MENY

TV4 Film

06.00Rosa Pantern Rosa Pantern är en amerikansk komedi från 2006. Glädjen för det franska laget när de vunnit fotbolls-VM får ett abrupt slut när deras tränare Yves Gulant blir mördad medan de firar segern. Gulants flickvän popstjärnan Xania stod vid hans sida när han blev träffad av en förgiftad pil. I kaoset som uppstod blev en diamantring Xania fått av Gulant stulen. Media och folket kräver att mördaren snabbt ska hittas och ställas inför rätta. Polischefen Dreyfus har som plan att sätta sina bästa män på fallet. Men på grund av ett misstag går uppdraget till den klumpige och ökände kommissarie Clouseau. Tillsammans med sin assistent Gilbert Ponton följer de ett spår från Paris till New York i jakten på den ovanliga diamantringen och Gulants mördare. I rollerna ses Steve Martin, Beyoncé Knowles och Kevin Kline.

07.50Sändningsuppehåll

11.00Just like heaven Just like heaven är en amerikansk romantisk komedi från 2005. När arkitekten David flyttar in i en ny lägenhet efter att hans fru har dött börjar konstiga saker ske. Han ser en kvinnas uppenbarelse som visar sig vara Elizabeth, en läkare som dog i en bilolycka tre månader innan. Hon vägrar tro att hon är död och David lyckas inte bli av med henne, inte ens med exorcism. Snart lär de känna varandra och David börjar undersöka Elizabeths förflutna. Det visar sig att hon inte är död utan att hon ligger i koma.

12.55Revolutionary Road Revoutionary Road är ett brittiskt-amerikanskt drama från 2008. April och Frank Wheeler är ett ungt framgångsrikt par som bor med sina barn i en ordnad förort i Connecticut på 1950-talet. Men under den polerade och självsäkra ytan bubblar frustrationen hos dem båda. Övertygade om att de vill ha ut mer av livet än sina medelmåttiga grannar bestämmer de sig för att flytta till Frankrike där de hoppas få utlopp för sina konstnärliga sidor. I rollerna ses Leonardo DiCaprio och Kate Winslet. Dramat är baserat på en roman av Richard Yates.

15.20Det grå guld Det grå guld är en dansk komedi från 2013. Anette och Holger är ett äldre gift par som tvingas lämna sin lägenhet när byggnaden ska göras om till ungdomsbostäder. Samtidigt blir Anettes gamla danspartner från tonårstiden sparkad från sitt jobb på banken. Härmed börjar trion planera ett bankrån för att finansiera pensionärslivet på sydligare breddgrader. Men ingen av dem har någonsin hållit en pistol i handen och kuppen är nästan dömd att misslyckas.

17.05Det våras för rymden Det våras för rymden är en amerikansk komedi från 1987. På en planet någonstans i galaxen har man använt upp all luft men den inkompetenta presidenten har en plan för att lösa problemet. Den innebär att kidnappa prinsessan på en närliggande planet där det finns hur mycket syre som helst. Sedan kan hon friges i utbyte mot den dyrbara varan. Presidenten beordrar den ondskefulla Svarta Hjälmen att utföra kidnappningen men ingen har räknat med rymdluffaren Lone Starr, hans andrepilot Kräx och deras medhjälpare som snart kommer till undsättning.

19.00Hur många kramar finns det i världen Hur många kramar finns det i världen är en svensk dramakomedi från 2013. Reklamfilmsfotografen Max bor i New York och han har blivit bitter och ensam. Han bestämmer sig för att ta sitt liv men då får han ett samtal från sin barndomsvän Peter som han inte haft kontakt med på många år. Peter vill att Max ska komma till Sverige och hjälpa honom med en film om hans dotters utvecklingsstörda vänner. Max ser en chans att återuppta kontakten med Peter och få livsgnistan tillbaka så han tackar ja. Men det som till en början såg ut som ett enkelt uppdrag visar sig vara mer komplicerat än Max kunnat ana. Regissör: Lena Koppel.

21.00SOS - en segelsällskapsresa SOS en segelsällskapsresa är en svensk komedi från 1988. Stig-Helmer och hans vän Ole går på maskerad men när de är på väg hem på morgonkvisten ramlar Stig-Helmer ner i en båt. Ole tar upp jakten på sin vän och snart har de hamnat mitt bland det fina folkets midsommarfirande i Stockholms skärgård. Det blir en blöt tillställning och en midsommar ingen av dem kommer att glömma i första taget.

23.05Wallander: Mörkret Svenskt kriminaldrama från 2005/2006. Om polisen Kurt Wallander och hans kollegor i Ystad. Kurts dotter Linda har just tagit examen från polishögskolan och flyttar till Ystad för att börja arbeta på sin fars station. En tonårig flickas självmord visar sig ha ett motiv som tynger flera tonårsflickor från samma skola i Skåne. Flickorna på skolan blir hänsynslöst lurade, utnyttjade och förnedrade. Fallet hamnar på Linda Wallanders bord. Det berör henne på djupet och hon har aldrig förr varit så fast besluten att lösa ett fall. Även Kurt Wallander dras in i fallet när han utan anledning blir utskälld av en ung tonårstjej vars påhopp egentligen är ett rop på hjälp.

01.00Juryn - a time to kill Juryn - a time to kill är ett amerikanskt drama från 1996 efter en roman av John Grisham. I den amerikanska södern tar en svart man (Samuel L. Jackson) lagen i egna händer och skjuter två vita män som våldtagit hans tioåriga dotter. En rättegång inleds mot honom, vilket intresserar medierna, Ku klux klan och många därtill. Jake (Matthew McConaughey) är en tuff och duktig advokat och han tar sig an fallet, vilket inte uppskattas av stadens rasistiska invånare.

04.10When sparks fly When sparks fly är ett amerikanskt drama från 2014. Amy är en ung och ambitiös journalist som har flyttat till Chicago för att förverkliga sina drömmar. Tidningen hon jobbar på ger henne ett uppdrag, att skriva en artikel om hur det är att växa upp med föräldrar som tillverkar fyrverkerier i en småstad. Så med självständighetsdagen i annalkande befinner sig Amy igen på hemmaplan och får snart veta att hennes väninna Sammie ska gifta sig den dagen. Men mannen i Sammies liv är Amys ungdomskärlek Hank.