MENY

TV4 Film

07.25Close Up II Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

08.00Close Up II Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

08.35Sändningsuppehåll

11.55Made in America Made in America är en amerikansk komedi från 1993. Sarah Mathews (Whoopi Goldberg) är en mörkhyad änka som driver en bokhandel i Kalifornien. Hennes dotter Zora (Nia Long) får av en händelse reda på att hon har en blodtyp som gör det omöjligt att hennes döde far var hennes biologiska pappa. Sarah berättar att hon använt sig av en spermabank och Zora tar tillsammans med sin före detta pojkvän Tea Cake (Will Smith) upp jakten på sin far. Det visar sig att han heter Hal (Ted Danson), är bilförsäljare och vit. Regissör: Richard Benjamin.

14.15Grease 2 Grease 2 är en amerikansk musikalfilm från 1982. Året är 1961 och ett nytt gäng börjar sitt sista år på Rydell High School. Michael från England är ny på skolan och förälskar sig direkt i Stephanie som är ledare för det häftiga tjejgänget Pink Ladies. T-Birds ledare Johnny är fortfarande intresserad av sin före detta tjej, Stephanie, men han kommer ingen vart med henne. I rollerna ses Michelle Pfeiffer, Maxwell Caulfield och Adrian Zmed.

16.30Sommersby Sommersby är ett amerikanskt romantiskt drama från 1993. Efter sju år återvänder Jack Sommersby från det amerikanska inbördeskriget som en helt ny man. När han lämnade sin fru Laurel och parets nyfödde son vid krigets början var han en känslokall man och ingen i bygden tyckte särskilt mycket om honom. Nu är han så kärleksfull att Laurel älskar honom mer än någonsin och människorna i bygden känner inte igen honom. Frågan är om det verkligen är Jack Sommersby som har återvänt. I huvudrollerna ses Richard Gere och Jodie Foster.

18.50Edge of Love, The The Edge of Love är ett brittiskt drama från 2008. Vera Phillips uppträder som sångare på nattklubbar i London under andra världskriget och råkar på sin ungdomskärlek, den karismatiske poeten Dylan Thomas. Det slår fortfarande gnistor mellan dem trots att Dylan nu är gift. När Vera träffar hans fru Caitlin blir de vänner trots omständigheterna och de tre börjar umgås. Snart blir Vera uppvaktad av en officer och de gifter sig vartefter han beger sig ut i krig. Men Dylan kan inte sluta tänka på Vera som han anser vara sin själsfrände.

21.00Will Hunting Will Hunting är ett Oscarsbelönat amerikanskt drama från 1997. Den 20-årige Will Hunting jobbar som vaktmästare på ett universitet och trots att han är väldigt begåvad tillbringar han tiden med att festa. När en professor sätter upp ett matematiskt problem på svarta tavlan löser Will det med lätthet. När Will hamnar i klammeri med rättvisan lyckas samma professor övertala domaren att låta honom komma undan med terapi och matematikstudier i stället för fängelse. Frågan är om Will kan hantera utmaningen. Regissör: Gus Van Sant.

23.30Batman: the dark knight returns - part 1 Batman: The dark knight returns - part 1 är en amerikansk animerad actionfilm från 2012. När hans skyddsling Jason Todd dör drar sig Bruce Wayne tillbaka och tio år senare har de kriminella återvänt till Gotham City. En liga som kallas för Mutanterna löper amok och när Harvey Dent dvs Two-Face blir frisläppt från fängelset står det klart att staden behöver Batman. Men på grund av sin mogna ålder blir det allt svårare för honom att ta sig an skurkarna. När det ser som mörkast ut får Batman hjälp från ett väldigt oväntat håll.

01.00Batman: the dark knight returns - part 2 Batman: The dark knight returns - part 2 är en amerikansk animerad actionfilm från 2012. Mörkrets riddare och hans nya följeslagare Robin har fått de kriminella i Gotham City under kontroll och den uppmärksamhet de ådrar sig väcker Jokern ur hans dvala. Jokern har en ond plan och gör allt han kan för att provocera Batman. USA:s president är hotad av Batmans ökade makt och beordrar Stålmannen att sätta stopp för honom. Samtidigt ökar hotet från Sovjetunionen och medan kaos bryter ut i landet ska Batman och Stålmannen mötas i en kraftmätning.

02.30The running man The running man är en amerikansk actionfilm från 1987. Året är 2017. Världen styrs av en polisstat med tv som ett kraftigt censurerat redskap i makthavarnas händer. Ben Richards (Arnold Schwarzenegger), som är helikopterförare, sätts i fängelse när han vägrar skjuta på obeväpnade hungerdemonstranter. Han får en chans att bli fri - genom att delta i tv-programmet The running man, där dömda fångar jagas i en form av gladiatorspel. Regissör: Paul Michael Glasier.

05.00Made in America Made in America är en amerikansk komedi från 1993. Sarah Mathews (Whoopi Goldberg) är en mörkhyad änka som driver en bokhandel i Kalifornien. Hennes dotter Zora (Nia Long) får av en händelse reda på att hon har en blodtyp som gör det omöjligt att hennes döde far var hennes biologiska pappa. Sarah berättar att hon använt sig av en spermabank och Zora tar tillsammans med sin före detta pojkvän Tea Cake (Will Smith) upp jakten på sin far. Det visar sig att han heter Hal (Ted Danson), är bilförsäljare och vit. Regissör: Richard Benjamin.