MENY

Sjuan

05.55Husakuten Brittisk dokumentärserie från 2011. Nick Knowles och hans team tar sig an det ambitiösa projektet att renovera sex nödställda familjers hus. Som tur är hjälper familj och vänner till för att genomföra flera veckors arbete på bara några få dagar. Den ensamstående mamman Louise tvingades sluta med renoveringen av sitt hus när hennes son Thomas diagnostiserades med autism. Nu förvandlar Nick, teamet och gästdesignern Oliver Heath familjens nedgångna hus i Dartford till ett hemtrevligt och säkert hem för Thomas att växa upp i.

06.55Husjägarna - Danmark Dansk dokumentärserie från 2015. Här får danskar hjälp av bostadsexperterna Christian Borregaard och Sara Lygum att hitta sitt drömboende. Experterna tar reda på personernas önskemål och sedan visas de tre fastigheter som uppfyller deras krav. De får också hjälp av experterna att bjuda på bostaden om någon faller dem i smaken. Säsongsavslutning. Sara hjälper Jeanette och Jesper som har tre barn att hitta en lantegendom i närheten av Roskilde. Heidi och Karsten har letat efter bostad i ett år men har ännu inte varit och tittat på något. Nu får de hjälp av Christian att hitta ett hus med drivhus i trädgården.

07.50Judge Rinder Brittisk realityserie från 2015. Domare Rinder styr domstolen på sitt egna unika vis. Han tar sig an fall som handlar om allt från före detta par som bråkar om vårdnaden om hunden till grannbråk och brudar som fått sina bröllopsdagar förstörda av fotografen. En man hävdar att återbetalningen av ett lån han fått hade villkoret att han skulle få en förväntad utbetalning från en försäkring. När utbetalningen aldrig kom hade han alltså ingen skyldighet att betala tillbaka på lånet.

09.00-Sändningsuppehåll-

11.00Hela Norge bakar Norsk matlagningsserie från 2013. Tolv deltagare tävlar om att bli Norges bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Programledare är Line Verndal. Tolv deltagare samlas i Holmenkollen för att avgöra vem som är Norges bästa amatörbakare.

12.00Halv åtta hos mig: England Brittisk matlagningsserie från 2005. Här får amatörkockar sätta sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag. Varje moment i bjudningen är lika viktigt, presentation av menyn, dukning, matlagning, fördrink och slutligen middagen. Säsongsavslutning. De fyra brittiska kändisarna Nancy Sorrell, Nicky Klarke, Caprice och Jimmy Osmond ska turas om att hålla middagsbjudningar. Alla har sitt sätt för att imponera på sina medtävlare med allt från butlers till storslagna menyer.

13.00Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2006. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem. Det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar Millan går varligt fram och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. Julie och Bo adopterade den två år gamla rottweilern Titan för fyra år sedan. Hunden är oberäknelig och kan bli aggressiv mot främlingar som vill klappa honom. Han blir också aggressiv mot människor som vänder sig bort från honom när han luktar på dem. Om okända personer ignorerar honom lämnar han dem i fred. Julie och Martin skaffade yorkshireterriern Candy till sin tolvåriga dotter Gianna. De skämde bort hunden med leksaker, uppmärksamhet och specialmat. Inte helt oväntat blev hunden odräglig. Candy vägrar gå med koppel och hon har börjat attackera Gianna. Nu är Julie orolig för sin dotters säkerhet. Michael och Janeen levde ett lugnt liv tillsammans med sin katt FoFo, tills de skaffade den fem månader gamla valpen Bella. Hunden vill så gärna leka med katten att han aldrig lämnar henne i fred. Den gamla katten, som helst bara vill ha det lugnt och stilla, har nu blivit ängslig och dragit sig undan. Hundpsykologen och specialisten Cesar Millan engagerar sig i de tre fallen för att försöka hjälpa djuren och deras ägare.

14.00Judge Rinder Brittisk realityserie från 2015. Domare Rinder styr domstolen på sitt egna unika vis. Han tar sig an fall som handlar om allt från före detta par som bråkar om vårdnaden om hunden till grannbråk och brudar som fått sina bröllopsdagar förstörda av fotografen. Ett par fönstertvättare grälar om en affärsuppgörelse.

15.00Kvinnofängelset Australisk dramaserie från 1985. De hårdhudade fångarna på kvinnofängelset Wentworth Detention Centre tvingas att handskas både med varandra och sina övervakare. Serien följer kvinnornas liv bakom murarna. De upplever ständiga intriger och maktkamper men mitt i den tunga vardagen finns också en känsla av samhörighet. Bongo Connors gör ett klumpigt försök att frita sin syster Rita.

16.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2014. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Anna Englund och hennes man Magnus bor med sina tre döttrar i en villa på landet utanför Österbybruk. I huset, som är byggt 1939, pågår det ständigt märkliga fenomen. Dörrar låser sig själva och barnens leksaker tycks leva sina egna liv. Men när aktiviteten nästan orsakar en brand får familjen nog och kontaktar Det okända. Mediet Pierre Hesselbrandt kommer till deras undsättning.

17.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2014. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Mediet Terry Evans beger sig till Mariefred för att ta reda på vad det är som stör Laila Nilsson och hennes dotter Sofie. Laila tillåts inte sova en hel natt utan att en mystisk skuggfigur angriper henne. Sofie har tröttnat på att se sin mamma plågas och har vänt sig till Det okända för hjälp.

18.00Glamour Amerikansk dramaserie från 2016. Om den rika familjen Forrester och deras vänner. De tillhör gräddan av Los Angeles modevärld och har inga skrupler när det gäller att tjäna pengar och hålla sig kvar på toppen. Familjen Forrester njuter av flygresan till Australien. Katie känner med sin före detta make som ser på när Brooke och Ridge umgås. Thomas längtar efter Sally som utan hans vetskap bordar ett plan till Sydney.

18.35Judys domstol Amerikansk realityserie från 2015. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En kvinna hävdar att en sjuksköterska betett sig olämpligt gentemot hennes sjuka mamma. Sjuksköterskan stämmer henne för förtal. En man stämmer sitt före detta fosterbarn för att ha kvaddat hans bil i en olycka.

19.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2017. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Sheri tycker att hennes make Eric ständigt bråkar och gnäller när han inte får sin vilja igenom. Eric hävdar att han inte skulle behöva höja rösten om familjen följer hans regler. Doktor Phil påpekar att Eric blivit gripen av polisen över 40 gånger.

20.00Familjen annorlunda Svensk dokumentärserie från 2017. Om familjer med många barn och deras olika sätt att hantera tillvaron. De måste ofta tänka kreativt för att vardagen ska fungera. Men föräldrarna har ändå den viktigaste ingrediensen för att få ett bra liv, kärleken till barnen och till varandra. För familjen Pettersson kommer julen alltid för tidigt så för att hinna med att fixa alla presenter och baka allt som behövs börjar Anna redan under sommaren. Medan Anna fixar julklappar underhåller Conny alla barnen. De avslutar dagen med spännande mat på en asiatisk restaurang. Gunnar Zeeck vill ta med sina barn på en sista båttur för säsongen men alla är inte lika sugna. Till råga på allt blir det även vinterbad. Hos familjen Nikula är det halloween vilket betyder häxkonster och skrämselförsök. Med först ska det storhandlas.

21.00Morden i Sandhamn: I natt är du död Morden i Sandhamn: I natt är du död är en svensk kriminalfilm från 2014. Studenten Marcus Nielsen hittas död och allt tyder på självmord men hans mamma har svårt att tro att hennes son skulle vilja ta sitt liv. Kriminalinspektör Thomas Andreasson och hans kollega Mia Holmgren från Nackapolisen blir inkopplade och de upptäcker att Marcus hade flera möten inbokade med före detta kustjägare. Spåren leder dem till kustjägarnas tidigare bas på en militärförläggning på Korsö utanför Sandhamn. När ytterligare en man dör blir Nora nyfiken och vill ta reda på mer om Korsös hemligheter och blir ofrivilligt indragen i fallet.

23.40MacGyver Amerikansk actiondramaserie från 1988. Den hemlige agenten Angus MacGyver arbetar som problemlösare åt Phoenix Foundation i Los Angeles och är agent åt det amerikanska departementet DXS. Han är påhittig och kan det mesta om kemi och fysik vilket han drar nytta av då han ofta hamnar i olika äventyr som kräver snabba lösningar. MacGyver är ute i skogen med några anställda från Phoenix Foundation när en buss som transporterar några interner till ett högsäkerhetsfängelse kraschar. Tolv interner lyckas fly och MacGyver misstänker att några av dem kan ha infiltrerat hans grupp.

00.50Ett fall för Frost Brittisk kriminalserie från 1997. Den erfarne kriminalinspektören Jack Frost gör ofta livet svårt för sina överordnade. Han har ingen respekt för auktoriteter och är ovårdad och slarvig, men hans okonventionella metoder och starka moral ger resultat. När Frost tar sig an utredningarna av två brutala mord måste han uppbåda all sin medmänsklighet och sitt yrkeskunnande.

03.00Hawaii five-0 Amerikansk kriminalserie från 2010. Polisen Steve McGarrett återvänder hem till ön Oahu för att utreda mordet på sin far. Där blir han övertalad av Hawaiis guvernör att leda den nya elitstyrkan som hon håller på att sätta samman. Förutsättningarna är enkla, han får skriva sina egna regler och inga byråkratiska hinder står i vägen. Med informationen de fick av agent Jenna Kaye är nu gruppen nära att fånga in Wo Fat. Men deras uppdrag tar en abrupt vändning när teamet måste försöka stoppa ett planerat terroristattentat mot ön.

03.55Hawaii five-0 Amerikansk kriminalserie från 2010. Polisen Steve McGarrett återvänder hem till ön Oahu för att utreda mordet på sin far. Där blir han övertalad av Hawaiis guvernör att leda den nya elitstyrkan som hon håller på att sätta samman. Förutsättningarna är enkla, han får skriva sina egna regler och inga byråkratiska hinder står i vägen. Guvernörens assistent Laura Hills omkommer när en bilbomb exploderar och gänget kommer fram till att det antagligen är Wo Fat som är den mest sannolika att ligga bakom dådet i ett försök att sätta dit McGarrett. När McGarrett undersöker Hills kontor upptäcker han saker som tyder på att hon kan ha kopplingar till Wo Fat.

04.50Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En mamma stämmer sin dotter på grund av ett lån till en bil och de bråkar om en skilsmässa, påstådd otrohet och misshandel. När en pitbullterrier blir anklagad för att ha attackerat en kvinna tvingas ägaren avliva hunden, trots att han hävdar att den är oskyldig.

05.25Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. När en kvinna stämmer sin före detta vän på grund av att hon vägrat att återlämna kvinnans tillhörigheter lägger vännen in en egen stämning gällande förrådsavgifter och ett polisingripande. En man hävdar att hans före detta vän lurade honom vid ett datorköp.