flygcertifikat.

00.05Wentworth Australisk dramaserie från 2014. Bea Smith blir dömd till fängelse efter att hon försökt döda sin våldsame make och hamnar på Wentworth. Hon kastas in i en värld av våld bland de kvinnliga fångarna som styrs av den lesbiska Franky. Harry ansöker om skilsmässa men Bea vägrar skriva under om han inte hjälper henne med att hämnas på Brayden. Doreen träffar den manliga fången Nash. Ferguson ser till att få Vera full och får reda på Fletchs affär med Meg.

01.10Gotham Amerikansk kriminalserie från 2016/2017. James Gordon kämpar fortfarande med att få rätsida på korruptionen i Gotham City och det blir en ensam kamp där han ställs mot både sina kollegor och den undre världen. Samtidigt upptäcker Bruce Wayne fler hemligheter kring mordet på sina föräldrar. Carmine utsätts för ett mordförsök. Nygma planerar att hämnas och Bruce får reda på mer om Court of Owls.

02.10Revolution Amerikansk science fiction-serie från 2013. Femton år har gått sedan all elektricitet slagits ut på jorden. I ett slag förändrades allt och samhällen världen över drabbades av kaos. Människorna har tvingats anpassa sig till ett nytt liv. Det politiska landskapet har förändrats och det finns en ny huvudfiende. Miles, Rachel och Charlie försöker rädda Aaron. Aaron träffar en underlig pojke som förklarar var hans märkvärdiga förmågor kommer ifrån. När Tom Neville agerar som Roger Allenfords livvakt påträffar han sin före detta hustru som nu är gift med Victor Doyle.

03.05Blue Bloods Amerikansk kriminalserie från 2015. Om familjen Reagan vars medlemmar alla arbetar inom rättssystemet. Frank Reagan är New Yorks polismästare och han styr sin avdelning lika diplomatiskt som sin familj. Lindas arbetskamrat behöver hjälp med att handskas med sin före detta man så Linda vänder sig till Danny och Baez. Erin oroar sig för sin gamla mentor domare Wilson och Frank handskas med stadsfullmäktiges ordförande Regina Thomas som är missnöjd.

04.00Reign Amerikanskt kostymdrama från 2015. Den unga Mary Stuart, drottning av Skottland, åker till Frankrike för att gifta sig med prins Francis II. Hon möter idel maktspel och intriger i det franska hovet medan hon lär känna sin blivande make som hon varit förlovad med sedan hon var sex år gammal. Mary inser att det är dags att återvända till Skottland så hon ber Bash om hjälp med att rekrytera en armé. Elizabeth ber Lola att hitta information om sin mamma men det går inte som hon tänkt sig.

04.55Reign Amerikanskt kostymdrama från 2015. Den unga Mary Stuart, drottning av Skottland, åker till Frankrike för att gifta sig med prins Francis II. Hon möter idel maktspel och intriger i det franska hovet medan hon lär känna sin blivande make som hon varit förlovad med sedan hon var sex år gammal. Lola berättar för Mary om ett säkert sätt att ta sig till Skottland. När Catherine anklagas för mord måste Mary bestämma sig för om hon ska stanna och försvara henne, något som kan försvåra hennes chanser att ta sig till Skottland.