MENY

C More First

06.05En man som heter Ove 59-årige Ove är kvarterets vresige ordningsman. När gravida Parvaneh med familj flyttar in mittemot, och backar in i Oves brevlåda, blir det upptakten till en varm dramakomedi om oväntad vänskap, kärlek och vikten av ordentliga verktyg. En man som heter Ove, som bygger på Fredrik Backmans bästsäljare, blev en otrolig succé och är den tredje mest sedda biofilmen i Sverige genom tiderna.

08.00Mother's day Den stjärnfyllda dramakomedin "Mother's Day" utspelar sig just på Mors dag och skildrar olika aspekter av moderskap utifrån några kvinnors liv. Vi får träffa frånskilda Sandy (Jennifer Aniston) vars ex-man är tillsammans med en yngre förmåga, den ambitiösa karriärkvinnan Miranda (Julia Roberts) som inte har några barn och Jesse (Kate Hudson) som har en komplicerad relation till sin mamma.

09.55Pakten Det har gått 17 år sedan Karen Blixen gav upp äventyret i Afrika och vände hem till Danmark, förkrossad över att ha mist både sin farm och sitt livs kärlek. 63-åriga Blixen är nu världsberömd men lever ett isolerat liv när hon möter den 30-årige poeten Thorkild Bjørnvig. De ingår en pakt: Hon ska gör honom till en stor konstnär, han ska lyda henne villkorslöst. Danskt drama i regi av Bille August.

11.50Rymdresan I Rymdresan råkar 12-åriga Mariana och hennes styvbror Marcus hamna ombord på en hemmabyggd rymdraket. Bakom raketbygget står Albert, en knasig vetenskapsman och hans hjälpreda Lemming, en talande lämmel. Tillsammans ger sig den osannolika kvartetten ut på en fartfylld tidsresa men måste också stoppa en hotande asteroid. Filmen bygger på astronauten Christer Fuglesangs äventyrsfyllda barnbok.

13.05Sune vs. Sune När Sune ska börja fyran möts han av en chock. En ny kille sitter på hans plats, och han är allt som Sune vill vara. Inte nog med det, han heter Sune också, och det är ju verkligen ingen bra start på fyran. Sune måste använda all sin list för att inte Sophie ska välja den nye Sune. Samtidigt får pappa Rudolf en ålderskris och mamma Karin blir avundsjuk på den nya Sunes perfekta mamma.

14.35Blind ambition Varm och upplyftande dokumentär om fyra vänner som flytt hemlandet Zimbabwe för Sydafrika, där de genomgår en framgångssaga och blir Sydafrikas främsta sommelierer. Drivna av passion och optimism bestämmer de sig för att ställa upp i världens största tävling i blindprovning av vin - The World Wine Blind Tasting Championships i Frankrike - som Zimbabwes första representanter i tävlingen.

16.10Livet är en schlager Jonas Gardell har skrivit manuset till denna dramakomedi om fyrabarnsmamman Mona (Helena Bergström) som är så besatt av Melodifestivalen att hon har döpt sina barn efter schlagerstjärnor. Hon arbetar som personlig assistent åt musikern David (Jonas Karlsson) som har cerebral pares, och när hon får höra en låt som han har skrivit bestämmer hon sig för att i hemlighet skicka in den till festivalen.

17.55Long Story Short Romantisk komedi där vi möter Teddy som har för vana att skjuta det mesta i livet framför sig. Men morgonen efter sitt bröllop vaknar han upp ett år senare - i ett parallellt liv där hans liv gör stora hopp och ett år kan fortlöpa på några minuter. Nu måste han använda varje dyrbart ögonblick till att ställa saker och ting till rätta och undvika att förlora sitt livs kärlek innan det är för sent.

19.30Snowed in for Christmas Romantiskt juldrama där vi möter Kayla som är au pair åt två små flickor, vars föräldrar oturligt nog blir insnöade och fastnar i New York under självaste julhelgen. Nu måste Kayla ordna allt kring julen åt tjejerna, från klappar till julgran, men som tur är dyker barnens stilige farbror Jeremy upp och hjälper till.

21.00Sweat Vem behöver vänner när man har 600 000 följare? Sylwia Zając är en känd polsk influencer inom fitnessvärlden. Hon är beundrad, omgiven av lojala anställda och har hundratusentals följare på sociala medier. Men en dag gör hon ett inlägg som visar upp en spricka i den perfekta fasaden och erkänner att den virala framgången har ett pris. Ensamhet. Polskt-svenskt drama i regi av Magnus von Horn som debuterade med uppmärksammade Efterskalv.

22.45All the Money in the World Verklighetsbaserad dramathriller som utspelar sig 1973 då 16-årige John Paul Getty III, barnbarn till miljardären J. Paul Getty, blir kidnappad i Rom. Hans mor Gail är frånskild sedan två år, och bytte vårdnaden mot underhåll, så hon måste försöka övertala sin excentriske farfar att hjälpa till, något som inte är helt självklart trots att han då var världens rikaste enskilda person. All the Money in the World är regisserad av Ridley Scott.

00.55Dawn of the Dead Stilsäker nyinspelning av George A. Romeros skräckklassiker från 1978. En pestliknande smitta förvandlar människor till blodtörstiga zombier. Smittan sprids snabbt och en handfull överlevare flyr undan de levande döda genom att barrikadera sig i en galleria, där en hord av zombier försöker ta sig in. Regidebut för Zack Snyder som sedan gjort filmer som Watchmen, 300 och Justice League.

02.40Hereditary Amerikansk skräck om Annie som börjar upptäcka skrämmande hemligheter om släktens historia efter sin mors död. Och sakta börjar Annie misstänka att något ondskefullt håller på att hända med hennes dotter. Eller hennes son. Eller henne själv…Rosad regidebut av Ari Aster (Midsommar) som rönte jämförelser med storheter som Stanley Kubrick och Roman Polanski.

04.45Delivery Man Komedi om David Wozniak (Vince Vaughn) som lever ett lugnt och lite tråkigt liv i New York där han jobbar som budbilschaufför åt familjens charkuteriaffär. För att dryga ut inkomsterna när han var yngre så var han spermadonator. Men tyvärr skedde det en pytteliten miss på donationskliniken och det visar sig att David är biologisk pappa till 533 barn...som gärna vill komma i kontakt med honom!