MENY

TV4 Film

07.25Close Up I Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

08.00Close Up I Amerikansk dokumentärserie från 2014. Här skärskådas några av Hollywoods största stjärnor med historier om deras liv och karriär. Dessutom blir det en hel del glamour och skvaller.

08.40Sändningsuppehåll

12.00Election Tracy Flick är den smartaste studenten i sin skola Carver High. När det är dags för elevrådsval kandiderar naturligtvis Tracy men hon får oväntad konkurrens från Jack som mutats att ställa upp i valet av en av skolans lärare, Jim McAllister.

14.10Forrest Gump Forrest Gump är en amerikansk dramakomedi från 1994. Forrest Gump är en man med vars IQ är något lägre än normalt. Under sitt liv sammanförs han med en mängd olika personer och råkar ut för en rad märkliga händelser. Han lyckas med konststycket att bli mästare i amerikansk fotboll och bordtennis, hjälte i Vietnamkriget och med att avslöja Watergateskandalen. Samtidigt blir han en framgångsrik affärsman, utan någon större personlig ansträngning. Alla dessa framgångar bekommer honom lite eftersom han egentligen bara bryr sig om sitt livs två stora kärlekar, sin mor och barndomsvännen Jenny. I rollerna ses Tom Hanks, Sally Field och Robin Wright Penn. Regissör: Robert Zemeckis.

17.00Järnladyn Järnladyn är ett Oscarsbelönat brittiskt-franskt biografiskt drama från 2011. Margaret Thatcher är Storbritanniens första kvinnliga premiärminister och blir en av 1900-talets mest välkända och inflytelserika kvinnor. Hon växer upp under relativt enkla förhållanden och studerar i Oxford tack vare ett stipendium. Thatchers politiska karriär inleds i början på 1950-talet och kulminerar i det konservativa partiets valseger 1979. Meryl Streep belönades med en Oscar för sin insats.

19.00Flashdance Flashdance är ett amerikanskt drama från 1983. Alex Owens kämpar för att bli erkänd som balettdansös. Hennes ekonomiska situation gör att hon tvingas arbeta som svetsare på dagarna och nattklubbsdansare på kvällar och nätter. Dessutom står en mängd sociala hinder i vägen för henne. Alex blir rasande när hon upptäcker att hennes pojkvän och chef utnyttjar sina kontakter för att försöka påverka hennes möjligheter. I rollerna ses Jennifer Beals och Michael Nouri.

21.00The life of David Gale The life of David Gale är ett amerikanskt kriminaldrama från 2003. David Gale är professor på Texas universitet och har i hela sitt liv kämpat för att avskaffa dödsstraffet. Men plötsligt blir han själv anklagad för våldtäkt och mord på en kvinna och döms till döden. Tre dagar innan straffet ska verkställas går David med på att ge en intervju till reportern Bitsey Bloom. När hon hör Davids livshistoria inser hon att hon har Davids öde i sina händer. Hon blir övertygad om att David är oskyldig och att han är ett offer för en politisk konspiration och bestämmer sig för att bevisa det. Med risk för sitt eget liv börjar hon en kamp mot klockan för att samla ihop de chockerande bevis som finns kring kvinnans död innan det är för sent. I rollerna ses Kevin Spacey och Kate Winslet. Regissör: Alan Parker.

23.35Gudfadern Gudfadern är ett amerikanskt Oscarsbelönat drama från 1972. Don Vito Corleone är överhuvud för en maffiafamilj i New York. När Sollozzo, en gangster som har stöd av en annan New York-familj, meddelar att han tänker ge sig in på drogmarknaden uppstår problem. Don Vito är en gedigen motståndare mot droghandeln, han tycker att den illegala spelmarknaden och beskyddarverksamheten är tillräcklig. Sollozzo kidnappar Don Vitos rådgivare Tom Hagen i ett försök att få igång knarkhandeln och snart blir Don Vitos tre söner indragna i konflikten.

03.20Sanna lögner Sanna lögner är en kanadensisk dramathriller från 2005. Den kvinnliga journalisten Karen (Alison Lohman) försöker luska ut vad som orsakat splittringen av en framgångsrik och hyllad komikerduo. I samband med att duon gick skilda vägar hittades en kvinna mördad på deras hotellrum. Komikerna hade båda alibi och friades från misstankar men deras karriärer gick om intet. Karen är besatt av att lösa mordgåtan men ju närmare sanningen hon kommer desto mer liknar det en katt-och-råttalek. Regi: Atom Egoyan.

05.30World Trade Center World Trade Center är ett amerikanskt drama från 2006. Den 11 september 2001 är en ovanligt varm dag i New York. Polisen Will Jimeno funderar först på att ta en ledig dag för att ägna sig åt sin hobby men bestämmer sig ändå till sist för att gå till jobbet. Polisen John McLoughlin stiger upp tidigt för att ta sig till jobbet som vilken vanlig dag som helst. Men plötsligt flyger ett plan in i det ena tvillingtornet i World Trade Center och katastrofen är ett faktum. John McLoughlin tar med sig en styrka för att hjälpa till vid evakueringen. Bland de frivilliga finns Will. Men när John och Will befinner sig i en lägre byggnad vid tvillingtornen har ytterligare ett plan flugit in i det andra tornet och det rasar. Will och John blir fastklämda i rasmassorna och utanför är det kaos. Räddningsarbetet fortskrider trots kaoset runt omkring, för under varje betongkloss kan det finnas en människa vid liv. Samtidigt väntar Donna McLoughlin och Allison Jimeno på nyheter om sina män tillsammans med sina familjer. I rollerna ses bland andra Nicolas Cage, Michael Pena och Maggie Gyllenhaal.