MENY

TV4 Film

07.10Close Up Amerikansk dokumentärserie från 2014. Brad Pitt, Scarlett Johansson och Al Pacino är några av de sammanlagt 60 Hollywoodstjärnor som porträtteras i den här nyproducerade dokumentärserien. Genom intervjuer med vänner och kollegor, varvat med klassiska filmklipp, ges en spännande inblick i skådespelarnas glamourösa liv.

07.45Sändningsuppehåll

10.50Sommarmåne 14-åriga Dani bor på en gård i den amerikanska södern tillsammans med sin mor och far och sina två systrar. När en ny familj flyttar in i granngården blir Dani kär i den äldsta sonen, men han blir förälskad i hennes storasyster Maureen, och nu är frågan om Maureen ska förråda sin syster eller ge vika för äkta kärlek. Romantiskt drama regisserat av den framlidna regissören Robert Mulligan, mest känd för filmerna ”Skuggor över södern” och ”Sommaren 42 finns i varje mans liv”, med Reese Witherspoon (”Walk the Line”) i sin debutroll.

12.50Vinnare & förlorare Fredrik är ensamstående pappa till dottern Magda och försöker få livet att gå ihop. Han kämpar för att bli en framgångsrik travkusk, vilket kräver mycket tid och uppoffring. Men när han träffar Helena förändras allt. Hon får Fredrik att upptäcka vad som är viktigt i livet. Till slut kommer han på vad som kan göra honom till en vinnare och bestämmer sig för att tävla en sista gång.

14.301000 to 1: The Cory Weissman story I skolan var Cory Weissman den stora basketstjärnan, som tog sammanlagt 1000 poäng på planen under sin gymnasietid. När han började på college spåddes han en lysande framtid inom sporten men i stället tog hans liv en dramatisk vändning när han drabbades av en allvarlig stroke. Hans kamp för sitt liv, och för att återigen få stå på en basketplan, skildras i detta verklighetsbaserade drama.

16.30Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö Fjortonårige Erik tillbringar en sommar i början av 60-talet vid sommarstället Genesaret med vännen Edmund. Där finns också den vackra Kim Novak som egentligen heter Ewa och är lärarinna på Eriks skola. Det verkar bli den perfekta sommaren, men snart kommer allt att ta en dramatisk vändning. ”Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö” är baserad på Håkan Nessers ungdomsskildring med samma namn.

18.25Carrington Emma Thompson som målaren Dora Carrington i ett drama om skillnaderna mellan kärlek och fysisk åtrå. Jonathan Pryce spelar den homosexuelle författaren Lytton Strachey som ger henne den intellektuella tillfredsställelse hon inte finner hos andra män.

18.30Carrington Emma Thompson som målaren Dora Carrington i ett drama om skillnaderna mellan kärlek och fysisk åtrå. Jonathan Pryce spelar den homosexuelle författaren Lytton Strachey som ger henne den intellektuella tillfredsställelse hon inte finner hos andra män.

21.00Wallander - arvet Svenskt kriminaldrama från 2009. Om polisen Kurt Wallander och hans kollegor i Ystad. På Bräda musteri ska man lansera sina nya produkter och ordnar en middag för sina affärsbekanta då företagets vd Manfred Stjärne mördas. Wallander och hans kollegor får i uppdrag att utreda mordet. Frågan är om det handlar om någon konkurrent som vill svärta ner Brädas rykte eller om motivet var personligt. Det dröjer inte länge förrän Wallander inser att det handlar om pengar och att gärningsmännen inte kommer dra sig för att döda fler personer. Polisen dras in i en härva som kommer att påverka Wallander på ett sätt han aldrig kunnat ana.

23.00Shaft Shaft är en amerikansk actionfilm från 2000. När rikemanssonen Walter Wade Jr dödar en student i ett rasistiskt motiverat dåd lyckas polisen John Shaft gripa honom. Men det enda ögonvittnet Diane Palmieri försvinner och Wade flyr till Schweiz. Efter två års väntan lyckas Shaft se till att Wade återvänder till USA och blir åtalad. Men än en gång ser Wades far till att få ut sin son mot borgen och bestämmer sig för att sätta stopp för Shaft genom att döda honom. Frågan är om Shaft ska lyckas hitta ögonvittnet och överleva.

01.00Deadly revenge Cate har av allt att döma hittat den perfekta fästmannen i arkitektkollegan Harrison, men det visar sig att han bär på mörka hemligheter från det förflutna. Som en flickvän som försvunnit spårlöst...Huvudrollerna i thrillern "Deadly Revenge" spelas av Alicia Ziegler och Mark Hapka.

02.50Noah Påkostad storslagen filmatisering av den bibliska berättelsen om Noa. Russell Crowe spelar titelrollen, en man som får ett uppdrag från Gud att bygga en ark inför den stundande syndafloden. För regin står Darren Aronofsky (”Black Swan”, ”The Wrestler”) och i rollistan finns även Anthony Hopkins, Jennifer Connelly och Emma Watson.

05.30French kiss French kiss är en amerikansk romantisk komedi från 1995. Kate (Meg Ryan) är förlovad med Charlie (Timothy Hutton) som ska åka till Paris på en affärsresa. Men när Charlie ringer för att berätta att han träffat en annan kvinna sätter sig Kate på flyget till Paris. På planet träffar hon Luc (Kevin Kline), en fransk tjuv, som hon inte lyckas skaka av sig. Han planterar ett stulet smycke i Kates väska för att få det genom tullen och när de anländer till Paris låtsas han hjälpa henne leta efter Charlie. Men inget går som planerat.