MENY

TV4

06.40Nyhetsmorgon Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.

10.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Jordan oroar sig för att hans mamma Deannas make ska länsa hans familjs förmögenhet. Deanna gifte sig med James i Nigeria för sex år sedan efter att hon träffat honom under en utlandsresa. Hon hävdar att det är otänkbart att James bara är ute efter pengar, speciellt då de träffats i verkligheten, men hon erkänner att hon lagt över 4 miljoner kronor på deras förhållande. Deannas bror ställer sig bakom Jordans kritik och undrar om James har en andra familj i Nigeria. Doktor Phil försöker ta reda på sanningen.

10.55Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Tammy hävdar att hennes make Richard är besatt av sociala medier och att skicka sexuellt laddade meddelanden till kvinnor på internet. Richard menar att han inte skulle leta på andra håll om bara Tammy hade gett honom mer uppmärksamhet. Richard har fem profiler på sociala medier men det är en av dem som får frun och deras vuxna döttrar att reagera. Tammy påstår att han använder den för att lägga upp innehåll av sexuell natur, allt till allmän beskådan.

11.50Det stora familjeäventyret Brittisk realityserie från 2016. Om människor som flyttar till ett nytt land. Här följs par och familjer när de påbörjar sina äventyr och beger sig ut i Europa där de tillbringar tid med andra som tagit steget tidigare. För vissa blir det tufft att klara sig medan andra lyckas starta framgångsrika företag. Ett par följer sin dröm om att sköta en restaurang i en avlägsen spansk by. Två britter har problem med sitt yogaretreat i Frankrike.

12.50First dates Brittisk dokumentärserie från 2014. Singlar stämmer träff via en dejtingsajt för en första dejt som filmas med dold kamera. Paren träffas på en restaurang och allting dokumenteras. Makeup-artisten Regan från Manchester återvänder till restaurangen för att leta efter kärlek. Hon går på dejt med Jon som är fast besluten att upptäcka hennes mjuka sida.

13.55Husjägarna Brittisk dokumentärserie från 2015. Här får människor hjälp av mäklarna Phil Spencer och Kirstie Allsopp att hitta sitt drömhus. Oavsett om det handlar om att köpa ett större eller mindre hus eller flytta till en ny stad så innebär det många känslor för köparna, vilket tar fram både det bästa och det värsta hos dem.

14.55Bygglov Svensk inredningsserie från 2017. Matte Carlsson, Willy Björkman och arkitekten Maria Kingsley reser runt i Sverige i en trailer som är fullt utrustad med allt som krävs för olika ombyggnadsprojekt. Bygglov söker efter bygg- eller renoveringsprojekt som havererat på grund av att pengarna eller kunskapen inte räckt till. Säsongsavslutning. Familjen Liljeqvist bor i ett stort hus i Sörberge. Mamma Ann som är ensamstående får varken tiden eller pengarna att räcka till med allt som behövs göras i huset. Framförallt behöver köket få sig en upprustning och Bygglovsgänget ser till att fixa ett helt nytt kök till familjen.

15.55Hela England bakar - masterclass Brittisk matlagningsserie från 2013. Tretton deltagare tävlar om att bli Storbritanniens bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Programledare är Mel Giedroyc och Sue Perkins. Domarna från Hela England bakar tar sig an de utmaningar som deltagarna fått för att visa hur de skulle ha gjort om de var i samma sits. Mary och Paul delar samtidigt med sig av olika tips för att underlätta bakningen hemma. De bakar bland annat pajer, tårtor, frukostmuffins och brödpinnar.

16.55Äntligen hemma Svenskt inredningsprogram från 2009. Programmet ger råd och tips om inredning, trädgårdsskötsel, renovering och design. Programledare är Martin Timell som till sin hjälp har Lulu Carter, Björn Christiernsson, Bosse Rappne, Karin Mannerstål, Camilla Lundsten och Jimmy Schönning som alla bidrar med kunskaper inom sina områden. Martin och Bosse dränerar huset för att undvika framtida vattenskador och samtidigt isoleras grunden. Karin inreder husets ungdomsrum. Snickar-Kjelle hjälper till att montera det väggfasta hyllsystemet som kommer att rymma allt från tidningar till spel och skrivbordsyta för läxläsning. Camilla är hemma hos Helena, Johan och deras son Christian. De har en överbliven, mörk övervåning som behöver ett lyft. Camilla arbetar med kontrastfärger, ljussättning och runda former för att få till en ateljévåning för familjen att trivas i.

17.55112 - på liv och död Svensk dokumentärserie från 2013. Här skildrar brandmäns, polisers och ambulanssjuksköterskors arbetsliv samt människorna bakom dessa yrkesroller. Starka känslor, spänning och snabba beslut blandas med humor, värme och hopp om att hinna fram i tid för att kunna rädda liv och förhindra brott. Stationsbefälet Rolf får in ett larm om att det är bråk i en lägenhet och att en person hotas till livet med kniv. På Karlskronas akutmottagning tar Monika hand om en man som kräks blod. Poliserna Simon och Rickard larmas till en olycka där en personbil har krockat med två hästar.

18.50Keno Redovisning av dagens Kenodragning.

19.00TV4Nyheterna Nyheter från TV4. Varje nyhetssändning profileras av ett huvudankare. Anna Lindmarker, Anders Kraft Ulrika Nilsson, Peter Lindgren och Bengt Magnusson leder TV4Nyheterna under vardagar och helger.

19.15Sporten Sportnyheter.

19.20TV4Vädret Väderprognos.

19.30Halv åtta hos mig Svensk matlagningsserie från 2016. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Finalen i Skara hålls hemma hos Anna. Hon bjuder på räkröra i salladskorg och en gryta. Till efterrätt blir det Annas kalasbakelse. Efter måltiden avslöjas vem som kammar hem veckans vinst.

20.00Sommar med Ernst Svensk livsstilsserie från 2017. Ernst Kirchsteiger tar sig an ett hus som ligger fem meter från Hjälmarens södra strand i Åsbyviken utanför Örebro. Tillsammans med snickarna Johan Lagerberg och Theo Klyvare förvandlar han huset till sin fulla potential. Ernst Kirschsteiger fokuserar på att få i ordning en kryddträdgård. Han gör en praktisk trädgårdsväska med kombinerat skydd för knän, blomstöd till spröda växter och namnskyltar till örterna. Han gör också klart kallhallen med förvaring som består av stora lådor som även fungerar att sitta på. Ernst lagar en skaldjursragu som han bjuder snickarna Johan Lagerberg och Theo Klyvare på.

21.00Victoria Brittisk dramaserie från 2016. Om den brittiska drottningen Victorias liv. Från hennes kröning när hon bara var 18 år till hennes giftermål med prins Albert. När Victorias farbror kung William IV går bort blir Victoria drottning eftersom han inte har några egna legitima barn. När Victorias ansträngningar att säkra en uppgörelse för Albert avvisas av parlamentet börjar båda två frukta för deras framtid tillsammans. När bröllopet närmare sig ökar spänningen mellan brudparet och frågan är om Victoria och Albert kommer kunna komma över sina meningsskiljaktighet i tid.

22.00TV4Nyheterna Nyheter.

22.15Sporten Sportnyheter.

22.20TV4Vädret 22.20 Väderprognos.

22.30Mardrömmen på Everest I april 2015 drabbades Nepal av en våldsam jordbävning. Här ses inspelningar gjorda av bergsklättrare som befann sig i området när katastrofen inträffade. De jord- och snöskred som följde ledde till en kamp på liv och död för många av dem, såväl som heroiska insatser.

23.30Brottskod: Försvunnen Amerikansk kriminaldramaserie från 2006/2007. På FBI:s avdelning för försvunna personer arbetar agent Jack Malone och hans team. Med hjälp av avancerade profileringsmetoder för de en kamp mot klockan för att hitta försvunna personer innan det är för sent. En tonårstjej försvinner under sin skolbal efter att hon lämnat tillställningen för att vila på sitt hotellrum.

00.25Gotham Amerikansk kriminalserie från 2015/2016. James Gordon kämpar fortfarande med att få rätsida på korruptionen i Gotham City och det blir en ensam kamp där han ställs mot både sina kollegor och den undre världen. Bruce Wayne kidnappas och Jim Gordon gör allt i sin makt för att försöka rädda honom.

01.25Revolution Amerikansk science fiction-serie från 2012. Femton år har gått sedan all elektricitet slagits ut på jorden. I ett slag förändrades allt och samhällen världen över drabbades av kaos. Människorna har tvingats anpassa sig till ett nytt liv. Men en före detta soldat bär på nyckeln till sanningen, något som gör honom till en jagad man. När Charlie separeras från sin bror Danny, som tagits tillfånga av några milisledare, tvingas hon söka hjälp hos sin farbror Miles som är en före detta marinkårssoldat. Tillsammans med ett brokig skara av överlevande personer beger de sig ut för att rädda Danny och besegra milisen.

02.20Blue bloods Amerikansk kriminalserie från 2014. Om familjen Reagan vars medlemmar alla arbetar inom rättssystemet. Frank Reagan är New Yorks polismästare och han styr sin avdelning lika diplomatiskt som sin familj. Frank försöker få fram bevis mot en misstänkt polismördare som sköt en av Henrys kollegor några år tidigare. Danny och Baez utreder några mord inom porrindustrin.

03.10Law & order: Special victims unit Amerikansk kriminalserie från 2004/2005. Om en specialstyrka inom polisen i New York som utreder sexualbrott och brott som riktats mot barn. Olivia Benson, Elliot Stabler, John Munch och Odafin Tutuola går noggrant igenom varje ledtråd i sin jakt på rättvisa och sökandet efter sanningen. Ett respektabelt par hittas torterade och mördade. Det visar sig att paret tvättade pengar genom sin firma åt en sydamerikansk knarkliga. Under utredningen kommer det fram att det fanns en mellanhand, Fausto Montoya, men när de tar sig in i hans lägenhet hittar de honom död. Brottsplatsutredningarna visar att offren sköts med samma vapen som tidigare använts i mordförsöket på åklagare Cabot och hon återinträder i tjänst för att hjälpa till med fallet.

04.05Reign Amerikanskt kostymdrama från 2014. Den unga Mary Stuart, drottning av Skottland, åker till Frankrike för att gifta sig med prins Francis II. Hon möter idel maktspel och intriger i det franska hovet medan hon lär känna sin blivande make som hon varit förlovad med sedan hon var sex år gammal. Francis ger sig ut för att söka efter Lola och barnet. Vid hovet gör Mary och Catherine sitt bästa för att undvika pesten samtidigt som både adeln och tjänstefolket blir allt sjukare.

05.00Seriously funny kids Amerikansk underhållningsserie från 2011. Barn säger de mest fantastiska ting, något som supermodellen Heidi Klum får erfara när hon träffar dem i små grupper för att få höra vilka insiktsfulla guldkorn de har att komma med. Programledaren Heidi Klum pratar med barnen om bajs, visar en ung flicka hur man poserar med en hundkrage och får en terapisession av en ung pojke.

05.35Husjägarna Brittisk dokumentärserie från 2013. Här får människor hjälp av mäklarna Phil Spencer och Kirstie Allsopp att hitta sitt drömhus. Oavsett om det handlar om att köpa ett större eller mindre hus eller flytta till en ny stad så innebär det många känslor för köparna, vilket tar fram både det bästa och det värsta hos dem.