MENY

TV4 Film

06.00Darling companion Darling companion är ett amerikanskt drama från 2012. Beth hittar en övergiven hund vid en vägkant en vinterdag i Denver. Hon lever i ett olyckligt äktenskap med sin självupptagna make Joseph och känner sig ensam efter att barnen flyttat hemifrån, något som får henne att ty sig till den slitna hunden. Men när Joseph tappar bort hunden i samband med deras dotters bröllop i Klippiga bergen kommer hennes känslor upp till ytan. Hon tar hjälp av de gäster som fortfarande är kvar efter festen och en mystisk kvinna för att hitta sin älskade hund. I rollerna ses Diane Keaton, Kevin Kline och Richard Jenkins.

08.35Sändningsuppehåll

11.40Bogus Bogus är en amerikansk dramakomedi från 1996. Sjuårige Alberts mamma är en cirkusartist i Las Vegas. När hon dör i en trafikolycka placeras Albert hos hennes fostersyster Harriet som är en hårt arbetande affärskvinna i New Jersey. Albert hatar att bo där och tar sin tillflykt till en fantasivärld med låtsaskompisen Bogus som är en snäll och ömsint fransman. Snart visar det sig att även Harriet kan se Bogus.

14.10En kvinnas öde En kvinnas öde är ett verklighetsbaserat amerikanskt drama från 1998. Veronica Franco är en intelligent ung kvinna i 1500-talets Venedig. Hon har en älskare som hon inte kan gifta sig med då hon tillhör en lägre samhällsklass och han gifter sig med en aristokratisk kvinna. Veronicas mor föreslår att hon blir kurtisan för att kunna försörja och utbilda sig. Veronica blir väldigt populär bland många mäktiga män men det finns andra som inte ser henne med blida ögon. Filmen är baserad på Margaret Rosenthals biografi om Veronica Franco.

16.30Entrapment Entrapment är en amerikansk-tysk-brittisk actionfilm från 1999. Den unga försäkringsagenten Virginia Baker får i uppdrag att fånga den legendariske konsttjuven Robert MacDougal. Hon får reda på att han planerar att stjäla en antik kinesisk mask och låtsas själv vara en yrkestjuv för att vinna hans förtroende. Snart inleder de två både ett professionellt och personligt förhållande. Men frågan är vem som egentligen lurar vem.

18.45King of comedy King of comedy är en amerikansk svart komedi från 1982. Rupert Pupkin (Robert De Niro) är komiker i New York, dessvärre en väldigt misslyckad sådan. Den enda som accepterar honom som konkurrent är hans förebild Jerry Langford (Jerry Lewis). Pupkin är beredd att göra nästan vad som helst för att få vara med i Langfords populära TV-show med sin egenhändigt skrivna monolog. Efter att gång på gång blivit avvisad börjar han förfölja Langford och snart blir situationen värre än han från början tänkt sig. Regissör: Martin Scorsese.

21.00Sällskapsresan 2 - Snowroller Sällskapsresan 2 - snowroller är en svensk komedi från 1985. Stig-Helmer och hans vän Ole åker på en skidresa till Alperna. På resan träffar de familjen Jönsson, fabrikör Brännström och hans kamrat Hedlund. Stig-Helmer har aldrig åkt slalom och bestämmer sig för att gå i skidskola. Där träffar han Lotta samtidigt som Ole börjar umgås med Lottas vän Kärran. Det blir en fartfylld vecka både i och utanför pisten. I rollerna ses bland andra Lasse Åberg, Jon Skolmen, Bengt Andersson, Staffan Ling, Cecilia Walton och Eva Millberg.

23.00Milk Milk är ett amerikanskt drama från 2008 baserat på en sann historia om den förste öppet homosexuella mannen som blev vald till en framträdande politisk befattning i USA. Hans seger fick inte bara stor betydelse för homosexuellas rättigheter utan han lyckades också ändra synen på mänskliga rättigheter. När Harvey Milk (Sean Penn) är 40 år bestämmer han sig för att flytta till San Francisco. Han öppnar stället Castro camera, som snart blir ett tillhåll för homosexuella. Han bestämmer sig för att ställa upp i valet till San Franciscos kommunstyrelse och hans vänner stöttar honom. Samtidigt skaffar han sig flera motståndare, något som slutar med att han 1978 mördas av en meningsmotståndare. Regissör: Gus van Sant.

01.30Hugo Cabret Hugo Cabret är ett amerikanskt äventyrsdrama från 2011 baserad på en roman av Brian Selznick. Året är 1931 och när den tolvårige Hugo Cabrets far dör tas han om hand av sin farbror Claude. De lever ett hemligt liv innanför väggarna på en tågstation i Paris och Hugo har i uppdrag att sköta klockorna på stationen. När Hugos farbror plötsligt försvinner måste han göra allt för att undvika att bli upptäckt av stationsvakten och skickas till barnhem. Hugo fortsätter att ta hand om klockorna samtidigt som han försöker lösa en gåta kring en mekanisk robot. Han blir vän med Isabelle och tillsammans försöker de hitta svaret på gåtan. Hugo Cabret fick flest Oscarsnomineringar 2012 och vann fem priser för bland annat foto och specialeffekter. Filmen har regisserats av Martin Scorsese och i rollerna ses bland andra Asa Butterfield, Ben Kingsley och Sacha Baron Cohen.

04.00Entrapment Entrapment är en amerikansk-tysk-brittisk actionfilm från 1999. Den unga försäkringsagenten Virginia Baker får i uppdrag att fånga den legendariske konsttjuven Robert MacDougal. Hon får reda på att han planerar att stjäla en antik kinesisk mask och låtsas själv vara en yrkestjuv för att vinna hans förtroende. Snart inleder de två både ett professionellt och personligt förhållande. Men frågan är vem som egentligen lurar vem.