MENY

C More Starts

06.05Star File

06.15Spotlight Oscarbelönat drama som följer en grupp journalister vid Boston Globe som börjar gräva i uppgifter om sexuella övergrepp inom den katolska kyrkan. Det är en story som bara kommer att växa och få stora konsekvenser ju längre arbetet fortskrider. Spotlight, som bygger på verkliga händelser, blev en stor succé som bland annat nominerades till sex Oscar och den vann för bästa film och manus.

08.20Second Act Komedi om 40-åriga Maya (Jennifer Lopez) som slitit hårt på stormarknaden där hon jobbar men trots det blir hon aldrig befordrad. Hon beklagar sig för sin kompis Joan, vars datakunnige son på eget initiativ knåpar ihop ett fejkat CV åt henne. Plötsligt blir hon helt ovetandes headhuntad till ett chefsjobb som hon inte kan låta bli att acceptera. I komedin "Second Act" syns även Vanessa Hudgens, Leah Remini, Treat Williams och Milo Ventimiglia.

10.00Her Romantiskt sci-fi-drama om deprimerade Theodore (Joaquin Phoenix) som inte kommit över sin förra flickvän och isolerar sig allt mer. Men när han installerar ett nytt operativsystem på sin dator, som har en egen spännande personlighet (Scarlett Johansson), börjar han så smått vakna till liv igen. Regissören Spike Jonze (I huvudet på John Malkovich) skrev även manuset som belönades med en Oscar.

12.05The Imitation Game Det matematiska geniet Alan Turing räddade miljontals människoliv när han knäckte nazisternas Enigma-kod under andra världskriget. Men Turings liv präglas också av att han var homosexuell i en tid när det var straffbart med fängelse. Verklighetsbaserad dramathriller som nominerades till åtta Oscar och vann för bästa manus. I huvudrollerna syns Benedict Cumberbatch och Keira Knightley.

13.55Borg Borg är berättelsen om en svensk ikons stora genombrott som skildrar åren då Björn Borg (Sverrir Gudnason) gjorde resan från Södertälje till världseliten, med tränaren Lennart Bergelin (Stellan Skarsgård) vid sin sida. Här skildras hans största kamp som utkämpades 1980 i mötet med den amerikanska supertalangen John McEnroe (Shia LaBeouf), en rivalitet som kom att engagera en hel värld.

15.40Sune i Grekland Tjejtjusaren Sune är tillbaka, nu på Greklandsresa med familjen. Vad kan gå fel? Det mesta, visar det sig, när Sune förlorar sin tjejtjusarkraft och gör allt för att få den tillbaka. Samtidigt sliter pappa Rudolf för att få ut maximalt av fenomenet ”all inclusive”. Succékomedin "Sune i Grekland" är den tredje filmen om vår hjälte, känd från Anders Jacobssons och Sören Olssons populära böcker.

17.15Rymdresan I Rymdresan råkar 12-åriga Mariana och hennes styvbror Marcus hamna ombord på en hemmabyggd rymdraket. Bakom raketbygget står Albert, en knasig vetenskapsman och hans hjälpreda Lemming, en talande lämmel. Tillsammans ger sig den osannolika kvartetten ut på en fartfylld tidsresa men måste också stoppa en hotande asteroid. Filmen bygger på astronauten Christer Fuglesangs äventyrsfyllda barnbok.

18.30Sune på bilsemester Den här gången får vi följa med tjejtjusaren Sune och hans familj på en roadtrip genom Europa. Målet är en liten by i Sydtyrolen där mamma och pappa Andersson firade smekmånad för 20 år sedan. I byn bor inte bara Sunes drömtjej utan också en konstnär som skulle kunna göra familjen rika som troll. Allt de behöver är hans signatur. Vad skulle möjligen kunna gå fel?

20.00Dan in Real Life Dan är en engagerad pappa. Sedan hans fru dog har han varit ensamstående men när hans släkt samlas stöter han oväntat på sin drömkvinna, Marie. Hon är intelligent, rolig och vacker, men dessvärre råkar hon också vara hans brors flickvän. Romantisk komedi i regi av Peter Hedges ("Pieces of April") med Steve Carell ("Crazy, Stupid, Love") och Juliette Binoche ("Chocolat") i huvudrollerna.

21.36The Twilight Saga: Eclipse I den tredje filmen i Twilight-serien härjar en seriemördare i Seattle samtidigt som vampyren Victoria fortsätter sin jakt på hämnd, vilket betyder att Bella åter befinner sig i fara. Snart tvingas hon också att välja mellan sin älskade Edward och sin vänskap med Jacob. Och hennes val riskerar att blåsa liv i den urgamla kampen mellan vampyrer och varulvar.

23.35Beck - Den gråtande polisen Polisen får massiv kritik efter att en 14-årig pojke skjutits till döds. Snart får Alex och Martin ett nytt skakande fall när en buss, som bland annat stannar vid Polishögskolan, blir utsatt för ett brutalt attentat. Martins barnbarn Vilhelm, som nu går på Polishögskolan, upptäcker något som kan bli avgörande för utredningen. Beck - Den gråtande polisen är nummer 46 i filmserien med Peter Haber.

01.053:10 to Yuma Russell Crowe och Christian Bale spelar huvudrollerna i denna spännande western som är en nyinspelning av 50-talsklassikern med Glenn Ford. Den skuldsatte ranchägaren Dan ingår i en liten grupp som får i uppdrag att eskortera den ökände revolvermannen Ben Wade till fångtåget till Yuma. De påbörjar en riskabel färd genom apachernas territorium, medvetna om att Wades män också är efter dem.

03.05The Silencing Amerikansk actionthriller om Rayburn Swanson (Nikolaj Coster-Waldau), en före detta jägare som nu driver ett viltreservat. Han är en bruten man sedan hans tonårsdotter försvann spårlöst och förmodats ha blivit mördad fem år tidigare. I reservatets övervakningskameror ser han en dag en man som följer efter en ung kvinna och tillsammans med polisen Alice beger han sig ut i vildmarken.

04.40Wonder Varmt, rosat drama om 10-årige Auggie som bor med sina föräldrar, syster och hund i Brooklyn, New York. Auggie är som de flesta andra 10-åringar men har haft en sjukdom som gjort att hans ansikte inte ser ut som alla andras. Nu ska han för första gången börja i en vanlig skola, vilket kommer att bli en stor omställning. I huvudrollerna syns Jacob Tremblay (Room), Julia Roberts och Owen Wilson.