MENY

TV4 Film

07.25Sändningsuppehåll

10.30Hör upp, blindstyre! Hör upp, blindstyre! är en amerikansk komedi från 1989. Dave är döv och äger en tidningskiosk och Wally, som är blind, söker arbete hos honom. Det visar sig att de kompletterar varandra med sina respektive handikapp och de blir oskiljaktiga vänner. När ett mord äger rum i affären där de jobbar försöker de hjälpa polisen med utredningen men har stora svårigheter med att bevisa vad de sett och hört. Snart blir de själva misstänka för dådet och har inget annat val än att bege sig på flykt.

12.35Get Low Get Low är ett amerikansk-polsk-tyskt drama från 2009. Den mytomspunne enstöringen Felix Bush bor i de djupaste skogarna nära en liten stad i Tennessee på 1930-talet. Det går många rykten om honom, som att han kan ha begått mord och att han är djävulens hantlangare. Stadens invånare blir mäkta förvånade när han dyker upp med en näve pengar och vill ha en begravningsfest till sin ära. Den lokala prästen vägrar men ägaren till begravningsbyrån vill inte säga nej till förtjänsten så han ordnar en fest där invånarna får berätta de historier de hört om mannen för Felix själv. Det leder till att en stor hemlighet avslöjas. Filmen är baserad delvis på en sann historia och delvis på folksagor och legender.

14.35Härom natten Härom natten är en amerikansk romantisk komedi från 1986. Danny och Debbie träffas av en slump på en bar och tillbringar natten tillsammans. Det som skulle bli en kort affär utvecklas i stället till ett kärleksförhållande, något som både stör och förvånar Debbies desillusionerade rumskamrat såväl som Dannys självsäkra kompis. Det nyblivna paret upptäcker att kärlek och relationer för med sig andra problem jämfört med lösa förbindelser. Filmen är baserad på en pjäs av David Mamet. Demi Moore och Rob Lowe ses i huvudrollerna.

17.00Italian job Italian job är en amerikansk actionfilm från 2003 och en nyinspelning av klassikern med samma namn från 1969. Charlie Croker planerar den perfekta kuppen, att stjäla en guldtacka från ett palats i Venedig. Tillsammans med sitt gäng, Steve, Lyle, Rob, Left-Ear och John Bridger lyckas han med sin plan. Men ingen kunde ana att en av dem skulle spela ett dubbelspel och försvinna med bytet. Ett år senare planerar resten av gänget sin hämnd med hjälp av Johns dotter Stella som är expert på kassaskåp.

19.15Gambit Konstexperten Harry Deane bestämmer sig för att hämnas på sin elaka och stenrika chef lord Shabandar genom att lura honom att köpa en falsk Monetmålning. För att planen ska lyckas tar han hjälp av en excentrisk rodeodrottning.

21.00Wallander: Mörkret Svenskt kriminaldrama från 2005/2006. Om polisen Kurt Wallander och hans kollegor i Ystad. Kurts dotter Linda har just tagit examen från polishögskolan och flyttar till Ystad för att börja arbeta på sin fars station. En tonårig flickas självmord visar sig ha ett motiv som tynger flera tonårsflickor från samma skola i Skåne. Flickorna på skolan blir hänsynslöst lurade, utnyttjade och förnedrade. Fallet hamnar på Linda Wallanders bord. Det berör henne på djupet och hon har aldrig förr varit så fast besluten att lösa ett fall. Även Kurt Wallander dras in i fallet när han utan anledning blir utskälld av en ung tonårstjej vars påhopp egentligen är ett rop på hjälp.

23.0088 Minutes 88 Minutes är en amerikansk-kanadensisk-tysk thriller från 2007. Rättpsykiatrikern Jack Gramm hjälpte till att fälla en seriemördare för nio år sedan. När hans avrättning närmar sig sker det fler mord som är identiska till de han utfört. Bland annat mördas en före detta student som brukade gå på Gramms föreläsningar och han blir förhörd av sina överordnade. Snart får han ett telefonsamtal där en person meddelar att han har 88 minuter kvar att leva. Nu måste Gramm undersöka alla i sin närhet för att ta reda på vem som står bakom hotet.

01.10Bob Funk Bob Funk är en amerikansk komedi från 2009. När hans fru lämnar honom börjar Bob dricka och livskrisen är komplett efter att hans egen mamma sparkar honom från hans jobb på familjeföretaget. I stället får han ta en lägre ställning som fastighetsskötare. Han lovar även att han ska sluta dricka och gå på terapi och dessutom är hans nya chef kvinnan som nu gör hans gamla jobb. Och det är inte vilken kvinna som helst för Bob börjar snart falla för henne.

03.25Passion Passion är en fransk-tysk thriller från 2012. Christine och Isabelle jobbar på en reklambyrå där konkurrensen är hård och rivaliteten mellan dem blir allteftersom personlig. De har båda ett förhållande med samma man och efter att tidigare ha varit vänner gör de nu allt för att bräda och underminera varandra. Men intrigerna tar snart en mycket kusligare vändning. I rollen som Isabelle ses Noomi Rapace.

05.35Legally blonde 2 Legally blonde 2 är en amerikansk komedi från 2003. Advokaten Elle är ett blont yrväder som snart ska gifta sig och vill bjuda sin hunds mamma till bröllopet. Hon vet inte var hunden befinner sig men en detektiv lyckas spåra den till ett stort kosmetikaföretag som utför djurförsök i sitt laboratorium. Elle blir bestört och vill få igenom en lag mot djurförsök men eftersom företaget är den största klienten till advokatbyrån hon arbetar på får hon sparken. Elle är dock inte den som ger sig i första taget.