MENY

C More Starts

07.25The emperor's club William Hundert är en passionerad och principfast lärare på en anrik pojkskola i 70-talets USA. Men när studenten Sedgewick Bell, som är son till en senator, börjar i skolan resulterar det i en maktkamp som ska nå sin kulmen först 25 år senare. Huvudrollerna i The Emperor's Club spelas av Kevin Kline och Emile Hirsch (Into the Wild, Speed Racer).

09.10Another mother's son Verklighetsbaserat drama som utspelar sig på ön Jersey under andra världskriget, när de brittiska kanalöarna var ockuperade av tyska soldater. Här möter vi Louisa Gould vars två söner var ute i kriget när hon ombes gömma en rysk soldat som rymt från tysk fångenskap. Huvudrollerna i Saints of War spelas av Jenny Seagrove, Julian Kostov och Ronan Keating, annars mest känd som artist.

10.50Wonder boy 34-årige Olivier Rousteing är modehuset Balmains framgångsrike chefsdesigner, känd för såväl sina kreationer som från sociala medier, där han har över fem miljoner följare på Instagram. Men denna dokumentär om Rousteing ska fokusera på något annat än hans flärdfulla karriär. Han har alltid undrat vilka hans biologiska föräldrar är, och hur det kom sig att han blev bortadopterad som ettåring.

12.26Hustlers I det rosade kriminaldramat Hustlers möter vi stripporna Ramona (Jennifer Lopez) och Destiny (Constance Wu) som har svårt att få tillvaron att gå ihop. Tillsammans med några kollegor bestämmer de sig för att börja lura pengar av sina kunder, de ljusskygga Wall Street-typer som skott sig på andra under finanskrisen. Filmen bygger på verkliga händelser i New York i slutet av 00-talet.

14.15Adaptation Efter succén med filmen "I huvudet på John Malkovich” blir manusförfattaren Charlie Kaufman anlitad för att bearbeta journalisten Susan Orleans bok; ”Orkidétjuven” till ett filmmanus. Trots sina framgångar och talanger tvivlar Kaufman på sina förmågor och till råga på allt har han fått skrivkramp. Det blir inte bättre när hans sorglöse tvillingbror, som också jobbar med ett manus flyttar in. Okonventionell och kritikerrosad dramakomedi, regisserad av Spike Jonze, baserad på manusförfattaren Charlie Kaufmans verkliga kamp med att göra Orleans bok till ett filmmanus. I rollerna syns Nicolas Cage, Meryl Streep och Cris Cooper, som vann en Oscar i kategorin bästa manliga biroll för filmen.

16.10Från och med Herr Gunnar Papphammar Svensk komediklassiker med Gösta Ekman i en av sina paradroller som herr Gunnar Papphammar, mannen i den grå överrocken och den fåniga hatten som alltid har en förmåga att alltid råka illa ut. Om han är hemma eller borta spelar ingen roll - alltid slutar det med någon form av katastrof.

16.55Husdjurens hemliga liv 2 I uppföljaren till den animerade succékomedin Husdjurens hemliga liv möter vi åter hundarna Max och Duke vars matte Katie gift sig med Chuck och fått en liten son, Liam, vilket blir en rejäl omställning för jyckarna. Här återser vi också Snöboll, Gidget och de andra djuren, och får följa med på fartfyllda äventyr på såväl landsbygden som storstaden.

18.20Dreamer Sportdrama där en far och en dotter (Kurt Russell och Dakota Fanning) räddar en skadad kapplöpningshäst från ett dystert öde. Tillsammans rehabiliterar de och tränar upp hästen inför nya kapplöpningar, något som sammanför hela familjen kring hoppet om att stoet Soñador (drömmare) åter ska kunna tävla. I övriga roller syns bland andra Kris Kristofferson, Elisabeth Shue och David Morse.

20.00Weathering with you 16-årige Hodaka rymmer hemifrån och hamnar ensam i ett Tokyo som drabbats av ett närmast oavbrutet regnande. Av en slump får han jobb på en tidning som undersöker övernaturliga fenomen, och en dag möter han den unga tjejen Hina som har förmågan att kontrollera vädret. Romantisk fantasy-anime av Makoto Shinkai som med denna film och Your Name gjort två av Japans största filmsuccéer genom tiderna.

21.50Five feet apart Stella och Will är två tonåringar som båda lider av sjukdomen cystisk fibros. De möts på sjukhuset och blir snart kära men sjukdomen gör att det alltid måste vara en och en halv meter mellan dem. Huvudrollerna i det romantiska dramat Five Feet Apart spelas av Haley Lu Richardson och Cole Sprouse.

23.45Dernier amour 1700-talets England. Den beryktade Casanova, känd för sina utsvävande vanor, har tvingats till exil. När han kommer till London möter han Marianne de Charpillon, en ung kurtisan som får honom att glömma alla andra kvinnor. Men hon håller honom på halster. Huvudrollerna i det franska dramat Dernier amour spelas av Vincent Lindon (Allt för henne, Rodin) och Stacy Martin (Nymphomaniac).

01.20Krudttønden Dansk dramathriller inspirerad av verkliga händelser om terrorattentaten mot kulturhuset Krudttønden och Köpenhamns synagoga i februari 2015. Här får vi följa en rad människor som befinner sig i händelsernas centrum både före, under och efter attacken. I rollerna syns bland andra Nikolaj Coster-Waldau (Game of Thrones) och Jakob Oftebro (Hamilton).

03.05Beck - Flickan i Jordkällaren Martin Beck och Gunvald får ett makabert fall där en död flicka hittats i en övergiven källare, prydligt nedbäddad i en säng. Bredvid henne står en tallrik nylagad mat, men den rättsmedicinska undersökningen visar att hon varit död en tid. Inget barn är anmält saknat. Vem är hon, och hur hamnade hon där? "Flickan i jordkällaren" är den artonde filmen i serien med Peter Haber som Beck.

04.40Screened out Dokumentären Screened Out går på djupet av vår skärmtid och undersöker hur den påverkar såväl vuxna hjärnor som barns utveckling. Den nya digitala tekniken har revolutionerat vår samtid och gett oss virtuella mötesplatser, direkt kommunikation och outsinlig underhållning. Men den har också fört med sig nya beroenden och plattformar som är designade med belöningssystem för att öka vår konsumtion.