MENY

TV4 Film

07.35Scooby-Doo on Zombie Island Scooby-Doo och hans vänner Shaggy, Velma, Daphne och Fred är på besök på ön Moonscar för att undersöka ett spökhus. Scobby-Doo och Shaggy är skeptiska medan Velma letar efter misstänkta. Men så får Scooby-Doo plötsligt ett varningstecken från spökena och upptäcker att ön kryllar av zombies.

07.40Close Up Amerikansk dokumentärserie från 2014. Brad Pitt, Scarlett Johansson och Al Pacino är några av de sammanlagt 60 Hollywoodstjärnor som porträtteras i den här nyproducerade dokumentärserien. Genom intervjuer med vänner och kollegor, varvat med klassiska filmklipp, ges en spännande inblick i skådespelarnas glamourösa liv.

08.10Close Up Amerikansk dokumentärserie från 2014. Brad Pitt, Scarlett Johansson och Al Pacino är några av de sammanlagt 60 Hollywoodstjärnor som porträtteras i den här nyproducerade dokumentärserien. Genom intervjuer med vänner och kollegor, varvat med klassiska filmklipp, ges en spännande inblick i skådespelarnas glamourösa liv.

08.45Sändningsuppehåll

08.50Sändningsuppehåll

12.05De-Lovely Cole Porters örhängen tolkas av bland andra Robbie Williams och Elvis Costello i denna musikalbiografi över den världsberömde kompositörens liv. Kevin Kline spelar Porter som med ängeln Gabriel vid sin sida får se en musikaluppsättning av sitt eget liv.

14.40Den galne kung George Rosat och prisat drama som utspelar sig i England 1788. Kung George III har regerat i nästan 30 år men hans alltmer excentriska uppträdande skapar oro och leder till politiska maktspel vid hovet. Hans son, prinsen av Wales, vill ta över tronen och försöker få honom omyndigförklarad, medan Premiärministern vet att han själv kommer att störtas om kungen befinns oduglig att regera.

16.50Little man Tate Jodie Foster regidebuterade med dramat "Little Man Tate" där hon också spelar huvudrollen som Dede, en ensamstående vanlig mamma som har en exceptionell son - sjuårige Tate som är mycket begåvad. Han är avancerad i allt från matematik till piano men har svårt att få jämnåriga vänner och Dede brottas med att ge honom en vanlig uppväxt eller flytta honom till en skola för begåvade barn.

18.50En gång i Phuket Svensk komedi från 2011. Karriärcoachen Sven trampar på i sitt inrutade vardagsliv men han drömmer om att vara mer som sin gamla skolkompis, äventyraren Johan. När Johan omkommer i en olycka inser Sven att det är dags för honom att förverkliga sig själv. Han säger upp sig från jobbet och åker till Thailand för att skriva en bok. Men det visar sig inte vara så lätt och han börjar fundera på vad han vill ha ut av sitt liv.

21.00Wallander: Mörkret Svenskt kriminaldrama från 2005. Om polisen Kurt Wallander och hans kollegor i Ystad. Kurts dotter Linda har just tagit examen från polishögskolan och flyttar till Ystad för att börja arbeta på sin fars station. En tonårig flickas självmord visar sig ha ett motiv som tynger flera tonårsflickor från samma skola i Skåne. Flickorna på skolan blir hänsynslöst lurade, utnyttjade och förnedrade. Fallet hamnar på Linda Wallanders bord. Det berör henne på djupet och hon har aldrig förr varit så fast besluten att lösa ett fall. Även Kurt Wallander dras in i fallet när han utan anledning blir utskälld av en ung tonårstjej vars påhopp egentligen är ett rop på hjälp.

23.00Capote I november 1959 skjuter två män brutalt ner en familj i Arkansas. Författaren Truman Capote blir fascinerad av händelsen och åker dit för att intervjua mördarna. Boken om dådet och mördarna skulle ta honom fyra år att skriva och bli en litterär sensation. Bennett Millers dramatisering av Capotes arbete med boken blev en av 2005 års mest rosade som nominerades till fem Oscar, däribland för bästa film. I titelrollen syns Philip Seymour Hoffman, som Oscarbelönades för sin insats, och i övriga roller syns bland andra Catherine Keener (som författarvännen Harper Lee), Amy Ryan och Chris Cooper.

01.10Reasonable doubt Reasonable doubt är en amerikansk thriller från 2014. Mitch Brockden är en ung, framgångsrik allmän åklagare som precis har blivit pappa. En dag kör han ihjäl en person och smiter sedan från brottsplatsen. När en annan man blir åtalad för olyckan ser Brockden ingen annan utväg än att lägga ner målet för att stilla sitt samvete. Det visar sig vara ett stort misstag då den frisläppte mannen snart inleder en farlig katt-och-råtta-lek med Brockden och hans familj.

02.55Desperate Hours Efter att ha rymt från fängelset är brottslingen Michael Bosworth i behov av ett gömställe. Med sitt väna leende charmar han sig in hemma hos en familj med två barn i förorten. Det blir inledningen på en fasansfull natt av våld och terror. Mickey Rourkey briljerar som skräckinjagande psykopat i denna täta psykologiska thriller i regi av Oscarbelönade Michael Cimino (”Deer Hunter”.)

03.00Desperate Hours Efter att ha rymt från fängelset är brottslingen Michael Bosworth i behov av ett gömställe. Med sitt väna leende charmar han sig in hemma hos en familj med två barn i förorten. Det blir inledningen på en fasansfull natt av våld och terror. Mickey Rourkey briljerar som skräckinjagande psykopat i denna täta psykologiska thriller i regi av Oscarbelönade Michael Cimino (”Deer Hunter”.)

05.05Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö Fjortonårige Erik tillbringar en sommar i början av 60-talet vid sommarstället Genesaret med vännen Edmund. Där finns också den vackra Kim Novak som egentligen heter Ewa och är lärarinna på Eriks skola. Det verkar bli den perfekta sommaren, men snart kommer allt att ta en dramatisk vändning. ”Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö” är baserad på Håkan Nessers ungdomsskildring med samma namn.