MENY

TV4 Film

07.25Close Up Amerikansk dokumentärserie om Hollywoods största skådespelare. Tom Hanks, Jennifer Lopez och Denzel Washington är några av de sammanlagt 30 Hollywoodstjärnor som porträtteras i den här nyproducerade dokumentärserien. Genom intervjuer med vänner och kollegor, varvat med klassiska filmklipp, ges en spännande inblick i skådespelarnas glamourösa liv.

07.55Close Up Amerikansk dokumentärserie om Hollywoods största skådespelare. Tom Hanks, Jennifer Lopez och Denzel Washington är några av de sammanlagt 30 Hollywoodstjärnor som porträtteras i den här nyproducerade dokumentärserien. Genom intervjuer med vänner och kollegor, varvat med klassiska filmklipp, ges en spännande inblick i skådespelarnas glamourösa liv.

08.35Sändningsuppehåll

11.50In good company Dan arbetar som chef i reklambranschen men en dag blir hans firma uppköpt av en annan byrå. Hans nya chef Carter visar sig vara en arbetsnarkoman som är hälften så gammal. Dessutom misstänker Dan snart att Carter är intresserad av hans dotter. Huvudrollerna i komedin "In Good Company" spelas av Dennis Quaid, Scarlett Johansson och Topher Grace, och för regin står Paul Weitz ("About a Boy").

14.00New York, I love you "New York, I Love You" är en samling löst sammanflätade berättelser där elva olika regissörer ger sin version av kärlek på Manhattan. Från den första kärleken till den flyktiga och den eviga. En judisk kvinna som ska gifta sig avslöjar sin historia för en affärsman, medan en ung kille lyckas hitta en dejt till skolbalen. Ett nervöst par har just träffats medan ett annat firar sin 63:e bröllopsdag.

15.55The reader Det är sommar i 1930-talets Berlin när unge Michael möter den betydligt äldre Hanna och de inleder en romans. Men Hanna försvinner plötsligt och Michael träffar henne igen först åtta år senare. Han är då juridikstudent och Hanna står anklagad för krigsförbrytelser. Kate Winslet tilldelades en Oscar för bästa huvudroll för sin insats i "The Reader" som bygger på Bernard Schlinks roman ”Högläsaren”.

18.25The next three days När Lara Brennan (Elizabeth Banks) grips för mord på sin chef slås hennes och familjens liv i spillror. Lara hävdar att hon är oskyldig men bevisen talar emot henne och hon döms till fängelse. Hennes man John (Russell Crowe) gör allt för att försöka få henne frikänd. Men när inget hjälper börjar han fundera på en radikal annan plan. "The Next Three Days" är regisserad av Paul Haggis ("Crash").

21.00Van Veeteren Svensk kriminalserie från 2005/2006. De sex fristående kriminalfilmerna om kommissarie Van Veeteren och hans kompanjoner Münster och Moreno är baserade på Håkan Nessers böcker. Filmerna utspelar sig i ett obestämt europeiskt land där Van Veeteren och hans kollegor kopplas in på svårlösta mordfall. En sen kväll på stationen blir Eva Moreno uppringd av en desperat kvinna som hålls fången av en man och hotas till livet. Men just som kvinnan har lokaliserats bryts kontakten. Från en närliggande byggnad flammar eld upp. När Moreno och polisstyrkan lyckas bryta upp dörren är det redan för sent. Kvar ligger resterna av en kvinnas sönderbrända kropp. Huvudet är täckt av en plastpåse som smält i hettan och handen håller krampaktigt kring ett kors av silver. Moreno blir personligt engagerad i fallet och ber Van Veeteren om hjälp.

22.55Paris, je t´aime Paris i alla dess skepnader skildras i en rad kortfilmer från stadens arrondissemang. I den spretiga blandningen framställs allt från varma kärlekshistorier och familjedraman, till mer udda episoder med kärleksråd av Oscar Wildes ande eller mötet med en vampyr vid Place de la Madeleine. En episodfilm och Parishyllning av en rad namnkunniga regissörer som skildrar stadens olika kvarter. I rollerna syns bland andra Natalie Portman ("Black Swan"), Elijah Wood ("Sagan om ringen"), Juliette Binoche ("Chocolat") och Gerard Depardieu ("Mannen i järnmasken").

01.15Primal Fear Primal Fear är ett amerikanskt drama från 1996. Chicago-advokaten Martin Vails främsta drivkraft är att försvara alla och allra helst i fall som medför att hans namn hamnar på löpsedlarna. När den lokale ärkebiskopen mördas blir en fattig korgosse anklagad för mordet. Vail tar sig an fallet, angelägen om att hamna i rampljuset. Vad han inte vet är att en korruptionshärva av stora mått ligger bakom det hela. Vail tvingas till hetsiga orddueller mot åklagaren och både hans skicklighet och omdöme sätts på hårt prov.

03.50Close Up Amerikansk dokumentärserie om Hollywoods största skådespelare. Tom Hanks, Jennifer Lopez och Denzel Washington är några av de sammanlagt 30 Hollywoodstjärnor som porträtteras i den här nyproducerade dokumentärserien. Genom intervjuer med vänner och kollegor, varvat med klassiska filmklipp, ges en spännande inblick i skådespelarnas glamourösa liv.

04.30Close Up Amerikansk dokumentärserie om Hollywoods största skådespelare. Tom Hanks, Jennifer Lopez och Denzel Washington är några av de sammanlagt 30 Hollywoodstjärnor som porträtteras i den här nyproducerade dokumentärserien. Genom intervjuer med vänner och kollegor, varvat med klassiska filmklipp, ges en spännande inblick i skådespelarnas glamourösa liv.

05.15Nördskolan Roger är en ung man som lider av dåligt självförtroende och trackas av sina kollegor. Han drömmer om att dejta den snygga studenten Amanda som bor i hans hus men vågar inte bjuda ut henne. För att förändra sitt liv tar han en kurs ledd av den okonventionelle Dr. P som utsätter sina elever för allehanda förödmjukelser för att härda dem. Komedi av Todd Phillips (”Baksmällan”) med blanda ndra Jon Heder(”Napoleon Dynamite”), Jacinda Barrett ("The Last Kiss") och Billy Bob Thornton ("Armageddon") i rollerna.