MENY

Sjuan

11.00Halv åtta hos mig: England Brittisk matlagningsserie från 2005. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment är lika viktigt, meny, dukning, fördrink och slutligen middagen. De fyra kändisarna Peter Stringfellow, Lee Ryan, Linda Barker och Michelle Heaton tävlar om att fixa den bästa middagen. Den som lyckas bäst får skänka en summa pengar till välgörenhet.

12.00Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2007. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem, det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar går varligt fram i sitt arbete och lyckas alltid hjälpa hundarna och deras ägare. Cesar tar sig an hunden Chipper som är väldigt aggressiv. Han träffar även ägarna till en husdjursbutik som har problem med sina två hundar Rudy och Monte. De skäller och attackerar andra hundar som besöker butiken.

13.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Doktor Phil välkomnar tillbaka en omtalad gäst. Haley hävdade att hon var gravid med Jesusbarnet och insisterade på att hon är dotter till rapartisten Eminem. Hon fick behandling men familjen påstår att det nu är värre än någonsin.

14.00Mord och inga visor Amerikansk kriminalserie från 1990. Deckarförfattaren Jessica Fletcher är en älskvärd och vänlig kvinna med ett stort intresse för mord. När hon lämnar sitt hem är det för att bedriva detektivarbete och då har hon stor användning för sin erfarenhet som deckarförfattare. Det rapporteras att Jessica dött efter att en beundrare som klätt ut sig till henne dödas när hon utreder missförhållanden på en hundshow. Jessica tar sig an fallet men ännu ett mord hinner inträffa.

15.00Judge Rinder Brittisk realityserie från 2016. Domare Rinder styr domstolen på sitt egna unika vis. Han tar sig an fall som handlar om allt från före detta par som bråkar om vårdnaden om hunden till grannbråk och brudar som fått sina bröllopsdagar förstörda av bröllopsfotografen. Ett par före detta vänner grälar om ett lån för hushållsprodukter och en pappa kräver sin före detta partner på uteblivet underhåll. En kvinna hävdar att hennes syster är skyldig henne pengar efter att hon förstört en jacka som hon lånat.

16.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2011. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Sätra brunn ligger utanför Sala i Västmanland. Hit har människor vallfärdat sedan 1700-talet för att låta sig kureras av källvattnet som sägs ha mirakulösa egenskaper. Men personal och gäster på anläggningen säger att det händer andra märkliga saker i området. Människor känner sig iakttagna och mystiska skepnader visar sig om natten. Caroline Giertz och mediet Terry Evans beger sig till anläggningen för att ta reda på vad fenomenen beror på. Snart står det klart att det kan röra sig om några besökare som aldrig gett sig av.

17.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2011. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Lovisa Nilsson och hennes mamma Carina bor i Markaryd i Småland. Lugnet i deras villa störs av ljudet från någon som springer i trapporna, underliga ljusfenomen och en mansgestalt som visar sig på natten. Mediet Camilla Öhrnberg beger sig till Småland för att undersöka saken. Hon upptäcker att Lovisa och Carina inte är de första som upplevt övernaturliga fenomen i huset.

18.00Glamour Amerikansk dramaserie från 2018. Familjerna Forrester, Logan och Spencer tillhör gräddan av Los Angeles elit. Bakom den lyxiga och putsade fasaden döljer sig komplicerade kärleksaffärer, maktkamper och familjefejder. Glamour hade premiär 1987 och har visats i över 7000 avsnitt. Bill drabbas av en inre konflikt när Justin pressar honom att ta ett viktigt och överraskande affärsmöte samma tid som han lovat att hämta Will. Samtidigt lovar Thorne att bli en fadersgestlat för Will om Bill skulle fortsätta vara frånvarande.

18.30Glamour Amerikansk dramaserie från 2018. Familjerna Forrester, Logan och Spencer tillhör gräddan av Los Angeles elit. Bakom den lyxiga och putsade fasaden döljer sig komplicerade kärleksaffärer, maktkamper och familjefejder. Glamour hade premiär 1987 och har visats i över 7000 avsnitt. Liam och Hopes förälskelse fortsätter bli djupare under deras speciella smekmånad. Kate oroar sig för vilket beslut som är det rätta när Thorne föreslår att hon ska ansöka om ensam vårdnad för Will eftersom Bill visat sig oengagerad i sonen.

19.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Caitlin hoppas få hjälp med att rädda sitt äktenskap med Robert som har problem med att hantera sin ilska. Till råga på allt ligger Caitlin i öppet krig med sin svärmor som ska ha hjälpt Robert att vara otrogen.

20.00Keeping Faith Brittisk dramathrillerserie från 2017. Brittisk dramathrillerserie om gränslös kärlek, lögner och desperation. Advokaten Faith bor tillsammans med sin familj i en småstad. När hennes man försvinner spårlöst förändras allt. Samtidigt snubblar hon över hemstadens mörka hemligheter. Seriestart. Advokaten Faith Howells dras in i ett mysterium när hennes man plötsligt försvinner under märkliga omständigheter. I takt med att hon snubblar över mörka hemligheter börjar hon ifrågasätta hur väl hon egentligen kände sin man.

21.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2018. Här utforskar vi mystiska och oförklarliga händelser som sker i svenska hem. I den här säsongen reser programledare Caroline Giertz landet runt med erfarna medium – allt för att ta reda på orsaken till spökerierna och hjälpa de utsatta. 17-åriga Agnes sover i föräldrarnas sovrum, då hon är för rädd för att vistas i sitt eget rum. Situationen är ohållbar och familjen kontaktar Det okända. Mediet Lena Ranehag får kontakt med en så kraftfull ande att familjen fysiskt kan känna den.

22.00Maria Wern: De döda tiger Svensk kriminalserie från 2015. Om kriminalinspektör Maria Wern som bor och arbetar på Gotland. Hon är en skicklig polis som drivs av viljan att skapa rättvisa och hon ger sig inte förrän hon löst ett fall. Hon drar sig inte för att prova nya vägar för att lyckas. Det visar sig att Stefan Helmersson har betydligt fler fiender än man kunnat ana och att hans otrohetsaffär med laboratorieassistenten Martina var något som både hennes man, hans egen fru och sjukhuschefen Ramona kände till. När man upptäcker att även Martina saknas leder spåren till en försummad patient som skickat hotbrev till henne. Men frågan är om han har kunskap att ge någon organsvikt. För Sebastian blir Marias avståndstagande allt mer påtaglig och han börjar fundera om det är något mellan dem som är fel.

23.00Tyst vittne Brittiskt kriminaldrama från 2008. Rättspatologerna vid University of London nöjer sig inte med att bara obducera offren, de ger sig inte förrän de löst mysteriet om varför och hur personen i fråga avlidit. Gruppens ledare är Leo Dalton, som till sin hjälp har kollegorna Harry Cunningham och Nikki Alexander. En god vän till Leo är orolig för sin dotter Rachel som plötsligt försvunnit från sitt hjälparbete i Zambia. Leo och hans kollegor åker dit för att leta efter Rachel och hittar snart hennes döda kropp. Eftersom bristen på dödsfallsutredare i Zambia är stor bestämmer sig Leo och de andra patologerna för att hjälpa till med utredningen. När ytterligare en biståndsarbetare möter samma öde börjar man ana att Rachels och hennes kollegors kunskap och engagemang i en speciell fråga kan vara anledningen till att de mördats.

01.10Mord och inga visor Amerikansk kriminalserie från 1991. Deckarförfattaren Jessica Fletcher är en älskvärd kvinna med ett intresse för mord. Hon lämnar ofta sitt storstadshem på Manhattan för att bedriva detektivarbete, och får användning för sin livliga fantasi och sin erfarenhet som deckarförfattare. Jessica reser till Irland för att besöka en nybliven änka vars makes död enligt ryktet knappast var en olyckshändelse.

02.10Elementary Amerikansk kriminalserie från 2012/2013. Sherlock Holmes är tillbaka som fristående konsult i brottsutredningar efter att han genomgått rehabilitering för sina drogrelaterade problem. För att Sherlock inte ska få ett återfall anlitas doktor Joan Watson. Tillsammans tar de sig an olika fall. New York har drabbats av en snöstorm och hela staden är strömlös. Sherlock och Watson blir inkallade att undersöka ett rån i en mobiltelefonaffär där en säkerhetsvakt dödats. Snart inser de att inbrottet bara var en avledande manöver och att målet för tjuvarna är ett kassavalv i New Jersey. Sherlock och Watson gör allt för att stoppa förövarna men väderförhållandena är emot dem. Sherlock låter en kvinna flytta in hos honom medan hon försöker komma på fötter efter att hennes senaste förhållande tagit slut.

03.05Elementary Amerikansk kriminalserie från 2012/2013. Sherlock Holmes är tillbaka som fristående konsult i brottsutredningar efter att han genomgått rehabilitering för sina drogrelaterade problem. För att Sherlock inte ska få ett återfall anlitas doktor Joan Watson. Tillsammans tar de sig an olika fall. Sherlock och Watson får i uppdrag att ta fast Milverton, en utpressare som hotat våldtäktsoffer med att han kommer att släppa inspelningar på övergreppen till allmänheten om de inte betalar. När de undersöker Milvertons hus blir de vittne till hur en maskerad man bryter sig in och dödar honom. Men Milverton hade en medbrottsling som om något skulle hända honom kommer att publicera materialet. Nu måste Sherlock och Watson försöka hitta personen innan denna får reda på att Milverton är död.

04.00Judge Rinder Brittisk realityserie från 2015. Domare Rinder styr domstolen på sitt egna unika vis. Han tar sig an fall som handlar om allt från före detta par som bråkar om vårdnaden om hunden till grannbråk och brudar som fått sina bröllopsdagar förstörda av fotografen. En skådespelare vill ha betalt för sitt arbete. En bilköpare hävdar att bilen han köpt var ersättning för en tidigare bil från samma försäljare som gick sönder och att han därför inte är skyldig bilfirman några pengar.

05.00Judys domstol Amerikansk realityserie från 2016. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En hyresvärd som pratar mandarin tar med sig en tolk för att hjälpa henne att försvara sig efter att hon anklagats för att ha brutit sig in i en lägenhet och sparkat sin hyresgäst i magen.

05.30Judys domstol Amerikansk realityserie från 2016. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. Ett par föräldrar grälar om en madrass. En sjuksköterska som tar hand om ett äldre par stämmer ägaren till en agentur. När en boendelösning misslyckas slutar det med att två par bråkar om hyra och utebliven lön.