MENY

TV4 Film

07.40Sändningsuppehåll

10.50Wayne's world 2 Parhästarna Wayne och Garth är tillbaka i en uppföljare till komedisuccén. Här gör de fortsatt sin populära tv-show från småstaden i Illinois, samtidigt som Waynes flickvän Cassandra är på turné med en skum skivproducent. Men Wayne får annat att tänka på när självaste rocklegenden Jim Morrison uppenbarar sig för honom i en dröm och ger honom idén till en musikfestival, Waynestock.

12.50Hata Göteborg En dramakomedi om manlighet när den är som allra sämst. ”Hata Göteborg” är historien om ett grabbgäng där vänskapen mer börjat likna en terrorbalans och slagsmålen blivit viktigare än fotbollen. När göteborgaren Isak dyker upp och visar att det finns mer i livet börjar det hända saker i gänget.

14.30Mean girls Amerikansk komedi. Cady Heron har vuxit upp i den afrikanska djungeln med sina föräldrar som är zoologer och hon tror sig kunna allt om överlevnad. Men djungelns lag får en helt ny innebörd när familjen flyttar och hon som 15-åring börjar i en vanlig skola. Hon försöker finna sin plats bland de andra eleverna och möter Regina George, ledare för skolans mest populära gäng.

16.30Saturday night fever Saturday night fever är ett amerikanskt drama från 1977. Tony Manero är 19 år och den lokala discokungen. En gång i veckan lever han upp på dansgolvet. Han är intresserad av Stephanie som desperat försöker framhäva sig som en världsvan kvinna. När Tony och Stephanie får tillfälle att delta i en danstävling med 500 dollar i första pris ser de en möjlighet att förverkliga sina drömmar om ett annat liv. I rollerna ses John Travolta och Karen Gorney.

19.00Hans och hennes Hans och hennes är ett svenskt romantiskt drama från 2001. Johan arbetar på sin fars bondgård och lever tillsammans med Anna-Karin i ett lyckligt förhållande. Johans pappa Henrik vill att de ska ta över gården men Johan är tveksam. Paret vill också bilda familj och skaffa barn, men när det visar sig att Johans spermier inte håller tillräckligt hög kvalitet kompliceras planerna. En inseminering kostar mycket pengar, som de inte har. I rollerna ses bland andra Jonas Karlsson, Johanna Sällström och Ralph Carlsson.

21.00Cloverfield Cloverfield är en amerikansk thriller från 2008. En grupp vänner har samlats för att fira av Rob Hawkins som ska lämna New York och flytta till Japan. Men under festligheterna börjar hela huset skaka och de upptäcker att monsterliknande djur härjar på gatorna. Rob och hans vänner rusar ut med en handkamera och dokumenterar sina öden under natten då de försöker undkomma de gigantiska monstren.

22.35Yves Saint Laurent Yves Saint Laurent är ett franskt-belgiskt biografiskt drama från 2014. Den legendariska modeskaparen Yves Saint Laurent börjar jobba som assistent åt självaste Christian Dior i unga år. När Dior plötsligt går bort blir han chefsdesigner för modehuset som 21-åring. Senare skapar han tillsammans med partnern Pierre Bergé sitt eget varumärke. Men framgången och glamouren har en avigsida och Yves Saint Laurent lider av psykiska problem och dålig hälsa och missbrukar både droger och alkohol.

00.45American beauty Prisat drama som skrapar bort ytan på en idyllisk amerikansk villaförort, där Lester, en medelålders reklamman, ser både familjeliv och karriär sakta krackelera. "American Beauty" belönades med inte mindre än fem Oscar, däribland för bästa film och regi - till debutanten Sam Mendes som skulle gå komma att göra filmer som "Road to Perdition", "Skyfall" och "Spectre".

03.05Top Five Amerikansk komedi med Chris Rock som Andre Allen, en folkkär komiker som blivit enormt populär med sin breda humor. Men på vägen till framgången har han tappat bort sin identitet och fallit långt ner i missbruk. Han står inför en livskris, och när han ger en dagslång intervju till en journalist blir han därför ovanligt öppenhjärtig.

05.05Mean girls Amerikansk komedi. Cady Heron har vuxit upp i den afrikanska djungeln med sina föräldrar som är zoologer och hon tror sig kunna allt om överlevnad. Men djungelns lag får en helt ny innebörd när familjen flyttar och hon som 15-åring börjar i en vanlig skola. Hon försöker finna sin plats bland de andra eleverna och möter Regina George, ledare för skolans mest populära gäng.