MENY

Sjuan

06.20Hem till salu Brittisk dokumentärserie från 2013. Lucy Alexander och Martin Roberts besöker hem som ska säljas på auktion. De undersöker egendomarna, följer auktionerna och lär känna de nya ägarna. Martin och Lucy besöker fastigheter i Devon, London och Derbyshire.

07.40Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. Ett par skilda föräldrar grälar om en kraschad bil. De har tidigare varit i luven på varandra angående polisingripanden, misshandel och syskonrivalitet.

08.15Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. Ett par som går skilda vägar grälar om en hund och en vandaliserad bil. En man hävdar att hans före detta flickvän vägrade att ge honom hans ägodelar efter att hon delgav honom ett besöksförbud och kastade ut honom. En kvinna blir stämd av sin före detta vän för borgenspengar.

08.45-Sändningsuppehåll-

10.55Celebrity wife swap Amerikansk realityserie från 2014. Kända kvinnor byter familj under en vecka. De första dagarna måste de följa instruktioner från husets fru. De resterande dagarna får de bestämma själva hur det ska vara. Fruarna får en inblick i varandras kändisliv och för många blir det en chockerande upptäckt av hur annorlunda andra lever. Musikern Jermaine Jackson och skådespelaren Daniel Baldwin byter fruar under en vecka, något som visar sig bli en tuff utmaning för de båda kändisarna. Jermaine bor tillsammans med sin fru Halima Rashid och hunden Fiji i Calabasas i Kalifornien. Trots att paret har anställda som sköter det överdådiga huset tycker Jermaine om att ta hand om en del hushållssysslor själv, speciellt tvätt och dammsugning. Halima föredrar att låta personalen fixa de smutsiga sysslorna och lägger större delen av sin tid på att agera assistent åt Jermaine, som reser mycket i arbetet. Han är även en kräsmagad och fåfäng man som äger stora mängder kläder med många garderober. Daniel bor i Hollywood Hills tillsammans med Isabella Hofmann och deras 17-åriga son Atticus som har autism. Isabella och Daniel separerade efter tio år tillsammans på grund av Daniels alkoholism och Isabella tvingades ta hand om Atticus på egen hand. Nu är Daniel nykter och de har bestämt sig för att ge förhållandet en andra chans. När det kommer till hushållet är det Isabella som gör det mesta medan Daniel gärna lagar mat. När Halima och Isabella byter plats märker de direkt av kontrasten mellan de två familjerna. Halima rynkar på näsan när hon får se hur lite Daniel engagerar sig i hushållsarbetet. Isabella häpnar när hon får se storleken på Jermaines och Halimas hus och alla garderober. Hon slår fast att Jermaine behöver ge bort en hel del kläder, ett förslag som inte uppskattas.

11.55Rebel without a kitchen Kanadensisk matlagningsserie från 2014. Matt "Fidel Gastro" Basile och hans team besöker olika gatukök över hela Nordamerika. De åker från New York till New Orleans och Miami till Montreal där de med hjälp av lokalbefolkningen upptäcker vad som är nytt i varje stad en munsbit i taget. Matt går med på att vara värd för ett pop up-event för välgörande ändamål.

12.25Rebel without a kitchen Kanadensisk matlagningsserie från 2014. Matt "Fidel Gastro" Basile och hans team besöker olika gatukök över hela Nordamerika. De åker från New York till New Orleans och Miami till Montreal där de med hjälp av lokalbefolkningen upptäcker vad som är nytt i varje stad en munsbit i taget. Matt förbereder sig för att sätta i gång med sin första food truck i Torontos finansdistrikt.

12.55Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2005. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem. Det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar Millan går varligt fram och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. Tinas chihuahua Nunu attackerar alla som kommer i Tinas närhet, även hennes rumskompis Barclay, som var den som övertygade henne om att hon skulle ta med sig Nunu från hundhemmet. Kane är Nunus totala motsats och är stor, gänglig och rädd. Allt sedan ett otäckt fall tycker Kane inte om glansiga ytor, som till exempel linoleummattor. Hans ägare Maria måste ta med sig en matta och rulla ut innan Kane går in i den skola där hon arbetar. I bägge fallen hjälper djurpsykolog Cesar Millan ägarna att förstå att de varit för passiva med sina hundar så att hundarnas oacceptabla beteenden har förvärrats. Frågan är om Cesar kan tämja den arge Nunu och hjälpa Kane att komma över sina rädslor.

13.30Mannen som talar med hundar Amerikansk dokumentärserie från 2005. Hundtränaren Cesar Millan hjälper och rehabiliterar hundar med problem. Det kan handla om allt från en aggressiv hund till en som vägrar låta sig borstas. Cesar Millan går varligt fram och lyckas alltid hjälpa sina fyrbenta patienter och deras ägare. Suzanne Ohanesian är ägare till den väldigt aggressiva blandrashunden Opie. När hon försöker koppla honom biter han henne. Hundexperten Cesar Millan berättar för henne att hundar måste förtjäna mat och kärlek. Barbie Orrs kinesiska nakenhund Flirt är väldigt nervös. Cesar rekommenderar Barbie att bli mer disciplinerad med sina hundar och mer avslappnad för egen del. Flirt känner av Barbies överskottsenergi och hon måste lära sig vara lugn tillsammans med hunden och vara den som bestämmer under promenaden.

14.00Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. Ett par skolkamraters slagsmål leder till en dag i rätten.

14.30Judys domstol Amerikansk realityserie från 2014. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En polis stämmer sin före detta hyresvärd för ärekränkning efter att värden skickat felaktiga uppgifter till polisen.

15.00Judys domstol Amerikansk realityserie från 2015. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. Judy får anledning att höja på ögonbrynen när en man berättar om hur hans syster erbjöd sig att hjälpa hans flickvän att betala för en båt hon köpt. En kvinna som lider av migrän anklagas för att ha sett till att hennes före detta pojkvän greps för misshandel.

15.30Judys domstol Amerikansk realityserie från 2015. Med sin rättframma stil tar domare Judith Sheindlin upp autentiska fall i sin rättssal. Hon är tuff men rättvis, och fast besluten att alltid skipa rättvisa och avkunna snabba domar. En kvinna anklagar sin syster för att ha kört rattonykter och totalförstört hennes bil. Systern erkänner att hon inte ens har ett körkort. En pitbullterrier ska ha attackerat en liten hund och brutit benet på den.

16.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2008. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. Jessicka Karlsson och Tommy Bengtsson fick lära sig att det inte bara är gamla hus som blir hemsökta när de flyttade in med sina två barn i en 70-talsvilla i Kumla för drygt ett år sen. På utsidan ser det ut som vilket hus som helst men fasaden döljer oanade överraskningar. Deras femåriga dotter berättar på lekis att det bor spöken hemma hos henne. När Jessicka frågar henne om det svarar hon att hon inget får säga. Samtidigt händer märkliga saker där hemma. Skuggor uppenbarar sig och Tommy som är mycket skeptisk till övernaturliga fenomen får plötsligt se en dam nere i källaren, en dam som inte verkar tillhöra denna världen. Från början känns närvaron ändå ganska harmlös men när Jessicka plötsligt får ett rapp över halsen med ett rött märke som följd känns situationen plötsligt inte lika oskyldig längre. Mediet Camilla Öhrnberg och programledaren Caroline Giertz beger sig till huset för att ta reda på vem som hemsöker familjen.

17.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2008. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. När Hanna Gustafsson träffade sin blivande make Anders för tio år sedan sa han redan från början att han ville att de skulle flytta in i hans föräldrahem, en gård som funnits i släkten i fem generationer. Hanna kände direkt när de flyttade in att hon inte var ensam i huset. Hon kunde tydligt känna hur någon gick efter henne i till synes tomma korridorer. Ganska snart började även hundarna i familjen signalera att allt inte stod rätt till genom att morra uti tomma intet. De hör barnspring i trappan och flera i familjen har sett en man röra sig genom huset för att sedan försvinna spårlöst. Allt detta försöker mediet Lena Ranehag ta sig an.

18.00Det okända Svensk dokumentärserie från 2008. Det finns människor som känner att deras hem hemsöks av andar, medan andra vittnar om oförklarliga händelser. Programledaren Caroline Giertz beger sig tillsammans med några av landets mest framstående medier till svenska hem. Där söker de förklaringar till mystiska fenomen och hjälper de utsatta. När Lotta Kindstrand och Tony Svangren flyttade in i sitt nya hem i Gemla utanför Växjö märkte de direkt att det var något speciellt som pågick i huset. Sedan dess har fenomenen avlöst varandra. Möbler rör sig av sig själva, underliga ljud och fotsteg hörs dagligen och en mystisk skepnad stör både deras och barnens nattsömn. Familjen får även ta emot underliga sms utan avsändare och vid ett tillfälle lyste en ficklampa i över en vecka, utan batterier. När Tony stöter på skepnaden av en man i källaren bestämmer sig familjen att de måste få reda på vad det är som bosatt sig i deras hus. Caroline Giertz och mediet Jörgen Gustafsson beger sig till familjens hus för att hjälpa dem med problemet.

19.00Dr Phil Amerikansk talkshow från 2016. Doktor Philip C McGraw är expert på mänskligt beteende och hans program tar på ett underhållande och upplysande sätt upp allt från människors vanor till frågor om moral. Shelbies mamma Carie Zapletal försvann för över ett år sedan och Shelbie är övertygad om att hennes styvfar Ed, och kanske även hans dotter Lauren, ligger bakom försvinnandet. Både Ed och Lauren förnekar anklagelserna. Ed hävdar att Carie var en alkoholist som började tappa greppet om tillvaron. Hon ska ha börjat använda droger och försökt ta livet av sig så han tror att hon håller sig borta frivilligt. Doktor Phil försöker lista ut varför Carie lämnade sitt hem mitt i december utan varken jacka, telefon, plånbok eller bil.

20.00Veterinärerna Svensk dokumentärserie från 2014. Om veterinärer och deras dagliga arbete runt om i Sverige på djursjukhus, djurkliniker och djurparker. De delar med sig av sin vardag där de hjälper djur som skadat sig eller blivit sjuka. Samojedhunden Charlie besöker veterinären Fredrik Ones Larsson efter att han kräkts blod. Fredrik undersöker Charlies tarmar för att se om något har fastnat i dem. På Parken Zoo har bältdjuret Hermann och tapiren Tildah fått sårskador. Distrikveterinären Marek Gockowski undersöker dem. På Bergsåkers hästklinik blir det finbesök. De kända ishockeyspelarna och tillika bröderna Sedin är stolta ägare till hästen Nagar som vann Elitloppet 2013 och som nu ska genomgå en hälsokontroll. För några månader sedan tvingades man hastigt avliva cocker spanieln Elvis bror då han led av en autoimmun sjukdom. Nu undersöks Elvis för att se om han har samma problem. Shih tzun Sebbe har ett otäckt eksem. Bondkatten Falkor har under en längre tid haft knölar på bröstet. Katten Caesar har tappat mycket hår på svansen. Efter en öroninflammation fick den unga franska bulldoggen Fleet en ansiktsförlamning.

21.00Hela Danmark bakar Dansk matlagningsserie från 2013. Tio deltagare tävlar om att bli Danmarks bästa amatörbagare. De ställs inför utmaningar där deras kunskaper i bakning sätts på prov. Varje vecka får den som klarat sig sämst åka hem och till slut finns det bara en vinnare kvar. Programledare är Peter Ingemann. Det är dags för temat bröd och deltagarna bakar knäckebröd som både ska smaka gott och knäcka på det korrekta sättet. De tar sig även an bagels och en hemlig utmaning.

22.00Brottskod: Försvunnen Amerikansk kriminaldramaserie från 2005/2006. På FBI:s avdelning för försvunna personer arbetar agent Jack Malone och hans team. Med hjälp av avancerade profileringsmetoder för de en kamp mot klockan för att hitta försvunna personer innan det är för sent. Teamet söker efter en änkling och hans två barn som försvunnit. De sågs senast av en granne och Jack och hans kollegor inser att med tre saknade personer finns det tre gånger så många orsaker till deras försvinnande.

22.55Pang i bygget Brittisk komediserie från 1975. Hotellet Fawlty Towers drivs av den arrogante och lismande ägaren Basil och hans fru Sybil, som har en ovanligt vass tunga. Till sin hjälp har de servitören Manuel och den kapabla allt-i-allon Polly. Frågan är om det är gästerna som gör Basils liv till ett helvete eller tvärtom. Sybil ligger på sjukhus på grund av en inåtväxande tånagel och Basil är ensam ansvarig för hotellet. Hans flertaliga försök att hänga upp ett älghuvud i lobbyn avbryts ständigt av att Sybil ringer och påminner honom om att hänga upp älghuvudet. Samma stressiga dag måste Basil dessutom genomföra en brandövning som med undantag för en del små missöden går ganska bra, tills Manuel råkar tända eld på köket. Brandsläckaren ger Basil en hjärnskakning och ett sjukhusbesök blir nödvändigt. Men han rymmer därifrån för att ta sig tillbaka till hotellet där ett flertal tyska gäster har anlänt. Efter många misslyckade försök av Basil att inte nämna andra världskriget samt att inte göra sin berömda Adolf Hitler-parodi rusar hans läkare in med en lugnande spruta i högsta hugg. Basil försöker fly men älghuvudet sätter käppar i hjulen för honom.

23.35The 100 Amerikansk science fiction-serie från 2014. Efter att jorden ödelagts av ett kärnvapenkrig befinner sig de få överlevande ombord på några rymdstationer i omloppsbana kring jorden. I ett sista desperat försök att se om jorden fortfarande är befolkad skickar de ner 100 tonåringar som dömts för olika brott. Men snart kraschar även rymdstationen. Clarke och Lexa hamnar i gräl när de gör sig redo för strid. Jaha och Murphy möter en farlig vägspärr och Bellamy kämpar mot klockan.

00.25Longmire Amerikansk kriminaldramaserie från 2013. Sheriffen Walt Longmire återvänder till jobbet i Wyoming efter att ha blivit änkling. Med hjälp av sin vuxna dotter Cady och sina vänner bekämpar han brott i trakten. Cady reser till Denver för att tala med en detektiv sedan det visat sig att Walts fru trots allt inte dog av cancer. Walt och Branch får nys om att en man söker någon som är villig att mörda hans fru. Nu måste de hindra ett mord från att begås men de känner varken till offrets eller mördarens identitet. Vic träffar en gammal kollega från Philadelphia.

01.20Longmire Amerikansk kriminaldramaserie från 2013. Sheriffen Walt Longmire återvänder till jobbet i Wyoming efter att ha blivit änkling. Med hjälp av sin vuxna dotter Cady och sina vänner bekämpar han brott i trakten. Cady reser till Denver för att tala med en detektiv sedan det visat sig att Walts fru trots allt inte dog av cancer. Ett mordfall leder Walt och Branch till en olaglig rodeo. Vid närmare undersökning upptäcker de ett bolag som bedriver människohandel. Fales konfronterar Henry om vad som hände i Denver.

02.10Hawaii five-0 Amerikansk kriminalserie från 2010. Polisen Steve McGarrett återvänder hem till ön Oahu för att utreda mordet på sin far. Där blir han övertalad av Hawaiis guvernör att leda den nya elitstyrkan som hon håller på att sätta samman. Förutsättningarna är enkla, han får skriva sina egna regler och inga byråkratiska hinder står i vägen. Två jägare stöter på en halvnaken och skräckslagen kvinna i skogen. Hon lider av minnesförlust och kommer bara i håg att hon somnat bredvid sin nyblivne man på deras hotellrum för att sedan vakna upp, bunden i ett skjul. När Five-0-gänget letar efter hennes make på hotellet är han försvunnen. Fallet växer när det visar sig att det påminner om ett antal mord som tidigare utförts i Polynesien och risken finns att det är en seriemördare de letar efter.

03.05Hawaii five-0 Amerikansk kriminalserie från 2010. Polisen Steve McGarrett återvänder hem till ön Oahu för att utreda mordet på sin far. Där blir han övertalad av Hawaiis guvernör att leda den nya elitstyrkan som hon håller på att sätta samman. Förutsättningarna är enkla, han får skriva sina egna regler och inga byråkratiska hinder står i vägen. Five-0-gänget undersöker mordet på en vapenhandlare som flutit i land på en strand. Kono luskar ut att han dumpats från en lyxig resort. Övervakningsfilm från resorten visar att vapenhandlaren där träffat Victor Hesse, mannen som mördat McGarretts far, som de trott var död. När Five-0-gänget till slut spårat sig fram till Hesse hamnar Chin Hos liv i fara och McGarrett ställs inför ett svårt val.

04.00The 100 Amerikansk science fiction-serie från 2014. Efter att jorden ödelagts av ett kärnvapenkrig befinner sig de få överlevande ombord på några rymdstationer i omloppsbana kring jorden. I ett sista desperat försök att se om jorden fortfarande är befolkad skickar de ner 100 tonåringar som dömts för olika brott. Men snart kraschar även rymdstationen. Clarke och Lexa hamnar i gräl när de gör sig redo för strid. Jaha och Murphy möter en farlig vägspärr och Bellamy kämpar mot klockan.

04.55Rachel Khoos matresa - London Brittisk matlagningsserie från 2014. Den brittiska kocken och matskribenten Rachel Khoo gör en inspirerande resa genom Londons kulinariska värld. Hon utforskar staden och skriver ned sina upptäckter i en anteckningsbok. London är fullt av traditioner och Rachel uppskattar verkligen maträtter som står sig genom tiderna. Hon träffar Austin och får ta del av ett familjerecept som har fått flera generationer av Londonbor att vallfärdas till hans traditionella kafé. Hon besöker dessutom en pub.

05.25Jamie Olivers matkrig Brittisk matlagningsserie från 2014. Barndomsvännerna Jamie Oliver och Jimmy Doherty håller hov på sitt kafé på piren i Southend-on-Sea i sydöstra England. Jamie bjuder på sin matlagningskonst och Jimmy på sina kunskaper kring mat. De får också besök av välkända personer. Hugh Bonneville återupplever sina resor i fjärran östern genom att svänga ihop en pad thai. Jamie tillagar en helstekt fläskkarré och Jimmy bygger en rökugn som han använder för att grilla en oxbringa på amerikanskt vis. Killarna lagar sedan mat av ingredienser som passerat bäst-före-datumet.