MENY

TV4 Film

06.00K-19: The widowmaker Året är 1961 och det kalla kriget pågår för fullt. Den sovjetiske utbåtskaptenen Alexei Vostrikov (Harrison Ford) tar över kommandot på den nya atomubåten K-19 efter att den ordinarie kaptenen (Liam Neeson) har degraderats. Han har vägrat sjösätta K-19 på grund av dess stora brister och jungfruturen kommer att bli nervig. För regin står Kathryn Bigelow (The Hurt Locker, Zero Dark Thirty).

08.40The hustle Sofistikerade Josephine (Anne Hathaway) och småfifflaren Penny (Rebel Wilson) är två svindlare som stöter ihop på Rivieran. Efter visst gruff om reviret bestämmer de sig för att göra gemensam sak, med siktet inställt på att lura pengar av en internetmiljonär. Komedin The Hustle är en nyinspelning av Rivierans guldgossar (1988) som i sin tur byggde på Bedtime Story (1964).

10.53Summer romance, A Samantha "Sam" Walker driver släktens ranch i Bighorn, Montana, men hotas av konkurs. Hit kommer Richard Belmont, framgångsrik fastighetsutvecklare från New York, med sikte på att köpa ranchen och göra om den till en resort. Men när han blir strandad i stan och får uppleva den dagliga livet på landet kanske han kommer på andra tankar. A Summer Romance är gjord av tv-kanalen Hallmark.

12.38Hairspray Stjärnspäckad succémusikal där vi möter Tracy Turnblad, en danstokig ung tjej som tar strid mot rasdiskriminering i 1960-talets Baltimore. I huvudrollen syns Nikki Blonsky som har sällskap av bland andra John Travolta, som hennes mamma (!), Michelle Pfeiffer och Christopher Walken. "Hairspray" bygger på Broadwaymusikalen med samma namn, i sin tur en version av John Waters kultkomedi från 1988.

14.56Bad Moms Författarna till ”Baksmällan” ligger bakom denna komedi om tvåbarnsmamman Amy (Mila Kunis) som håller på att krokna under kraven från hem, jobb och skola. När hon får nog av översittarna i föräldrarådet gör hon uppror och hamnar i trubbel, men får också nya vänner i andra stressade mammor. Övriga roller i "Bad Moms" spelas av bland andra Kristen Bell, Jada Pinkett Smith och Christina Applegate.

16.55Secret ingredient, The Kelly driver ett framgångsrikt bageri och har undvikit kärleken sedan det tagit slut med fästmannen Andrew när han lämnade landet för att utbilda sig till konditor i Frankrike. Men nu är Andrew tillbaka i stan, i samma veva som Kelly blir utvald att delta i en baktävling i New York med okända motståndare. Det romantiska dramat The Secret Ingredient är gjord av tv-kanalen Hallmark.

18.45The Imitation Game Det matematiska geniet Alan Turing räddade miljontals människoliv när han knäckte nazisternas Enigma-kod under andra världskriget. Men Turings liv präglas också av att han var homosexuell i en tid när det var straffbart med fängelse. Verklighetsbaserad dramathriller som nominerades till åtta Oscar och vann för bästa manus. I huvudrollerna syns Benedict Cumberbatch (”Sherlock”) och Keira Knightley.

21.00Memento Under ett våldsdåd när hans fru mördas förlorar Leonard (Guy Pearce) sitt korttidsminne. Nu försöker han jaga mördaren och använder sig av anteckningar, foton och till och med tatueringar för att minnas var han är i utredningen. Sinnrik thriller signerad Christopher Nolan, som gjort filmer som Inception, The Dark Knight-trilogin och Tenet, och fick ett första genombrott med denna sin andra film.

23.25Dark places När Libby (Charlize Theron) var åtta år överlevde hon en massaker som utplånade nästan hela hennes familj. Hon har växt upp i tron att dådet utfördes av satanister, hjälpta av hennes egen bror. Men trettio år senare rivs såren upp igen, när en grupp amatörspanare dyker upp med en helt annan teori. "Dark Places" bygger på den bästsäljande thrillern "Mörka platser" av Gillian Flynn som också skrev "Gone Girl".

01.45Limitless Eddie är en arbetslös författare med svår skrivkramp. Men så kommer han över ett piller som ökar hjärnkapaciteten med flera hundra procent. Snart är han på toppen av världen men framgången har en skuggsida och snart är Eddie i stor fara. Huvudrollerna i thrillern Limitless spelas av Bradley Cooper och Robert De Niro.

03.50Star File

04.02Planet Action Amerikanskt nöjesprogram som tar oss med bakom kulisserna på hollywoods största actionfilmer. Här får följa med på inspelningsplatserna och se hur actionmagin skapas

04.35Planet Action Amerikanskt nöjesprogram som tar oss med bakom kulisserna på hollywoods största actionfilmer. Här får följa med på inspelningsplatserna och se hur actionmagin skapas

05.20Planet Action Amerikanskt nöjesprogram som tar oss med bakom kulisserna på hollywoods största actionfilmer. Här får följa med på inspelningsplatserna och se hur actionmagin skapas